Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline viktorka_od splavu
48986 příspěvků moje polička 21. ledna 2018 19:25

continuity ale já nehubla kojením, určitě ne poprvé. řeč byla o tom že návrat k předtěhotenské váze není otázka pár týdnů/měsíců, nebo to aspoň není pravidlo. poprvé jsem měla 68 kg před porodem a po něm 64. za rok a půl jsem měla 52 což bylo o 8 míň než před otěhotněním. fakt mi připadá zbytečný plašit když někdo pár měsíců po porodu není zpátky na své váze... už tak toho má jedna plný zuby.

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 21. ledna 2018 19:27

continuity je, presne stejne miry jsem dosahla v tehotenstvi osmitydennim intenzivnim zvracenim 

Offline continuity
42034 příspěvků moje polička 21. ledna 2018 19:27

viktorka_od splavu za rok a pul jsem mela o 5 kg vic nez predtim a byla jsem znovu tehotna. 

Offline viktorka_od splavu
48986 příspěvků moje polička 21. ledna 2018 19:28

continuity a co konkrétně z toho vyplývá?

Offline continuity
42034 příspěvků moje polička 21. ledna 2018 21:43

viktorka_od splavu ze rozhodne nejde spolehat na to, ze po 18 mesicich ta kila nekam zmizi. spis se je potreba zeptat matky, jak to mela ona.

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 21. ledna 2018 21:52

continuity 

ani to nemusí být jistota. Já měla po třech měsících po porodu míň než před těhotenstvím. Bez cvičení a nějakého zvláštního omezování se v jídle, jen dlouhé procházky. Mamince s každým ze dvou těhotensví pár kilo zůstalo.

Offline Gatita
8508 příspěvků moje polička 21. ledna 2018 22:02

To je tak individualni!ja snad zhubla jeste v tehotenstvi,a to jsem ani nemela nevolnosti.z porodnice jsem se plouzila s 45 kily,tak malo jsem nemela snad nikdy.kojeni nula.zatimco se v porodnici vsem nalivala prsa,mne natekly akorat tak nohy,pry malo bilkovin...zadne pribirani se nekonalo,pac jsem denne dala s uplakankem 10 az 15 km s kocarem. Zato ted to jede!tu susenka,tu cokoladka na nervy (jsem zvykla hresit odjakziva),nicmene ostra chuze (na tu jsem taky zvykla odjakziva) byla nahrazena postavanim u kaluze.ujdem tak 200 m za dopoledne.neco mi rika,ze si zadelavam na poradnou p.del.jenze nekdo ty nekvalitni polsky cokolady,co dostava dite,jist musi,ze jo.vzdyt ja se v podstate obetuju a zachranuji mu tim zdravi:)

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 21. ledna 2018 22:07

Gatita Jo, je to přesný. S prvním 15 km denně, teď 500 metrů za hodinu. Naštěstí čokolády nemusím, ale i tak mám co dělat, abych se jakž takž udržovala. Ale jak ty opice povyrostou, tak se zase rozběhnu.

Offline Pinot Noir
29512 příspěvků moje polička 21. ledna 2018 22:08

Gatita  

Offline tv
4163 příspěvků moje polička 21. ledna 2018 22:28

Gatita Jezis, tak to je presny! Dite ted taky zaclo "chodit" venku. Cokoladu si dam vyjimecne, ja jedu na jinych prasarnach.

Offline Garfie
28117 příspěvků moje polička 22. ledna 2018 03:06

Já jsem vypozorovala, že některé ženské hubnou kojením, jiné zhubnou poté co ho ukončí. A taky že starší matky to mají náročnější....nemluvím tady o těch vysportovaných typech, kterých je vás tu jak pozoruju většina :-)

Já kojením zhubla tak, že jsem byla skoro průsvitná :-), půl roku po porodu prvního dítěte jsem vypadala jako radiátor a to jsem se cpala jako protržená, čokoláda denně byla standard. Bohužel jsem se dost rozežrala, takže konec kojení pro mě byl rychlý start k přibrání, ale podařilo se mi to zvládnout :-) Zato druhé dítě jsem prakticky nekojila, a zůstaly mi nahoře cca čtyři kila, která se nedaří shodit. 

