Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online tv
4200 příspěvků moje polička 07. února 2018 12:46
Reakce na Mohučanka:

Jdu pro radu - prvni botičky. Máte v tom nepřeberném množství bot nějaký tip na kvalitní výrobky, které mě nezruinují?

​Muj syn ma sirokou nohu. Kupuju mu barefootove boty nebo kompromisy.

Zalezi, jakou se chces vydat cestou. Jakou castku jsi ochotna investovat?

Offline Luna
10866 příspěvků moje polička 07. února 2018 12:51

Hele, mě to všechno nebaví číst, ale cosi kdesi tu někdo chce druhý ditě brzo po prvním. Nedoporučuju. U mě to bylo věkem, já jsem sebou musela hodit. Ale kdo má čas, tak 3 roky aspoň, aby to jedno bylo aspoň ve školce. Já si živě pamatuju, jak dvouletej nechtěl chodit, takže mimino v kočáru, batole v nosítku, tehdy jsem začala s tím cvičením, jinak bych to nezvládla unosit. A jako bonus nový byt v lokalitě, kde nikoho neznám a nulový hlídání. Navíc s miminem vojtovka, rehabilitace a batole furt "za prdelou". Fuj, je mi zle, jen si na to vzpomenu. Teď v létě jim bude 5 a 3 a je to oproti tomu teda pohoda.

Online tv
4200 příspěvků moje polička 07. února 2018 13:00

Luna Kdyz se druhy narodil, mel prvni tri roky a ja si to nemuzu vynachvalit. Uz se s nim dalo domluvit, kdyz jsem potrebovala uspat mensiho, vedel, ze ma byt potichu atd. Zacal chodit do skolky na pul dne, to bylo taky fajn.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 07. února 2018 13:11

tv veď vravím, že u mňa je to zrejme tá neskúsenosť + lákavá predstava 1 tehotenstva a 2 detí :)

Offline Lamicka
14186 příspěvků moje polička 07. února 2018 13:14

Luna tv Kdyz v tomhle se neda radit. Ja mam trilety odstup a pro me to bylo idealni. Pri mensim vekovem rozdilu bych se zhroutila. Nejlepsi byl ten cas na miminko, kdyz byla dcera ve skolce. Mam ale kamaradky, ktere maji deti treba 1,5 roku od sebe a rikaji, ze to byl sice masakr, ale ze by z mnoha duvodu nemenily.

Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 07. února 2018 13:22

Mohučanka Fare? Obzvlášť do čísla 30 mívají fakt pěkné. Jsou kvalitní, atestované, české a ta pálka není tak hrozná.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 07. února 2018 13:26

tv Otázka mě zaskočila (ne teda ta na finance). Je víc různých cest při nákupu dětských bot? Finančně nevím, jsem připravená investovat do kvality, ale ne zbytečně. Já mám problémy se stabilitou kotníku možná i kvůli dědění obnošených bot a chtěla bych se toho vyvarovat. Proto to taky tak řeším...stejně jako jsem celkem přísná co se týká manipulace s dítětem. Každá matka ma prý nějakou uchylku 

Offline Luna
10866 příspěvků moje polička 07. února 2018 13:30

Lamicka No já teď, když to mám "za sebou", tak bych taky neměnila, ale byl to masakr. Jsou přesně 2 roky od sebe. Musela jsem skončit dřív i kojení, páč batole mě mlátilo polštářem po hlavě, nebyl na nic čas, mimino jsem nechala asi tak rok bez dohledu, vůbec nevím, jak se sama vychovala, ale možná proto je mladší děsná pohodářka. První jsem vypiplala a druhý nechala osudu. Doporučuju varintu B.

Offline Lamicka
14186 příspěvků moje polička 07. února 2018 13:35

Luna  Vsak mate vsechny muj obdiv. Kamaradka rika, ze prvni rok si pamatuje jen prebalovani a krmeni. Ja chtela deti tak 8 let od sebe, ale muz nechtel byt stary otec .

Offline 711990
18318 příspěvků moje polička 07. února 2018 13:38

Mohučanka no pokud vim, tak se posledni dobou hodne resi pro deti barefoot boty, aby se noha vyvijela prirozeneji. Pripadne druha cesta - klasika. Za dospelaka muzu rict, ze barefoot boty jsou to nejlepsi na mou plochou nohu, co muzu mit. Hodne se mi zlepsila klenba a bolesti nohou. 

Online tv
4200 příspěvků moje polička 07. února 2018 13:39

Mohučanka Bud budes kupovat boty, ktere maji dostatecny prostor pro prsty a jsou dostatecne ohebne na to, aby dite mohlo zapojovat a posilovat svaly, nebo muzes koupit boty tvrdsi, kde se toto moc nedeje. A treba se tam diteti ty prsticky ani poradne nevejdou. Po financni strance to zase tak velky rozdil neni. U me deti dedi vse, ale do bot chci investovat a neni mi lito za to ty penize dat.

Pokud budes chtit, poslu ti vecer nejake info do zpravy.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 07. února 2018 13:43

tv a ostatní, díky moc. Že jsou asi lepší boty měkké, to jsem nějak pochopila. Za každou informaci navíc budu vděčná. Ještě jednou díky.

Dcera taky dědí kde co (oblečení), ale obnošené boty ji právě dávat nechci.

Offline Pavlena
6919 příspěvků moje polička 07. února 2018 13:55

711990 Když píšeš o barefoot botech, můžu se zeptat? Jak je to s tepelnou izolací podrážky, není v nich zima? Dcera má širokou nožku a barefootky by se hodily, ale zároveň se jí nohy příšerně potí, vlastně je celý den v mokrých ponožkách, bez ohledu na teplotu a typ boty. Řeším to vlněnýma ponožkama (vlhké tolik nestudí), ale nedovedu si to představit v souvislosti s tenkou (neizolující) podrážkou.

A taky: má smysl chodit v barefoot, když většinu času člověk chodí po dlažbě? To snad ani zdravé být nemůže, nebo? Případně mít barefootky jen na víkendy.. 

Offline 711990
18318 příspěvků moje polička 07. února 2018 14:24

Pavlena nechodim v barefootech porad - mam je na behani, cviceni a barefoot pohorky:D boty do prace nosim spis modni :-/ nicmene teplny komfort asi moc neposoudim, protoze mne je silene teplo na nohy, porad. V zime nosim tenisky naboso, a to i na behani. Jakmile mam nekde delsi dobu stat, tak pouzivam ovci vlozky do bot. 

Jinak mne se lip v barefootech beha lip po asfaltu v parku, nez v lese, protoze v lese hrozi zakopnuti o klacky, kameny apod. Jinak nejde ani tak o silu podrazky, ackoliv jasne, ze to neni nejaka platforma, jako spis o misto vpredu na prsty - tj. ne do spicky. A hlavne ohebna podrazka.

No asi nejsem uplne srozumitelna, ale myslim, ze par maminkovskych blogerek svym detem barefoot boty kupuje a pise o tom. 

Offline Pavlena
6919 příspěvků moje polička 07. února 2018 14:33

711990 Jasně, děkuji za info aspoň takové.. :-)  Chtěla jsem se zeptat někoho, kdo v botech sám chodí, neboť spoléhat na dítě, že posoudí svůj tepelný komfort, je naivní... 

Offline tzaziki
1156 příspěvků moje polička 07. února 2018 14:40

Tak jsk tak koukam,tak problem neni ve me,ale v pani na uklid,ktrou memam:-) Kez by to bylo tak jednoduche,zobnout tabletku,nechat si uklidit a pockat si na slunce.

Ne,nedelam si z toho srandu, pokusim se najitnejaky kompromis toho vseho.

Zaroven si uvedomuji,ze je to porad jen o uklidu. A je pravda,ze porad neco poklizim,ale jen tak opticky,povrchove a kvuli zveri nijak do hloubky. A to je nejspis to co mi vadi. 

Kdyz nad tim tak premyslim, zakopany pes bude i v organizaci a casovani. Kdyz je dcerka ve skole a mlady spi,tak stejne neco potichu sudlam misto,abych spala,cetla,cvicila.......

Za den udelam tisic drobnosti, ktere nejsou videt......asi jako kazda zenska

Offline 711990
18318 příspěvků moje polička 07. února 2018 14:49

Pavlena to je jasny;) ale treba ma dcera mokre nohy prave proto ze je ji teplo? ja kdyz se zamyslim,  pro me je nejhorsi predstava .it teply ponozky, taky bych mela mokry nohy myslim;) 

Offline Pavlena
6919 příspěvků moje polička 07. února 2018 15:10

711990 ona je má mokrý i v sandálích...  Kupuju jí ponožky z vlny, ale jinak jsou tenký, nízký, jako jakákoliv jiná (bavlněná) ponožka. 

Offline 711990
18318 příspěvků moje polička 07. února 2018 15:15

Pavlena :D:D:D chudinka:)

Online DruI
5584 příspěvků moje polička 07. února 2018 15:52

Pavlena Já sice v barefoot botách nechodím, ale manžel ano (a to ve městě i v přírodě) a pro případ velké zimy do nich má jakousi termoizolační vložku, kterou ovšem ještě nikdy nepoužil :) Co vím, tak zima mu v nich byla jenom jednou a to, když při procházce neplánovaně brodil potok a nateklo mu do nich zhora :)