Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 12. dubna 2020 22:29

U nas bylo na sandaly cely tyden.

Offline brrr
12391 příspěvků moje polička 12. dubna 2020 22:31

Pinot Noir Malenge Aha, já už cítím ochlazení, mám pocit, že největší hic tu byl ve středu, to jsem myslela, že padnu. Dneska to byl takový normál.

Offline viktorka_od splavu
49465 příspěvků moje polička 12. dubna 2020 23:06

brrr v brně včera i dnes fakt vedro k padnutí, plním své předsevzetí, že se letos budu opalovat, jen s největším sebezapřením (nesnáším vedro a opalování;-)

Offline brrr
12391 příspěvků moje polička 12. dubna 2020 23:41

viktorka_od splavu Já už mám ruce, za krkem a obličej přižahnutý z týdne. Kdyby to trvalo dýl, je ze mě černoch s bílým obdélníkem přes obličej

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 00:01

Pinot Noir haha to som dnes rozmyslala, ze tu zverejnim prvu fotku deti. Boli smeu mamy na obede a brala ho so sebou na záhradu a nemala uz nervy ked si nechcel obliecť nohavice. Tak išiel po sidlisku v tricku a slipoch

Offline žluťásek
8883 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 00:08

brrr syn mi už týden chodí z venku s černýma nohama, dneska jsem ho po příchodu rovnou narvala do sprchy. Nevím, co tam s tatínkem dělají a radši se ani neptám. 

Offline brrr
12391 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 00:41

žluťásek Když to čtu, tak jsem ráda, že už mladší vyrostl z období, kdy se zouval třeba i v listopadu.

Offline žluťásek
8883 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 01:01

brrr ten můj holomek se letos vyzul v mrazu na pískovišti. Vnutila jsem mu doma poděděný sněhule, že je moc veliká zima a jeho botičky nejsou dost teplý. Tušila jsem zásek, tak jsem ty jeho pro jistotu vzala s sebou. Sedím si tak v klídku v oboře Hvězda na lavičce, trochu lituju že jsem si nevzala s sebou kafe nebo čaj do termosky, jakože pohodička a najednou slyším mumlání "nechceš hnusný botičky, chceš si je sundat" a už běhal v písku v ponožkách

Offline Malenge
4862 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 09:00

žluťásek Nechceš hnusný botičky

mně se to strašně líbí, syn o sobě nikdy v druhé osobě nemluvil, je to boží! Tak třeba ten druhej

Offline Pinot Noir
30041 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 09:12

Malenge ne, to rozhodně není boží! Protože o tom víš ty, že takhle o sobě mluví, ale okolí ne a někdy vzniká dost významné nedorozumění, v případě Ríši záchvaty vzteku. Běží vstříc návštěvě a volá máš nové autíčko. A návštěva nemám pro tebe autíčko. Ríša: máš, máš autíčko. Návštěva: fakt nemám, tys myslel, že ti donesu autíčko? Ríša: né, né, ty, týýý máš nové autíčko, uááá. Výsledkem je, že návštěva si myslí, že si vynucuje dárek

A teď procházíme přechodem k první osobě, kdy někdy si říká já a někdy ještě ty, a to je maglajz neskutečný, často vůbec nevím, kdo má teda co udělat. A ptát se, jestli to mám udělat já, nebo ty, nemá smysl, protože ať řekne já nebo ty, stejně nevíš, jestli to znamená já nebo on

Offline Malenge
4862 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 09:24

Pinot Noir vy tu druhou osobu tady hodně zmiňujete, já jsem to snad naživo nezažila, a to mám kamarádek s dětmi dost. Ten přechod aktuálně musí být mazec, to věřím! Další prostor pro záchvat vzteku, že blbá matka nerozumí. Aspoň jedna situace o nervy se nám vyhnula, hurá. 

s návštěvou blbý, to chápu, že je nepříjemné, ale snad každá svéprávná si to nechá vysvětlit a pak hlavně vidí, že o sobě to dítě tak mluví, doufám tedy. A cizí lidi, tam je to jedno, ti si můžou...

Offline Pinot Noir
30041 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 09:35

Malenge jo, nechtěla jsem říct, že je to zásadní problém, nakonec se to vždycky vysvětlí, ale ta komunikace je s cizími fakt těžší. Asi je lepší tuhle fázi vynechat. Přijede někdo na celé odpoledne, na začátku se odehraje tohle s autíčkem, vysvětlí se to, ale ještě minimálně dvakrát za to odpoledne dojde zase k nedorozumění, protože lidi na to nejsou zvyklí a hned si to neuvědomí. Já je plně chápu, protože je to fakt zvláštní, když jinak mluví jak kniha, používá složité obraty. Když přednášku o tom, že hvězdy jsou vlastně sluníčka, která jsou daleko, a některé vidíme, i když už neexistují atd. zakončí větou chtěl bys pití, a místo hrnku dostane odpověď ne, děkuji, tak je prostor pro vztek hned

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 09:39

Malenge synovec tiez rozpraval v druhej osobe, jeho Nesteš (nechceš) bolo legendarne. :)

Syn zase zamieňa minule a nabudúce, na minuly cas pouzije buduci a naopak, obcas mam celkom problém pochopit.

Offline Malenge
4862 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 10:03

Pinot Noir Ne, děkuji  úplně vidím, jak zuří!

Mrakoplas tak budoucí a minulý čas máme taky, někdy z něj vypadne vážně perla a když mi to dojde, můžu se potrhat smíchy, což vede ve dvě varianty, začne se smát taky, má-li dobrou náladu, nebo začne zuřit. Klasika prostě.

Offline continuity
43645 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 10:40

Mrakoplas ten čas si bude plést tak do nástupu do školy. Trvá jim to dlouho. 

Offline continuity
43645 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 10:41

Malenge dost dětí o sobě mluví ve třetí osobě. 

Offline Sweet Potato
40645 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 10:45
Offline viktorka_od splavu
49465 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 10:48

continuity a ještě ke všemu kolikrát i chlapečkové v ženském rodě, protože opakují po mamince:-) chlapi to dost těžce nesou

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 10:54

viktorka_od splavunas tiez :)

Offline Malenge
4862 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 11:05

viktorka_od splavu Ano, syn začal hned v první osobě, ale v ženském rodě. Bylo to roztomilé.