Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Lamicka
14186 příspěvků moje polička 08. února 2018 08:38

maminka prohlasila, ze jsem naprosto nemozna, ze mam nejdriv vyzehlit a odpocinu si az pak

​Nase maminky to tak mely naucene. Nejlepsi radu k materstvi jsem dostala od kamaradky - kdyz miminko spi, tak odpocivej, hlavne nic nedelej. Tohle jsem pak jednou rekla mamce a jeji stejne stare kamaradce, kdyz se prijely podivat na miminko. Obe zalapaly po dechu s nesouhlasnym vyrazem v ocich. 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 08. února 2018 08:50

betsey  taky začínám být z Drowranger trochu vystresovaná..... zatím nic nemám, nic neřeším a hlavně se mi do toho vůbec nechce...

Když už jste u řešení velikosti kočáru vs. velikost kufru, co považujete za malý kufr? Právě si vybírám auto a původně jsem plánovala, že radši přizpůsobím auto kočáru, ale zase čím víc ad tím přemýšlím,tak se mi pak nechce x dalších let jezdit a parkovat ve městě v dlouhým autem jen proto, že jsem si kvůli kočáru měla megalomanský záchvat. :/

Do obyčejnýho hatchbacka, co má objem kufru cca 340L dám bez problémů jakýkoliv kočár, nebo je to malý a mám koukat opravdu radši po kombíku?

Offline Lamicka
14186 příspěvků moje polička 08. února 2018 08:58

Sairon Jestli ted vybiras auto, tak s ditetem urcite kombik. Jsme rodina, ktere stacilo na miminko minimum veci, i tak byl kombik vzdycky narvany. Ted mame z ruznych duvodu MPV (2 vetsi deti, vozime babicku, zijeme dost aktivne, takze vozime kola, odrazedla, lyze, kolobezky...), ale kombik nam par let bohate stacil i s 2 detmi.  

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 08. února 2018 09:03
Reakce na Sairon:

betsey  taky začínám být z Drowranger trochu vystresovaná..... zatím nic nemám, nic neřeším a hlavně se mi do toho vůbec nechce...

Když už jste u řešení velikosti kočáru vs. velikost kufru, co považujete za malý kufr? Právě si vybírám auto a původně jsem plánovala, že radši přizpůsobím auto kočáru, ale zase čím víc ad tím přemýšlím,tak se mi pak nechce x dalších let jezdit a parkovat ve městě v dlouhým autem jen proto, že jsem si kvůli kočáru měla megalomanský záchvat. :/

Do obyčejnýho hatchbacka, co má objem kufru cca 340L dám bez problémů jakýkoliv kočár, nebo je to malý a mám koukat opravdu radši po kombíku?

​To chce klid, každý to má jinak, ono to přijde...Akorát budoucí babičky to těžko snášejí-že si těhotné dcery lítají po světě, místo aby praly, žehlily a vybavovaly pokojíček pro miminko. Alespoň u nás tedy :-) Já měla to štěstí, že jsem naprostou většinu oblečení podědila a kočárek získala za skromný obnos od příbuzného. Po jednom dítěti, ale byl jako nový. Přesně jak někdo psal, používala jsem verzi s korbičkou a sporťák jsem pak v půlroce koupila dle vlastních zkušeností a požadavků. 

Pokud se týká auta, tak já si neumím představit, kolik je 340 litrů, ale obecná, nejen moje zkušenost je ta, že s dítětem není žádné auto dost velké...

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 08. února 2018 09:07

@Lamicka vybírám 2. auto do rodiny, manžel má SUV a i když to teda s kufrem není nějaký terno, na to jaký je to auto velký křáp ,  tak předpokládám, že tady ty rodinný akce zvládneme s tím jeho. Takže mi jde spíš o to, abych dala do kufru pohodlne kočár a nějakou tu tašku (nákup, věci) a zároveň si neomezila výběr kočárku na 2 nejmenší na trhu.

