Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline slniecko admin
19401 příspěvků moje polička 18. ledna 2018 01:22
Reakce na Gatita:

Luna Jestli máš tip na někoho dobrého, tak tím líp. Já měla k psychologům averzi, kterou jsem si vypěstovala na gymplu, kde jsme byli plošně testováni a výsledky s námi pak individuálně probírala školní psycholožka. Ta paní mi ode dveří řekla, že nejsem žádná Matka Tereza, a že si mám dát hlavně pozor, abych ve 30 neskončila na práškách. Mně to tenkrát v těch 18 celkem zaskočilo, hrozně jsem se styděla. Pak jsem to řekla spolužákovi, a jemu prý sdělila to samé (o těch prášcích). 

Matka Tereza tedy skutečně nejsem, ale na práškách taky ne, takže pravdu tak úplně neměla Od té doby si myslím svoje a musím říct, že bych bez doporučení nikam nepáchla. 

​Heh, som si spomenula na našu školskú psychologičku na gympli, ku ktorej sme sa šli všetci povinne otestovať kvôli výberu VŠ a potom sme zistili, že nám každému odporúčala študovať záhradnú architektúru tuším v Brne (?)...ok, mesto si už presne nepamätám.

Ale tak to tvoje je omnoho horšie.

Holt v každom povolaní sú aj cvoci.

Offline žluťásek
8802 příspěvků moje polička 18. ledna 2018 08:59

Mohučanka kvůli délce zádové opěrky a šířce sedu. Aby nosítko bylo ergonomické, mělo by splňovat určité parametry. Tzn. Dítě by v sedu mělo mít vždy látku od kolínka ke kolínku a zádová opěrka by měla být dostatečně dlouhá, aby umožnila podporu zad i při dostatečném podsazeni. Dítě by nemělo sedět na bederním pase, ale v takové kapse a bederak by pod ní měl být schovaný.

Ony ty udávané parametry výrobcem jsou spíš údajem, co vše nosítko unese bez toho, aby se zničilo, ale už nemyslí na tu ergonomii. Jako na občasné poponeseni s tím rozhodně vydržíte a manducu bych nevyhazovala :) kdybys ale chtěla nosit častěji nebo déle, zvážila bych, jestli manducu nevyměnit za něco pro větší děti. Bylo by vám to v budoucnu rozhodně pohodlnější.

Já jsem měla půjčené od kamarádky nosítko Boba, které bylo synovi téměř male už v půl roce, pak koupila Kibi a rozdíl je nesrovnatelný. Atokibi zrovna nepatří k těm top nositku, existují mnohem vymazlenejsi, ušitá třeba ze šátku podle tvého výběru, nejznámější jsou asi monilu, Andala, lenka. Z látkových třeba Aloe, Tula.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 18. ledna 2018 09:19

A666 ten kus handry mala byt nadsazka   kupovala som to ako bezdetna a nemala som ani sajnu na co sa mam zamerat a vsetky mi prisli rovnake. predavacka samozrejme ochotne poradila a s babikou som nacvicila priamo na mieste aj viazanie. mala tam aj svoje dieta takze ona si predomnou uviazala svohjo drobca.

Karja za seba mozem povedat ano. vybrala som si v tej chvili najlacnejsiu pretoze som mala obavy z toho ze sa dieta nebude chciet nechat nosit v satke ako som citala v niektorych diskusiach. latka je elasticka a dobre sa s nou pracuje. obavy o vypadnutie alebo uvolnenie uzla pominuli hned ako som si to vyskusala na vlastnom dietati.

Offline Karja
43940 příspěvků moje polička 18. ledna 2018 09:52

eless No mně říkal partner po shlédnutí nějakých fotek, že se bude bát, že mu to dítě vypadne. Já to pravděpodobně moc nosit nebudu, pokud si dítě teda neusmyslí, že chce být jenom nošeno a jinak vlak nejede, nejsem moc stavěná na břemena. Ale říkala jsem mu, že snad pozná, že mu padá dítě nebo se to rozvazuje a nemusí mít obavy:-D. Tak uvidíme, možná zkusim nějakou tu komunitu, ať mi to popůjčují pro začátek, ale snad to nebude příliš baby friendly či ekofriendly, já potřebuji komunitu sobeckých matek, kde tak jako nějak všichni přežívají:-D.

Offline tv
4163 příspěvků moje polička 18. ledna 2018 10:21
Reakce na zimnivecer:

chtěla bych přidat moji zkušenost s přerušením kojení. třeba se bude někomu hodit. dceři byly 3 měsíce když  jsem byla akutně operovaná. kvůli antibiotikům mi lékaři kojení nedoporučili, takže dcera 2 tydny pila pouze umělé mléko. začátky byly dost krušné, vydržela skoro 2 dny nic nepít, ale pak pochopila že musí. já udržovala laktaci odsáváním mléka. po 14ti dnech jsem opět začala kojit a žádný technický problém jako odmítání nenastal, takže jsem kojila dál až do 10ti měsíců, kdy jsem kojení po konzultaci s lékařem  kvůli vytrvalému odmítání příkrmů zrušila úplně. umělé mléko dítě odmítalo, mléčnou dávku jsem řešila kaší. Asi o 4 měsíce později došlo ke změně, kaše byla najednou na seznamu nechtěných potravin a te´d žádný den nemůže začít bez láhve se sunarem. někdy jsou mimina dost svéhlavá.

​Byt tebou, tak vymenim lekare, protoze to, co ti poradil, je teda dost smutny. Proc ukoncit kojeni, kdyz dite nechce prikrmy? Nekterym detem to proste trva dele. V cem je sunar lepsi nez materske mleko, to mi rekni? Mohla jsi ji dat cas, az se rozji.

Offline zimnivecer
143 příspěvků moje polička 18. ledna 2018 10:47

No on byl taky problem trochu v tom ze mela asi 3 mesice stejnou vahu takze ji jen kojeni nestacilo.ano nejake deti potrebuji delsi cas ale ja jsem s neustalym kojenim taky uplne spokojena nebyla. 

Offline tv
4163 příspěvků moje polička 18. ledna 2018 10:58

zimnivecer A zacla jist po ukonceni kojeni?

Obe deti se rozjedly pozdeji, ja byla naopak rada, ze muzu kojit a ji aspon neco.

Offline Pinot Noir
29512 příspěvků moje polička 18. ledna 2018 11:01

tv Ber to tak, že každý se v tom kojení as tak nevyžívá 

Offline viktorka_od splavu
48985 příspěvků moje polička 18. ledna 2018 11:11

Pinot Noir  jako mne kojeni vyhovovalo ale ditko taky nechtelo jist lautr nic jinyho, v noci furt vzhuru a po tom cca pulroce uz mi matersky mliko neprijde takovej nenahraditelnej zazrak. par desitek let zpatky to byl malem jed a ted je zas jed sunar:-) holt ode zdi ke zdi

Offline tv
4163 příspěvků moje polička 18. ledna 2018 11:12
Reakce na Pinot Noir:

tv Ber to tak, že každý se v tom kojení as tak nevyžívá 

Mas ze me ten pocit?

Pokud by rekla-prestala jsem kojit, protoze mi to vadi/je mi to neprijemne, tak nereknu ani popel. Je to jeji rozhodnuti.

Ale pokud rekne-prestala jsem kojit, protoze dite nechtelo prikrmy a doporucil mi to lekar, tak to mi vazne neprijde v poradku.

Offline viktorka_od splavu
48985 příspěvků moje polička 18. ledna 2018 11:15

tv srry ale pokud dite neroste a lekar doporuci zmenit vyzivu, tak to je docela hard co pises

Offline Pinot Noir
29512 příspěvků moje polička 18. ledna 2018 11:16

tv No myslím si, že matka, která by opravdu kojit chtěla, takovou radu lékaře prostě vypustí a v klidu kojí dál 

Offline tv
4163 příspěvků moje polička 18. ledna 2018 11:23

viktorka_od splavu No nevim. Neni vic informaci. Bylo decko jinak spokojene/nebylo? Nejak asi nechapu, v cem je sunar lepsi nez MM. Ono taky nemuselo tri mesice pribirat, ale mohlo treba vyrust do delky.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 18. ledna 2018 11:26

tv nejako nechápem. Tomu 10-mesačnému dieťaťu asi už len materské mlieko nestačilo, keď nepriberalo a iné jesť nechcelo, takže rada lekára sa mi zdá dosť v poriadku. Tiež by som radšej prestala kojiť, ak to pomohlo a začala jesť a priberať

Offline tv
4163 příspěvků moje polička 18. ledna 2018 11:26
Reakce na Pinot Noir:

tv No myslím si, že matka, která by opravdu kojit chtěla, takovou radu lékaře prostě vypustí a v klidu kojí dál 

​Mas pravdu.

Offline tv
4163 příspěvků moje polička 18. ledna 2018 11:30

betsey To, ze prestanes kojit, ti nezaruci, ze zacne jist prikrmy, pokud je doposudd nejedlo.

Offline Karja
43940 příspěvků moje polička 18. ledna 2018 11:43

viktorka_od splavu Přesně, jako já jsem asi fakt v nějaké bublině sobeckých matek, ale moje kamarádky přestávaly kojit kvůli sobě v půl roce, protože na tom sunaru prý že děti vydrží větší část noci, takže se chtěly vyspat a taky se na delší část vzdálit a předat mimino s klidem otcům. Ale ony byly teda fakt už uplně vykojené - jedna hubenďoura jako blázen a další totálně unavené z těch probdělých nocí. Tak jsem myslela, že to takhle taky sobecky zaaplikuju, ale člověk míní, že jo...ale předběžnej plán to je:-D.

Offline tv
4163 příspěvků moje polička 18. ledna 2018 11:49

Karja Sedim si na prstech a nic k tomu nepisu!

Snad jen, ze uvidis, takove veci se nedaji moc planovat.

Offline Pinot Noir
29512 příspěvků moje polička 18. ledna 2018 11:56

Karja No ten půlrok byl i pro mě takový krizovější, váha letěla dolů, už jsem byla na čísle, o kterém jsem myslela, že už neuvidím nikdy. Ale řekla jsem si, že to ještě vydržím, bylo léto, dovolené, cestování, a kojení je prostě nejjednodušší a nejpohodlnější, že jo  V osmém jsem zkusila ta umělá mléka, bez úspěchu. Ale zjistila jsem, že noční kojení už je jen zvyk, že už to nepotřebuje a že vytahovat prsa při každém probuzení není třeba. Stačilo pohladit, držet za ruku. Takže mě to přestalo tak obtěžovat  Ale když v průběhu 11. měsíce přestal o kojení jevit zájem, už jsem na to netlačila, přišlo mi, že jako jídlo už to nemá téměř žádný význam (to byl ale zřejmě jen dojem, protože začal jíst dvojnásobné porce jídel a mohe váha začala děsivě frčet nahoru ).

Offline Mohučanka
7328 příspěvků moje polička 18. ledna 2018 11:58

Karja Já jsem nechtěla přestat kojit po půl roce, vlastně jsem žádný plán neměla, kromě toho, že jsem nechtěla kojit přehnaně dlouho. Ovšem přiznám se, že když dcera ochutnala první zeleninu a maso a začala odmítat kojení a vyžadovat jídlo na lžičku, neřešila jsem nějaké bojkoty a prostě ji vyhověla. Problém se spánkem nebyl při kojení ani po nasazení nutrilonu a neztloustla nikdy po ničem. Je to fakt různý...