Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline eless
2039 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 13:30

moj dudel nechcel ani v porodnici. bol dokrmovany z flase lebo bolo malo mlieka. cuca si palec a je to boj ho odnaucit.

Offline Catherinne
10717 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 13:42
Reakce na rasaNori:

Renusatko hlavne ze se bavite:D

​já teda dočítám, takže jsem někde tady a nevím, co přijde dalšího, ale někdy se pousměju a fakt přemýšlím, jestli to bylo takové...

U nás asi ne, dítě nám dali domů po měsíci a půl a byla z toho inkubátoru taková vycepovaná. Co 4hodiny najist a jinak spát. A to trvalo do půl roku... 

Ale ja nekojila, to nevydrželo...takze feminar. Ikdyž ted si vybavuju, že poblít se z něj taky uměla epesně...

Offline viktorka_od splavu
48994 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 14:24

Catherinne z materskyho mlika to bylo takovy blinkanicko... ale feminor - no fuj

Offline tv
4171 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 15:45
Reakce na dynda:

tv 

Já v začátku bojkotu kojení měla taky jednu epizodu s dudlíkem, to se nedá vytěsnit. Dudlík letěl a už se nikdy nevrátil. Vlastně jsme s ním  nikdy pořádně ani nezačali. Dneska už si neumím představit, v čem by mi měl pomáhat. Syn si teda nikdy necucal prsty, akorát někdy osahává zuby, když ho bolí.

​Presne, take si ted nedokazu predstavit, v cem by mel pomahat. Celkem casto ctu, ze matky resi problemy s prisatim/kousanim pri kojeni/bojkotem...muzou za to dudliky, lahvicky. Je to skoda, trapi se deti i matky. Dudlik jsem zrusila, do par dnu bylo po problemu. Byl to pro me maly zazrak.

Offline tv
4171 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 15:50
Reakce na letfenixa:

tv  Ja som davala dudlik uz v porodnici, prikrmovala som a kojila skoro do roka, odstavila som maleho ja. Dudlik vyplul asi v 2 mesiacoch a bolo. Nic nie je ciernobiele.

​Tak to jsi mela stesti, ze ho vyplivl sam.

Ja jsem jen psala, ze dudel zpusobil bojkot kojeni-to se stava celkem casto, jak jsem zjistila. Poznamku o tom, ze nic neni cernobile moc nechapu.

Offline Sweet Potato
39806 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 16:05

tv Třeba není černobílé, že mé bezdudlíkové dítě kojení těžce bojkotovalo a dudlíkové nikdy. Spoustu dětí má dudlík jistě zbytečně často, dlouho a hodně, ale zase bych z něj nedělala metlu lidstva.

Offline 711990
18280 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 16:09

tv nic neni cernobile - dudlik zahodis, ruku neuriznes. A takovy to cucani prstu muze zpusobit problemy s patrem a se zuby...proste kazda metoda ma sve pro a proti:) 

Offline Pinot Noir
29524 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 16:19

tv Syn má dudlík od druhého dne života, s kojením nikdy problém nebyl, žádný bojkot, žádná krize, žádné potíže s přisáváním. 

Offline Karja
43983 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 16:19

711990 Jsem cetla problemy s partnerem, ale vzhledem k tomu, jak dlouho si cuca palec ta holcicka a ze se k tomu upina, kdyz se neciti dobre, to neni v budoucnu uplne vylouceny.

Offline 711990
18280 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 16:20

Karja  tak urcite

Offline tv
4171 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 16:21

Sweet Potato Vsak ja netvrdim, ze kazde dite s dudlem ma problemy s kojenim. Ani ze dite bezdudlikove nemuze napopak problemy s kojenim mit.

711990 Cucani prstu jiste problemy s patrem/zuby zpusobuje, ale je plno deti, ktere dudel nemaji a prsty si necumlaji. Nebo se ma dudel davat "preventivne", aby k tomu treba nedoslo?  Ja jsem dneska asi nejak natvdla. Nejen dneska.

