Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
43126 příspěvků moje polička 04. února 2018 19:42

speci kojici obleceni je podle mych zkusenosti uplne zbytecne. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 04. února 2018 19:49

Na kojeni jsem měla kojící tilka z indexu, ale já nepotřebovala podprsenku ani když jsem kojila  ta tílka mi vyhovovala, jenom se odklopil příslušný kousek látky a břicho i záda byla v teple. Jiné kojící oděvy jsem neměla.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 04. února 2018 20:21

DrowRanger  po nějakém trochu slušnějším těhotenským oblečení jsem se koukala minulý týden a byla jsem dost zklamaná. Co se týká nabídky sukní a šatů tak buď pletený šaty a nebo beztvarý vzorovaný krabice :/ 

Co mi nepřijde úplně marný, tak happymum - nevík jak moc striktní máte v práci dresscode, ale mají tam pár celkem pěkných šatů, které by se daly nosit do práce a asi by tam šla vybrat i nějaká černá "pouzrdová" sukně.....

Offline tenzie
300 příspěvků moje polička 04. února 2018 20:47

Kojící oblečení mi taky přijde zbytečný. Do porodnice jsem měla kojící noční košili, kterou jsem ani nepoužila, protože se mi do toho otvoru nevešlo prso... aktuálně kojení řeším rozepnutim košile či vyhrnutim trika. Kojim teda jen doma, na verejnosti jsem to ještě nezkoušela. A tehotensky oblečení jsem měla hlavně z hm, něco ze zoot, kvalita nic moc, ale těch pár měsíců jsem v tom přežila. Ke konci jsem teda to oblečení už nenáviděla, když jsem si pak oblikla svoje původní věci, tak to byl super pocit.

Offline slniecko admin
19569 příspěvků moje polička 04. února 2018 21:03

continuity ale čo potom s dĺžkou? Mám 158cm (no keď sa veľmi vystriem, dám aj 160)...dá sa to nejako skracovať? Lebo tie spodné časti lyiarskych nohavíc sú tak komplikované, že neviem, či toto nejaká krajčírka dá.

Apropó, Mohučanka, ak sú na pás 118cm, tak ich rada odkúpim...

DrowRanger   pri prvom tehotenstve do roboty mi zo dva kostýmo-komplety ušila mama,potom som už nepotrebovala tak formálne oblečko. Ale zdá sa mi, že práve Next má špeci kancelársku tehu kolekciu, ale nedám za to ruku do ohňa.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 04. února 2018 21:04

Sairon happymum vyzerá dobre, nechápem, že som na nich ešte nenatrafila, tu by som si aj niečo vybrala, len naštudujem ako je to s dodaním tovaru a jeho prípadným vrátením. Ďakujem za odkaz na stránku :)

Offline continuity
43126 příspěvků moje polička 04. února 2018 21:08

slniecko ja mam 165 a toto som neriesila vobec. ono dlhsie nohavice na lyze tolko nevadia, lebo sa to aj tak zachyti o tie topanky. problem je nosit ich s beznymi topankami, ale to mozes aj to, v com si chodila doteraz.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 04. února 2018 21:08

slniecko kostým moc nechcem, netuším, ako sa budem počas tehotenstva meniť/priberať (u nás v rodine je bežné, že ženy priberú cez 20kg), predsa len by kostým mal sedieť. V tomto smere zatiaľ je to celkom bezproblémové, ešte sa vojdem do pôvodných, netehotenských šiat (aj keď teda veľmi príjmené mi to už nie je) a včera som kúpila 3jo šiat o číslo väčších a pružnejších, to mi hádam vydrží aspoň 2 mesiace. 4o potom na jar netuším, predsa le už na sebe vidím, že priberám a zrovna XS som nenosila ani pred tehotenstvom. 

Offline slniecko admin
19569 příspěvků moje polička 04. února 2018 21:14

continuity takže, ak nájdem akékoľvek pánske lyžiarske gate (lebo v pánskych som našla aj s takým pásom) tak sa to tam proste nejak nahňahňá nad lyžiarky ?

To by bolo super!!!

Lebo už som skúšala aj v Poprade jednu firmu, čo šila na mieru a nič ....

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 04. února 2018 21:24

slniecko Tak to bohužel přece jen nejsou, ale stejně jsou na výšku 177...

Offline continuity
43126 příspěvků moje polička 04. února 2018 21:28

slniecko tak ked ich nepotiahnes za sebou pol metra, tak v pohode, pokial si na ne len slapes, tak to by vadit nemalo. vsak si tam rovno skus aj nejake lyziarky (vacsinou ich maju) a uvidis hned. inak ja si bezne kupujem sportove gate panske (a to som hruska) a dlzku som nejak extra riesila len raz a tie som si zkracovala (ale podobne od tej istej znacky som musela zkracovat aj muzovi)

Offline Pinot Noir
29885 příspěvků moje polička 04. února 2018 21:45
Reakce na tenzie:

Kojící oblečení mi taky přijde zbytečný. Do porodnice jsem měla kojící noční košili, kterou jsem ani nepoužila, protože se mi do toho otvoru nevešlo prso... 

Pardon, mě to upřímně rozesmálo ;) Kojicí oblečení jsem taky neměla, dostala jsem dvě halenky zn. Jožánek a nikdy je neměla na sobě, za prvé měly střih "na břuch", což jsem nepotřebovala, a za druhé byly jednobarevné ve světlých pastelových barvách a mně se do otvoru sice prso vešlo, ale bála jsem se, že kluk něco vybryndá a já pak budu chodit s mokrým flekem. Takže jsem to řešila košilemi a těmi kojicími tílky, ta byla super hlavně na doma. Podprsenku jsem měla Medela Eva, připadala mi super. Později, když se prsa vrátila do normálu, jsem si koupila kojicí podprsenky z Tchiba - ač bavlněné, podle té "zdravotní" Medely, vypadaly skoro sexy 

A těhotenské jsem si koupila jen kalhoty a silonky, vršky stačily normální.

Offline Oknel
65 příspěvků moje polička 04. února 2018 21:53

Pinot Noir Mám dotaz. kamarádky dcera přemýšlí zda nechat malou očkovat na pneumokoka. Můžu se zeptat na zkušenosti? Díky.

Offline Pinot Noir
29885 příspěvků moje polička 04. února 2018 22:05

Oknel To byl asi dotaz do pléna, ne přímo na mě, že? Já s tím nemám zkušenost 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 04. února 2018 22:20

Oknel 

Já jsem pneumokoka očkovat dala a bez problému.

Offline Karja
44701 příspěvků moje polička 04. února 2018 22:23

slniecko Ja jsem si dobry oteplovaky koupila v sekaci, meli I s ksandama, I ruzny retromodely. zkus nekdy zajit. I kdyz ted je sezona, tak to bude horsi. 

DrowRanger Aha, no tak to ja saty vubec, ale ja mam problem s nima I normalne, to je furt neco hlidat, jednak bezesvy pradlo, pak bejaky spesl puncochace ted, jak tam vmestnat kosilku, navic navrch nosim ted vatak. K rozervanejm dzinum jde vsechno. S tim zootem me to vlastne ani neprekvapuje, tak diky za info, aspon to nebudu zkouset. Hodne me prekvapil ten navrhovanej asos, asi to projedu.

Diky vsem za info na to kojici obleceni, uz ted jsem utratila za tehotensky vic nez jsem predpokladala, tak jsem rada, ze do toho nemusim hrotit to kojici. A hlavne jsem fakt blba, ja mam plno kosil, to mi vubec nedoslo, akorat tak na donoseni, do nove prace uz je tahat nebudu.Tak snad nepriberu nejak extremne a vsechny dopnu.

Ted jsem si prebirala satnik a je mi ze sebe blbe, plno hader, vyhazet to nedokazu, no hruza.

Offline Karja
44701 příspěvků moje polička 04. února 2018 22:24

olivieraa A jak se prosim na tom asosu vraci? Urcite to netrefim na prvni dobrou:-).

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 04. února 2018 22:26

Karja 

Z oblečení na kojení jsem využila jen podprsenku, trika a tílka mi vadila, jak se tam stejně motá moc materiálu, stejně tak u vyhrnutýho trika. Malý prsa, no. Noční košile jen rozepínací. Snad celé období kojení jsem strávila v obyč. tílkách a propínacích věcech.

Offline continuity
43126 příspěvků moje polička 04. února 2018 22:33

Oknel jelikoz mam kamaradku na detskem JIPu pooperacnim, kde lezeli i deti, ktere kvuli pneukokovemu zapalu plic prisli o pulku plice, tak ona svoje deti ockovat dala. rikala mi, ze bude v tomto ohledu asi trochu postizena, ale vhledem k tomu, ze je jinak dost racionalni (nestovice neockovala, na amniocentezu taky nesla), tak jsem se zaridila podle ni.  u starsi jsem dala jenom jednu davku nekdy ve dvou letech, u mladsi uz to platila pojistovna od mimina, tak jsem to nechavala pichnout rovnou. 

navic mam naockovanou jeste zloutenku A, jinak zatim nic, ale urcite budu chtit jeste meningokoky, ale to spis az v puberte, zas tak dlouho to nevydrzi.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 04. února 2018 22:55

Oknel Taky jsem nechala dceru naockovat jako miminko a taky bez problémů.