Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 06. února 2018 21:37

hele ale tchyne co mi dela za prachy domaci prace tak to je vyssi level pekla:-O

Online continuity
43127 příspěvků moje polička 06. února 2018 21:41

ja mam zlate babicky, ale tak u techto malickych deti se to jeste spravi. taky babicka akorat hodku povozila a to jeste prijela, udelej mi prosim kafe, pak tam hodku sedela a pak si teda na hodinku vzala kocar. vic starosti nez uzitku, doporucuji to nekomentovat a umoznit, co to jde, ono se to casem zlomi.

u nas, kdyz byly holky mensi tak si babicka brala jenom tu starsi - treba si vymyslela nejake muzeum nebo vystavu a tam ta mladsi s ni nemohla. taky se mi to od nejakeho veku uz moc nelibilo a pak ani uz nevim jak jsme je prekecali, aby vzali na den obe (tusim jsem nechtela pujcovat jenom jednu, tak casto jak babicka chtela, protoze mi tady zbyla ta druha a musela jsem se ji venovat mnohem vic, nez kdyz jsem mela doma obe). no a tchyne zjistila, ze si holky vyhrajou a ma s nima v konecnem dusledku mnohem mene starosti. ma velkou zahradu, tam je vykopne a ve stinu si pije kafe. jestli nanda polivku na jeden nebo dva talire a namaze misto jednoho chlebu jeden uz bylo jaksi jedno.

mama si je bere taky radsi obe, loni tam mela tyden jenom mladsi, protoze starsi byla tyden na tabore a uplne dobre to teda nebylo, myslim, ze tam nakonec byla o par dni mene, nez byl puvodni plan, protoze se ji styskalo po segre. ted jsme tam meli jednu noc spat pred jarnakama a holky vyjadrili prani zeby tam chtely pobyt dele. no tak zadny problem jeden telefon a mama se jeste tesi.  

ale taky to nebylo hned, ale treba od toho veku 3 a 5 let. a ja teda prarodice neprudim. obcas poznamenam, ze to zbytecne komplikuji a necham je zit. i kdyby tyden svacily fidorky a obedvaly rizky, tak na to prece neumrou. ale znam matky, ktere molestuji celou rodinu, jak to presne ma byt, tak tam do dopada presne tak, ze deti maji imrvere na krku.

Offline tzaziki
1156 příspěvků moje polička 06. února 2018 21:42

MP Meri To pujde,to dam:-)

viktorka_od splavu Kdyz ja bych rada,abych se nemusela stydet,kdyz prijde navsteva(ne,ze ny jich moc chodilo,jsem trosku asocial). Manzel to myslel dobre, nechtel davat penize “cizim”,kdyz tchanovcum se hodi kazda kacka.

Offline Karja
44701 příspěvků moje polička 06. února 2018 21:43

viktorka_od splavu To ta moje, to je žena činu. Sice jsem s ní přes čtvrt roku nemluvila, ale dneska nechala vzkázat, že nakoupila nové nádobí, připravila postýlku, koupila matraci a jde nechat vycídit naušničky po babičce! A to má ještě pár měsíců času, takže se těšim, zatim se trefila ve všech bodech bez jakékoliv vnější iniciace. Možná má strach o naše vlastní schopnosti, nicméně ty výsledky zastíní jakékoliv špatné myšlenky:-D.

Online continuity
43127 příspěvků moje polička 06. února 2018 21:46

viktorka_od splavu mne to az tak divne neprijde, proste aupairce taky platim. kdyz jedou nasi sem hlidat, tak jim vetsinou platim dopravu (a tady jim necham penize na nakupy). to zavisi jak to maji kde zarizeno, navic, pokud by babcu stejne museli podporovat, tak se mozna citi uzitecna a ne jako vyzirka. to zavisi, rodinne usporadani jsou docela ruzne, jako peklo bych to nevidela, pokud to +- vyhovuje.

Offline Karja
44701 příspěvků moje polička 06. února 2018 21:48

tzaziki Na návštěvě není vidět tolik bordelu jako ve vlastním domě. Fakt, jak to člověk nemá okoukaný, tak binec nevidí. Jo a nejvíc mě dokáže dožrat kamarádka, která má dvě malý děti a naklizenou domácnost, já z toho mám vždycky uplně trauma, jak to jako dělá. Takže nezpůsobuj svým návštěvám traumata a dopřej jim trochu chlívku, jak se od ženy v tvém postavení očekává.

