Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29512 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 19:08

Ha, nenapadlo by mě cítit se kvůli dudlíku provinile  V naší rodině měly dudlík všechny děti, které o něj stály, a že by to někomu způsobilo jakýkoliv problém, si nepamatuju. Dudlík jsem koupila ještě před narozením, ale do porodnice jsem ho nebrala, abych jako neprovokovala. A když dítě vyřvávalo, dětská sestra řekla, tak zkuste dudlík  

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 19:27

Naše kojená dudlík vůbec nechtěla, plivala ho. Cca ve 4 m nastoupil palec, byla docela urputná a měla ho v puse pořád, ale jakmile se jí prořízl první zub, přestala s cucáním. Takže ani ten palec není tak nebezpečný :)

Online continuity
42040 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 19:59

u nas dite, kteremu by ten dudlik prospel jako sul, jej nechtelo. misto toho se dost usilovne snazilo dudlat maminku a ja jsem nejaka stara skola a myslim si, ze prso je v prvni rade jidlo a az v druhe uklidneni a ne obracene. 

Offline Sweet Potato
39771 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 20:09

continuity Shodou okolností jsem dnes četla, že oproti pověrám i kojená mimina mohou být obézní, právě proto, že na tohle se zapomíná.

Offline Pinot Noir
29512 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 20:16

Sweet Potato Nedávno jsem slyšela v rádiu rozhovor s nějakým lékařem, který říkal, že obézních kojených přibývá, že některé děti prostě nemají záklopku a přežírají se  

Online brrr
12210 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 20:26

Pinot Noir Jo, naše číslo jedna si na konci kojení nacpalo mlíkem pusu do zásoby, pak se s ním hlo a zásoba byla na triku Obludy odmítly dudlík a prsty si taky necucaly. Akorát od dvou do čtyř let jsem staršímu nemusela stříhat nehty, měl je imervere furt okoussané.

K těm obézním dětem, ono tou souvisí i s vyšší porodní vahou a ta souvisí s vyšším věkem rodiček, s přenášením, atd. (jsem četla nějakou studii, no).

Offline Pinot Noir
29512 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 20:34

Sweet Potato Jo, to byl on 

Online viktorka_od splavu
48990 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 20:36

Sweet Potato tak to je drsný! a  termín normální pouliční hmotnost si musím zapamatovat

Offline Sweet Potato
39771 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 20:41

viktorka_od splavu Je. A tak nějak si myslím, že ty postavičky, co se řeší ve VIP, jsou druhá strana téže mince.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 20:52
Reakce na Pinot Noir:

Sweet Potato Nedávno jsem slyšela v rádiu rozhovor s nějakým lékařem, který říkal, že obézních kojených přibývá, že některé děti prostě nemají záklopku a přežírají se  

Můj starší syn byl do roku jen kojený. V té době bylo populární alergickým dětem co nejdéle nic jiného nedávat. Opravdu začal dostávat příkrmy až v 11 měsících. V roce měl 13kg Porodní váha 3 kg. Museli jsme absolvovat endokrinologii, jestli je vše v pořádku. V 16 letech má 50kg a skoro 180cm...v mezičase opět několikrát endokrinologie, ale z opačného důvodu, že je moc hubený. 

Offline Pinot Noir
29512 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 21:04

Renusatko Se nezavděčí, chudák 

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 21:05
Reakce na bram:

Naše kojená dudlík vůbec nechtěla, plivala ho. Cca ve 4 m nastoupil palec, byla docela urputná a měla ho v puse pořád, ale jakmile se jí prořízl první zub, přestala s cucáním. Takže ani ten palec není tak nebezpečný :)

​syn rovnako zacal s palcom okolo 4m. prve spodne zuby mu zacali vyliezat v 7m. ma 8m a tlacia sa horne. vsetky zatial len rastu a nie su cele vonku ale palec cuca dalej. skusala som mu dat aj ponozku na ruku ale bol akurat lajbavy lebo si nevedel chytit hracku a potom dostal hysak ze sa nemoze ukludnit palcom. narve si ho do tlamy pri zaspavani alebo ked ma nervak. ponozku som zrusila po 2 dnoch. to fakt neslo. este uvazujem mu nasadit nieco ako rukavicu ale iba na palec. textil totiz cumlat nechce

48990 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 21:08

eless myslím že babička popisovala různý metody jako paleček opepřit.. každopádně když tak nutně potřebuje uklidnění tak bych mu zkusila nabídnout něco jinýho. cokoliv

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 21:13

cucacie: dudel nechce, vodu na pitie tiez nie.

ostatne: obcas si myslim ze by pomohlo nosenie a hojdanie na rukach ale to je tak na 10 sekund kym zas zacne revat lebo mu drzim ruku aby si ju nenarval do tlamy

Offline letfenixa
10778 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 21:14

tv Vacsina diskutujucich uz vysvetlila poznamku o ciernobielosti. Pre mna to nie je citliva tema, lebo tym jeho vyplutim som sa nedostala do pozicie, ze musim oducat od cumla. A teda ani od palca. Chcela som ukazat, ze aj dieta, ktore malo plno 'moznosti' preco bojkotovat kojenie, to neurobilo. Cumel mal pred spankom, upokojilo ho to a zaspal. Po chvili sme mu ho mohli vybrat, alebo mu vypadol. Zaspavanie bez cumla bolo o dost tazsie.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 21:14

viktorka_od splavu nutne.. no trebars sa rozreve ked sa mu hracka nepohne tak ako by chcel a podobne... proste blbosti.

tym chcem povedat ze situaciu s nutnym ukludnovanim som fakt nevidela. to si skor robi on sam nejaku dramu z hocicoho

Online continuity
42040 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 21:27

eless ja to mam doma v dospelem vydani a uznavam, ze to je nekdy peklo teda.  ty se muzes alespon utesovat, ze se ho jednou zbavis :D

48990 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 21:30
Reakce na eless:

viktorka_od splavu nutne.. no trebars sa rozreve ked sa mu hracka nepohne tak ako by chcel a podobne... proste blbosti.

tym chcem povedat ze situaciu s nutnym ukludnovanim som fakt nevidela. to si skor robi on sam nejaku dramu z hocicoho

​no.. kdysi jsem četla takový docela poučný psychologický pojednání o dětské psychice a o tom jak tímhle přístupem rodičové umí udělat dost škody. jako jasně že pro tebe je to kravina. ale když pro něj je to v tu chvíli naprosto nejdůležitější věc na světě a ty jako nejdůležitější člověk na světě to nechápeš!  a to je smutný

Online continuity
42040 příspěvků moje polička 08. ledna 2018 21:36

viktorka_od splavu tuto asi lepe slniecko , ale rekla bych, ze co psychologicka skola, to jiny pristup. deti jsou frustrovane porad - je treba frustruje i kdyz zjisti, ze to prso neni v jejich moci a ze nekdy musi vydrzet nez prijde. 

obecne u techto situacii nezlehcuji, ale vysvetluji, ze o nic nejde. ze opravdu jsou horsi veci na svete a to ani nemusim ani brousit do zadnycho hororu, abych neco nasla.