Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 24. ledna 2018 08:03

betsey teraz si spomínam, že si to písala. Ja som tiež musela prestať s crossfitom, pretože som nedokázala udýchať jednotlivé WODká (toľko k tomu, ako budem cvičiť ako tehotná), chodím už len na gymnastiku (cvičím s vlastnou váhou, na hrazde a pod., nepredstavujte si nikto saltá, premety a podobné chuťovky) a bežky - pri bežkách som trhla minule rekord v pomalosti, necelé 4km za hodinu, lebo cesta späť bola do kopca... Tiež sa mi zdá, že sa to pomaličky zlepšuje, minimálne už dokážem telefonovať a rýchlo pri tom hovoriť, aj chodiť.

Ale tiež pri tej gymnastike nedokážem udýchať veci, ktoré som zvládala ľavou zadnou, zadýcham sa aj pri blbom vzpore.

Sleduješ si inak tepovku, aby si nešla cez tých 140-150 tepov? Ja to zatiaľ neriešim, keď sa zadýcham, spravím si pauzu, tréner ma vždy priebežne kontroluje, či zvládam ako tak hovoriť a nelapám po dychu.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 24. ledna 2018 08:06

DrowRanger nie, nesledujem, riešim to ako ty, proste keď sa zadýcham, spravím si pauzu.

Offline Mohučanka
7328 příspěvků moje polička 24. ledna 2018 09:33

Obdivuju vás, jak cvičíte. Já v těhotenství neměla sílu skoro ani na prostou existenci  všechna moje předsevzetí o józe, plavání a procházkách vzala za své. Zadychavala jsem se až ke konci, domů to mám do mírného kopečka a to bylo vždycky něco. A přitom jsem přibrala jen 7 kg a na konci těhotenství jsem kvůli komplikacím dokonce hubla. 

Dcera se naučila ječet a hrozně se ji to líbí 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 24. ledna 2018 09:41

Mohučanka u mňa nie je veľmi čo obdivovať, keby mi doktor nepotvrdil, že som tehotná, tak v podstate snáď ani neverím. Absolútne mi nebýva zle, zdravá som ako ryba, nebývam unavená (spávam štandardne tak 7 - 7,5 hodiny), takže proste len fungujem vo svojom režime s obmedzeniami, aby som neublížila dieťaťu (napríklad s pole dance som už sekla, lebo som to začala vnímať ako nebezpečné). Keby som mala nepríjemné tehotenské príznaky, určite by som nemala silu a odhodlanie sa dokopávať k nejakým výkonom

Offline tv
4163 příspěvků moje polička 24. ledna 2018 09:45
Reakce na Mohučanka:

Dcera se naučila ječet a hrozně se ji to líbí 

Jojo, taky hlasim jeceni. Uz rozumim, co znamena "rve, jako by ho na noze brali". A jeste se u toho obcas vali po zemi, senzace.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 24. ledna 2018 09:49

Mohučanka ja som cca 3 týždne nezvládala ani pracovať, nieto cvičiť, do 6. týždňa som nevedela, že som tehotná, chodila som 6x v týždni na tréningy, vrátane vzpierania (trhla som si počas tehotenstva niekoľko osobných rekordov) kde som padala na zem aj s činkou. Do vianoc som nemala žiadne príznaky okrem únavy (aj to som si pred návštevou lekára a testom myslela, že to je pracovným vypätím) a cez Vianoce mi začalo byť tak zle, že som nezvládala fungovať, mala som celodenné nevoľnosti, takmer nič som nedokázala zjesť, prísun bielkovín takmer nulový, nezvládala som ani pracovať, lebo sa mi stále dvíhal žalúdok a mužovi som neustále opakovala, že druhé dieťa nechcem.

Teraz je to už ok, fungujem až na to zadýchavanie (a extrémne výkyvy nálad) úplne normálne, ale cvičím už len 2-3x v týždni + bežky a prechádzky. Som zvedavá, ako dlho to vydrží.

Inak momentálne si začínam uvedomovať, že vo mne rastie nový človek, ktorý bude odo mňa absolútne závislý a začínam z toho chytať paniku. aj z toho čo to bude po pôrode ak dieťa nebude spať, ja nebudem spať, do toho ešte práca...

Offline rasaNori
8780 příspěvků moje polička 24. ledna 2018 10:17

DrowRanger muhehe :D přesně tyhle myšlenky jsem taky měla. ve výsledku to není tak strašné, jen je potřeba mít funkčního chlapa. Bez toho si to nedovedu představit...Včera mělo mrně nějaký interní problém, neuspala jsem ji ani v šátku a to fungoval doteď skvěle a večer vystřihla takový koncert že jsem šla radši se psem ven než tu sedět (muž mě poslal ven a nějak to zvládl).

Jinak mazlíček kadil ve středu večer, a pak až v ponděli večer :D já jsem každé přebalovaní hlásila že stále nic, ovšem ta pondělní nálož stála za to :D jsme ve středu spali u známých, to spala luxusně, pak prospala ještě 3 hodiny dopoledne co jsme šli na stěnu, takže jsme si i zalezli (co tahám na rukách barbuchu, mám víc síly takže i převisy ) no a v pátek ráno jsme odjížděli do krkonoš na chalupu, kdy tu první noc prospala 6 hodin v kuse (čímž mi odpověděla na otázku jak dlouho vydržím nekojit- těch 6 hodin bylo docela hraničních, už jsem prsa fakt cítila a jedno mělo slušně našlápnuto k zatvrdnutí),nakojila jsem ji někdy v 6, v osm jsem se ji snažila neuspěšně vzbudit, aby se najedla než pujde do chariotu, no a horko těžko jsme ji vzbudili v 11 v hospodě (ovšem pak se mě odmítla pustit). Urvala jsem večerko na lyžích i smužem, díky tomu že z celé bandy máme dítě 3 holky, z čehož jedna nejela (4 měsíce) a druhá je o 14 dní mladší než naše, bylo dost ochotných ruk na hlídání. Takže jsem si mohla zalyžovat i ty další dny, prostě paráda. Horší je ovšem že přišel mail že do konce ledna mám poslat nástřel diplomky teď tu hojdám nohou děcko v kočáru a snažím se něco vyplodit a krutě se mi nechce...

konec hlášení v českém jazyce

Offline Lamicka
14144 příspěvků moje polička 24. ledna 2018 10:21

Karja Byla jsem tehotna dvakrat a zjistila jsem, ze je nejlepsi vsechno nejdriv resit s gynekologem. Dokonce se mi jednou stalo, ze mi prakticka rekla, ze virazku na brise se mnou resit nebude, at ani nechodim na kozni, ze si to mam vyresim s gynekologem, protoze telo funguje proste jinak, ze ona ty priznaky nezna, ze na koznim mi reknou to same. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 24. ledna 2018 10:31

rasaNori muž je hádam funkčný, keď som nervná sám ma už teraz posiela sa vyvetrať, akurát ani jeden nemáme zvládnutý chaos (rozumej bordel) v domácnosti, čo sa podľa mňa príchodom dieťaťa ešte zhorší. Obaja sme typy, čo miesto upratovania (toho veľkého - prach, vysávať, zmývať dlážky) radšej idú von sa vyvetrať, navyše obaja radi hromadíme na stôl pracovné veci a spratávame ich, až keď je kopa vyššia ako my. Asi by som mala zaviesť do kalendára také tie dni, že v pondelok sa vysáva a umývajú dlážky, v utorok sa perie, vo štvrtok žehlí, v piatok veľký nákup...

Online Karja
43942 příspěvků moje polička 24. ledna 2018 10:31

Lamicka Chápu tu praktickou, ti opravdu hned odesílají jinam. Ale s bolestí v krku a uchu jít primárně na gynekologii je prostě zvláštní, a nešla bych. Tak uvidím, co mi k tomu poví;-).

Online viktorka_od splavu
48986 příspěvků moje polička 24. ledna 2018 10:33

DrowRanger spis bych se poohlidla po pani na uklid. zatimco budete na vzduchu udela se to “samo”:-)

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 24. ledna 2018 10:35

viktorka_od splavu to už mám v pláne a lámem muža, že by bolo fajn, ak by sme si ju vyskúšali už pred pôrodom, veď predsa musíme zistiť, či nám sadne... :)

Online viktorka_od splavu
48986 příspěvků moje polička 24. ledna 2018 10:42

DrowRanger no to rozhodne! hledat ji az potom to nee, to budes mit svyho dost

Online Karja
43942 příspěvků moje polička 24. ledna 2018 10:43

DrowRanger Chacha, tady vidim, že někdo pojede můj systém malých úkolů:-D. Hele, nám se tady ty dětný fakt vysmějou. Ale je to tak, tělo zvládne míň, jasně, někdo to nepocítí, tak těm gratuluju Ale já jsem mimo uplně, co se týče nějakýho výkonu. Ale dřív jsem nějakej systém fakt neřešila, byt jsem vyšurovala dle nálady a potřeby, to samý vaření. No a teď mám na každej de něco málo, aby to nějak vypadalo. Ale partner je fajn, na to jakej byl bordelář a extremní flegmatik, dost překvapuje, jednou přes noc přeorganizoval kuchyn, tak nějak toho dost zvládá a ještě se tváří, že ho to baví.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 24. ledna 2018 10:57

Karja mňa práveže práce v domácnosti nikdy nenapĺňali, navyše bývame v podnájme, kde máme minimum nábytku a zle riešené úložné priestory, takže fakt vidno každú jednu vec čo neodložíme (a že teda my neodkladáme pekne pravidelne), ale presne ako vravíš, kedysi mi nevadilo 1x do týždňa za 4-5 hodín spratať nakompletku celý byt, teraz to už taká sranda nie je, navyše ako som náladová, tak ma dosť štve, ak ja upratujem a muž nie . Potrebovala by som doma urobiť úplnú generálku, vrátane umytia okien a balkónov, vypratania starého oblečenia zo skríň, upratania komory s potravinami a vlastne popretrieďovania nepotrebných vecí (muž bol vychovávaný spôsobom, že sa nič nevyhadzuje, ale odloží na povale, bohužiaľ v byte je ten priestor o dosť obmedzenejší.).

