Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29885 příspěvků moje polička 02. února 2018 17:21

VeronikK Já mám pocit, že jsem taky jenom u sporáku :D Vařím pro nás večeře a pro malého obědy a večeře. Dost už toho jí s námi, ale my máme docela rádi všelijaké steaky, vnitřnosti, dopřejeme si hranolky, majonézu, no zkrátka celkem často mu připravuju něco jiného. Mně to až tak nevadí, ale někdy mi dochází inspirace a občas si povzdechnu, že už by mohl chodit do školní jídelny :D

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 02. února 2018 17:36

AquaB Já mrazím maso do mrazáku tak, že nakrájím na kostky jsko cca pol. lžíce. Dám do sáčku se zipem a pak, a to je zásadní, co nejvíc rozplácnout, rozprostřít naplocho i v mrazáku. Pak to jde ulomit, případně klepnu paličkou, když se tomu musí pomoct. Do zipových sáčků dávám i zeleninu na kostičky. Někdy se to vyloženě hodí pro rychlý vaření, jak jsou to všechno malý kousky, je to rozmražený hned, vlastně to rovnou házím do vody a za chvíli je vařeno. U rozmraženého mi připadá důležité to hodně prohřát, aby to dostalo původní konzistenci, a zase zchladit.

Offline Karja
44701 příspěvků moje polička 02. února 2018 17:46

Já se zeptám v souvislosti se vším tématem, jak dlouho vydrží veš bez hostitele? Půjčovala jsem k odvšivení žehličku na vlasy a taky byl použit můj hřeben. Zatím to mám 14 dní zavřené nepoužité, chcíplo to, co by tam případně mohlo být nalezlé nebo je to jako blecha a přežije to i apokalypsu?

Online slniecko admin
19569 příspěvků moje polička 02. února 2018 17:57

Karja nemyslím si, že by to nebolo vidno, keby to tak bolo špeci ten hrebeňpodľa mňa stačí dobreumyť, a ani na žehličke neviem, ako by sa to....no  každom prípade želičku sme kvôli všiam kuovali a potom sme ju už X krát na podobný účelpožičiavli a nikdy sa nič podobné nestalo.

Offline Karja
44701 příspěvků moje polička 02. února 2018 18:54

slniecko No ony ty děti ve výsledku měly vší, že by to člověk spočítal na prstech rukou. Takže snad v pohodě. Mám nějakou dezinfekci na chirurgické nástroje ve spreji, ale to asi nic živýho nezabije:-). Zkusim ještě chvíli počkat.

Online zmrzlina
30 příspěvků moje polička 02. února 2018 20:35

Karja Nás ve školce poučili, že prý stačí 24-48 hodin. Prý když odjedeme na víkend na chatu, vrátíme se do bezpečného prostředí a nemusíme ani odvšivovat plyšáky a tak...

Online continuity
43126 příspěvků moje polička 02. února 2018 20:42

Karja dva dny max. potrebuje krev 

nam se ve skolce vsi vyhybaly a to tam deti i spavaly, letos uz je mely deti 2x. ted je uz mesic klid, ale taky jsem zavedla silikonove kondicionery, ktere si myslim, ze nas ve skolce zachranily. uvidime, ve skole jsou myslim tak nejak porad v obou tridach. 

Offline Karja
44701 příspěvků moje polička 04. února 2018 18:20

continuity Já jsem vši nikdy neměla, za celou svou školní docházku si pamatuju, že se ve škole objevily jednou - a prý je měly asi jen dvě děti z jedné třídy. No možná další nepřiznaně:-D.

Offline Karja
44701 příspěvků moje polička 04. února 2018 18:29

Ráda bych přešla na chvíli k příjemnějšímu tématu, tj. moda v těhotenství. Jak jsem si naivně myslela, že to přežiju ve dvou tričkách, no tak omyl. Parádnici prostě nepředěláš a i to velké oblečení je mi prostě krátký a to nesnesu.

Kde jste kupovali oblečení? Aktuálně teda potřebuju hlavně trika/tílka a košili, nic jinýho. A hlavně mám si hnedka koupit univerzální i s kojícím dohromady? Mně se ty kojící zatím střihově dost nelíbí, asi je to tím, že mi teda moc neseděj přes ty žádný prsa. Budu si to za pár měsíců hodně vyčítat, že jsem si to nekoupila rovnou 2 v 1? Nebo to s těma kojícíma hadrama není tak žhavý, mimino šoupnu pod triko nebo plínu na sebe a žádný štvaní s tím.

Online viktorka_od splavu
49351 příspěvků moje polička 04. února 2018 18:37

Karja mně osobně se rozepínací kojicí věci fakt nezamlouvaly, raděj jsem jak píšeš "šoupla mimino pod triko", než mít holej hrudník při tom, i kvůli teplu. těhotenský a kojicí zároveň mi smysl nedává, páč pak nebudeš mít břicho ale ko.. prsa:-D

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 04. února 2018 18:38

Karja toto zaujíma aj mňa, navše potrebovala by som formálnejšie oblečenie a to som nejak nenatrafila na nič, čo by bolo aspoň slušné a nie úplne casual...Momentálne to riešim o číslo väčšími strihmi voľných šiat, ale s tým oblečením na kojenie teda neviem, neviem.

Offline Karja
44701 příspěvků moje polička 04. února 2018 18:46

viktorka_od splavu Mně to taky nedává smysl, ale něco se tak dělá a doporučovali mi to tak nakoupit v práci. Ale máš recht, nemám ráda holej hrudníček, když není uplně teplo, to máš průdušky v hajzlu hned. A navíc, když mi to nesluší!

DrowRanger Já naštěstí slušné nosit nemusím, i když šéf se nějak vyjadřoval o dírách v nohavicích, ale je mi to fuk. Šaty mi nejsou pohodlné, takže ty nenosim, ale těch je velký výběr. Černé skinny kalhoty mám z Lindexu - jsou slušivé, ale náhlé na oprání - ale tak do porodu z toho snad pytel nebude. Nějaké košile má HaM, ale jsou poměrně drahé cca 800,-. HaM má i nějaké jakože lepší topy, či trika s dlouhým rukávem. Ale musí se spíš objednávat z netu. byla jsem ve dvou prodejnách a tam není žádný výběr a nejsou tam téměř žádné slevy. Pak Zoot má slušivé věci - aspon na obrázku, hrozně pěkné košile, ale cenově je to už tak za tisícovku a to se mi fakt nechce. Co jsem měla za oblečení oversize a spolíhala na to, tak to už nosit nemůžu, mě hrozně štve, jak to začíná být krátký.

Online slniecko admin
19569 příspěvků moje polička 04. února 2018 18:52

Karja vzhľadom na to, že kvôli hormonálnm problémom už pár rokov fičím skoro výhradne na tehotenskom oblečení, tak mám prehľad .

Tričká kupujem hlavne Gap, Next, Tchibo, niekedy HM (tam je to teda ale dosť od kusu). Závisí, či máš radšej jemnejšie, alebo pevnejšie materiály. Inak pri kojení kedysi som mala aj špeci kolacie ako tričká, tak podprsenky, neosvedčili sa mi, deti pri nich zúrii, proste potrebovali mať kontakt s kožou, nie namačkanú látku okolo bradavky. Takže buď košela, alebo normálne tričko a vyhrnúť - buď zhora, alebo zdola, podľa veľkosti výstrihu.

Ozaj, inak, keď sme pri tom oblečení, nevideli ste niekde tehotenské otepľováky? JA by som lyžovala, až by som revala, ale v rifliach to fakt vyzerá divne (nehovoriac o tom, že tehotenské nie sú celkom riešené na prudší pohyb a mohlo by sa mi stať, že v polovici svahu by som ich mala pri kolenách ).

Ako je mi jasné, že lyžiarske nohavice nebudú, ale normálne otepľováky do zimy?

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 04. února 2018 18:57

Karja ja zas neznesiem nohavice, zo ZOOT som si objednala zopár tehotenských a boli mi nepríjemné - materiál aj strih, našťastie v časoch dnešnej módy mi fakt stačia Lká (a na jar XLká) šiat, tie rovné strihy sú pregnant friendly  S tými nohavicami som zo ZOOT objednala nárazovo hádam 20ks vecí a všetko to boli v realite strašné, ale strašné handry - šaty, tričká aj košele, pritom sa väčšinou jednalo o kusy v cenovej hladine cca 50,-Eur jeden (zjavne čo je pre tehotné, je automaticky drahšie...) H & M som pozerala, odtiaľ si možno cez internet objednám šaty na kojenie, mali tam asi 2-3 celkom vhodné kusy, takdúfam, že mi nevyletí váha moc hore, resp. veľkosť a že sa po pôrode do niečoho zmestím 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 04. února 2018 19:01

Ešte ma napadlo, kde ste kupovali tehotenské podprsenky? Myslela som, že počas tehotenstva vydržím s klasickými, len kúpim väčší košík, ale bohužiaľ Marks and Spencer u nás zrušili a v predajniach, do ktorých mám prístup majú najväčší košík C...Podprsenku by som si potrebovala vyskúšať, cez internet kupovať nechcem.

Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 04. února 2018 19:29

Karja DrowRanger 

Žádné speciální trika na kojení jsem neměla, buď jsem vyhrnula nahoru, případně rozepla košili.

Kojící podprsenky: obyčejné bavlněné na doma nebo na spaní jsem měla z Globusu (bez kostic), slušňácké jsem měla Anity a nemůžu si je vynachválit. Byly pěkné, pevné a vydržely dlouho.

P.S: A šly rozepínat a zapínat jednou rukou, taky důležitá věc, když máš v druhé ruce dítě.

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 04. února 2018 19:33

Karja ja si objednavam z Asos, maju tam velky vyber takze nieco si urcite najdes. A tie kojacie veci sa mi nezdali a nemala som, da sa zit kludne bez toho.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 04. února 2018 19:34

slniecko Já mám oteplovačky na lyžování na kšandy,  a abych je měla dost dlouhy, jsou mi v pase obří. Mám je teda už asi 15 let, ne, to snad není možný...Tak tehdy to prostě tak bylo - omezeny rozpocet studenta a nestandardní postava. Fuj, když to tak píšu, tak mi není jasný, proč už nemám nový...ale tyhle jsou pořád "dobrý" 

Jinak já skoro nic nepřibrala, měla jsem džíny z HaM a trička obyčejná z tezenis, která byla dost dlouhá, teplý maxisvetr z promod, který ráda nosím i teď, a bylo mi i pár netěhotenských halenek.

Online continuity
43126 příspěvků moje polička 04. února 2018 19:36

slniecko ja som si pozicala na dobu tehotenstva muzove Goretexove laclace. model  z roku pana 90. tak mozna patrat timto smerem? tie panske veci su v pase take velkorysejsie aj pri mensich velkostiach a s tym laclom to nebude padat.

Offline letfenixa
10875 příspěvků moje polička 04. února 2018 19:39

Ja som mala tehotenske veci hlavne z Bonprixu. Tiez som sa dala nalakat na tehotensko/kojace a bola to blbost. Jedny nohavice a dve sukne som kupila cez net, nejaky polsky vyrobca, boli fakt cenovo priaznive. Kojila som hlavne doma a kvoli tomu som nosila bud tricka s velkym vystrihom alebo rozopinacie. Tie specialne kojace tricka som akosi nevedela pouzivat zaroven s kojacou podprsenkou.