Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online viktorka_od splavu
48990 příspěvků moje polička 09. ledna 2018 10:54

letfenixa kružítka? no to urcite ne, seznam pomucek snad dostanou na zacatku roku. kraviny jako 10 ruznych odstrizku latek, kartonove rolicky o ruznem prumeru, vyrazeny toner z tiskarny, ruznobarevne bavlnky a jehlice na pleteni - si vyber. bud takovy hovadiny zajistis nebo nic. ja je doma nemam, nepotrebuju a decko taky ne, aby se naucilo cist a psat. 

Offline letfenixa
10778 příspěvků moje polička 09. ledna 2018 12:15

viktorka_od splavu Tak ja sice od prvej hodiny omielam, ze maju mat rysovacie pomocky, a ked ich potrebujeme, maju dvaja. Ty si myslela take netradicnejsie. Zatial to neviem posudit, ako ma to bude otravovat, ked budem mat skolaka. Ale ked chcu kolegyne robit na vytvarnej nieco nie uplne vezne, skola im neprispeje nic. Zas niektori rodicia sa stazuju, ze sa robi ken klasika.

48990 příspěvků moje polička 09. ledna 2018 12:31

letfenixa jo, tobě asi unikla ta diskuse co sem "přetekla" odněkud z jinýho vlákna. tam se vyjmenovávalo jaké všechny nemožné blbosti si učitelky navymýšlí.. jako chápu že pančelce z výtvarky se může líbit výbornej nápad jak si z vyřazené ponorky vyrobit vor, ale už i jen ty blbý běžně požadovaný bavlnky, odstřižky a podobný má dneska doma skutečně málokdo. to jsou záležitosti minulýho tisíciletí. jestli chybí pomůcky do výtvarky fajn, ať dají na začátku roku požadavek, krom temper a barevných papírů i na další věci, ale ne kraviny typu "to máte určitě doma pepíčku, tak to na další hodinu dones!"

a když jsme v tom tak si hrozně často vzpomínám, jak jsem měla v první třídě do počtů povinně dvě zavařovací gumy obháčkovaný bavlnkou - jednu modrou jednu červenou, učili jsme se s tím množiny. vyrobila babička. samozřejmě uplně zbytečně, páč kdo myslel pochopil to hned, kdo ne neví co je množina dodnes

Offline Sweet Potato
39771 příspěvků moje polička 09. ledna 2018 12:45

viktorka_od splavu Kapánek to hrotíš, ne? 

Takovouhle stížnost jsem od rodičů kolem sebe teda ještě neslyšela. A elementaristky, družinářky a spol, co znám, schraňují doma kde co využitelného a subvencují z vlastního, protože škola na to nemá/nedá.

Že si dítě vzpomene v deset večer, jé vlastně, zítra potřebuju..., to je jiná kapitola.

Offline slniecko admin
19401 příspěvků moje polička 09. ledna 2018 12:47

dynda nemyslim ze by melo jit primarne o eliminaci frustrace. spis to pochopeni. - nejde ti to? neni divu ze se zlobis.. mozna kdyz to natocime takhle pujde to lip do ruky? .. moc me mrzi ze ti deti braly hracku, chtela sis hrat s panenkou a evicka ji ma cely den? no smad ji to brzy prestane bavit. atp, neze aale, sis mela vzit neco jinyho, nadelas s blbinama

Offline Karja
43945 příspěvků moje polička 09. ledna 2018 13:15

letfenixa Jé, já jsem nemyslela pomůcky, to bych musela ta děcka jednou přerazit, nepřinést mi po měsíci kružitko a že se to jistě stává. Já jsem jen chtěla napsat, že do sběru kůry a všeho možnýho nic nemám, pokud to není povinné, spíš si doteď pamatuju tu kreativní VV, jak moje máma sháněla někde větvičky trnky a hrozně nadávala:-). Ale udělat jednou za čas sběr všeho nepotřebnýho, co by se mohlo hodit na VV, je určitě lepší nápad než si týden myslet na to, že musim mít tři ruličky od toaleťáku;-). Možná bych jednou měla nějakou družinu pozvat k našim domů, tam by nahrabali věcí na 10 let vyrábění dopředu:-D

Offline Pinot Noir
29512 příspěvků moje polička 09. ledna 2018 13:27

Sweet Potato Myslím si totéž. Viděla jsem to u kolegyň v práci, vždycky nadávaly, že po práci ještě poletí shánět bavlnku konkrétní barvy, nebo kupovat čaj, který nepijí, aby byla krabička... Ovšem problém byl, že děcka to nahlásila odpoledne, že je to na zítra, ačkoliv o tom věděla celý týden 

Offline Lamicka
14144 příspěvků moje polička 09. ledna 2018 13:36

Pinot Noir viktorka_od splavu Mám prvňačku a školkové dítě, ale zatím jsem nic na pracovky ani výtvarku dodávat nemusela. Jedině před Velikonocemi vyfoukaná vajíčka. Třeba časem přivrdí.

48990 příspěvků moje polička 09. ledna 2018 13:37

Pinot Noir jakoze kdyz ten caj co nepijes koupis o tyden driv, tak vpoho?!

