tv a to jsem si o ní do dnešního dne myslela, že je docela normální.
Vše o těhotenství a dětech
tv Lenost matky
To je hňup!
DrowRanger Vam neprijde normalni nebo prirozene, ze pokud se zene narodi dite, ze ho koji? Co je na tom striktniho? Ja odsuzuju nekoho, kdo nemuze kojit? Kde?
Mluvila jsem o tom, ze nekdo prestane brzo kvuli tomu, ze se chce jit taky nekam vecer bavit (pozor, nemluvim o dvouletych, ale pulrocnich detech!). To mi opravdu prijde vuci tem detem sobecke.
Pinot Noir A kdybys ho slysela, jakym zpusobem nadaval...ne teda na pacienta, ale na EET. Sedeli jsme v cekarne a cumeli jak puci. Ty nejsprostsi nadavky letaly. Proste strasny. Uz jsem tam nesla.
Mluvila jsem o tom, ze nekdo prestane brzo kvuli tomu, ze se chce jit taky nekam vecer bavit (pozor, nemluvim o dvouletych, ale pulrocnich detech!). To mi opravdu prijde vuci tem detem sobecke.
Navrch je to totálna hovadina, pretože ak aj chce zaviesť UM, aby mohla od dieťaťa odísť a odsať nejde, tak to nie je dôvod pre kompletné odstavenie.
DrowRanger ono jedna vec je existnečná nutnosť a druhá vec toto, to je tiež rozdiel.
Ale áno, sú to životné rozhodnutia, ktoré sú na každom, akurát je to niekedy proste škoda, no.
zimnivecer Já byla dnes překvapená z reakce dětské doktorky na žádost o odběry pro mladšího syna. Je nenormálně unavený po aktivitě, bolí ho hlava a musí 20 minut odpočívat po jakékoliv zátěži. Máme za sebou neurologii a kardio. Dnes jsem poprosila o odběry, na které se samozřejmě všude ptají..krevní obraz a základ cukr, jaterní testy a tak, jestli je vše v pořádku. Odpověď...je to zbytečné, odběry měl v roce 2015 a bylo to v pořádku. Myslela jsem, že špatně slyším. No naštěstí já si ho vezmu do práce a vezmu mu to tam, ale překousnout to jaksi nemůžu.
Renusatko tohle mi prjde fakt dost hrozne. U detskeho lekare by me tahle hlaska vyvedla z miry a asi bych rekla neco co nemam protoze zrovna odber neni neco ,co by vyzadovalo extra pripravu nebo podminky.jste dobra,ze jste zustala slusna.preji at vsechno dopadne dobre
zimnivecer Já byla dnes překvapená z reakce dětské doktorky na žádost o odběry pro mladšího syna. Je nenormálně unavený po aktivitě, bolí ho hlava a musí 20 minut odpočívat po jakékoliv zátěži. Máme za sebou neurologii a kardio. Dnes jsem poprosila o odběry, na které se samozřejmě všude ptají..krevní obraz a základ cukr, jaterní testy a tak, jestli je vše v pořádku. Odpověď...je to zbytečné, odběry měl v roce 2015 a bylo to v pořádku. Myslela jsem, že špatně slyším. No naštěstí já si ho vezmu do práce a vezmu mu to tam, ale překousnout to jaksi nemůžu.
Renusatko tohle mi prjde fakt dost hrozne. U detskeho lekare by me tahle hlaska vyvedla z miry a asi bych rekla neco co nemam protoze zrovna odber neni neco ,co by vyzadovalo extra pripravu nebo podminky.jste dobra,ze jste zustala slusna.preji at vsechno dopadne dobre
Pokud nekdo skonci s kojenim treba v pul roce ditete kvuli tomu, ze ho to obtezuje a chce si jit taky vyhodit z kopytka, to mi proste prijde sobecke. Pokud to nejde ze zdravotnich duvodu nebo se jeden ze zucastnenych trapi, je to neco jineho.
Já to nechci moc rozdmýchávat, ale nedá mi to - někoho prostě může trápit i to, že si nemůže jít "vyhodit z kopýtka". Myslím si, že i to je legitimní důvod, ačkoli chápu, že se vám nepozdává. Ne každý chce dítěti podřídit celý život a nemyslím si, že by to znamenalo, že ho proto méně miluje nebo je kvůli tomu horší rodič. Přístupy jsou opravdu různé a žádný není špatný (samozřejmě kromě extrémů typu bití apod. ale to je asi jasné, že teď neřešíme).
tv ja si pamätám pediatričku, ku ktorej som letela s 3-mesačným dieťaťom (nebola naša, ale bola najbližšie a naša už nemala ordinačné hodiny a pohotovosť bola až od večera) s podivuhodnou plienkou, ktorá mi vynadala, že samozrejme, že dieťa nie je v poriadku, keď ho kojím, veď tým pádom vôbec neviem, čo to chúďa vlastne je. No, ale aspoň som sa upokojila, zbalila dieťa a vydržla do druhého dňa k našej a (vtedy) prvý krát si povedala - a bohužiaľ nie posledný - že aspoň viem, prečo chodím k súkromnej pediatričke 20km vzdialenej.
MP Meri Jsem člověk, který měl všechny předpoklady k tomu, aby ho trápilo, že nemůže jít pařit
A víš, že netrápilo? První měsíce jsem toho měla tak plný kecky, že si to ještě komplikovat vymýšlením, jak tohle zařídit (a pak dlouho řešit následky, protože tihle přísavníci mají nejradši rutinu), mě ani nenapadlo ![]()
zimnivecer U kozniho jsem byla se sebou, o dite se nejednalo, navic s lecbou meho problemu kojeni vubec nesouvisi. Byla jsem prekvapena, co si to vubec dovoluje. Ale on byl fakt hulvat, co jsme slyseli pres dvere do cekarny...
ja pochopila ze jsi tam byla se sebou, to moje hodnoceni se vztahovalo i na lekare pro dospele.reseni je jednoduche,priste pujdes jinam Resim to podobne.dokazu pochopit ze je lekar unaveny ,pretazeny, ale neberu hulvaty a arogantni blbecky..podarilo se mi dat dohromady lekare kteri jsou fajn a profesne dobri, jen s tim neurologem mam furt smulu.snad se ti s koznim brzo zadari a nebudes dal poslouchat nerelavantni kecy
tv v tomto smere sa asi zhodneme, že sa nezhodneme :) Mám za to, že žena by mala kojiť kým to prináša radosť dieťaťu ale aj JEJ. Pretože pre dieťa je dôležitá spokojná, šťastná a vyrovnaná matka. Nemyslím, že niekto pred tým ako porodí a reálne si vyskúša aké to je starať sa o dieťa, ktoré je 100% odkázané na matku vie s istotou povedať, že fajn: teraz budem kojiť presne 18 mesiacov a 2 týždne, lebo to niekde písali, alebo naopak, budem kojiť len 6 mesiacov, lebo chcem ísť do práce alebo začať chodiť do spoločnosti.
Ak to, že matka prestane kojiť, lebo potrebuje 1x do týždňa ísť si "vyhodiť z kopýtka" je podľa Vás sebecké a neprrodzené, pre mňa to znamená len to, že mala zrejme dôvody, pre ktoré nekojí a zrejme aj tú zábavu potrebuje pre to, aby sa na materskej udržala pri zmysloch alebo v kontakte so spoločnosťou a priateľmi. Pokiaľ je inak dieťa zdravé, priberá a vyvíja sa ako má, nevidím rozdiel v tom či je alebo nie je kojené a nebudem odsudzovať mamičky, ktoré koja dlho ani také, ktoré kojili len krátko. Predsa len tá doba kojenia je u každého individuálnou záležitosťou.
Preji vam vsem jen to dobre, at kojite nebo nekojite. Hlavne budte stastni a mejte se radi. ![]()
Jsem hotova, boli me zada, oboum malosum zacalo tect z nosu...no, netesim se, tyhlety detske nemoci jsou naprd.
A zrovna, kdyz konecne nasnezilo, ach jo.
tv Tak to nezávidím, zrovna jsme se z jedné hnusné rýmy vyhrabali. Museli jsme koupit i nový vysavač, starý nestíhal ![]()
MP Meri Je zajímavé, že to kojení vzbuzuje tolik emocí. Já prožívala hodně jen naše (ne)kojení, zkusila jsem leccos, ale rozhodně ne úplně všechno, na některé procedury jsem prostě ve dvě ráno už neměla, a nevyčítám si to. Těm, co kojily jedna radost, jsem tedy trochu záviděla, ale vůbec mě nepohoršovalo, když to po třech měsících zabalily. Pro mě je legitimní důvod i možnost hnout se z domu... A jako jo, uznávám, že kojení je nejpřirozenější a pravděpodobně i nejzdravější, ale zas takový humbuk bych kolem toho nedělala... Naopak, já kolikrát nevím kam s očima, když kamarádka pořád vytahuje prsa v hospodě, aby dala cucnout své tříleté dceři. A úplně se bojím hnout brvou, abych nevypadla jako prudérní sunarová matka![]()
DrowRanger úplne súhlasím
Gatita Kojení tříleté dcery je prostě divný, to nejsi prudérní matka :-D Já si s kojením užila utrpení dost, pochopení mám pro oba tábory, ale upřímně mi přijde, že prostě jakmile dítě začne chodit, je divné ho kojit, v našich podmínkách tedy. Přidje mi to i takové symbolické, že se "postavilo na vlastní nohy". Takže logicky bych ukončila +/- kolem roku, případně si to nechala opravdu na nějaký večerní rituál. Taky mi přišlo zvláštní, když si u nás děti hrály a nějaké větší dítě si prostě přiběhlo "cucnout".
Garfie
Já už to tady někde psala, ale já odstavila dceru, když si ke mně přišla po svých zapít svíčkovou... Se špinavou pusou a kusem masa v ní...
ad kojení a nemožnost hnout se z domu - má švagrová kojila do 18 měsíců (možná i déle, ale v těch 18 měsících tady byli, takže to vím určitě - malá díky tomu kojení nějak i lépe zvládala jet-lag a všechny ty změny s přesunem; jinak samozřejmě nekojila už plně, ale jen sem tam s příkrmy) i když malá musela do školky v 5 měsících (švagrová žije v USA - žádná mateřská/rodičovská, neplacené volno - díky čemuž přichází žena i o zdravotní pojištění, místo drží jen 3 měsíce u větších firem - švagrová měla kliku na zaměstnavatelé, že ji umožnil být doma déle...).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje