Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Kokoska
35178 příspěvků moje polička 14. března 2020 14:16

Karja nejde dat chuvicku do kocarku?

Offline viktorka_od splavu
49469 příspěvků moje polička 14. března 2020 14:26

Kokoska ani s chuvickou tam asi Karja nemuze letet okamzite, kdyz ma praci s druhym ditetem, jestli se to sousedum nezamlouva meli by valit pohoupat Karja 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 14. března 2020 14:27

Karja klud,na segru raz susedka zavolala policajtov. Dala malu na balkon do kocika a sla uspavat starsieho do izby a tam s nim zaspala. Mala sa zobudila skor a vrieskala odusu. Nuz, neni nad dobreho suseda co namiesto toho aby ti zazvonil, zavola policajtov.

Offline Kokoska
35178 příspěvků moje polička 14. března 2020 14:59

viktorka_od splavu ale asi by vedela, ze nervalo dite hodinu

Offline Karja
44936 příspěvků moje polička 14. března 2020 15:33

Kokoska Jo,jde tam dat, I ji tam davam. Jenze o vikendu jsme doma 4, tak na to hresim ze jo, ze se spoleham ze ji vzdy nekdo uslysi. Ale tahle asi rve trosku potiseji, nez ta prvni, to vypada. 

viktorka_od splavu Jo, jinak ona je asi nerusila, jsou to sousedi pres barak, sli okolo, volali nam pro jeji dobro;-)

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 14. března 2020 15:59

Karja 

Mohli zakřičet KARJO, mimino by nevzbudili

Offline Karja
44936 příspěvků moje polička 14. března 2020 18:27

dynda :-D

Offline barbucha blogger
36148 příspěvků moje polička 14. března 2020 20:36
Offline Karja
44936 příspěvků moje polička 14. března 2020 20:42

barbucha No, s tim tak nejak clovek pocita, ze se muze nakazit. Me jen zarazilo, ze se doporucuje davat odstrikane mliko a sverit nejlepe nenakazene osobe. To je jak predat casovanou bombu. Ja bych ho dala jen sambovi, tam to clovek nejak bere, ze jsme rodina v dobrym I ve zlym. Ale nekomu jinymu bych se bala, co mu davam. 

49469 příspěvků moje polička 14. března 2020 20:45

Karja no to ale jen dítě který nakažený není, tvrdily tu že transplacentární přenos není, takže se narodí zdravý, údajně. pak by bylo v pohodě dát ho nenakaženýmu, kór když ta matka má zápal plic stejně se o ně starat nezvládne

Offline continuity
43653 příspěvků moje polička 14. března 2020 20:47

viktorka_od splavu tak ne každý s koronou má zápal plic. Víc je těch jednodušších průběhů. 

Offline Karja
44936 příspěvků moje polička 14. března 2020 20:47

viktorka_od splavu Jo, to samozrejme nemyslim po porodu, ci v pripade hospitalizace, to je automaticke. Brala jsem to celkove co se tyce pece o deti.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 14. března 2020 20:48

Karja mne u toho clanku prekvapilo ze matku odvezli do uplne jine nemocnice nez zustalo dite. Zatimco my tady resime, zda kojeni nebo odstrikane MM, ale se zachovanim aspon nejakeho kontaktu, tam to vyresili uplnou separaci, ale nevime v jakem stavu je matka. 

Jen doufam ze se neprokaze prenos infekce pred/behem porodu, to bychom pak nevim jak v porodnici resili...

49469 příspěvků moje polička 14. března 2020 20:49

Karja tak jasně, když by to chytla rodina s miminem, tak ho snad nedá z domu, když teda budou s to se o ně starat, to by mě ani nenapadlo

Offline Potrefenáhusa
39058 příspěvků moje polička 14. března 2020 20:50

viktorka_od splavu tvrdily tu, ze se to zatím neví a ze v obecný rovině se virový onemocnění přenášený dýchacími cestami přes placentu nepřenáší, takže s nějakou pravděpodobností by se nemuselo přenášet ani tohle, ale neví se to

a ten článek je divnej, pisou tam, ze matku přijali se zápalem plic a covidem se nakazila až po porodu...

49469 příspěvků moje polička 14. března 2020 20:51

Potrefenáhusa myslím že v tom překladu chybí slovo "diagnostikována"

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 14. března 2020 20:55

viktorka_od splavupsala jsem to vcera i ja. Zatim bylo publikovanych 15 pripadu novorozencu covid + matek a ani v jednom se transplacentarni prenos neprokazal, vir nebyl zjisten ani v plodove vode, ani v zaludku novorence, v jeho pupecnikove krvi. Potvrzeny je zatim pouze prenos sekrety z dychacich cest. 15 deti je ale hoodne maly vzorek na to aby se delaly definitivni zavery, jsou to zatim spis dohady a proto dite od nakazene matky se povazuje za potencialne nakazene a infekcni. 

Offline Karja
44936 příspěvků moje polička 14. března 2020 20:57

mnum Ja si ten dnesnj clanek necetla, ja se pozastavila nad tema doporucenima, jak tu nekdo postoval vcera. Ale treba tim bylo mysleno jen v pripade, ze zena v prubehu onemocneni porodi.

Offline barbucha blogger
36148 příspěvků moje polička 14. března 2020 20:58

viktorka_od splavu 

Jo, to jim nějak vypadlo, bez toho to nedává smysl. 

Ale vzhledem k inkubační době to ten novorozenec musel čapnout ještě "vevnitř".

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 14. března 2020 21:01

Karja jo, ta doporuceni o kterych jsme psali vcera, se tykala novorozencu pozitivnich matek. Tato dporuceni se ale mohou kazdym dnem zmenit, jak bude rust pocet pripadu a zkusenosti s tim