Offline viktorka_od splavu
49352 příspěvků moje polička 08. února 2018 09:42

Sairon tak změřený to nemám, ale myslím že do "běžné" velikosti auta se vejdeš. rozhodně bych se vyhnula zmenšeninám a počítala s tím, že kočárek vozíš chvíli, ale pak budeš vozit milion dalších věcí - případně nějakou dobu milion dalších věcí i s tim kočárkem:-) (typu odrážedlo, koloběžka, skládací postýlka, nočník, kolo, brusle.... třeba na výlet s kámoškou, na víkend k babičce a podobně, prostě i když se nebude účastnit otec, jsou příležitosti kdy využiješ prostor asi jakékoliv velikosti:D

Offline VeronikK
363 příspěvků moje polička 08. února 2018 09:57

Sairon stašně záleží, jaký  má každé auto kufr. Kombíky jsou často blbější  než hatchback. Není to navíc ani tak o objemu jako o rozměrech kufru a i kočáru (složeného). My měli ještě s dvěma dětmi (než jsem jednou urvala kolo :-( ) Opel Corsa. To je malé auto s prostorným kufrem, vešlo se nám tam spoustu věcí, složený kočár úplně v pohodě. Taky se u některých kočárů snadno sundavají kolečka, tak to taky zmenší rozměry...

Asi bych se koukla pro orientaci na velikost složených kočárů +- a na rozměry kufru auta. Ale ta Corsa nám to pobrala super. Taky jsme měli jednou půjčenou nějakou Škodovku kombíka a tam se to vešlo už hůř.

Online rasaNori
8841 příspěvků moje polička 08. února 2018 10:23

My mame noveho superba, a jako troje bezky, dva kocary (jeden jen podvozek, druhy chariot) a kufr praska ve svech...uz vymyslime jake dalsi a vetsi auto koupit. 

Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 08. února 2018 10:27

Sairon Máme Ford Focus hatchback a s kočárkem to bylo v pohodě, ségra nacpala kočár i do Citroena C2 (toho malinkého). Myslím, že kočáry obvyklé velikosti se vlezou do obvykle velkého auta :-)

Offline Pavlena
6919 příspěvků moje polička 08. února 2018 12:33

Hahaha bavím se. Takže k nutné výbavě na dítě už patří i auto kombík... 

Mno. Já měla auto ještě z dob svobodna a jelikož se po sňatku stalo druhým autem v rodině, tak jsem si jej nechala i za dob dítěte. No a byl to Fiat Seicento, takové autíčko z kindervajíčka. A jak jsem se tam krásně vlezla i s kočárem, dítětem, babičkou i zavazadly. A jak se krásně parkovalo v centru města. 

A kamarádkám, které jezdily například služebním SUV a hrozily se nad nebezpečností malého auta versus dítě jsem navrhovala, že mi klidně můžou koupit auto nové... 

Offline letfenixa
10878 příspěvků moje polička 08. února 2018 12:40

Karja Kocik s vanickou som pouzivala 7 mesiacov, ked zacal maly sediet. Odvtedy sportovy. A ten treba fakt lepsi. Do trojkombinacie by som uz nesla.

Offline VeronikK
363 příspěvků moje polička 08. února 2018 13:40

Mě začaly děti sedět až kolem 9 měsíců, tou dobou měly už tak 75 cm. Takže jsem byla ráda, že jedním z kritérií výběru kočáru byla pro mě i délka vnitřku kočáru:-) Měla jsem kombinaci, ale opravdu dnes jsou zase jiné vychytávky, takže bych si třeba vybrala úplně jinak... Ale prostě mít od půl roku sporťák bych nemohla - nebo nějakej měkoučkej, nevím.

Offline Resch
152 příspěvků moje polička 08. února 2018 14:21

Sairon Já v době dítěte měla Subaru Impreza,kufr malý,většina složených  kočárků ho zabrala celý. Nakonec jsme vybrali kočárek se skládací korbičkou a pro běžné přesuny dostačující .. Kde jsme ale narazili a co hlavně ovlivnilo výběr kočáru byl zrekonstruovaný výtah ve starším domě -bezpečnostní shrnovací vnitřní dveře zmenšily vstup a vnitřní prostor výtahu tak,že  90% kočárků neprojelo dovnitř a když, tak se dveře nezavřely

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 08. února 2018 14:55

DrowRanger 

Teuronie se neprodáqvají v obchodech, ale jdou přes dealery asi jako auta. Staví se na zakázku - výběr podvozku, kol, korba nebo vkládací taška, sporťák, nánožníky, střecha, podložka, ruční brzda.... Ty textilní věci jsou každý rok v několika barvách a vzorech, všechno vybíráš. Já natrefila na konfiguraci, kterou jsem si přála, v neutrální barvě, mohla jsem si ho jednoduše zajet prohlédnout a servis mám celkem po ruce, kdyby náhodou. Byl komplet se vším jako nový, tak jsem se nakonec rozhodla dost rychle. Už má skoro za sebou dvě děti a vèřím, že vydrží i další, nikde se nic nesype, nelezou ani nitě, skládá se dobře, vejde se dobře, podvozek je lehkej. Nevím, jestli je to standard, ale mám ho s adaptéry na Maxicosi vajíčko a to jsem teda taky hodně využívala - hodit vajíčko na podvozek a tradá do obchodu nebo k doktorovi. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 08. února 2018 15:00

VeronikK 

Dneska je myslím běžný, že jde sporťák do lehu, syn v korbě nechtěl být už tak od půl roku, asi špatnej výhled... Dost času pak trávil v nataženém sporťáku na břiše s odhrnutou střechou a sledoval dění před sebou.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 08. února 2018 15:18

betsey ja tiež nemám vyriešené nič okrem postieľky :D kočík pozerám práve preto, že si nemôžeme do auta vybrať akýkoľvek (a ak budem ešte raz počuť radu: kúpte si väčšie auto, tak toho radiaceho zabijem...). Ale moja mama sa činí, zabezpečila už toľko vecí, že sa začínam obávať, že ja si nebudem musieť kúpiť nič, aj som ju trošku sprdla, že je to moje prvé a aj ja by som si niečo chcela preň kúpiť...

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 08. února 2018 15:23

Sairon my máme Suzuki Swift, muž tvrdí, že má veľkosť kufru 260l a nezmestíme tam takmer nič - vieme doň zbaliť 2 notebooky, tašku na víkend a tašku pre psa - ale pes sedí na zadnom sedadle, čiže nemôžeme sklopiť ani jedno. Na nové auto financie nie sú (preto riešim kočík už teraz, s malým autom sú možnosti obmedzené), riešiť to budeme strešným nosičom a kočíkom, kde sa dá zložiť podvozok aj vanička.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 08. února 2018 15:26

dynda tak preto som našle len objednávkový formulár na zapísanie sa do poradovníka či čo to bolo . Nevadí, našla som na bazároch nejaké staršie (nový je dosť mimo naše cenové možnosti), tak som rada aj za správu o stave po 2 deťoch :) Ďakujem! :)

Offline Lamicka
14186 příspěvků moje polička 08. února 2018 15:30

DrowRanger Teutonii jsem kupovala novou 2011. Tehdy ho meli i skladem v ruznych obchodech, ale pokud ho chtel clovek poskladat, tak se cekalo tak 2 mesice? My koupili z prodejny. Pak v ni jezdil mladsi v roce 2014. Ted s nim jezdi svagrova. Musim rict, ze je porad v perfektnim stavu, to jsme ho my, ani oni nijak nesetrili. Opravdu krasne provedeny kocar, kvalitni, lehky, skladny. Bazaroveho bych se nebala, ale zkontrolovala bych ho pri osobnim prevzeti, protoze nektere potkavam uz dost jete. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 08. února 2018 15:31

DrowRanger 

Nový je fakt pálka, já bych to  i mohla dát, ale bylo mi to líto, plus člověk předem neví, jestli bude vyhovovat, jestli bude 2. dítě. Zatím si připadám, že jsem na to vyzrála.