Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 20. února 2018 22:01

continuity Dovol, me mutter davala mezi deti a jiny lidi, ale nemohla za to, ze me deti stvaly a ja chtela svuj klid. Ale pred nastupem do skoly se docela klepala, ze to nedam. Bylo to v pohode, ale dle ocekavani me pulka deti dost stvala a hrozne jsem se nudila, protoze me ucivo prvni tridy uz naucil deda pri tom hlidani:-). Ale ja byla fakt divna asi a zustalo mi to, kdyz jsem ted byla na tanecnich, tak jsem rekla tomu mistrovi nebo co to je, ze ne, ze to budu tancovat v rychlosti jaky ja chci, a od ctvrte hodiny se tam neukazala. Proste to organizovani casu druhejma mi dodnes moc nesedi.:-)))

Online Pinot Noir
29886 příspěvků moje polička 20. února 2018 22:02

Karja viktorka_od splavu Vzhledem k tomu, že mě šéf upozornil, že se vzhledem k situaci ve firmě může stát, že nedostanu původní ohodnocení, když je práce "podřadnější", tak bych na jesličkovné nesázela ;) Ale upřímně, nejdu tam kvůli penězům. Chci to prostě zkusit.

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 20. února 2018 22:03

Pinot Noir Ja vim, to bylo jen tak vedle tematu.myslim, ze tvoje situace je vic nez pochopitelna a to ze mas tu moznost je I dost zavidenihodne. 

Online Pinot Noir
29886 příspěvků moje polička 20. února 2018 22:06

Karja Právě! Matky si stěžují, že nejsou různé typy úvazků, a zrovna moje firma umožňuje všechno možné, tak proč to nezkusit. Seknout s tím můžu vždycky. 

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 20. února 2018 22:12

Pinot Noir No prave, je to super. Takze za dva roky si pisu o kontakt na tu firmu:-)))).

Offline AquaB
36 příspěvků moje polička 20. února 2018 22:23

Karja můj plán je, že se budu snažit, aby byl malý co nejvíc v kontaktu s dalšími dětmi. Doufám, že si na ně zvykne a přechod do školky nebude tak bolestivý. Vždycky jsem si představovala, že děcko šoupnu do školky spíš dřív než později, ale teď jsem v rozpoložení "přece ho nemůžu nikam dát, byl by tam s cizími, chudáček maličký" a mé představy pomalu berou za své. Předpokládám ale, že to zase přejde  ale jestli bude po mně, tak si teda užiju... já v kontaktu s jinými dětmi byla, ale že by to mělo nějaký efekt se zrovna říct nedá...   

Offline Gatita
8628 příspěvků moje polička 20. února 2018 22:35

Pinot Noir  Moje řeč, za zkoušku to určitě stojí. Přesně jak píšeš, zapíchnout to můžeš vždycky. Kontakt s profesí je  důležitý. O možnosti vyjít mezi dospělé ani nemluvím. A oběd z menu v restauraci, to je úplný hajlajt dne, aspoň teda pro mě O zastaveníčkách v obchodech ani nemluvím.

A ten malý úvazek, to je v podstatě zázrak. Já to taky tak chtěla a vydupala jsem si to, ale popravdě jsem se na tom za ten rok a kousek, co to praktikuji, dosti vyškrtala. Dělala jsem to celé vlastně jen proto, abych z toho nevypadla a nepřišla o židli,  ale paradoxně to mělo opačný účinek - tak jsem se tím otrávila, že stejně půjdu do změny (a budu začínat jako dětná od píky, čemuž jsem se chtěla vyhnout). Ale myslím, že jsem se díky tomu udržela v obraze a nabídky se jenom sypou... 

Offline continuity
43128 příspěvků moje polička 20. února 2018 22:46

Gatita ja to taky tak mela a jedine, co me na tom dodnes mrzi, ze kdybych sla po materske, muzu si rict o ten kratsi uvazek, co tak uplne neslo, kdyz jsem nastupovala do noveho zamestnani. v tomto dalsim novem (ja jsem takovy flktuant) to bud vydrzim a reknu si od zari o kratsi uvazek, alespon o jeden den (jeden ze sefu to tak ma, takze to ocividne jde) nebo nevydrzim a pak pujdu zkusit na volnou nohu. uz me ten kolotoc vazne neba a jsem docela vykonny typ. akorat za posledniho pulroka mne nerozsekala ta nova prace, ale skola. 