Offline Karja
43983 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 16:25

tv To urcite ne, bud rada, ze jsi nasla, co tvemu diteti vyhovuje.Nejak jsme se do toho zamotaly, jen jsem si povzdechla, ze je skoda, ze ty rady neplati plosne na kazde:-)

Offline 711990
18280 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 16:28

tv to neposoudim, zda je lepsi to soupat preventivne nebo ne:) 

Offline Pinot Noir
29524 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 16:35

tv Tak o něco výš píšeš docela kategoricky, že za problémy s kojením/přisáváním můžou dudlíky a lahvičky. A na to se vyslovilo několik zkušeností, že to není jednoznačné. Nechápu, co nechápeš, nebo proč bys měla být natvrdlá ;)

Ad v čem by měl dudlík pomáhat - mně pomáhá. Děcko s ním rychleji usne. To je pomoc nedocenitelná! 

Offline rasaNori
8786 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 16:36

Podme prdiky, to je teprve boj :D

Offline Sweet Potato
39806 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 16:46

tv No, tvé první příspěvky trochu kategoricky vyznívaly. Víš, ty jsi psala, žes měla a máš zlatá miminka. Já nikdy nezapomenu na peklo s uplakánkem, tu bezmoc na hranici šílenství, to pak stačí málo a myšlenka “jsem špatná matka, protože jsem dala dudlík?!” může vrtat hodně hluboko.

Offline rasaNori
8786 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 16:50

Catherinne hele já si nikdy nehrála s panenkama, nevozila kočárek, když mi chtěl někdo dát svoje dítě na pochování tak jsem zdrhala s panikou v očích...pro mě je to něco ne přímo nepřirozeného,ale nejde mi to samo holt. Tak si občas povzdechnu, kor když mám dneska za sebou noc hrůzy a tak podobně. A jak psala myslím Pinot, zatím je to péče technického rázu, malá když řve tak nějaké mluvení na ni nemá absolutně smysl, takže rychle přebalit nakrmit  a uhoupat. A trochu se bojím až ta péče bude muset být opravdu celodenní :)

Offline tv
4171 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 17:14
Reakce na Pinot Noir:

tv Tak o něco výš píšeš docela kategoricky, že za problémy s kojením/přisáváním můžou dudlíky a lahvičky. A na to se vyslovilo několik zkušeností, že to není jednoznačné. Nechápu, co nechápeš, nebo proč bys měla být natvrdlá ;)

Ad v čem by měl dudlík pomáhat - mně pomáhá. Děcko s ním rychleji usne. To je pomoc nedocenitelná! 

​Ano a za tim si taky stojim. Vsak taky reakce na tuto vetu byly ve smyslu "ma dudel, ale problemy nejsou", ne naopak. Tedy az na sweet potato.

@sweet potato Ja jsem prece nikde nepsala, ze kdo da dudel, je spatna matka. Jen ze muze  zpusobit problemy s kojenim.

To bych nerekla, ze zrovna do tehle veci se muzeme tak zamotat. Dudel je, zda se, dost citlive tema.

48994 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 18:03

tv citlivé asi z toho důvodu že se z nějakého důvodu ty matky, které ho používají, cítí/cítily provinile? já mám fakt štěstí asi.. bez ohledu na malý trapiče, že jsem a) měla děti už docela dávno b) i když mladší ne zas tak moc dávno, tak v tomhle směru asi nejsem zas tak snadno ovlivnitelná. protože ten tlak na ženský teďka, že musí dělat všechno dokonale (a to ale nikdo neví co je vlastně správně), jinak jsou špatný matky, tak to je teda strašný. fakt strašný. jako zlatý vobtěžování, to vám řeknu

48994 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 18:05

Karja no, navíc teda musim říct že když jsem šla do druhýho s takovým pocitem "pche, už všecko vim" tak prdlajs. nejenže každý děcko je jiný, dokonce je jiný každý tvoje vlastní děcko