Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 06. února 2018 19:27

tzaziki Jooo, tak na to jsem se před časem konečně vy.rala a žije se mi mnohem líp  Po první noci se to stejně zmačká. Jo a doma si toho nikdo nevšiml (taky máme klasickou bavlnu). 

Mimochodem od té doby převlékám postel mnohem častěji a moc ráda, protože hodit to do pračky a pak pověsit mě fakt nebolí, zatímco dvacetiminutové žehlení mě drtilo k vzteku. A protože zbožňujeme čerstvě povlečenou postel, je to naprosto ultimátní win-win situace 

Online Pinot Noir
29886 příspěvků moje polička 06. února 2018 19:38

viktorka_od splavu Ložní taky žehlím, ale právě proto, že mám tu paní na úklid, a můžu se ve volném čase věnovat svým úchylkám 

Offline letfenixa
10877 příspěvků moje polička 06. února 2018 19:40

tzaziki Ja uz nezehlim nic. Naozaj nic. A susim obycajne na susiaku. Ziadna susicka. Ale teda muz pracuje manualne, takze ziadne kosele. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 06. února 2018 19:51

Jako já už to vidím i z pohledu prarodičů...u nás teda max jedno. Dvě nikdy za 15 let a i to jedno byla vyjimka, tak dvakrát za rok na den...na noc nikdy. O prázdninách ani dva dny, o celých by jsme si mohli nechat zdát. 

Jsem ještě oproti prarodičům mladá, ale dvě bráchovi (rok a 4) občas hlídat nezvládám. Takže z druhého pohledu se nedivím. Moje děti jsou velké, nic nepotřebují. Holky potřebují pořád něco. Pořád obě skáčou kolem mě a už teď na to nejsem zvyklá...a není to tak dlouho, co to dělaly moje děti. Takže obzvlášť pokud jsou prarodiče starší, zvyklý na svůj klid, tak se opravdu nedivím. Asi to zase bude za rok dva jiné, ale takhle malé děti bych na delší dobu obě nechtěla 

Offline Karja
44701 příspěvků moje polička 06. února 2018 19:53

tzaziki Ja ti poslu asi fotku v cem spime, pritel nevyndal vcas pradlo ze susicky, je to jak kdyz vythnes krave z ..... Nezehlime nic, kdo ma potrebu byt jako ze zurnalu, necht si prezehli sam pred odchodem.

Co mas dal na seznamu? My ti tu napiseme, ze je to uplne zbytecny. Nakupy - 1krat tydne obri nakup manzel, zbytek jen cerstve veci, koupelna snese se jednou za 14 dni, hajzlik teda casteji, podlaha jednou max dvakrat tydne I s fakacema v domacnosti, vareni kazdodenni akceptovatelne jen pro deti, manzel at se naji, cim chce. Na bordel se da zvyknout;-)'

Offline Karja
44701 příspěvků moje polička 06. února 2018 19:55

MP Meri Presne, ja ted prevlikam jednou za 10 dni, nikde se mi nehromadi pradlo, no pohoda, stepfordska panicka by ze me teda nebyla, to ne.

Offline tzaziki
1156 příspěvků moje polička 06. února 2018 20:12

Karja Takhle to zni jednoduse,mozna by mi proste pomohl nadhled a trosku slepota:-)

Offline Karja
44701 příspěvků moje polička 06. února 2018 20:21

tzaziki Jo, ja chapu, ze clovek kdyz je vecne doma, tak tam chce mit uklizeno a citit se dobre, mam to taky, ale urcitej nadhled a snizeni pozadavku na poradek je treba:-).

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 06. února 2018 20:26

tzaziki Hele, já mám ale hodně ráda pořádek a organizaci věcí, to zas ne že bych nabádlala k bordelaření.

Ale úklid sám o sobě a domácí práce mě nijak neuspokojujou, takže se spíš snažím mít lehce udržovatelnou domácnost. Je mi jasný, že se dvěma dětma to je trochu o něčem jiným, ale prostě moje rada je fakt některý věci vypustit. Ideálně právě takovýhle, který nikomu, ale fakt nikomu chybět nebudou a dohromady ušetří dost času. Jestli si toho pan manžel, nebo nejbože děti, všimnou, tak sním svůj klobouk (žádný nemám - kdyby něco ). A za chvíli po tom nevzdechnete ani vy. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 06. února 2018 20:32

Mezi další zbytečnosti, které není absolutně potřeba dělat, nikdo je nepostrádá a zároveň domácnost může i tak vypadat pořád naleštěně, řadím namátkou: mytí oken častěji než ... ehhh ... no častěji, než když se člověk stěhuje, nebo se maluje, šudlání svislých dlaždiček v koupelně, čištění spár, odtahování jakéhokoli nábytku a uklízení za ním, odsouvání se připouští maximálně u židlí, utírání prachu na všech možných i nemožných horizontálních površích častěji, než jednou za 14 dní ... a tak dále. Jestli něco z toho děláte, navrhuji okamžitě přestat 

Offline Sweet Potato
40377 příspěvků moje polička 06. února 2018 20:37

Vídám celkem často, že prarodiče si troufají jen na určitý počet dětí, je to jejich rozhodnutí a často rozumné. A když tu nebo jinde občas slyším, jaké nároky některé matky na prarodiče mají, chápu to tím víc. Hlídání vnoučat opravdu není ničí povinnost. 

Offline Sweet Potato
40377 příspěvků moje polička 06. února 2018 20:39

MP Meri Okna jsou nejšpinavější po prvním dešti (a ten na sebe po umytí oken nikdy nedá dlouho čekat), pak už je to úplně jedno.

Offline tv
4200 příspěvků moje polička 06. února 2018 20:55

Sweet Potato O povinnosti hlidat vnoucata nikdo snad nepsal, ne? Pokud tedy maji o vnoucata zajem a  chteji s nimi travit cas, nejak nedokazu pochopit, ze prijdou a reknou :"Bereme si Pavlika, Ondraska nechceme." Rec tady byla o tom, ze si ze dvou sourozencu vezmou k sobe jednoho z nich. O tom slysim prvne az tady.

Online Pinot Noir
29886 příspěvků moje polička 06. února 2018 21:04

tv Tohle tu ale nikde nepadlo, psalo se jen o tom, že si berou vždy jen vnouče A nebo vnouče B, nikoli vždycky vnouče A a B sedí pokaždé doma. To sis přimyslela.

Offline tzaziki
1156 příspěvků moje polička 06. února 2018 21:11

MP Meri Ani jednu vec nedelam:-) Jsem bordelar:-)

Offline tzaziki
1156 příspěvků moje polička 06. února 2018 21:15

Ten pocit bordelu je umocnen tim,ze ty moje zvirata za sebou neustale neco trousi a neco z nich kape. Porad zameram a sudlam ubtouskama. 

Offline tv
4200 příspěvků moje polička 06. února 2018 21:16

Pinot Noir Ale ja to chapu, ze to bylo mysleno tak, jak pises. Tedy ze nekdy A a nekdy B. Ale i tak mi to proste prijde divny. Nereknu, pokud bychom se bavili o ctyrech detech. Ale dve?

Hele, asi toho nechame. Vy to chapete, ja ne, kazdy to mame proste jinak.

Offline Karja
44701 příspěvků moje polička 06. února 2018 21:20

tv Prostě některý lidi jsou starý/neschopný/neochotný a tak si vezmou jen jeden kousek, protože ten se líp vohlídá. Nic jinýho na tom neni.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 06. února 2018 21:20

tzaziki Paráda, tak ještě odbourat žehlení, víc naložit manželovi a začít se odměňovat a máte to v kapse 

Offline viktorka_od splavu
49352 příspěvků moje polička 06. února 2018 21:31

tzaziki ja vim ze vyzehleny/nalesteny/vytuneny je hezci a prijemnejsi a.. a hlavne je to otazka priorit. pudu sebezachovy. ten doporucuju poslouchat. protoze kdyz se clovek pak slozi muze se stat ze uz to nejde vratit.

hele ale tchyne co mi dela za prachy domaci prace tak to je vyssi level pekla:-O