U nas bylo na sandaly cely tyden.![]()
Vše o těhotenství a dětech
Pinot Noir Malenge Aha, já už cítím ochlazení, mám pocit, že největší hic tu byl ve středu, to jsem myslela, že padnu. Dneska to byl takový normál.
brrr v brně včera i dnes fakt vedro k padnutí, plním své předsevzetí, že se letos budu opalovat, jen s největším sebezapřením (nesnáším vedro a opalování;-)
viktorka_od splavu Já už mám ruce, za krkem a obličej přižahnutý z týdne. Kdyby to trvalo dýl, je ze mě černoch s bílým obdélníkem přes obličej ![]()
Pinot Noir haha to som dnes rozmyslala, ze tu zverejnim prvu fotku deti. Boli smeu mamy na obede a brala ho so sebou na záhradu a nemala uz nervy ked si nechcel obliecť nohavice. Tak išiel po sidlisku v tricku a slipoch ![]()
brrr syn mi už týden chodí z venku s černýma nohama, dneska jsem ho po příchodu rovnou narvala do sprchy. Nevím, co tam s tatínkem dělají a radši se ani neptám.
žluťásek Když to čtu, tak jsem ráda, že už mladší vyrostl z období, kdy se zouval třeba i v listopadu.
brrr ten můj holomek se letos vyzul v mrazu na pískovišti. Vnutila jsem mu doma poděděný sněhule, že je moc veliká zima a jeho botičky nejsou dost teplý. Tušila jsem zásek, tak jsem ty jeho pro jistotu vzala s sebou. Sedím si tak v klídku v oboře Hvězda na lavičce, trochu lituju že jsem si nevzala s sebou kafe nebo čaj do termosky, jakože pohodička a najednou slyším mumlání "nechceš hnusný botičky, chceš si je sundat" a už běhal v písku v ponožkách ![]()
žluťásek Nechceš hnusný botičky ![]()
mně se to strašně líbí, syn o sobě nikdy v druhé osobě nemluvil, je to boží! Tak třeba ten druhej ![]()
Malenge ne, to rozhodně není boží! Protože o tom víš ty, že takhle o sobě mluví, ale okolí ne a někdy vzniká dost významné nedorozumění, v případě Ríši záchvaty vzteku. Běží vstříc návštěvě a volá máš nové autíčko. A návštěva nemám pro tebe autíčko. Ríša: máš, máš autíčko. Návštěva: fakt nemám, tys myslel, že ti donesu autíčko? Ríša: né, né, ty, týýý máš nové autíčko, uááá. Výsledkem je, že návštěva si myslí, že si vynucuje dárek ![]()
A teď procházíme přechodem k první osobě, kdy někdy si říká já a někdy ještě ty, a to je maglajz neskutečný, často vůbec nevím, kdo má teda co udělat. A ptát se, jestli to mám udělat já, nebo ty, nemá smysl, protože ať řekne já nebo ty, stejně nevíš, jestli to znamená já nebo on ![]()
Pinot Noir vy tu druhou osobu tady hodně zmiňujete, já jsem to snad naživo nezažila, a to mám kamarádek s dětmi dost. Ten přechod aktuálně musí být mazec, to věřím! Další prostor pro záchvat vzteku, že blbá matka nerozumí. Aspoň jedna situace o nervy se nám vyhnula, hurá.
s návštěvou blbý, to chápu, že je nepříjemné, ale snad každá svéprávná si to nechá vysvětlit a pak hlavně vidí, že o sobě to dítě tak mluví, doufám tedy. A cizí lidi, tam je to jedno, ti si můžou...
Malenge jo, nechtěla jsem říct, že je to zásadní problém, nakonec se to vždycky vysvětlí, ale ta komunikace je s cizími fakt těžší. Asi je lepší tuhle fázi vynechat. Přijede někdo na celé odpoledne, na začátku se odehraje tohle s autíčkem, vysvětlí se to, ale ještě minimálně dvakrát za to odpoledne dojde zase k nedorozumění, protože lidi na to nejsou zvyklí a hned si to neuvědomí. Já je plně chápu, protože je to fakt zvláštní, když jinak mluví jak kniha, používá složité obraty. Když přednášku o tom, že hvězdy jsou vlastně sluníčka, která jsou daleko, a některé vidíme, i když už neexistují atd. zakončí větou chtěl bys pití, a místo hrnku dostane odpověď ne, děkuji, tak je prostor pro vztek hned ![]()
Malenge synovec tiez rozpraval v druhej osobe, jeho Nesteš (nechceš) bolo legendarne. :)
Syn zase zamieňa minule a nabudúce, na minuly cas pouzije buduci a naopak, obcas mam celkom problém pochopit.
Pinot Noir Ne, děkuji
úplně vidím, jak zuří!
Mrakoplas tak budoucí a minulý čas máme taky, někdy z něj vypadne vážně perla a když mi to dojde, můžu se potrhat smíchy, což vede ve dvě varianty, začne se smát taky, má-li dobrou náladu, nebo začne zuřit. Klasika prostě.
Mrakoplas ten čas si bude plést tak do nástupu do školy. Trvá jim to dlouho.
Malenge dost dětí o sobě mluví ve třetí osobě.
continuity a ještě ke všemu kolikrát i chlapečkové v ženském rodě, protože opakují po mamince:-) chlapi to dost těžce nesou![]()
viktorka_od splavunas tiez :)
viktorka_od splavu Ano, syn začal hned v první osobě, ale v ženském rodě. Bylo to roztomilé.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY