Mutziputzi Já zas myslím, že pro malé dítě je přínosnější podložka, která mu usnadní lézt po čtyřech, než dovolená u moře ;)
Vše o těhotenství a dětech
Karja notna Já tady ty notorický uklízečky vždycky podezírám, že jsou v něčem divné (a je mi jasné, že dost možná neoprávněně). Takové Stepfordské paničky...a rozhodně nečtou, podle mě vášniví čtenáři (s dětma) prostě nemůžou mít doma pořádek, to prostě nejde zvládnout!!! ![]()
Mutziputzi Víš co, on je to někdy od rodičů takový podvědomý strach "aby dítě nepocítilo, že na to nemáme". Tím teda nechci říct, že je to případ někoho tady, ale v reálu jsem se s tím párkrát setkala. A někdy tě prostě začne bavit nakupovat ty dětský věcičky jen tak, prostě protože to za nás nebylo a hadry už tě nebaví.
Garfie Já mám právě často ten pocit (ne zde, to vim prd!), že drahý krámy kupujou ty co na to až tak moc nemaj, přesně z toho důvodu co píšeš.
Pinot Noir Jo, vy to mate vlastne na to lezeni, ja myslela, ze je to jakoze ten hraci koberecek. No jasny, tak to by mu jezdilo, plus treba ty hnusny puzzle na to nejsou vhodny. Ja teda nechtela investovat anI do noveho celokoberce. A ted me to stve kazdej den, jak je hnusnej, samozrejme za tu cenu jsem si koupila nekolikery boty, o jejichz nutnosti netreba mluvit. Proste ja uz jsem ovlivnena tim sambem, ten nema zadny potreby, pod jeho vlivem si uz obcas myslim, ze tohle staci a tohle je prece taky jeste dobry.....ale ono neni a prijdu na to vzdycky pozde!
Lamicka tam my jsme zatim v samodomo izolaci a muž už musí chodit do práce. U nich se na to nehraje. Navíc já nějaké příznaky mám ( rýma,kašel).
S učitelema jsem byla domluvena, že děti už můžou do školy. (to domácí učení v situaci, kdy k tomu musíš ještě vařit a bombardují té s požadavky dvě práce není žádná hitparada). Dnes přišlo info, že v pondělí mají normálně diktáty a testy a na moje děti se to vztahuje taky. Se na to můžu víš co. ..
Mutziputzi taky raději cestuju, každý to má jinak. Moje dítě cestuje od nemluvněte bez problémů, takže cajk.
Což mi připomnělo, teď jsme jeli 8 hodin z Alp a dcera si z toho 4 hodiny hrála s Albi tužkou (2+2 proložené dvouhodinovým spánkem), zbylé dvě hodiny jsme zabili konverzací, jídlem a zmrzlinou.
Mohučanka Tak musite to brat, ze nekdo ma na oboji, nebo po cestovani tolik netouzi a tak no;-).
Karja Jo, mně je to úplně jedno, ať si každý dělá (a kupuje), co chce
Já jsem ani nemusela o nějaké podložce kvůli lezení uvažovat, dcera prostě začala lízt, vinyl nevinyl.
continuity tak se zkus nechat otestovat v soukro laboratori. Jestli to jeste budou chtit delat...
Karja Ani ne kvůli lezení, spíš kvůli ležení
. Máme dlažbu nalepenou na beton základové desky v dřevostavbě, která nijak neakumuluje teplo, takže ta podlaha je strašně studená. Děti vydrží hodně, ale mně by se na tom stavět lego teda nechtělo ![]()
Karja Hele, ale mně ty puzzle právě rehabilitační vyloženě doporučovala na to lezení, takže to máš dva v jednom :-) A ještě, jak byly uvnitř ty vytahovací obrázky, tak to rozvíjí i jemnou motoriku, takže prostě samá pozitiva a sociální jistoty, na estetiku se vyprdni ![]()
Mutziputzi tak dík za odkaz, každopádně teda jedno rozhodnutí prvostupňového soudu, proti kterému se nikdo neodvolal, není žádným judikátem. Za druhé to je článek 12 let starý, takže se rozhodovalo podle zákona o rodině, kdy (dle těch částečných info na novinkách) žalobu podával pravděpodobně nejvyšší státní zástupce, což už teď podle občana nemůže. No a hlavně se v tom aktivně angažovalo to dítě, které už bylo zletilé, tudíž to je úplně něco jiného, než o čem byla debata. Stojím si za svým původním názorem. Ještě jsem se ptala kamarádky, která to soudí a žádný případ s prázdnou kolonkou v rodném listě za ta léta, co to dělá, neviděla.
Ono taky když ta hlavička padne na dlažbu, jak to zaduní, auau.
dynda Jo, přesně
. Ale toho lezce na koberci stejně udržet nelze, takže u nás se teď duní často ![]()
Malenge Taky vim co je judikát, nepamatuju si všechno, jen jsem věděla, že prostě rozsudek v tomhle duchu padl. Stále si ovšem myslim, že domnělý otec, manžel, může ve stanovený lhůtě žalobou otcovství popřít, nevim jestli matka je povinna sdělit kdo to potenciálně mohl být, ale věřím, že prostě mechanismy k tomu jsou.
dynda Pinot Noir děcka jsou gumový :)) a to mi připomíná, že nejlepší radu do života jsem dostala od sestřičky v porodnici, když viděla, jak opatrně beru malou do rukou.. říkala mi: nebojte se, děti do jednoho roku jsou naprogramovaný tak, aby přežily péči rodičů
Karja a kdes sehnala levny penovy puzzle? To jsem chtela puvodne, musim s Tondou ted uz fakt peclive cvicit 3x denne, pac je to pruser....no a ty penovky sem.objevila, ale za kilo za jeden ctverec!!!A ja toho chtela 2x1.5 metru! To by me vyslo na 5k ani bych nemrkla...
711990 No, ja mam ty osklivy obycejny, cisla a tvary. Dve sady v Pennymarketu a tusim, ze kdyz to slozim je to cca 1x1,5m, ale nevim presne, nejaky dilky mamnevyuzity. Jedna sada byla teda nejak za ty tri stovky. Ldyz jsem chtela nejaky pekny, bylo to drahy jak cert.
711990 ja kupovala tyhle, 120x180 za 800, odmitam kazdy den skladat rozebrane puzzle s obrazky
https://penovepuzzle.cz/cs/penove-koberce-eva-10/226-penovy-koberec-maxi-eva-24-8595241202341.html#/27-barva-4_barvy
Já mám z fb marketu, čtyři velké díly, větší než obvykle, a taky je ta podložka vyšší, materiál takový pevnější. Vyslo mě na 250.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY