Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Lamicka
14186 příspěvků moje polička 08. února 2018 15:33

DrowRanger A mala rada k Teutonii. Jeslti chces kupovat bazarovovou, tak bych hledala spis nafukovaci kola, protoze tam jde vymenit pneumatika za beznou z cykloservisu. Pak delaji plocha kola, ty jsou casto dost sjeta, musi se kupovat cely ten originalni dil. 

Kolik ted tak stoji nova?

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 08. února 2018 16:22

Lamicka nafukovacie som zatiaľ nikde nenašla, uvidím, či na dáke natrafím. Našla som v nejkaom internetovom obchode 2-kombináciu vanička + športivá časť a po 20% zľave 790,-Eur.

Offline VeronikK
363 příspěvků moje polička 08. února 2018 18:06

dynda já měla kombinaci, takže jsem samo využívala i jako sporťák, jak to mají samotný nevím, přotože to nesleduju a vývoj taky ne :-) Mladší děti se vozily pořád v tom jednom, vydržel potvora, celkem dost... 

Taky je to nebavilo a vozila jsem je na břiše :-)

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 08. února 2018 19:45

letfenixa No přesně tohle mi říkala i kamarádka. Že je lepší si investovat do nějakého pěkného sportáku, aby to bylo pohodlný na leh, když dítě někde usne, skladný a tak. A hlavně se v tom vozí jiná váha, že jo:-D.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 09. února 2018 10:40

děkuji všem za reakce, lítam z extemu do extremu, kdy si na jednu stranu říkám, že jsem úplně blbá a že je dost rodin, který mají opravdu malý auto jako jediný auto v rodině a zvládají to, a pak mám záchvaty, že prostě potřebuji VELKÝ kufr.

Vybírám aktuálně mezi 2 autama a nakonec jsem se rozhodla, že si půjčím od kamarádky kočár a zkusím si ho složit a dát do toho auta s menším kufrem a prostě uvidím.

Online continuity
43128 příspěvků moje polička 09. února 2018 10:52
Reakce na Pavlena:

Hahaha bavím se. Takže k nutné výbavě na dítě už patří i auto kombík... 

​to tady nekdo rikal? tazatelka se pta, protoze porizuje auto. nikomu nerikam, ze ma vymenit auto kvuli diteti. jinak mam kamaradku, ktera se krasne vesla do kufru vetsiho nez ty, akorat to znamenalo pokazde sundat kolecka.

ja zas povazuji za zbytecne zivit auta dve, ale to je moje situace, kdy si muzu auto vzit kdykoliv po domluve s muzem (za aplikace pravidla, ze auto ma prednostne ten, kdo ma deti). pokud je druhe auto v rodine manzeluv sluzebak, ktery si nemuzu pujcit, kdy potrebuji, tak bych velky kufr nedala. ale ja zas nezajizdim do centra, parkovat umim a do garaze nebo na sidlisti je pul metr na delku uplne jedno. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 09. února 2018 11:00

continuity To si pamatuju. U prvního dítěte jsme měli jen třídveřovou Fiestu. Strašný bylo dávat dozadu dítě v sedačce, když byly jen přední dveře. Ještě horší bylo, že jsme měli velké dítě a tím pádem obří kočár. Ono ani těch 16 let zpět nebyl moc výběr. Museli jsme sundávat všechny kola a kočár skládat. I tak už to bylo vše, co se do kufru vešlo. 

Offline tina
6317 příspěvků moje polička 09. února 2018 11:11

Vyprala jsem prádlo i s dětskou knížkou a gumovou rybičkou, naštěstí celkem bez úhony. Mrně si zřejmě usmyslelo, že buben pračky je skvělá schovka. Ryba to chudák jela už podruhý. Říkala jsem si, že to vždycky musím nejdřív prohlídnout, ale síla zvyku...

Offline VeronikK
363 příspěvků moje polička 09. února 2018 11:12

Sairon myslím, že to je nejlepší, pokud to můžete nějak vyzkoušet :-) A některá menší auta mají velký a hlavně dobře přístupný kufr. 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 09. února 2018 12:57

VeronikK jj jednoduché řešení, které kdyby mě napadlo rovnou, tak jsem nemusela poslední tři měsíce otravovat všechny ve svém okolí kvůli výběru auta  

Offline Lamicka
14186 příspěvků moje polička 09. února 2018 13:09

tina To mi pripomnelo obdobi, kdy syn hazel vsechno do kose. Jednou jsem nemohla najit jeho zamilovanou masinku, tak sel manzel prehrabat popelnici . Byla tam. 

Offline rasaNori
8841 příspěvků moje polička 09. února 2018 13:10

Vcera jsem muzi psala sms ze sice miluju svou dceru nadevse, ale at okamzite fici dom nebo se stane nestesti:D protivka k pohledani. Dnes se naucila kopat nohou do hrazdicky a bavi ji jak to cinka. Je sranda pozorovat to mrne jak si uvedomuje co dela:D kdy se mimina nauci otocit na brisko?

Offline ziginka
726 příspěvků moje polička 09. února 2018 13:15

rasaNori cca 4. mesic

Offline tv
4200 příspěvků moje polička 09. února 2018 13:17

rasaNori Tuhle jsem cetla prispevek jedne zoufale maminky, hned jsem si na tebe vzpomnela. Ti ho tady zkopiruju:

Tak jo holky, prosím o nějakou radu, zkušenost, cokoliv, co nám pomůže z téhle hrozně situace. Malá (2m), furt brečí, ale celý den. Už si ani nemyslím, že ji neco bolí.. Břicho to už určitě není. Nic ji nebaví, pri všem vydrží tak 5 minut, ale jinak brečí. Brečí když se chová, brečí, když se nechová, brečí když se houpe, brečí, když se nehoupe. Brečí v šátku do doby než usne, celý den nedělám nic jiného než, že ji nosím a skáču na míči, začíná to být pěkná otrocina, bolí mě záda, za krkem, o nervech a trpělivosti ani nemluvím. Jsem unavená, zoufalá, už nevím co mám zkoušet, aby alespoň 10 minut nervala. Doma mám ještě skoro 2 leteho syna, který taky potřebuje pozornost a já už nevím, co dělat, aby byli spokojený oba. Padne 21h a brečí minimálně do půlnoci, někdy i do dvou do rána, jednou dokonce do 4. Už nevím proč, čím bych ji měla pomoci, hlavne nevím z čeho bych ji měla pomoct..

Oproti tomu je myslim dceruska andilek, no ne?

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 09. února 2018 13:24

tv Tohle jsem měla doma já. Proto máme druhé dítě až s odstupem 5 let 

Offline tv
4200 příspěvků moje polička 09. února 2018 13:28

Lamicka Bezne nachazim veci v pracce, kosi na pradlo. Tuhle jsem hledala telefon a o pulnoci prosila nezname lidi na facebooku, at me prozvoni, neb mi pratele uz spali. Byl v nakladnim aute zahrabany pod autickama.

Syn ucpal knizkou zachod, to moc vtipne nebylo.

Offline tv
4200 příspěvků moje polička 09. února 2018 13:29
Reakce na Renusatko:

tv Tohle jsem měla doma já. Proto máme druhé dítě až s odstupem 5 let 

​Obdivuju te, ze jsi sla s touto zkusenosti do dalsiho. Ale je fakt, ze cas to trochu asi otupi, ze?

Offline žluťásek
8862 příspěvků moje polička 09. února 2018 13:29

tv Jé, to je jak náš uplakánek před půl rokem :-)) Teď se směju, ale byly dny, kdy jsem měla už všeho tak akorát po krk. Díkybohu za každé šťastné a spokojené dítě.

Jinak dámy, ještě se vracím k problému s páchnoucími plenkami a separačkami s obsahem. V DM mají teď za 120 bodů k vyzvednutí nádobu na bio odpad. Jednu jsem si přinesla a používám ji jako koš na jednorázové plenky a ty separačky. Kvůli vám ji nevynáším denně a dělám test :-)) Už to tam hnije tři dy a z nádoby NIC není cítit. Ve víku to má nějaký filtr, fakt to přes něj nesmrdí. Ta nádoba je teda malá, 6 l, rozhodně to není na skladování použitých látkovek. Ale na jednorázové a ty separačky úplně v pohodě, používám jednorázové tak dvě denně a teď jsem cca v polovině nádoby.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 09. února 2018 13:38

tv Já nemůžu říct, že to otupilo, ono to není bohužel o nic moc lepší ani v 16 a nebylo to ani ve 4. Jen jsou to jiné problémy a vyspaná už určitě teď jsem. Šla jsem do toho s hrůzou, kdy si vzpomínám, že jsem několikrát brečela mamce, že mám strach mít druhé, co když bude stejné. Druhej byl naštěstí úplný opak, který spal celé dny a noci a vůbec jsme o něm nevěděli. Ten byl a je dodnes naopak za odměnu. 

Offline rasaNori
8841 příspěvků moje polička 09. února 2018 13:40

tv ty vado to byl bracha:D mamka dodnes tvrdi ze byt bratr prvni dite tak je jedinacek :D ted tu mrnavka usla na decce, asi se unavila tim kopanim, uvidim jak dlouho ji to vydrzi.. mam asi posledni 2 hodiny klidu nez dorazej na chatu nasi, tchanovci a muz z bezek. Zacali jsme po vecerech vanickovat, mrne je ve vane spokojene, jen ji muz ohlizel a rika: jsem netusil ze takhle male mimina maji celulitidu :D njn nas tlustousek