continuity asi tak. jako toto je peklo na urovni nejezte kureci krmi se hormonama. kazdej s google prekladacem chytrej jak radio
Vše o těhotenství a dětech
Prvni zvire jsem kojila pres rok a mlada se pak sama tak nejak mimochodem odstavila a laktace zmizela sama. Dabla(druhe zvire) jsem kojila necely rok a musela jsem prestat ze zdravotnich duvodu. Kojenim jsem u obou pekne zhubla a pak,kdyz jsem prestala,zase nabrala. Prsa mam jak psi ouska,stve me to,ale plastika se konat nebude. Pokud bych chtela investovat penize do nejake upravy,byla by to uplne jona cast tela.
A noseni? Nositko a satek jsou jedny z nrjlepsich investic,ktere jsem provedla. Konkretne satek mam nejspis s primesi Rohypnolu a dekuji za nej vsem bohum.
Ať si každá kojí jak to jí a miminku vyhovuje, nechci vstupovat do nějakých rozepří. Reagovala jsem pouze na ten příspěvek, že po půl roce už není mateřské mléko nějak extra výživné. To je mýtus.
Ostatně, kojení není jen o jídle. Ale to už zabředávám hlouběji mezi ty ezobiomatky :-))
žluťásek myslim ze nic takoveho tu nikdo nepsal. ze neni vyzivne. nechapu. v nasich podminkach neni uz nezbytne, protoze dite muzes /ale nemusis krmit kvalitnim jidlem a neni treba se hroutit kdyz kojit z nejakyho duvodu nebudes.
v zemi kde neni ani pitna voda natoz jidlo odstaveni znamena ze to dite dost pravdepodobne umre.
Presne kvuli takovym prispevkum jsem byla s prvnim ditetem porad ve stresu. Mala spatne pila, ja se porad snazila, ona nestastna, ja nestastna. Kdyz mi dosla v jejich 7 mesicich trpelivost a ukoncila jsem kojeni, tak se vse obratilo k lepsimu. Se takhle striknimi nazory bych byla fakt opatrna.
Reagovala jsem na konkretni prispevek. O tom, ze by dite bylo nestastne/plakalo hlady uzivatelka nepsala. Ani o tom, ze ona byla nestastna, ve stresu.
Pokud bys napsala ty, poradila bych ti, at kontaktujes nejakou LP poradkyni, pokud stojis o to, abys neprestala kojit. No a pokud se to nezlepsi, tak to resit odstavenim, protoze aby byla matka i dite nestastne nebo se trapili, to vazne za to nestoji.
Mně na kojení nejvíc vadilo, že se všude vyloženě číhalo na nějaký problém - sestry v porodnici, pediatři. To je s kojením tolik problémů, že když někdo problém nemá, tak je divnej a určitě něco přehlíží nebo dělá blbě?
Jinak dcera brala kojení vyloženě jako přísun potravin, neexistovalo, že by u kojení usla nebo se nějak extra mazlila. Nasytit se a řádit, to bylo její. Nakonec jsem to "něco víc než jídlo" v kojení přestala hledat ![]()
A co se týká prsou - z původního nic se stalo ještě větší nic. V podstatě to šlo do mínusu ![]()
viktorka_od splavu pardon, špatně jsem si zapamatovala tvůj příspěvek. Nepsala jsi, že není výživné, ale že to není žádný nenahraditelný zázrak. Omlouvám se.
Pro mě teda je, ale posunula jsem tím trochu tu diskuzi jinam. Promiň.
žluťásek vpoho.
tv Jenze ten tvuj prispevek vyznel tak striktne, ze by z toho jeden mel vycitky ![]()
Pinot Noir Hele a nemohla by mi ta větší velikost třeba zůstat? Já vim, že to jde obecně esteticky hodně dolů ale nemohlo by to čiste teoreticky být i obráceně?:-D
teoreticky ano. Jen jak už psala Viktorka, dostaneš vždy co nechceš a nepotřebuješ. Já jsem prsa vždycky měla a dvou dětech a dvou ročních kojeních mám 60F z 60D. Dnes už naštěstí jde třeba v pohodě sehnat plavky zvlášť a i v těhle velikostech dobré prádlo . Dřív to bylo děsné. Na šaty můžu zapomenout i na košile. Vše mi opticky přes prsa udělá jen 100cm v pase
. Naštěstí musím říct, že tvar a pevnost zůstaly.
Nikdy nezapomenu na keci doktorů na nějakém večírku, že pěkný prsa se poznají podle toho, že pod nima nedrží tužka.
. Za půl hodiny jsem potkala kolegyni na WC a strašně se smála, že to musela jít vyzkoušet. Do dnes, když se potkáme, tak první věta je, tak co tužka? ![]()
@tv Ano,po tom co jsem prestala kojit dcera zacala jist prikrmy bez problemu a zacala i pribirat na vaze. jinak byla a je spokojene dite neni uplakana a nic ji netrapi. ty tri mesice co na vaze nepribirala byly dost spatne ,ale zvladly jsme to. ne ze by nejedla vubec nic, rohlik si dala s chuti,ale ten z nutricniho hlediska moc nevyhovuje - muj prispevek mel byt spis o tom, ze i kdyz se dite odstavi /a laktace funguje dal/ da se v kojeni zase pokracovat a ze i dite, ktere odmita umele mleko, si to muze po case rozmyslet. nechtela jsem tu resit ukonceni meho kojeni a to jestli to neslo jinak. a mam jeste jeden tip. z porodnice jsem si krome mimina odnesla taky docela hluboke a bolestive ragady na bradavkach. kazde prisati byl docela zazitek, bolelo to fakt hodne a lekari poradit neumeli - technikou kojeni to nebylo, ta byla v poradku. pomohl wobenzym, po 4 dnech jsem se sestitydenniho trapeni zbavila. tak treba by se tahle informace mohla taky nekomu hodit
editovala jsem kvuli zmineni @tv, v telefonu mi to vypadlo
tv Jenze ten tvuj prispevek vyznel tak striktne, ze by z toho jeden mel vycitky
To jsem opravdu nechtela. Myslim, ze jsi udelala to, co jsi povazovala pro vas oba za nejlepsi, urcite vycitky mit nemusis.
zimnivecer Doufam, ze ma reakce nevyznela moc prikre. Me popudilo, kdyz jsi psala, ze na doporuceni lekare jsi skoncila s kojenim-kvuli prikrmum. To, ze ty tri mesice pred timto rozhodnutim byly spatne, to pises az ted. Chapu, ze jsi se tak rozhodla, akorat jsem nemela potrebne informace.
Taky jsem resila problemy s kojenim a mraky jsem toho kvuli tomu nacetla. Nekteri lekari opravdu jeste zijou v tom, ze pul roku kojeni staci a pak uz to diteti nic nedava a podobne legrace. Radim to do stejne kategorie jako "dala jsem mu ve trech mesicich pribinak a jak si smakoval", "v pul roce mel svickovou s knedlikem a jak mu chutnalo" nebo ""syn byl taky v choditku a zije". A taky "prestala jsem kojit, kdyz mel tri mesice, protoze jsem mela ridke mleko".
Byla jsem nedavno u kozniho. Kdybych vedela, ze je to takovy idiot, tak tam nejdu, ale mel skvele hodnoceni na znamylekar. Kdyz jsem mu rekla, ze kojim sestnactimesicniho syna, zacal vykrikovat, cituji :"Okamzite prestanete kojit! Kojeni ditete starsiho jeden rok je jen lenost matky!" Jeste dvakrat mi to zopakoval. Jako co to je?
Myslim, ze pokud se rozhodnete mit dite, je proste potreba pocitat s tim, ze budete diteti k dispozici, protoze mate prsa a v nich mleko. Pokud nekdo skonci s kojenim treba v pul roce ditete kvuli tomu, ze ho to obtezuje a chce si jit taky vyhodit z kopytka, to mi proste prijde sobecke. Pokud to nejde ze zdravotnich duvodu nebo se jeden ze zucastnenych trapi, je to neco jineho.
zimnivecer A jsem rada, ze jste to vyresili ke spokojenosti obou. Kdyz to nejde, tak to nejde, nema smysl se trapit.
Karja ja by som zas v tomto smere mohla požičiavať, končím 3. mesiac a prsia mám o číslo väčšie, všetky podprsenky sú mi malé...Ak by toto bola záruka množstva mlieka, mohla by som robiť kráľovskú dojku na plný úväzok...![]()
tv tvoje reakce prikre vyznela, ale to neva. reagovala jsi na neuplnou informaci, ja ji pozdeji doplnila, takze je vsechno v poradku. muj nazor je, ze kojeni/nekojeni je kazdeho vec a vubec se mi nechce jeho osobni rozhodnuti bez znalosti vsech okolnosti hodnotit. Taky si myslim, ze kazda soudna matka se pokusi dohledat co nejvice informaci a neceka jen na to, co rekne osetrujici lekar. ze jsou mezi lekari jako mezi kazdou jinou profesi trosku magori tu padlo uz xkrat, nema cenu se tu znovu rozepisovat. S kozni neporadim, ale situaci dokazu pochopit, ja jsem ted cerstve byla hodne prekvapena z reakce neurologa.
zimnivecer Já byla dnes překvapená z reakce dětské doktorky na žádost o odběry pro mladšího syna. Je nenormálně unavený po aktivitě, bolí ho hlava a musí 20 minut odpočívat po jakékoliv zátěži. Máme za sebou neurologii a kardio. Dnes jsem poprosila o odběry, na které se samozřejmě všude ptají..krevní obraz a základ cukr, jaterní testy a tak, jestli je vše v pořádku. Odpověď...je to zbytečné, odběry měl v roce 2015 a bylo to v pořádku. Myslela jsem, že špatně slyším. No naštěstí já si ho vezmu do práce a vezmu mu to tam, ale překousnout to jaksi nemůžu.
zimnivecer U kozniho jsem byla se sebou, o dite se nejednalo, navic s lecbou meho problemu kojeni vubec nesouvisi. Byla jsem prekvapena, co si to vubec dovoluje. Ale on byl fakt hulvat, co jsme slyseli pres dvere do cekarny...![]()
Renusatko To jako vazne? ![]()
tv tie Vaše názory sú celkom dosť striktné a radikálne. Zatiaľ ešte toľko neštudujem informácie ohľadom kojenia a pod., ale napríklad už teraz viem, že sa budem musieť dosť skoro po pôrode - ak mi to zdravie dovolí - vrátiť do práce. Tým skoro myslím tak, že ako živnostník nebudem prerušovať živnosť a budem pracovať už mesiac až dva po pôrode z domu s tým, že budem musieť odchádzať aj mimo domu a pri malom sa s mužom budeme striedať.
Obaja sme živnostníci, ja mám navyše príjmy vyššie, takže iné východisko nebude. Neviem ako to bude s kojením, ako si zabezpečíme režim, či budem mlieko aj odsávať a ak nebudem doma, muž bude dieťa kŕmiť z fľaše. Kojiť chcem, ale na dobu dlhšiu než ten 1 rok to nevidím.
To Vaše vyhlásenie, že ak sa žena rozhodne mať dieťa, tak má počítať s tým že bude k dispozícii, lebo má prsia a v nich mlieko mi príde rovnako absurdná ako vyhlásenie lekára, ktorý niekomu chce zakazovať kojiť.
Nie každý chce kojiť tak dlhú dobu a nie každý aj keby chcel môže, ale prečo za to niekoho odsudzovať?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje