Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline tv
4200 příspěvků moje polička 09. února 2018 13:51

Renusatko Aspon ze to druhe ti to trochu vynahradilo. Opravdu obdivuju vsechny, kteri tohle ve zdravi prezijou.

rasaNori Jak se to rika? Ze mas asi misto mlika smetanu?A kolik ma? Starsi mel v pul roce 9,5kg.

Offline VeronikK
363 příspěvků moje polička 09. února 2018 13:53

K těm plenám - já jsem separační plenky, jak píšete s obsahem, házela do wc. Nenapdlo mě, že bych neměla, když se rozpustí... Rozpustí se určitě, protože ty počurané šly vyprat tak 3-4x, pak se rozpadly. (Možná mě to vlastně napadlo, ale kašlala jsem na to  )

Offline rasaNori
8841 příspěvků moje polička 09. února 2018 14:05

tv v 6 tydnech 5100, ted ma 9 tydnu a vahu netusim ale tipuju tak 5500 az 6 kg. 62 velikost ji zacina byt mala.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 09. února 2018 14:49

rasaNori Buď ráda  Dcera měla v šesti týdnech 4 kila a ve třech měsících necelých 5, doktorka se tím dost trápila. Kdyby aspoň byla malá, ale od narození je dlouhá jako úhoř a vypadá to srandovně. Kalhoty nosí 74/80, aby byly dost dlouhé, trička 68.

Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 09. února 2018 15:49

Mohučanka A proč se tím doktorka trápila, jako že byla moc velká? Dítko mělo v 6ti týdnech 5,8 kg a nikdo si s tím hlavu nelámal Teda já jo, protože tahat se s tím rancem nebyla žádná sranda.

Aha, už jsem to pochopila, problém byl v tom, že byla lehká. Neumím číst

Offline letfenixa
10878 příspěvků moje polička 09. února 2018 19:48

tv Syncek ma v roku a pol necelych 10. Zaskocilo ma to, myslela som, ze ma viac. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 09. února 2018 20:37

brrr Jojo, dlouhá a lehká.

Offline Gatita
8628 příspěvků moje polička 10. února 2018 16:38

Já dnes vykoupila půl obchodu s dětskou obuví. Měli až 70% slevu na vše. Nikdy jsem do zásoby nic nekupovala, ani v těhotenství jsem se neodvažovala koupit předem nějaký obleček. Byla v tom tedy i špetka pověrčivosti.

Tady jsem se ale neuhlídala a odešla s 6 krabicemi Bačkory/sandálky budeme mít v zásobě snad až do maturity, o holinách ani nemluvím.

A uvědomila jsem si, jak jsem za poslední rok otupěla vůči všem možným radám a doporučením. První boty jsem kupovala po několikahodinové internetové rešerši v kamenném obchodě, kde jsme zkoušeli asi patery boty a syna jsem nutila, aby se v každém zkoušeném páru předpisově procházel. Protestoval tak moc, že už ani nevím, jaké boty jsme vlastně koupili.

Druhé boty jsem koupila v kamenném obchodě, nákup trval přesně 30 sekund a vzali jsme první boty, co zkusil a byly mu.

Třetí boty jsem koupila bez zkoušení přes internet. (Stejné jako měl, jen o číslo větší)

Čtvrté boty bez zkoušení, z druhé ruky.

Nyní zásobu bot na rok a půl dopředu Kam to spěje??? Ale ty boty tam dávali prakticky zadarmo, to mě snad omlouvá.

Offline Sweet Potato
40377 příspěvků moje polička 10. února 2018 19:00

VeronikK Asi rozpustí - ale za jak dlouho? Aby předtím nestihly udělat někde špunt.

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 10. února 2018 20:32

Gatita ja zacinam byt tiez nejaka skepticka k tomu humbuku okolo bot. Prve v obchode tiez asi po pol hodine, velmi fundivana predavacka a mala v nich zakopavala a dr.ich dost skritizovala. Druhe som kupila vo vypredaji u Bati bez velkych rieseni a chodi v nich pekne. O cenovom rozdiele ani nehovorim. Tak asi dalsie cez internet, ako pises :)

Offline VeronikK
363 příspěvků moje polička 10. února 2018 20:49

Gatita blbý akorát je, že dětem nemusí růst mohy rovnoměrně. Čili to je trochu riziko, že sandály vyjdou na zimu 

Offline Gatita
8628 příspěvků moje polička 10. února 2018 21:19

VeronikK toho rizika jsem si plne vedoma,ale zrovna ty sandaly se daji pouzit celorocne jako prezuvky. Snehule na pristi zimu jsem si koupit netroufla.tedy zatim;) 

@olivieraa uz jsem taky dost rezistentni a vubec posledni mesice s uspokojenim pozoruju,ze uz nejsem takovy plasan a jsem vic v klidu i ohledne jidla,vychovy a tak.jako kvalitni boty jsou dulezite, to nezpochybnuju,jsem stara skola,ale ten humbuk je nekdy fakt desnej. Nejhorsi je,ze male dite ti stejne kolikrat nerekne,ze mu ty boty moc nesedi,takze i v krame s fundovanou prodavackou nakoupis podle zmerene nohy...

Offline VeronikK
363 příspěvků moje polička 11. února 2018 07:30

Gatita já jsem taky nijak nešílela. Je pravda, že někteří lidé to ženou do extrému... Byla jsem ráda, že nám v obchodě poradili, jaký tvar vzhledem ke tvaru nohy máme vybírat, tak jsem to tak u menších dětí hlídala. No a pak už si řeknou.

Nejstarší syn (11 let) by nejradši chodil bos, což se mi moc nechce mu dovolit. Vím, že jsou lidé, co chodí celoročně bosi. Je fakt, že třeba můj děda jako kluk dostal boty jen na zimu, jinak od jara do podzimu chodil bos. Pro to, aby chodil bos, nemám pochopení, ale zas alespň tak nehrotím obuv  

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 11. února 2018 10:11

kupila som konecne novy lahky skladny prenosny sportak - huraaaa

zaplatena len zaloha za objednavku pretoze kamion s dalsim tovarom ma prist az o 2 mesiace   v tyzdni by mi ale mali dat vediet ci nebudu objednavat skor kvoli zvysenemu predaju vdaka vystave v inchebe

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 11. února 2018 10:12

VeronikK  a koupit mu toto http://www.prstove-boty.cz/ ? (nemám představu jak velkou nohu má 11letý kluk, jestli už mu bude dospělácká obuv)

Koupila jsem si je víceméně jako pokus na podporu klenby, aby se by nezhoršoval halux a jsem z nich opravdu nadšená. Jediný co mi na nich vadí, že je do práce musím vyměnit za lodičky

Offline VeronikK
363 příspěvků moje polička 11. února 2018 10:28

Sairon to by se mu určitě líbilo , má vel tak 40-41. Problém je, že mu noha pořád roste, takže je to zas celkem drahá sranda kupovat každý rok nové 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 11. února 2018 14:02

VeronikK skúste pozrieť niečo odtiaľto, v akciách majú celkom prijateľné ceny: https://www.vivobarefoot.sk/produkty/detske/?ord=z.cena_shop&smer=ASC&limit=150

Mala som od nich jedny barefot tenisky, chodievala som v nich peši do práce od jari do jesene a teda občasné neopatrné našľapnutie na kamene a korene bolelo, veľmi 

Offline Gatita
8628 příspěvků moje polička 19. února 2018 08:43

Doma máme slzavé údolí, jsem úplně vyřízená!Syn chodí od září do školky (nebo teda spíš do jeslí). Září bylo srdceryvné, ale rychle si zvykl a už to bylo bez slziček, učitelky ho chválily, jak tam hezky jí a spolupracuje, vše bez problémů, vypadal naprosto spokojeně. Já si už už gratulovala, jak jsme to pěkně vychytali. A prásk, od Vánoc je to tragédie. Každé ráno pláč už u snídaně, že chce být doma. Učitelky ho musí občas i krmit, neříká si tam na záchod, je smutný. I doma si občas vzpomene a neopomene mi sdělit, že do školky ne.

Je to hrozné a doufám, že to přejde. Ale trvá to už přes měsíc a mate mě, že už to bylo dobré. Svoje asi udělala i delší absence kolem Vánoc, ale stejně. Také některé děti přestoupily do větší školky a přišly nové, tak je jich tam teď plno, to také může hrát roli. Ale fakt nevím a jsme z toho doma špatní. Já jen doufám, že se to poddá..Máte zkušenost? Hlavně pozitivní, prosím :)

Online Pinot Noir
29886 příspěvků moje polička 19. února 2018 09:49

Gatita Ježiš, tohle jsem vůbec nechtěla číst. V pátek jsem šéfovi kývla na prakticky okamžitý nástup do práce, sice jen na velmi zkrácený úvazek, ale i tak bude muset syn do jeslí dvakrát týdně. Je mu 15 měsíců. Celý víkend to v hlavě řeším, obracím všechna pro a proti furt dokola, čtu diskuze o patnáctiměsíčních v jeslích ;) a teď si přečtu tohle! Honem sem ty pozitivní zkušenosti!

Offline Gatita
8628 příspěvků moje polička 19. února 2018 10:21

Mně se osvědčilo to už nepřehodnocovat. Jakmile jsem se rozhodla, že už nastoupím, a že syn půjde do jeslí, zakázala jsem si studovat ty diskuze:) Jesle jsou moc hezké, takové rodinné, všechny děti (až na to jedno, hádej které) jsou rozesmáté, když tam nakouknu. Jinak synovi je 2,5 roku a zdaleka tam není nejmladší, jsou tam i patnáctiměsíční, jestli je to ale dobře, nevím, záleží na povaze a zralosti dítěte. A syn tam také nechodí denně, ani na celý den (to má právě teprve přijít...). U nás to myslím trochu hnojí manžel, který ty jesle nese hůř než dítě, a dítě to spolehlivě vycítí. Hrozně mě to mrzí a překvapuje mě ten regres, už to bylo bez problémů a teď tohle, zrovna když se s tou prací potřebuji trochu pohnout