Online continuity
43127 příspěvků moje polička 06. února 2018 21:49

Karja chvalit a obdivovat a jeste chvalit a obdivovat. pak mas sanci, ze ve trech letech nebudes brecet, ze nemas hlidani. oni to fakt vsechno delaji v dobrem umyslu a i kdyz se netrefi, tak to proste nemysli spatne. ted to vidim uplne jasne a fakt si dekuji, ze jsem vzdy zvladla byt alespon taktni, i kdyz ne vzdy nadsena. 

Offline rasaNori
8840 příspěvků moje polička 06. února 2018 21:56

Hele moje tchyne si troufne pohlidat mrne v sobotu, abychom mohli jit plesat:D docela jsem na to zvedava, prinejhorsim se seberu a pojedu dom nakojit kdyz nezabere flaska :D dneska byla dopoledne protivna jak prasky na bliti, jsem ji uz ve chvili nejvetsiho zoufalstvi navlikla do misana a fusaku a nez sem stihla kocar zadeklovat tak uz spala. Tak jsem ji jen vykopla pred dvere a dala dobre 2 hodky spanku...ted spi tez venku pred vchodem. Fakt vyhoda bydleni v baraku.

Offline viktorka_od splavu
49352 příspěvků moje polička 06. února 2018 21:57

tzaziki tak zrovna s (ne)vyžehlenýma duchnama se asi návštěvě chlubit nebudeš:D

ale teda částečně je to v hlavě (mně pomohlo když jsem párkrát navštívila nějaké kamarádky a známé co mají opravdu bordel, a ty co mají perfektně uklizeno se snažím usilovně prostě dělat že jsem to nikdy neviděla), a částečně jsem jednu dobu studovala různý "systémy" uklízení (netušila jsem teda že je to až taková věda:-))) a nějak si z toho vybrat pro sebe něco užitečnýho. vypustit věci který nejsou nutný a věnovat se tomu co má maximální užitek. třeba neuklízet nic jen tak napůl, ale dávat to rovnou na místo (každá věc má svoje přesný místo a stejný skupiny věcí patří na stejný místo, jen jedno v celým bytě/domě.  nejefektivnější typ úklidu co existuje dle mého názoru je projít jednou denně (když jsi doma tak třeba dvakrát) celej byt a posbírat takový ty krámy co se někde válí. začnu u vstupních dveří: rozkopaný boty nastrkám do botníku, haldu navěšených bund protřídím aby zůstala každému jedna a zbytek nacpu do skříně. jdu dál a poberu poházený tašky batohy mikiny... buď uklidim nebo vyzvu děti ať to odstraní (podle věku). pak posbírám roztroušený nádobí a naskládám do myčky. vezmu ubrousky/sprej a přejedu povrchy (linku, stoly). pak si zajdu na wc a případný škody tam zrovna posklízím, umyju si ruce a je čas a) natáhnout se b) začít vařit večeři:-) důležitý je že v mezičase nedělám nic. nic. ty teda máš péči o děti, ale v okamžicích kdy spí nebo si hrajou tak nic.

49352 příspěvků moje polička 06. února 2018 21:57
Reakce na Karja:

dopřej jim trochu chlívku, jak se od ženy v tvém postavení očekává.

já se fakt ty naklizený snažím uplně vytěsnit, jakože neexistujou:D

Offline Karja
44701 příspěvků moje polička 06. února 2018 21:58

continuity Ona bydlí teda (bohužel i bohudík) daleko, ale navezu jí to tam. Myslim, že vícedenní samostatné teda nedá, ale tak nabivakuju se tam teda taky a budu se snažit dělat i svoje aktivity - kousek vedle je sjezdovka, bazén. Ono je s ní taky těžké pořízení a uplnej odpočinek nějakej delší pobyt u nich není - rady, starosti se všim, trochu extrém. Ale věřim, že i za to budu v budoucnu ráda:-D. 

49352 příspěvků moje polička 06. února 2018 22:00
Reakce na continuity:

viktorka_od splavu mne to az tak divne neprijde, proste aupairce taky platim. kdyz jedou nasi sem hlidat, tak jim vetsinou platim dopravu (a tady jim necham penize na nakupy). to zavisi jak to maji kde zarizeno, navic, pokud by babcu stejne museli podporovat, tak se mozna citi uzitecna a ne jako vyzirka. to zavisi, rodinne usporadani jsou docela ruzne, jako peklo bych to nevidela, pokud to +- vyhovuje.

​no možná by mi to nevadilo u vlastní matky ale spíš jo. když mi bude chodit uklízet někdo z rodiny tak prostě překračuje meze. moje. tobě to vadit nemusí. já bych měla ale obavu, že se bude míchat do chodu domácnosti víc než je zdrávo

Offline Karja
44701 příspěvků moje polička 06. února 2018 22:01

viktorka_od splavu Jo, mně ta moje kamarádka fakt drásá, ale já jí podezřívám, že má paní na uklid a neřekla mi to, už jsem se jí na to tak i předestřela a prej ne. Ale zase nevaří a ono kdo nevaří, tak ušetří čas a nenadělá tolik bordelu.

Online continuity
43127 příspěvků moje polička 06. února 2018 22:02

Karja hele tak kojici pulrocni mimino neda, ale treba trilete nebo petilete to je jina pisnicka a malinke je to dite jenom fakt chvilinku. s moji matkou je taky porizeni, to nehraje roli. fakt ten cas investuj, pak si je treba vezme na cely tyden jako ta moje, ale musi je znat (i deti musi prarodice znat, aby tam chteli - teda, ty male aby byly alespon uplatitelne treba za darek, ze tam budou bez velkeho revu, protoze jinak to je taky na palici pro vsechny). jak je to tvorecek, ktereho si dvakrat pochovala a 3x videla na skype, je to docela bez sance.

49352 příspěvků moje polička 06. února 2018 22:06

Karja někdo na to má prostě nějaký zvláštní nadání. známá má třeba na úklid vyloženě úchylku a u ní to vypadá jako takový ty katalogový domky/byty. uplně prázdný, čistý, a nepoužitý. jsem se jí ptala jak dlouho má tu kuchyň novou a prej 14 let:-O (nemá děti a teď už ani manžela - takže všude je něco:P

Online continuity
43127 příspěvků moje polička 06. února 2018 22:06

viktorka_od splavu toto je opravdu hodne individualni, taky by jeden mohl rict, ze i hlidani je zasah do soukromi (babicka ve vsedni dny hlida u nas, nasi taky, deti musi do skoly). takze nemusi to tak byt s tim zasahovanim. mam kamaradku, ktere matka varila celou dobu, co kojila (a ted jim jeste navari, kdyz jenou na hory). proste mela denne bud uvarino, nebo krabicku od mamy v mrazaku. ja bych to nedala, ale kamoska nevari. a navic je to skvela pani, jeste i ja si s ni tykam a opravdu nijak deti neorganizuje. 

Online continuity
43127 příspěvků moje polička 06. února 2018 22:07

viktorka_od splavu nase kuchyn je po osmi letech na vymenu  mimimalne deska pujde.

Online Pinot Noir
29886 příspěvků moje polička 06. února 2018 22:08

Karja Tak kdybych nevařila, měla bych taky naleštěnej barák. Mám pocit, že jsem u sporáku pořád. Akorát že vaření mě baví, zato mytí oken a podlah fakt nenavidím 

49352 příspěvků moje polička 06. února 2018 22:10

continuity no jiná věc je když to tak chceš/nejde to jinak, jako to hlídání. neže si přeješ mandl a dostaneš tchyni

Offline Karja
44701 příspěvků moje polička 06. února 2018 22:13

continuity No uvidíme, ale myslím, že by to dala tak od 8 let věku a to by se zase už vzpíralo to dítě, že s babi je nuda:-D. Ona není moc akční, prostě šolíchat si domácnost a zahrádku. Ale tak necháme se překvapit, třeba právě tohle bude ta zábava, kterou teď nemá, ale stojí o ni.