Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline viktorka_od splavu
49352 příspěvků moje polička 06. února 2018 22:18

Karja malý děti akční babičku nepotřebujou, naopak. dělat s babi ty nudný domácí práce když je narozdíl od rodičů neodhání a neopravuje to je nejlepší co může být:-)

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 06. února 2018 22:24

Manžel "vytrénoval" děti. Takže se nám nikde neválí nic, bundy věší, boty skládají, nádobí nosí do myčky, vynáší koše, luxují i uklízí koupelnu. To vše je podmíněno penězma ke kapesnému. Takže neplatíme paní na úklid, ale například...staršímu jsme se rozhodli v 16 dát kapesné 900 kč. To jsme mu ale neřekli. 500 mu dáme bez podmínek a 400 jakože za vykonané domácí práce, 100 každý týden. Funguje to výborně, ale to jde až u těch starších.

Já měla akorát tu výhodu, že manžel jako puntičkář je to učil od mala, takže u nás binec nebyl nikdy. Od mala večer nosili hračky do pokojíku, jedli u stolu a dodnes kamarádi asi nechápu, když k nám dojdou třeba s tortilou a syn jim nese talíř

Online Pinot Noir
29886 příspěvků moje polička 06. února 2018 22:28

Karja Moje máma taky pořád jen kmitá v domě a na zahradě, pokud někam s vnoučaty jedou, pak do lesa na houby  A vnoučata to milují, chodí za ní jak ocásci, nekonečně melou pantem, babička jim trpělivě odpovídá. Navíc každému uvaří, co má rád, peče buchty, no prostě ji děti milují i bez akčních výletů a organizovaných zábav.

49352 příspěvků moje polička 06. února 2018 22:30

Pinot Noir jo, jo, přesně od toho jsou babičky/dědové. od dobrodrůža jsou rodiče (zejména teda bývali když jim/nám ještě bývalo 18-20:P a kamarádi)

49352 příspěvků moje polička 06. února 2018 22:31

Renusatko puntičkáře uplně neprožívám, ale že jsou kluci zvyklí netahat svůj bordel po všech obytných prostorách tak to teda jsem muži vděčná hrozně moc. už jen taková blbost že špinavý prádlo se dává do koše na prádlo... já to svý děti prostě nebyla schopná naučit

Offline ziginka
726 příspěvků moje polička 06. února 2018 22:47

rasaNori Jako nechci te vubec od druhyho ditete odrazovat, ale az budes kojit malou, predstav si, ze u toho po tobe skace batole... nebo az bude mala brecet, tak ze kolem tebe beha druhy dite, vesi se ti na nohu a rve taky :-P Mam to ted aktualni, vekovy rozdil 20 mesicu a jsem skoro furt na prasky...

Offline VeronikK
363 příspěvků moje polička 06. února 2018 23:17

tv no tak jako takhle na chvíli ok. O Prázdninách jsme prostě byli každý u jedné babičky a pak se prohodili.

Offline VeronikK
363 příspěvků moje polička 06. února 2018 23:40

Renusatko asi dělám něco špatně. Taky je trénuju odmala, hračky si večer uklízí, oblečení sbírají atd., ale musím nad nima furt stát. Jak přijdou ze školy, je to u nás jak po výbuchu. Překračuju tašky, bundy a další věci...

Offline VeronikK
363 příspěvků moje polička 06. února 2018 23:48

ziginka 20 měsíců je celkem málo. Já jsem racionálně usoudila, že minimálně 2 roky, spíš alespoň dva a čtvrt. Mám ta starší od sebe 2 roky a 5 měsíců a v pohodě. Starší se na sourozence těšil, máme ještě jenoho a on zase zkouší, že by ještě jednoho bráchu chtěl... Myslím, že přes dva roky už to jde, když se dítě samo umí najíst, jít na nočník a aspoň částečně se oblíknout, tak to jde. Při kojení jsme četli nebo si povídali. Tohle období, když je mladší neškodný mimino je v poho. Toho staršího brzo přestane zajímat a nic se mu skoro v životě nezmění. Horší je, když se ten mladší dá do pohybu a likvidace staveb toho staršího.

Offline Garfie
28558 příspěvků moje polička 07. února 2018 00:39

tzaziki Budeš se prostě muset trochu povznést  a fakt se vyprdnout na nenutné věci. Jo, miluju naškrobené povlečení a na Vánoce se vybičuju....ale jinak? Rvu to na peřiny rovnou ze sušičky. Holt budeš žehlit, až budou děti větší. Nákup přes internet, košík, rohlík, itesco....fakt tam nemusíš trávit čas (a možná i míň utratíš a zbyde na paní na úklid) Na děti nežehlím nic, na sebe často jen to v čem chci zrovna jít. Fakt se to snaž zjednodušit, nemusí být všechno perfektní a část povinností převeď na muže, večerní koupání, čtení pohádek a tak. A paní na úklid si můžeš pozvat i nárazově, ne třeba na pravidelný úklid, ale jednou za měsíc? I to pomůže, to mi věř, na rozdíl od tebe uklidí všechno najednou. No držím pěsti, za chvíli bude jaro a všechno bude optimističtější!

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 07. února 2018 10:39

VeronikK Tak to nevím, u nás to funguje i u toho s ADHD a to je s ním jinak peklo od narození. Možná je to i tím, že jsme neměli to hlídání a já mám často odpolední a manžel chodí z práce až kolem 19. Takže tu odpoledne bývají sami. Kolikrát přijdem a máme i nachystanou večeři. Mladší má ten smysl pro pořádek asi spíš vrozený. I na táborech a školkách v přírodě uklidil vždycky celou chatku, aby měli body a vyhráli . Starší teda pracuje jen pod dohledem, ale já nejsem ta, co by věci po nich odnášela a uklízela. Asi je prudím, ale raději jim to 10x řeknu. To spíš dřív, teď to tak nějak už funguje samo. Oba svorně tvrdí, že by binec v bytě mít nemohli, tak se trošku děsím, aby jednou doma ženy jen neprudili a spíš pomáhali. 

Offline rasaNori
8841 příspěvků moje polička 07. února 2018 10:42

Hele já tuším že to bude na provaz, ale nejsem nejmladší a možná bych chtěla ty tři kousky jak si přeje muž..tak abych nad tím netrávila čas do 40...

Offline Aranel
6610 příspěvků moje polička 07. února 2018 11:00

Tyjo to jsou příběhy. Ale u nás to vlastně bylo v obojím vydání, jedna babička byla nejspokojenější, když měli u sebe všechna 4 vnoučata, klidně na celý týden (vedla to trochu způsobem "pionýrský tábor", ale bylo to super), druhá babička si nás nechtěla brát nikdy, byla z toho akorát strašně nervózní. A my v důsledku taky.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 07. února 2018 11:04

rasaNori a tak toto je podľa mňa tvoja vec, ak by si sa na to necítila, ani by si nad tým nerozmýšľala. Medzi mnou a sestrou je rozdiel okolo 1,5 roku, resp. menej ako 2 roky (nechce sa mi to prepočítavať) a z môjho pohľadu decka to bolo fajn, so sestrou sme sa vedeli pohrať a až do tej puberty tie záujmy neboli tak rozdielne, aby sme si nerozumeli. Mama tiež nejak extrémne nenadávala, vravela, že tam bol problém so žiarlením a teda, že dve sme vedeli vymyslieť viac lumpárien ako jedna, ale dalo sa to podľa nej zvládnuť.

Ja som potajme veľmi dúfala, že budem mať dvojičky, práve kvôli tomu, že dve naraz, aj keď všetci mi vravia, že môžem byť rada, že je len jedno, že budem mať aj tak dosť :)

Online Pinot Noir
29886 příspěvků moje polička 07. února 2018 11:58

DrowRanger No uf, tajně doufat v dvojčata! Mně nikdy nenapadlo, že bych mohla mít dvojčata, u nás v rodině nikdy nikdo neměl, tak mi to ani nepřišlo na mysl. Ale když doktorka při ultrazvuku zahlásila, že "je tam jen jedno", úplně mě zamrazilo z úleku, že to vlastně není samozřejmost 

Offline VeronikK
363 příspěvků moje polička 07. února 2018 12:03

Renusatko Já teda jsem dost vytrvalá, ale zdá se, že děti taky. Jsem i dost otrvná asi, ale většinou důsledná. Zato muž mi to kazí. Má rád pořádek a nemá tu trpělivost. Věřím, že to jednou přijde :-) Náš prostřední je pečlivý a pořádný jen co se týká věcí do školy, jinak teda nic moc. Nejstarší je takovej free a čuně...(má nepořádek i ve škole kolem lavice) Nejmladší je celkem pořádný, ale často prokluzne pozornosti, kvůli starším bratrům a vyhne se tak svým povinnostem.

Já pracuju s dětmi, a tak vím, že to je taky prostě nátura. Nicméně se nevzdávám a snažím se jim nějaké, alespoň základní návyky vnutit. Občas se objeví nějaká vlaštovka:-)

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 07. února 2018 12:09

Pinot Noir ja rovno vravím, že tehotenstvo ma dosť obmedzuje a radšej by som si to odbyla naraz  + teda ako živnostníkovi by mi tiež viac vyhovovalo mať 2 deti naraz a teda za rovnakú dobu vychovať dve :) Čo sa týka toho, že starosti s dvoma, to si myslím budem mať aj s jedným - bude tu všade chaos, bordel, stres a nevyspanie, tak či jedno alebo dve  (áno viem, naivné myšlienky matky prvorodičky, predpokladám, že akonáhle budem mať to jedno, tak budem vďačná, že je len jedno...).

Offline Lamicka
14186 příspěvků moje polička 07. února 2018 12:15

tzaziki Jestli mas rada poradek a mas pocit, ze v neporadku nefungujes, coz mam treba ja , tak doporucuju pani na uklid. Nam ze zacatku chodila 1x za 14 dni a hrozne to pomohlo vsemu. V mezicase jsem to poklidila a vytrela v rychlosti ja, ona to pak dalsi tyden vzala peclive. Manzelovi se to taky nezdalo, ale pak uznal, ze je to dobra sluzba. Ted mame vypadek, pani je nemocna. Mam pocit, ze nam to tu zase obrusta mechem, pritom uklizim kazdy tyden. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 07. února 2018 12:29

Jdu pro radu - prvni botičky. Máte v tom nepřeberném množství bot nějaký tip na kvalitní výrobky, které mě nezruinují?

Offline tv
4200 příspěvků moje polička 07. února 2018 12:43

DrowRanger Obdivuji vsechny, ketre maji dvojcata a vicercata, ja si to nedokazu predstavit. Mozna s nekym, kdo by mi pomahal. Ja jsem z dvojcat, takze riziko tam bylo, nastesti se to "nepovedlo"!