Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 06. března 2020 15:50

Zuzuli hmm to bych mela za stejnou cenu jako tu moji podlozku, musela bych mit 2 sady...

Karja prave, ono i jednobarevny v pricetnym odstinu jsou dost drahy...

Offline Pavlena
6929 příspěvků moje polička 06. března 2020 16:12

Ja uz do podlozek léta nedelam, takze mozna je to mimo, ale nechcete nekdo za mrzky peniz tudletoho krtka? Takhle sestaveno je to 120x62 cm. 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 06. března 2020 16:13

Malenge například zde eventualitu neurčení pravýho otce zmiňujou, proč by to dělali, když by to podle tebe neexistovalo?

https://dostupnyadvokat.cz/blog/jak-poprit-otcovstvi

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 06. března 2020 16:34

bram 

Že to děti přežijí, o tom nepochybuju, už to máme i vyzkoušený, ale příjemný to není ani mně, ani jim. Holčička je tak o 2 - 3 měsíce napřed oproti bráchovi v motorice a je to teda maso, právě nám nastávají ty nejhorší měsíce na hlídání.

Offline Pinot Noir
30055 příspěvků moje polička 06. března 2020 16:35

Pavlena Toho krtka máme, jen zeleně lemovaného. 

Offline Gatita
8704 příspěvků moje polička 06. března 2020 16:44
Reakce na 711990:

Karja a kdes sehnala levny penovy puzzle? To jsem chtela puvodne, musim s Tondou ted uz fakt peclive cvicit 3x denne, pac je to pruser....no a ty penovky sem.objevila, ale za kilo za jeden ctverec!!!A ja toho chtela 2x1.5 metru! To by me vyslo na 5k ani bych nemrkla...

​puzzle jsem kupovala za nejaky normalni peniz kdysi ve sparkys. Jenze pak jsem v knihovne ze srandy listovala dtestem a zrovna tohle puzzle vyslo uplne blbe kvuli nejakym nevhodnym latkam (neco s kyselinou mravenci?uz nevim), tak jsem ho nekomu dala za odvoz. Mozna jsem se unahlila, jak to tu ctu

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 06. března 2020 16:47

Gatita melas na tom jetse neco vyrejzovat, jedovaty nejedovaty

Offline rasaNori
8884 příspěvků moje polička 06. března 2020 17:36

Ja prave puzzle mam. Blbe je ze vevnitr jsou ty vyndavaci obrazky a starsi mi to furt ruzne rozebira:) 

Offline Gatita
8704 příspěvků moje polička 06. března 2020 17:38

711990 kdyz mne to bylo blby.ale kde ja jsem tedka mohla bejt,vid

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 06. března 2020 17:44
Reakce na bram:

dynda Pinot Noir děcka jsou gumový :)) a to mi připomíná, že nejlepší radu do života jsem dostala od sestřičky v porodnici, když viděla, jak opatrně beru malou do rukou.. říkala mi: nebojte se, děti do jednoho roku jsou naprogramovaný tak, aby přežily péči rodičů

haha, mně v porodnici sestra řekla, že si ani nedovedu představit, jak jednoduše se dá dítěti při svlékání zlomit ručička, nebo to jen byl prstíček...?  každopádně praxe prokázala, že něco vydrží :D

Offline Malenge
4866 příspěvků moje polička 06. března 2020 17:51

Mutziputzi Tak jako zákon tu možnost zná, jen se to (téměř) neděje. Z jedné věty na stránkách advokáta se přece nedá nic usuzovat. A nikdy jsem nepsala, že ten institut jako takový neexistuje, jen že tak žádný soud v případě nezletilého dítěte nerozhodne. Což mi dnes potvrdila i ta kamarádka, ona ani její kolegové (pražský soud) nepamatují jediný případ, kdy by vyhověli žalobě, nechali vymazat otce z RL a v něm by zůstalo prázdné místo. Právě proto, že to (až na nějaké extrémní výjimky - viz ta trestná činnost, co jsem zmiňovala) prostě není v zájmu dítěte, aby soudním rozhodnutím přišlo o otce, i když to není otec biologický.

To, že nějaké takové rozhodnutí v republice k nalezení bude, je možné... psát žádost o info na všechny soudy ČR nebudu

20970 příspěvků moje polička 06. března 2020 17:56

Malenge Já jsem prostě přesvědčená, že nelze nevyhovět otci-manželovi, či exmanželovi v daný lhůtě, který prokáže znaleckým posudkem, testem DNA, nevim čim vším, že je vyloučeno, aby byl otec a vydat rozsudek, že otcem zůstává, je povinen platit výživné a dítě po něm bude dědit, to prostě odporuje snad ústavním právům, nejsem právník to je jasný, ale není to možný podle mě, odporuje to morálce i zdravýmu rozumu.

Offline Gabbie
3 příspěvků moje polička 06. března 2020 18:21

Nejsem právník, ale ... v přímém přenosu, to je vždycky spousta srandy

20970 příspěvků moje polička 06. března 2020 18:24

Gabbie To vis a kdybych delala chytrou, ze jako jsem, to by byl teprv prenos

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 06. března 2020 18:43

Tulipe tak to jsem rada, ze jsem potkala tu moji sestru, ta tvoje by mi moc klidu nepridala :)) 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 06. března 2020 18:46

711990 Ty obyčejný barevný jsem kupovala v Globusu, ale já mám ty hezky drahy černobílý z Elisdesign. Zrovna tohle jsem brala jako “kus nábytku” a chtěla sem, aby to v bytě trochu vypadalo. Ale je to nechutne drahy.

Jinak na cvičení vám nestačí ta vaše podlozka? Podle mě budou ty puzzle nadbytečný, ne?

Offline Malenge
4866 příspěvků moje polička 06. března 2020 18:57

Mutziputzi Hele, tak se nějakého právníka poptej, fakt. I tady bude, snad jinx? Těch případů je dost, ničemu (ve smyslu zákona) to neodporuje. Když jsem se kdysi vyskytovala v advokátní kanceláři, byl tam lékař, co se seznámil se ženou, která měla 2letou dceru s prázdnou kolonkou v RL. Byla to velká láska, on uznal otcovství k dítěti v jeho 3letech. Pak se vzali, měli syna, pak velká láska skončila. On si myslel, jaká to bude formalita to popření, když v době početí matku ani neznal, což ona potvrdila. no nebyla, protože matka taky doložila původní RL, kde otec nebyl s tím, že to byla náhodná známost - když doktora vyškrtnou, holka bude bez otce. Soud nevyškrtl, holt zájem dítěte. Chlap se dost divil. Platit musí na obě děti, nezajímá se ani o jedno. Život je pestrej.

20970 příspěvků moje polička 06. března 2020 19:04

Malenge Řikam no, prostě nevěřim, že by se nepravý otec nedomohl svýho práva neživit cizí dítě, asi by to nebylo na jedno stání, ale jsem přesvědčená že jo, už jenom proto, že prostě nikde neni jasně dáno, že pokud se druhej, ten pravej nepřizná, má holt blbec smůlu.

Ten tvůj příklad je jinej v tom, že s tim dítětem žil a dobrovolně otce dělal, pak chápu, že se přihlíží i k psychický újmě a deprivaci dítěte, to je něco jinýho, tam když to selsky nazvu - za chyby se platí.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 06. března 2020 19:08

MP Meri joo to ona staci, ja se jen snazim stridat mista toho cviceni, aby pak nebrecel pokazdy, kdyz ho tam dam si hrat...

Offline Malenge
4866 příspěvků moje polička 06. března 2020 19:14

Mutziputzi Ale já v té AK byla celkem dlouho, než jsem svůj život nasměrovala jinam a těch případů bylo dost, doktora jsem dala jen pro ilustraci toho, že ten si extrémně natloukl nos a divil se hodně. Viděla jsem ty rozsudky na vlastní oči. Pravomocné, ne jeden, ne dva, hodně. To, že ty tomu nevěříš, je samozřejmě tvé právo, těžko tě o tom přesvědčím. A je fakt fuk, kolik testů DNA měli, na kolik jednání to natáhli, prostě smůla. Jsou zájmy "otce" a zájmy dítěte. Nezletilec je slabší, je potřeba ho víc chránit. Čí zájmy vyhrají? Jako pokud by matka jooo hodně chtěla pro své dítě prázdný RL, tak se ho asi spolu se zapsaným otcem domůžou, ale kolik takových případů bude? Proč by to ta ženská dělala? Nějaké svědomí apod. vynechme.