Jo a ještě musím říct, že v mém případě sehrálo roli stěhování na venkov, paradoxně. V centru jsem chodila pořád ven s kočárem, potom stačilo dítě (jakéholi věku) frknout na zahradu a já místo desítek kilometrů trávila mateřskou s knížkou v křesle :-D

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 11:19

Luna zpětně dočítám a někde jsem zahlídla, že sis postěžovala na kvalitu vlasů.. začala jsem v listopadu brát pupalkový olej s vitamínem E a po měsíci jsem viděla dost výrazné zlepšení. Vlasy přestaly padat a jsou hezčí. A v příbalovém letæku zmiňujou i pozitivní vliv na nervový systém, deprese a úzkosti. Což teda taky můžu potvrdit. :)

Offline tzaziki
1150 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 14:34

bram A kde se takovy olej kupuje?

Online Karja
43940 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 15:58

continuity Tak já mám podobný proporce na 168 jsem měla 57 kg a to jsem se teda "vyžrala" o 3 kila těstě před těhotenstvím pozdníma večeřema a sušenkama. No a teď jdu do šestého měsíce a mám 55 kg a jako necejtim se dobře, protože nejsem takovej přirozeně utlej typ, mám normální stavbu těla. Třeba ještě pořádně naberu a budu řešit opak, ale momentálně spíš jako přemejšlim, z čeho ten člověk nabírá, že jako jí víc nebo to tělo si ukládá víc? Jo a matka to měla tak, že byla normální postavy a po dětech teda pěkně ztloustla a už tak zůstala. Tak kdo ví, co mě čeká:-D.

Online Sweet Potato
39766 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 16:04

bram Beru rovnou galon! Nebo radši dva.

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 17:21

bram Diky, to teda zkusim. Uz je to teda lepsi, ale ja jsem rozmlsana, mivala jsem takove ty vlasy, o ktere se clovek nemusel starat. Ted jak jsou jemnejsi, nevim co s tim, ale snad se casem vrati do normalu. Ale spousta lidi je na tom s vlasama daleko hur, tak si nechci zas az tak stezovat.

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 17:47

tzaziki v lékárnách mají v kapslích a asi ve zdravých výživách se dá sehnat i olej klasický. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 19:10

bram Já jsem jen od podzimu brala Nexgen, což jsou multivitamíny a vidím taky zlepšení. Jsem teď jak Rákosníček, jak mi ty vlasy podrůstají tak mi trčí přes ty dlouhé do všech stran. Hlavně všude kolem čela. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 19:19

Karja Z čeho se přibere v těhotenství? Nevím kolik se uvádí na zdravé přibrání, kam patří plod, plodová voda, zvětšený objem krve a mírné obalení tukem. Tuším, že to bylo do 8kg, ale nevím. Další je spíš o tom jak se stravuješ. Někomu je špatně, někdo nedokáže odolat nějaké chuti a někdo jen prostě víc jí.

Při prvním se mě všichni ptali, kdy budu rodit a já byla sotva na konci 3 měsíce. . Myslela jsem, že jsem nabrala 22, ale pak mi sestřička koukala do papírů, že 28. . Při druhém dítěti jsem nabrala za 7 měsíců asi 2kg, těch 6 jsem potom zvládla za měsíc a půl . To zase naopak nikdo nevěděl, že jsem těhotná. Byl v listopadu a tak ten konec pod bundou zas nebyl vůbec vidět. 

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 19:30

Renusatko jo, ty podrosty mám taky a docela mě to štve, vypadám pořád jako neučesaná :) 

Já jsem v těhotenství nabrala 18 kg, ale vím z čeho, měla jsem pořád příšerný hlad. A denně jsem vypila litr mléka. Ale nešlo to jinak :)) Když jsem se nenajedla, bylo mi šoufl. Ale za cca 4 měsíce jsem byla zpět na své váze. Pomohlo kojení a dlouhé svižné procházky.