tzaziki jestli to jen trochu maličko jde, najděte nějakou výpomoc, hlídání dětí, úklid.. cokoliv. ať se z toho aspoň na chvíli vymaníš, odpočineš si, máš trochu klidu sama pro sebe a teda ideálně i pro manžela. fakt je to důležitý, já to sice myslela trochu v legraci ale ne zas tak uplně...
Vše o těhotenství a dětech
tzaziki Souhlasím s viktorka_od splavu. Najdi si nějaké hlídání a mysli víc na sebe. Když se víc vyspíš a víc si odpočineš, strašně se to vše zlepší. Budeš mít víc energie, nebudeš tak náladová, budeš zase sama sebou.
Znám to z vlastní zkušenosti. Nakonec jsem se tím přemáháním a vlastní blbostí dopracovala k nespavosti z nevyspání, což je kombinace, kterou bych nepřála nikomu.
Emi jsou různé úrovně pekla, ale nespavost z nevyspani je jedno z těch vyzivnejsich. Já neměla šanci tomu utéct, mne dítě v noci vůbec nespalo. Muž hlídal sec mohl, ale já potrebuju spát v noci.
tzaziki Hele, možná o nic nejde a je to fakt jen únava, nedostatek slunce, hořčíku a jiné zábavy :-) Schvaluju vše, co tu bylo doporučeno!! Ale zdá se mi, že jsi v takovém stavu už dost dlouho, zvaž, jestli by ti nebodla nějaká odborná pomoc, než se to dostane do nějakého trvalého stavu. A nějakou výpomoc v domácnosti si pořiď určitě, to ti pomůže strašně moc!!!
asi mi hráblo, vícemen jsem odkývala že chci druhé zkusit hned po státnicích...ať už to mám z jedné vody načisto :D ale to asi jen proto že barbucha je fakt hodné mimino (až na občasné excesy :D ). jo u musela jsem si zřídit paypal, protože doteď jsem objednávala jen z trapných českých stránek, ale věci pro malou z usa no ukápla mi slina :D a prachy z účtu
aneb jak podotkl muž, on chodí do práce abych já mohla utrácet za blbosti :D
Na odbornika to snad jeste neni, doufam.
Pomoc je urcite prima. Jenze ja mam pocit,ze deti porad nekam davam(babicky funguji na 99%),ale stejne nejak nestiham (doma bordel,vecne nevyzehleno,vecne v poklusu od nikud nikam).
tzaziki tak tu pani na uklid. i tak je prace dost. a kdyz nemas doma deti tak nedelat nic/delat si radost!!!
zehleni atp fakt pocka, nic strasnyho se nestane kdyz to nebude. ver mi![]()
tzaziki Paní na úklid!!!! Já si ji pořídila právě na mateřské, může ti i žehlit (ale jako když se povzneseš, žehlit musíš máloco
).
rasaNori Tak to jsi dobrá. Nebo optimista
Doba, kdy jsme si řekli, že zkusíme druhé, se blíží, ale já momentálně nezvládám ani to jedno
Je to satanáš, aktuálně má nějaké vztekací, uřvané období, už mi z něj hrabe.
tzaziki Ja bych tu odbornou pomoc uplne nezavrhovala, pokud je ten splin dlouhodoby. Ja jsem si porad myslela, ze to nejak prejde, ze kdyz budu cvicit atd. vyresi se to samo. Ted po dvou letech, kdy se muj psychicky stav plizive zhorsoval, jsem zacala mit hlavne pri PMS sebedestruktivni sklony. Takze z vlastni zkusenosti bych doporucila odbornou pomoc zvazit, ono tyhle stavy se casto zhorsuji fakt nenapadne, clovek si mnohdy ani nevsimne, ze to zachazi moc daleko. A ostatni maji pravdu s temi malymi radostmi a tak. Drzim palce, at to co nejdrive prejde.
Pinot Noir ted bych ji nejradsi vratila teda :D je venku v kocaru, cekam kdy se vzbudi
od rana spala 2x20 minut asi, jinak porad neco, no uvidim. Kombinace zarlivy pes a nemluvne je fakt vyzivna...
rasaNori trenuj, Když chceš mit žárlive batole a nemluvne. ![]()
continuity ten pes ma ted o mnoho vic pozornosti, smetak jeden :D nevim no, me to neprijde zas jako tak blba myslenka![]()
rasaNori Hele, bratranec má tři děti v rozmezí 3 let a 5 měsíců. Podle mě na vraždu, ale šli do toho dobrovolně a zatím všechno ok. Nemají teda žárlivého psa, zato mají babičky, co si na víkendy berou starší dítka.
P.S.: My máme klasiku o dva roky a taky celkem cajk (k nevydržení bývají až co jsou větší a mlátí se mezi sebou).
brrr já bych řekla dokud je člověk mladej a zvládá tak hrr do toho. akorát je třeba počítat s tím, že si žádná babička/kdokoliv neveme všechny ty děcka naráz. taková věc co mě docela zaskočila, vůbec mě to nenapadlo (teda ne můj případ, ale když jsem to probírala s kamarádkou)
viktorka_od splavu Jo, problém více vnoučat.... Mojí rodiče mají čtyři vnoučata a berou si je na turnusy (když jedou třeba na prodloužený víkend na hory). Teď vynachávám otázku, jestli by je zvládli (asi jo), ale nenacpou je všechny do auta. My jsme byli tři vnoučata a to nás všude brali společně.
viktorka_od splavu taky pravda, vona totiž švagrová čeká druhé v červenci, první bude mít čerstvě dva roky, do toho barbucha. Tchán už se nechal slyšet, že všechny najednou chtít nebudou...
brrr My si berem všechny synovce, neteře, jen v poměru 2 malé kusy na 1 dospělýho, jinak to zví katastrofu:-D. A moji rodiče teda nedávaj už ani 4 na 2, na to já si třeba troufám, ale oni sami spolu už ne a někam na výlet už vůbec. Ale před pár lety by asi dali, přece jen záleží na vitalitě a energii hlídačů.
brrr já bych řekla dokud je člověk mladej a zvládá tak hrr do toho. akorát je třeba počítat s tím, že si žádná babička/kdokoliv neveme všechny ty děcka naráz. taková věc co mě docela zaskočila, vůbec mě to nenapadlo (teda ne můj případ, ale když jsem to probírala s kamarádkou)
To myslis deti od jednech rodicu? Jakoze treba tri sourozence si nevezmou naraz? Tak to mi prijde divny.
Ja bych byla vdecna i za toho jednoho, kdyby si prarodice vzali.
Jenze si myslim, ze on uz ted jaksi nema zajem, nepojede bez mladsiho brachy/maminky. Prosvihli tu vhodnou dobu.
Karja Jo, myslím, že třeba naši by vnoučata zvládli (poměr 2:4), hlavně už nejsou tak malí. Doma je pohlídají, problém jsou výlety, nestrčíme je do jednoho auta. Takže u nás to je tak, že třeba jedou na týden do Beskyd a v půlce pobytu jim vyměníme děti (teda stalo se to jednou).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.