betsey Hele máš můj obdiv, my jsme svatbu odložili na neurčito a koupi bytu už taky, já bych fakt stěhování a třeba rekonstrukci moc nedala, jako s miminem to bude o dost horší. Ale nějak jsme se rozhodli, jak nám to samotným půjde a jestli s nějakým hyperaktivním zlobivcem a matkou s depresí nebudeme stejně muset na vesnici k rodičům a x tetičkám a strejčkům:-D. Teď nějak člověk pořád neví, do čeho jde, plus se nám tenhle nájem moc líbí a je to šikovné skrz hodně věcí.
Vše o těhotenství a dětech
Karja to vieš, keď sa stretnú dvaja nenároční flegmatici s podobným vkusom, veci sa riešia celkom rýchlo :-) My sme pôvodne tiež svadbu odložili na neurčito, resp. na ďalšie leto alebo skorú jeseň, ale pár dní pred Vianocami sa priateľ vyjadril, že už fakt túži po tom, aby som bola jeho manželkou a že teda by sa mu veľmi páčila zimná svadba, pretože zimu má veľmi rád. Ja som si potom pozrela pár fotiek zo zimných svadieb na pintereste a bola som nadšená, tak som povedala, že ideme do toho :-) A zatiaľ teda vôbec neľutujem, v zime je málo svadieb, všetko bolo veľmi rýchlo a bez stresu vybavené.
A ten byt, no to je zatiaľ v štádiu debát. Byt, v ktorom bývam teraz v nájme, je z hľadiska logistiky dosť blbo, tak by bolo výhodné presťahovať sa ešte pred pôrodom. Ale raz už som byt hľadala, viem, čo to bol za záhul, takže možno nakoniec narýchlo zoženieme vhodnejší podnájom, a toto sa bude riešiť až potom
DrowRanger My jsme taky odkládali, zapomínali, fakt hrozný, jako kdybych se nad tim zamyslela předem, tak jsme fakt nebyli ve stavu pořídit si dítě. No a pak zapracujou hormony a začneš hnízdit, něco šolíchat doma a přítele taky nakazíš. Na košile se vykašli, já nežehlim partnerovi už x let, taky to zvládá, teď už ani sobě, taky to zvládám:-D. Taky nechodim nakupovat jídlo, tak jednou za měsíc možná. Teď přítel jen nepere a nedělá tu koupelnu. Občas má nějakou smutnou průpovídku, o tom, že žena se stará bo co, že to měli doma zavedené jinak, ale vrátim ho do reality vždy rychle (my to totiž doma taky měli zavedené jinak, všichni chlapi maj makat i doma, i v kuchyni, a hotovo, už od dědy, po strejdy, tátu, švagr to taky pochopil, tak ať se novej taky učí).
betsey Tak uvidíš, jak to s bydlením dopadne, sleduj to a uvidíš, co se namane. Jinak přechodně do nájmu neni zas tak hrozný. S tou svatbou, já ji nechtěla moc řešit, pro mě klidně ideál čtyři lidi, fakt mi to bylo jedno. Jen jsem říkala, že jak mi bylo vše jedno, tak že bych měla jeden jediný požadavek a to ten, aby mi v ten svatební den bylo dobře, abych to schutí někde oslavila a netešila se od rána jen na to, abych si šla domů lehnout. No a to teda teď nemůžu vůbec zaručit, takže nic nechci. Uvidíme na jaře, ale moc to nevidim, spíš svatbu v pěti s miminem:-D. Ale zimní svatba je super, ty klasický svatby v sezoně pro flegmatiky nejsou, to teď řeší kamarádka a už má na všech místech co chtěla plno:-D. By mě z toho odvezli.
DrowRanger Paní na úklid silně doporučuji, zařídila jsem si ji, když bylo děcku 8 měsíců, a doteď si rvu vlasy, že jsem to neudělala mnohem dřív. Nesnáším bordel a šíleně mě ty první měsíce stresovalo, že uklízím po částech a dům prostě nikdy není komplet uklizený. Co z toho, že jsem vyšůrovala koupelny a všechno se tam lesklo, když v kuchyni byla ulepená podlaha a na schodech chuchvalce prachu. Až jsem se dostala k tomuto, zase už byly v háji ty koupelny. O zahradě nemluvě. Mě to přivádělo k šílenství, ale když náhodou děcko déle spalo, čuměla jsem do zdi, protože jsem nevěděla, co dřív, tak jsem neudělala nic. A žralo mě, že nevím, KDY budu mít čas na úklid. Teď mám pohodu, i když koncem týdne vidím prach nebo šmouhy na podlaze, jsem v klidu, protože vím, že uklízečka přijde za dva dny a vyřeší to. Vlastně ta nejistota ohledně konkrétního dne, kdy bude zase uklizeno, mě drtila nejvíc. Jsem v tomhle samozřejmě psychouš, každý není takhle hysterický kvůli úklidu, ale určitě to zvýší komfort a pohodu v každé domácnosti ;)
Karja keby mi bolo blbo, tiež do svadby nejdem. Chcem si ju poriadne užiť, keby si ju mám odtrpieť, bola by odložená na neurčito
betsey Hele pro mě i představa, že bych si měla jít pořídit šaty je hrozná. Já jsem tak ráda doma:-D. V županu, s čajem:-D, na víkendy se klepu jak malá holka.
Tak ati to pěkně vyjde, já si pamatuju na zimní svatbu Phoebe z Přátel, líbil se mi ten kožíšek:-D.
DrowRanger Souhlas s Pinot Noir .
Bylo to jedno z nejlepších rozhodnutí! Já psychouš na úklid nejsem, ale na té mateřské mě strašně užíral ten pobyt ve věčně umatlané domácnosti, bez možnosti to nějak efektivně pofackovat. Ono bohatě stačí odstraňovat jen ten akutní nepořádek (vylité pití, špagety na záclonách, rozsypané kolíčky a tak podobně), že jsem ráda, že někdo zastane ten základní pravidelný úklid.
Karja Ďakujem. Inak, celkový čas, ktorý som venovala výberu šiat, bola asi hodina a pol :-)
No ja ťa úplne chápem, každý deň velebím svoje bezproblémové tehotenstvo, a ja sa práve musím trochu krotiť, aby som trochu zvoľnila. Dnes po nekonečne dlhej dobe prídem domov z práce v normálnom čase a už nikam nebudem utekať, tak chcem trochu upratať ten bordel doma, a potom zapnem seriál a budem relaxovať :-)
DrowRanger přestala bych s naznačováním a normálně bych mu to sdělila. a pokud je co k čemu vyžehlí i tvoje;-) no a jestli se mu to nebude zdát je čas vybrat tu paní![]()
Gatita Pinot Noir Mně na tom hlavně přijde fajn i další věc, že prostě člověk dá i někomu vydělat.
DrowRanger so zadychavanim som mala problem az v tretom trimestri. pripisovala som to k tomu ze dieta je uz velke a pluca mam stlacene a nedalo sa mi dobre nadychnut. jedna z prvych veci po porode - prvy poriadny nadych a hned mi bolo lepsie :) ale od zaciatku som pocitovala unavu. skoro stale by som spala.
dost velku nakladacku som mala 2-3 mesiac tehotenstva ked sme uz mali zakupenu dovolenku/vylet a vela sme prechodili peso alebo presedeli v aute/mikrobuse. namiesto toho aby ma chapali ze uz nezvladam take tempo tak som bola okriknuta ze som leniva. vtedy som sa s dotycnou osobou strasne pohadala. rozum dostala az ked jej dohovorila dcera v rovnakom stave tehotnosti co na tie vylety nesla.
nikdy som nebola velky sportovec a turista ale pochybujem ze by niekto vynakladal fyzicku aktivitu ak by mu bolo neustale na tycku bez nedostatku spanku
Pinot Noir ja to mám podobne, nemám rada bordel v domácnosti a tiež ma deptá, keď nemám čas aspoň raz do týždňa poriadne spratať. Muž mi zatiaľ na pani na upratovanie vždy povedal, že veď za tie peniaze uprace...ehm, tak čakám s pripravenou peňaženkou a stále nič ![]()
Tiež by mi asi stačilo vedomie, že niekto príde 1x do týždňa, umyje mi dlážky a všetky tie drobnosti, ktoré proste raz za týždeň treba riadne vydrhnúť.
Inak som šťastná ako blcha, že som si vydobyla umývačku, najlepšia investícia doteraz, veľa, veľa času a nervov ušetrených.
eless u mňa zas rodičia, keď sme u nich boli cez víkend, tak fajčili v byte a mama sa potom sťažovala, že som bola nespoločenská a celý víkend zavretá v izbe - ale samozrejme, že som nesedela pri nich, lebo mi celý víkend bolo zle z toho cigaretového smradu.
Karja žehliť musím, košele aj tričká, práca to vyžaduje :) mňa by už to "šolíchanie", triedenie a vyhadzovanie aj chytalo, ale keď na to nemám čas...skoro celý deň v robote, keď mám voľnejšie, poiviem si, že sa radšej idem prejsť alebo si zacvičiť a pomedzi to každý druhý víkend u rodičov alebo svokrovcov...Pomaly budem musieť to cestovanie hore-dole obmedziť, nech si aj budúci starí rodičia zvykajú, že môžu prísť na návštevu oni ku nám a nielen my ku nim...
DrowRanger to je mi velmi luto. ja som na bezohladnych fajciarov uplne vysadena a o to smutnejsie ked su to rodicia co tym skodia dietatu/vnucatu bez ohladu na vek
DrowRanger Přesně, ať přijedou oni a ještě ti s něčim pomůžou.
eless na najbližšiu návštevu sa chystám s dvoma elektronickými cigaretami a s náplňami...som zvedavá na reakcie.
Karja a tak ak by mala prísť na návštevu moja mama, asi by som 2 dni strávila generálnym upratovaním, vrátane umývania okien... :D
DrowRanger To byste pak dělali spolu. Já jsem včera volala tátovi skrz nějakou blbost v domácnosti a on že přijede a mrkne na to, tak mu říkám neblázni, zavolám opraváře. No vyplynulo z toho, že mamka se chce podívat, jak bydlíme. Tak říkám, žádný takový, přijedete, až bude pořádná práce, žádný očumování. Oni zase tolik příležitostí jezdit nemají, tak si to nenechám vystřílet na blbosti:-D.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje