Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline notna
9540 příspěvků moje polička 06. března 2020 12:30

Karja Kamarádka je velmi důsledná. Nikdy nedovolila hračky nosit do jiných prostor než je dětský pokoj. Naše dítě je zvyklé si hrát, kde ho napadne, takže během návstěvy u nich proběhne několik pokusů o invazi do obýváku, ale kamarádka vždy zavelí "vemte si ty hračky a běžte s tím do pokoje" :-)

Offline Tabea
8298 příspěvků moje polička 06. března 2020 12:31

Mohučanka Některý zvukový hračky nic nevydrží, skřípne se tam asi drátek a přestanou fungovat....

Offline notna
9540 příspěvků moje polička 06. března 2020 12:32

Mutziputzi A ty ceny ti přijdou nemravný jen u těch dětských věcí? Nebo u všeho?

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 06. března 2020 12:32

Garfie Je to složitý, ale není to automaticky tak, že má pán prostě smůlu, ty majetkový a osobnostní práva tam jsou do nebe volající.

20970 příspěvků moje polička 06. března 2020 12:33
Reakce na notna:

Mutziputzi A ty ceny ti přijdou nemravný jen u těch dětských věcí? Nebo u všeho?

​U všeho 

Offline Garfie
28641 příspěvků moje polička 06. března 2020 12:33

notna Já jsem v tomhle absolutně nedůsledná, navíc celkově taková dost bohémská, ale když už toho bylo moc a propadala jsem trochu zoufalství, řekla mi jedna kamarádka s téměř dospělými dětmi, ať neblázním a užiju si to, že nastane chvíle, kdy budu sedět sama v naklizeném obýváku a bude mi smutno....

Offline notna
9540 příspěvků moje polička 06. března 2020 12:34
Reakce na Tabea:

Mohučanka Některý zvukový hračky nic nevydrží, skřípne se tam asi drátek a přestanou fungovat....

​A taky ty baterky jsou pořád vybitý :-D

Offline Mohučanka
7371 příspěvků moje polička 06. března 2020 12:36

rasaNori my jsme pod skálu používali deku z Decathlonu, normální piknikovou, a pak jsme ji jednou zapomněli doma a v nouzi jsme koupili v Německu koupelnovou předložku, a ta se nám dost osvědčila. Byla s takovou izolací, od země nešla zima. 

Offline Garfie
28641 příspěvků moje polička 06. března 2020 12:37

Mutziputzi  To jo. Já pořád tak nějak věřím (a doufám) v právní systém, že soud dokáže posoudit každý případ jednotlivě. 

20970 příspěvků moje polička 06. března 2020 12:39

Garfie No já právě taky, zde by to v opačném případě bylo do nebe volající, situaci, že musím platit výživné na cizí dítě a to po mě bude na úkor mých vlastních dětí i dědit, je myslim neoddiskutovatelně nutný vyřešit spravedlivě, ne slepě "chránit" to dítě.

Offline Karja
44941 příspěvků moje polička 06. března 2020 12:39

notna No to si neumim predstavit, ale mne hracky nevadi, spis dcera si hraje s vecma, co nejsou hracky, takze v obyvaku prechazim pres duplo, opravdovou vanicku na koupani mimina, tri nepary ponozek, dve zavinovacky, a potkam v detske kuchynce svuj kastrol a presovac...a do toho ty hracky. Ja uz jsem premyslela, ze ji jako naucim nejak prubezne uklizet, ale jednak jsem sama nedusledna a druhak treba prijde se sambem domu a sambo rekne, je tady je hic, sunda ponozky sobe I ji a hodi je doprostred do toho mixu. 

Offline Mohučanka
7371 příspěvků moje polička 06. března 2020 12:40
Offline notna
9540 příspěvků moje polička 06. března 2020 12:40

Garfie Já jsem ze začátku hrozně trpěla, když dítě začalo domů nosit výrobky a přálo si je vystavit doma. Papírové ozdoby ala střelnice na našem krásném vyladěném stromečku Ale nejděsivější byl teda keramický kroužek. Byli děsně produktivní!

Ale jak píšeš, nakonec je to radost. A letos dítě při zdobení stromečku chtělo už jen stříbrné a bílé ozdoby. Normálně mi to bylo i líto!

Offline Mohučanka
7371 příspěvků moje polička 06. března 2020 12:43

Huš s těmi nápady na hračky, já už měla vymyšlené Duplo a zahrádkářské náčiní a teď tu brouzdám Agátiným světem a dělám Juuuu a Jeeee

20970 příspěvků moje polička 06. března 2020 12:43

Jinak k těcm nemravnejm cenám, ať se to zde zas nechápe tak, že já někomu zasahuju do práv koupit každou pí*ovinu, tak já to mám tak, že s dítětem radši pojedu na měsíc k moři a na měsíc na hory, než kupovat všechno co trh diktuje, kdybych musela volit a i kdyby ne, i kdybych byla miliardářka...čili je to vlastně o prioritách, klasický Mít nebo být, pravda - dle uvážení každého.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 06. března 2020 12:43

notna řekla bych že kromě důslednosti rodičů hraje také roli povaha dítěte. Kamarádka má holčičku 11 měsíců a už nějakou dobu má malá nahoře v patře udělanou hernu, kam ji kamarádka zavře, jde uklizet vařit, nebo něco a párkrát do hodiny ji zkontroluje, jestli je vše Ok a jde si zase po svým. Věřím tomu, že oni ten bordel mít všude taky nebudou... než mi toto popisovala, tak jsem si myslela že mám samostatné dítě schopné se samo zabavit

Offline Karja
44941 příspěvků moje polička 06. března 2020 12:44

Garfie No je fakt, ze mam novou kamaradku, s kterou si strasne rozumim, jenze oni maji novy dum, plus si myslim, ze je hodne hodne poradna, jednak o tom obcas neco prohodi a druhak, ja u ni parkrat byla bez pozvani, proste me z ulice zatahla domu a nikde nic! Zadny pozustatky zivota deti! Ja se bojim, ze by si u me nedala ani kafe a bala se jit na zachod! 

Offline notna
9540 příspěvků moje polička 06. března 2020 12:47

Garfie Karja Nedůsledná jsem v tomto taky. A v podstatě ani nevím, jestli bych v tom chtěla pořád žít. Jak píše Garfie , u kamarádky se teda moc dobře necítím. Jsem si to u nás nazvala punkovou domácností. Cítím se hned víc stylově a je mi líp

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 06. března 2020 12:49
Reakce na Karja:

notna No to si neumim predstavit, ale mne hracky nevadi, spis dcera si hraje s vecma, co nejsou hracky, takze v obyvaku prechazim pres duplo, opravdovou vanicku na koupani mimina, tri nepary ponozek, dve zavinovacky, a potkam v detske kuchynce svuj kastrol a presovac...a do toho ty hracky. Ja uz jsem premyslela, ze ji jako naucim nejak prubezne uklizet, ale jednak jsem sama nedusledna a druhak treba prijde se sambem domu a sambo rekne, je tady je hic, sunda ponozky sobe I ji a hodi je doprostred do toho mixu. 

​Vy bydlíte s náma?

Jinak jak ti to funguje s tou učící věží? Příšera se nedávno naučila tam vylézt, i když tam měla špušle navíc, aby jí to nešlo, a do toho si to posouvá po kuchyni kam potřebuje a já jen šílím z toho, kdy u toho nebudu a šáhne po nějakým noži nebo na sebe strhne něco z věcí, co se válí po lince

Offline Karja
44941 příspěvků moje polička 06. března 2020 12:55

Sairon Hahaha, hele tu ucici vez jsem zrovna rikala, ze odtahnu do sklepa. Pac do toho leze, I kdyz ja nic nedelam u linky a to me stve. Takze pocka na cislo dve. Navic ted uz vydrzi si hrat sama chvilku, takze uz neni na to vareni tak treba;-).

notna No, ja si v takovyhle domacnostech pripadam, ze ten bordel a spina jsem tam ja;-)