Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
43940 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 19:38

Renusatko No ja si taky myslim, ze to dozenu a naopak jeste muze prijit nejaky extrem, jen jsem momentalne jako mirne.rozhozena z toho zhubnuti a nepribirani. Jenze ja fakt moc nejim, chute nemam, spis nechutenstvi a nemam hlad, kdyz se najim vic je mi blbe.

Online viktorka_od splavu
48986 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 19:38

Renusatko já přibrala poprvé těch osm a právě vůbec nepamatuju že bych jedla jinak než předtím. podruhé jsem měla děsnej hlad a žrala jak protržená:D

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 19:42

Karja V tom začátku není moc důvod. Možná trochu prsa, ale pokud vám navíc není dobře, tak toho do sebe člověk moc nedostane. Mám dokonce jednu kamarádku, která těhotenství končila -2kg, ale ona je celkově dost silná a nebylo jí dobře celé těhotenství. 

Offline Karja
43940 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 19:47

A jeste dotaz do plena, delsi dobu me boli dost v krku, hlavne vecer pri polykani, jde mi to do ucha. Myslela jsem, ze je to doznivajici viroza, zacinajici zanet ucha atp. a ejhle, pry je to spis neco jakoze zazivaciho neco podobneho jako paleni zahy, pro tehotenstvi celkem obvykle. Ja se prave ani moc nedoptala, protoze jsem byla nejak mimo a porad jsem zila s nejakou prestavou zanetu ucha a to, ze je to neco jinyho jsem nebyla schopna pochopit:-)). Nemate s tim nekdo zkusenost? Zaha me teda nepali, jen to bolestive polykani a proste porad mi ta diagnoza nejde na rozum.

48986 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 19:48

Karja a kdo ti tu diagnózu přidělil?

Offline Karja
43940 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 19:51

viktorka_od splavu ORL, ale ja byla fakt mimo, ta nase diskuze byla ukazkovej pripad vozu a kozy, byla to teda hlavne moje chyba. Mi to nejak vsechno secvaklo az z te zpravy a predepsaneho leku.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 19:53

Karja a nějaký reflux...spíš než pálení žáhy? Já teda nemám osobní zkušenost ani s jedním. 

Offline Karja
43940 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 19:59

Renusatko No ja prave taky ne, ale tak nevolno mi obcas byva a ze se mi to vraci zpatky, ale uplne minimalne, nenapadlo by me to oznacovat za potize. No jeste se zeptam u praktika, ale ten doktor si jako byl jistej, jen se chudak sam zacyklil u tech leku, zda je muzou tehotny, tak to bylo cely takovy zmateny. Proste blbej den, blba domluva. Ony jsou ted taky hlavne cekarny uplne narvany, tak se neni cemu divit.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 20:07

Karja To asi jo, mamka mi dnes vykládala o hrůze na ORL...jako plno lidí a dlouho čekala. A já mám doma oba kluky. 

Offline Karja
43940 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 20:47

Me.minuly tyden nevzali vubec a tento sestra v cekarne proverovala pacienty dopredu a ty neakutni poslala domu. Vsechny decka nase pribuzny decka taky nemocny. No snad ta vlna brzo prejde.

48986 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 21:19

Karja co ti vůbec vyšlo tehdá v tom výtěru?

Offline Karja
43940 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 21:26

@viktorka_od splavu Negativni, byla to jen viroza, sice na tri tydny, ale v cajku. Hele ja jsem proste sberatel kravin ted (nastesti, musim trikrat zatukat).

48986 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 21:29

Karja no... v krku něco žije v každým případě. negativní není výsledek, to je interpretace. nebo vadnej odběr/kultivace

Offline Karja
43940 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 21:40

viktorka_od splavu To je moje interpretace:-).Proste v pohode, virovyho puvodu, vylecilo se.

48986 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 21:54

Karja ok. tak hlavně že už jsi v pohodě

Offline Karja
43940 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 21:57

viktorka_od splavu Jo, krom toho, ze se ted snazim polykat v intervalu jednou za pet minut dobry:-). Ale ty leky by snad mely zabrat, cekam co bude zas priste:-).

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 22:40

Mňa by zaujímalo - mali ste niektorá problém v tehotenstve so zadýchavaním sa? Pred otehotnením som mala dobrú kondičku, pravidelné, takmer denné cvičenie, svižné precházky so psom a beh, do cca 6 týždňa som nevedela že som tehotná, fungovala som úplne normálne. Ako mi začalo bývať zle, začala som sa aj zadýchavať, ale pri bežných činnostiach (napr. počas telefonovania som bola zvyknutá chodiť, čo sa cca po tm 8 týždni nedalo). Predtým som to až tak neriešila, bývalo mi dosť zle a to som bola rada ak som sa zvládla vyplížiť z postele a niečo nasilu zjesť, pripisovala som to aj tomu, že som viac nejedla než jedla a vtedy som bývala udýchanejšia aj ako netehotná. Momentálne nevoľnosti prešli, fungujem už takmer úplne normálne, až na to zadýchavanie. Preberala som to aj s doktorom, krvný obraz mám v poriadku, mám sa zatiaľ sledovať, či sa to nebude zhoršovať a či to len nevnímam tak citlivo vzhľadom na to aký aktívny život som predtým viedla. Ale je to celkom zvláštne sledovať ako nevládzem udýchať cviky a pohyby, ktoré mi predtým nerobili vôbec žiaden problém.

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 22:45

Karja já teda nejsem lékař, ale nemůžou být ty potíže způsobený tím, jak jsou v těhotenství překrvené a lehce zduřené sliznice? Já jsem kupříkladu měla ve třetím trimestru pořád pocit plného nosu a když jsem se vysmrkala, pokaždé se mi spustila krev. Já bych se asi zkusila poradit i s gynekologem, oni mají tyhlencty souvislosti obvykle v malíčku.

Offline Karja
43940 příspěvků moje polička 24. ledna 2018 05:12

bram Tak to nevim, ale doktor se podival a proste vedel, tak treba mi to na gynekologii lepe osvetlej, stejne tam musim kvuli te medikaci, zda je OK.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 24. ledna 2018 07:56

DrowRanger no ja som takto prišla na to, že som tehotná. Išla som na túru na Kriváň, a zrazu som nebola schopná to udýchať. Aj teraz cez víkend som bola na túre, a musela som si robiť častejšie prestávky a dosť som sa do kopca zadýchala. Ja som myslela, že je to normálne, že to súvisí so zvýšeným prietokom krvi a tak. Ale už som v druhom trimestri, a o dosť sa to zlepšilo, v prvom trimetri som sa zadýchala veľmi rýchlo. V podstate okrem chôdze a túr som prestala robiť kardio, len takmer každý deň cvičím jogu (aj pri tej sa zadýcham trochu viac ako som bola zvyknutá, ale dá sa). A to som predtým tiež bežne zvládala 100 - 150 km na bicykli, a tak.