Online Pinot Noir
29886 příspěvků moje polička 21. února 2018 08:18

Gatita Trochu se obávám, že dopadnu nějak podobně. Tomu mému týmu stabilně chybí lidi (např. člověk, který měl 1. 3. nastoupit a už podepsal smlouvu, včera oznámil, že si to rozmyslel) a já mám trochu podezření, že bude snaha o řešení typu "vzít zkušenou Pinot na zlomek úvazku a za zlomek platu a navalit na ni dvojnásobek práce, však to všechno zná a umí". Původně jsem měla představu dělat opravdu pomocné práce, už nechci mít hlavu v pejru i o víkendech a po večerech, chtěla jsem udělat svoje a s čistou hlavou odejít. Ale ta osoba, která se rozhodla nenastoupit, mě docela rozhodila, protože si umím představit, jak dlouho se bude hledat další a kdo všechnu tu práci bude mít udělat. Nejsem žádný vyklepaný absolvent, který se třepe o práci, dokážu se ohradit a tu práci vlastně nepotřebuji, ale i tak mi současný poddimenzovaný stav neudělal po počátečním nadšení radost.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 21. února 2018 08:30

DrowRanger si nedávno stěžovala na těhotenský mozek, tak já si dneska postěžuji na těhotenský žaludek. Už od začátku těhotenství nemůžu jíst syrovou zeleninu, protože je mi po ní hrozně těžko, dneska jsem po 3 měsících zkusila ke snídaní 3 (slovy tři!) kolečka papriky a je mi jak kdybych měla v žaludku kameny a nejsem schopná nic dělat, na nic se soutředit a jen hekám 

Offline Gatita
8628 příspěvků moje polička 21. února 2018 09:18

Pinot Noir Tak uvidíš, odejít se dá vždycky. Ale obávám se, že máš dobrý odhad. Ale to poslední, co bych chtěla, je kazit ti nadšení jako s těma jeslema! Já mám teď jen trochu složitější období, hodně bilancuji, tak to probublává všemi příspěvky:) U mě to bylo tak, že jsem se domluvila na pidiúvazeček. Jenže v mojí profesi to nefunguje, klienty to moc nezajímá, že Gatita chodí jen v pondělí a ve středu, takže ve výsledku jsem pořád na příjmu, práce se mi rozplizává i do víkendů a dovolených. Já mám pocit, že pracuji pořád, můj šéf si zas myslí, že nepracuji vůbec (jak mě tam fyzicky vidí málo) a ve výsledku jsme nespokojení oba (o manželovi, který místo teplé večeře musí poslouchat moje lamentování, ani nemluvím).  Do CV to je ale dobré, že tam není pauza, návyky jsem taky neztratila, za to jsem ráda, o peníze také není nouze, ale přes to všechno mi to občas přijde kontraproduktivní. Navíc moje agenda se smrskla na dost neodbornou práci, protože tu odbornou nemůže dělat někdo, kdo chodí na pár hodin týdně. Takže nakonec teď budu nastupovat na plný úplně jinam, čehož jsem se původně chtěla vyvarovat, ale nakonec se na to skoro až těším continuity  naopak teď uvažuje nad volnou nohou místo plného zaměstnaneckého úvazku - přijde mi, že nic není ideální a zkusit se má proto všechno:)

Offline viktorka_od splavu
49352 příspěvků moje polička 21. února 2018 10:26

Sairon syrova paprika+ snidane=spatna volba i mimo tehotenstvi

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 21. února 2018 10:33

prosím vás, ako veľmi zlé je to so sociálnou izoláciou na materskej? Ako teraz stále riešime to bývanie, ja bývam v okresnom meste, muž v krajskom meste a pôvodný plán bol, že kúpime/prenajmeme byt v jeho krajskom meste a tam budeme bývať. Teraz sa ale vyjadril, že by radšej išiel niekam, kde je väčší kľud a že aj pre dieťa by to bolo lepšie (čiže nejaká dedina alebo malé mesto v okruhu 10-20 km od krajského mesta)

Mne to príde, že keď sa odsťahujem niekam, kde veľmi nie je čo robiť, kam ísť a nepoznám tam živej duše, že tam budem trpieť a za celý deň neprehovorím s jediným dospelým. V tom krajskom meste tiež síce zatiaľ nemám žiadnych kamarátov, ale je tam rodina, svokra už je na dôchodku, a myslím, že aktivít sa tam dá viac vymyslieť, a nebudú ma stáť toľko času ako sa presúvať z nejakej diery. A tiež myslím, že nejaký malý úväzok, jasle a podobne (aktuálna to téma :-) by sa v meste riešil podstatne jednoduchšie.

Zaujímal by ma názor tých, čo už si materskou prešli alebo aktuálne sú, lebo zatiaľ vôbec neviem, čo mám čakať, a neviem, či len zbytočne nehysterčím :-) Auto a vodičák mám

49352 příspěvků moje polička 21. února 2018 10:38

betsey rozhodne mesto. a navic pokud je tam tchyne ochotna pohlidat dite! mas to vymysleny dobre. na muze bych nedala a) nevi o ceho jde b) jeho se to az tak tykat nebude. navic ten klid na dedine je iluzorni, prochazky po krajnici se tu probiraly, obvykle neni kam jit, do lesa po silnici, hriste zadny a kdyz uz tak prazdny -pac vsichni jsou na vlastni zahrade

Online Pinot Noir
29886 příspěvků moje polička 21. února 2018 10:44

betsey Sociální izolace mně osobně nevadí, ale s dítětem je fajn mít kam zajít, nejlíp to spojit s procházkou, ne jet 30 km autem. Chodím cvičit, na angličtinu, obojí je s hlídáním, do kavárny s dětským koutkem. Kdybych byla společenštější, je tu možnost spousty kurzů pro děti. Výběr školek, jeslí, mateřských center, to na vesnici prostě není. Já teda navíc neřídím, na vsi bych byla úplně vyřízená.

49352 příspěvků moje polička 21. února 2018 10:47

betsey jeste teda-ja fakt nejsem nejak spolecenska, ale izolace od rodiny mi prijde hodne spatna i vuci tomu diteti, odmala se vidat s pribuzenstvem co nejvic imho prospeje socialni obratnosti a vyvoji vic nez ty propirane jesle. a matce ulehci. 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 21. února 2018 10:54

Pinot Noir áno, kamarátka takto chodí na jogu aj s dieťaťom, ja takéto aktivity tiež rada, aj ten jazyk a podobne

viktorka_od splavu presne tak, vo všetkom súhlasím

Offline slniecko admin
19569 příspěvků moje polička 21. února 2018 11:38

betsey je to zlé všeobecne. Pri úplne malom dieťati je ti v podstate jedno, či sa "tam" dá niečo robiť, aj tak na to nebudeš mať veľmi priestor, to čo na materskej potrebuješ (a čo v podstate človek, ktorý pracuje poväčšinou má) je denný, alebo takmer denný kontakt s inými ľuďmi okrem nukleárnej rodiny. Takže jediné, čo by mohlo pomôcť je dobre fungujúce materské centrum. V tomto si na nulovej čiare kdekoľvek, pokiaľ nemáš to šťastie, že tvoja susedka/kamarátka/obľúbená kolegyňa je náhodou na materskej tiež. V tomto som ocenila malé mesto, kde sa každý s každým pozná, pretože tam bolo rovno niekoľko skupiniek matiek na MD a ja som typ, ktorý rýchlo zapadne, tak no problem. Zas musím skonštatovať, že na prvej materskej som mala šťastie na príjemné susedky na MD, ale na druhej som chodila o štvrť ďalej, lebo tie, čo boli v okolí vtedy, dosť pili (áno, alkoholizmus začínajúci práve na MD začína byť stále väčším problémom). Určite by som škrtla tak malú dedinu, kde by som musela kvôli každému nákupu plienok sadnúť do auta - ono už to ísť kúpiť potraviny a drogériu je program, ale inak si myslím, že je to príjemné, už aj kvôli tomu, že je kam chodiť kočíkovať a netreba sa prepletať medzi autá furt, ešte aj na chodníku.

Na druhej strane, len čo boli deti trochu väčšie, prestalo nám to tam vyhovovať, pretože jednak školy/škôlky - boli tam ale mizerné, jednak se mali problém s kamarátmi pre deti - ale to bolo viac otázkou štvrti, nebolo tam vyriešené ihrisko a síce každé dieťa malo "svoje" na záhradke, ale bol fakt veľký problém s tým, aby sa mohli hrať spolu. Z tohoto hladiska je paradoxne príjemné sídlisko v rámci mesta, kde je na ihrisku vždy zopár detí oveľa pohodlnejšie a deti paradoxne trávia viac času vonku.

Offline Luna
10866 příspěvků moje polička 21. února 2018 12:21

betsey Já jsem teda tu izolaci zažila a vyžrala do dna, jinak bych si nepsala nějakýma no name osobama na neparfemových vláknech. V synových 2 letech a s novorozencem jsme se přestěhovali do města, kde jsem nikoho neznala, takže jsem dlohé měsíce bezcílně chodila ty samý trasy a povídala si s prodavačem v papírnictví a babou v kavárně o počasí a nesmyslech a konečně jsem tu našla přímo v baráku docela normální lidi svého věku s dětma, takže se situace lepší. ALe byl to děs...No a to už se vlastně pomalu chystám do práce...Hurá.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 21. února 2018 12:41

slniecko úplne malé bude to dieťa v podstate chvíľku, ale je mi jasné, že prvých pár mesiacov mi bude asi celkom fuk, kde sa nachádzam, ale v tom krajskom meste máme rodinu a ochotnú svokru, ktorá sa vnúčaťa nevie dočkať, takže myslím, že to je významné plus.

A to s tým sídliskom je pravda, to sme tuším už my dve aj riešili, že napríklad na tom sídlisku, kde bývam teraz, býva vonku plno detí, skupinky dievčat skáču škôlku, chalani hrajú stolný tenis a podobne