48990 příspěvků moje polička 09. ledna 2018 13:38

Karja 

Offline Pinot Noir
29512 příspěvků moje polička 09. ledna 2018 13:56

viktorka_od splavu Ne, ale za týden se dá krabička sehnat i jinak 

Offline Sweet Potato
39771 příspěvků moje polička 09. ledna 2018 14:00

viktorka_od splavu Tak předpokládám, že zadání obvykle nezní Daman brothers limited editions Jahody se smetanou?

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 09. ledna 2018 14:01

Ach jo, tak dnes taky jedna žádost o radu. Mladší kluk je děsný "cíťa". školu zvládal v pohodě, je v Mense a byl ve skupině pro nadané. Na začátku třetí třídy začal mít problém s přeřazením jinam, zvracení, nechuť chodit do školy. Zároveň je introvert, takže trvalo, než jsme z něho dostali, kde je problém. Přeřadili jsme ho do soukromé školy. Chodí do ní rád, nejsou známky, testy a spousta kamarádů. Rok a půl byl klid...a včera opět, že je mu špatně. Myslela jsem, že nějaká střevní a zůstal doma. Celý den pohoda, takže dnes ráno opět pokus jít do školy. Dvakrát se mi pozvracel a je zase doma a je zase v pohodě. Už to vidím, že je to zase psychický problém. Ráno jsem se o tom s ním pokoušela mluvit. I on si uvědomuje, že problém je, že nechce do školy, ale neví proč. Problém prý sám nemůže najít. Máte někdo třeba osobní zkušenost nebo s dětma? Zítra už bude muset do školy, jednak proto, že jsme se oba domluvili, že nemoc to teda není a jednak už nebudu doma, ale jak mu pomoct? 

48990 příspěvků moje polička 09. ledna 2018 14:03

Pinot Noir zrejme jsem neschopna matka a hospodyne, ale tohle mysleni na milion veci a shaneni kravin me otravuje a vycerpava. ja mela co delat abych zvladla vodit vyzvedavat deti v spravny cas ve spravnych institucich, dodrzela pracovni dobu, zajistila jidlo a relativni poradek, ciste satstvo, pyzamko do skolky.., no jako diky, jsem fakt rada ze to mam za sebou uff

48990 příspěvků moje polička 09. ledna 2018 14:06

Sweet Potato v nekterych rodinach dokonce nepijou zadnej caj (taky jsem netusila donedavna). ale to je jedno, me uz se to nastesti netyka. ani ty vyzvy prijit zaplatit/podepsat/vyzvednout neco mezi 9:00 a 11:30 atp

Offline slniecko admin
19401 příspěvků moje polička 09. ledna 2018 14:27

Renusatko porozprávať sa s učiteľkou?

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 09. ledna 2018 14:33

slniecko Ptala jsem se jakože třídního, jen přes zprávu, ale napsal, že o žádném problému vůbec neví. Hlavně mám i pocit, že tam ani problém nastat nemůže. Ta škola je hodně volný styl, víceméně nic není zakázané, o všem se mluví, celková volnost. Mladej tam denně zůstává dobrovolně až do 17...jako v družině, i když může odjet kdykoliv po vyučování domů. Byl tam tak i v pátek, takže tomu opravdu nerozumím. 

Offline slniecko admin
19401 příspěvků moje polička 09. ledna 2018 14:45

Renusatko vzťahy s deťmi? Nejaký hoci aj drobný spor, pokojne aj medzi inými dvoma deťmi (ak sa týka niečoho, čo je pre neho dôležité, alebo niekoho, kto je pre neho dôležitý?)

Offline Emerald
2670 příspěvků moje polička 09. ledna 2018 14:46
Reakce na Pinot Noir:

Sweet Potato Myslím si totéž. Viděla jsem to u kolegyň v práci, vždycky nadávaly, že po práci ještě poletí shánět bavlnku konkrétní barvy, nebo kupovat čaj, který nepijí, aby byla krabička... Ovšem problém byl, že děcka to nahlásila odpoledne, že je to na zítra, ačkoliv o tom věděla celý týden 

​U nas je to opacne...Syn vola,ze druhy den potrebuje vlnu,filc,tupou jehlu apod.,a pak zjistim, ze to ma prinest az za tyden.:-)

Offline Sweet Potato
39771 příspěvků moje polička 09. ledna 2018 14:46

Renusatko  Zažili jsme něco podobného, ne tak intenzivního, v první třídě. Vše se zdálo v pohodě, učitelka, spolužáci, dítě (introvert) jinak nadšené, a nevysvětlitelné bolesti bříška. Dcera sama nevěděla, nedokázala to pustit. Naředily to jarní prázdniny, pak se zdálo vše v klidu, a znovu to vybublalo až v červnu. Příčinou tenkrát byla jedna učitelka a sbîrka rádoby maličkostí, které se nasčítaly. 

(Dcera byla po naší intervenci od září přeřazena k jiné, paní učitelka za další rok po zásluze odejita.)

Držím palce, moc.