Pomaly začínam myslieť aj an to, že by bolo fajn začať zháňať veci pre dieťa, nemáme ešte vôbec nič, pri našej práci toho budeme mať najviac od apríla do konca júna a ja mám termín začiatkom augusta (už vidím, ako v panike a s kontrakciami objednávam cez internet aspoň postieľku...), muž mi so stoickým kľudom vraví, že všetko má čas a nemám sa zbytočne plašiť...

Offline rasaNori
8780 příspěvků moje polička 24. ledna 2018 11:03

DrowRanger no tak nekdy mam chut to tady vyfotit, v hromadeni jsme experti oba, mame v obyvaku velky stul, na nem ma veci rozlozene muz, a k nemu je prirazeny druhy velky stul, na nem mam veci ja a mimino a slouzi castecne jako prebalovak :D vysava za nas roomba, na vytirani dlabu, vzdycky rano hodim treba veci do pracky a vesim az se mi chce...je to o tom se z toho neposrat :D jo a presunula jsem mimino do postele a kojim v leze, zázrak:D ovsem bojim se SIDS, urcite ne toho ze spadne nebo ze ji zalehnu...spánková mapa vypadá taky trochu jinak, i ty intervaly se prodlouzily na 3-4 hodiny:)

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 24. ledna 2018 11:05

DrowRanger mňa teda veci pre dieťa ešte absolútne nenapadli riešiť a stresovať sa kvôli tomu, a už vôbec čokoľvek kupovať. Nemám tiež ani jedinú vec, a ani zatiaľ nechcem, to budem asi riešiť až s nástupom na materskú Alebo minimálne, keď už budem vedieť pohlavie. Ale tak my to máme také zložité, o pár týždňov nás čaká svadba, takže teraz sa rieši tá, potom pôjdeme kupovať byt, takže zasa zábavka na dlho, a asi až potom prídu na rad detské veci. Ale stále si hovorím, že v júli toho až tak veľa potrebovať nebudem :-)

No a nechcite vidieť, ako to vyzerá v mojom byte, upratovala som naposledy snáď niekedy v minulom roku

Online Karja
43942 příspěvků moje polička 24. ledna 2018 11:18

No, tak to jsme na tom stejně. Jsme taky v nájmu a protože jsme z minulého neměli dobré zkušenosti, tak jsme neměli žádnou chuť nic upravovat a vůbec do toho investovat nějaké peníze a čas. Přítel jako něco uklízel, ale jako žádnej vodvaz to nebyl, taky jsme se kvůli tomu párkrát dost chytli

No nicméně, nějakej čas se sešel a nejednou už máme v nájmu nový skříně, teď budeme dávat do kupy ložnici, co šlo jsme povyhazovali, přeorganizovali atp. Přítel jede jako fretka, ale jednak pořád chce abych hodně odpočívala a druhak říkal, že dřív se nevěnoval domácnosti, protože neviděl důvod ani potřebu a teď že jako ví, proč to dělá. Začnětě tím uklidem (respektive vyhazováním:-D) a organizací domácnosti doma, ať to máte do pracovního návalu hotové, ono nejhorší je to vymyslet, jakmile víš co a jak zařídit, je to hned.(My jsme teda v té upravě bytu byli a jsme dost spomalení skrz moje věčné indispozice, jinak by to šlo rychleji). Ty věci pro dítě bych řešila až kdoví kdy, ono se ti třeba něco sejde od známých a fakt v dnešní době internetu to shánění není takový problém;-). Já mimo kočáru, kterej musim víc promyslet skrz to, že není výtah, budu řešit ty dětský věci taky až nakonec.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 24. ledna 2018 11:21

betsey u nás je ten problém, že aj ja aj muž sme majstri v odkladaní vecí na poslednú chvíľu, ten scenár ako v kontrakciách vyberám postieľku je dosť reálny . Akurát v nedeľu som žehlila mužovi asi 20 košieľ - poctivo som sa tomu vyhýbala dovtedy, kým nebol nútenývziať si do práce neožehlenú. Po tom ako som strávila 3,5 hodiny žehlením som mu jemne naznačila, že si môže láskavo začať žehliť sám... Aj s upratovaním to riešime nárazovo, utešujem sa tým, že bude mať dieťa dobrú imunitu. Mojej mame by sa zježili všetky vlasy na hlave, tá ma doma čisto ako v kostole aj o polnoci, ja tam zvládam mať čisto max hodinu po generálnom uprataní...

Offline tv
4163 příspěvků moje polička 24. ledna 2018 11:22

rasaNori Ja u druheho ditete ani nevytahovala postylku, spalo rovnou se mnou-byla jsem jiz poucena od prvniho. Cetla jsem, ze existuje monitor dechu, ktery jde uchytit na plenu. Takze pokud mas strach, mohla by jsi to vyresit takto.