Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Lumi
81 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 11:46

Dcera začala mluvit hodně pozdě (až po třetích narozeninách) a ještě teď téměř ve čtyřech o sobě často mluví ve třetí osobě (při jakémkoli citovém rozrušení, tedy např. před návštěvou). Je vysoká, vypadá starší než je, takže to působí ještě divněji :). Ale je to už jediný pozůstatek toho opožděného vývoje řeči, takže jsem vlastně ráda, že to není horší.

Offline slniecko admin
19678 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 11:53

Sweet Potato vďaka

Offline Gatita
8700 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 11:57

Ten vyvoj reci je uzasna jizda, moc se mi libi to sledovat u nas i u cizich deti:) Sny mluvi pekne, kosate vety, velka slovni zasoba...ale nektera slovesa tvrdosijne casuje blbe. Jakoby logicky spravne tam nasroubuje koncovku, ale je to spatne. A neda si to vymluvit. Nemuzu si ted teda vzpomenout na konkretni priklad, ale ma asi 5 sloves, ktera takto przni. Jo a pak mi taky chvili trvalo, nez mi doslo, ze vceravcera je predevcirem

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 12:33

Gatita včeravčera

Dcera taky mluvila ve 2.osobě. Teď už mluví normálně, ale skloňuje docela tvrdošíjně podle životného rodu - vyndej mi prosím tě maminko toho kočárka, musíme zalejt ještě toho stroma, a tak

Jo a ráno mi manžel řekl, že už se s dcerou domlouvali, co bude potřeba přikoupit k té základní mašinkové sadě. Pak se pohádali o mašinku na baterky, dcera mu ji nechtěla půjčit, takže prý budeme muset koupit druhou

Offline Emi
1118 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 12:46

Lumi Není to nic strašného. Chlapeček známých mluvil taky ve 3. osobě, říkal: Hugo šlo, Hugo dělalo.

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 13:04

Ja jsem z dvojčat a jak na nás mamka mluvila v množném čísle, tak jsme si prý pak jeden čas navzájem jakoby vykali

Offline Tabea
8272 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 13:06
Offline Pinot Noir
30041 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 13:07

Tulipe to je vtipný

Offline žluťásek
8883 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 13:13

Mě to komolení hrozně baví, často vzniknou tak senzační tvary, že se tomu musíme smát půl dne. Syn tvrdošíjně používá v množném čísle "ty dinosaurusy", to úplně miluju.

Absolutní špička všech řečníků je ovšem můj synovec. Teď mi posílali video z procházky v lese a z chaty, kde sáhodlouze vypráví o kostech a lebkách zvířat, co někde viděl a touží je zkoumat. Asi ho brzo pošleme do učení k brrr Má to vyloženě jako přednášku, ale dobrý je, že k tomu nevyžaduje publikum a interakci, mele si to sám nonstop. Jen z toho jednomu už pak trochu hučí v hlavě

Offline rasaNori
8881 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 13:17

Prijeli jsme z kol, starsi chvili spala a kdyz jsem ji vytahla ze sedacky, tak se hrnula k chariotu a mumlala si pro sebe: Kdepak je svacinka, jezisi kde ji ten tata zase dal, no do pytle kdepak je? Jsem malem padla smichy:D

A pak jsme vencily segru a psa, a predesla nas pani s pomerne velkym pozadim, navlecena do cernych legin, a ty regulerne hazely prasatka na slunci. A dcera kouka a pak na celou ulici zahlasila: Pani ma dupu... odmlka...a hodne velkoujsem oscilovala mezi smichem a touhou vysvetlovat co se nahlas nerika

Offline rasaNori
8881 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 13:19

žluťásek jo jet nekam se starsi autem nebo na kole je fakt zazitek, ted mi cestou do kopce zpivala Jarošovsky pivovar a prokladala to vykriky mami do toho (ucil ji muz). Po treti repetici jsem ji oznamila ze jeste jednou do toho a jde pesky. Tak pak zacala pocitat ale pocita zatim stylem dve tri deset dvanact:D A zkus slapat do kopce, vzadu 15 kg navic a do toho se smat:D

Online letfenixa
10950 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 13:35

Syn začal rozprávať skôr ako chodiť, hneď v 1.osobe a celkom už rozumie aj správne používa podľa mňa ťažké slová (urgentne, odmietam, ...), ale presne, tým slovesam dáva logické koncovky - už je to dopieknute? 

A rozpráva všetko správne, aj R, ale málokedy povie už, väčšinou uZ, aj keď to ž povedať vie, neviem, do akého veku sa čaká, kým sa ide na logopediu.

Offline žluťásek
8883 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 13:39

rasaNori syn si teď hrozně oblíbil CD Tři čuníci od Nohavici, bohuzel je tam i píseň Pijte vodu (pijte pitnou vodu a nepijte rum. Jedna paní v Americe ztrapnila se převelice, vypila na ex rum a poblila jim Bílý dům ) a prokládá to procítěnými písněmi od Hradišťanu. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 13:42

letfenixa vazny poruchy reci uz od 3 let, kosmeticky drobnosti je dobry vyresit pred nastupem do 1.tridy :)

Offline dzizisketa
9029 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 13:55

Posledním příspěvkům jsem se s chutí zasmála. Jarošovský pivovar je moje oblíbená, pač mám babičku v Uherském Hradišti a kolem pivovaru jsme k ní jezdili. A kombinace Hradišťanu a Nohavici je taky super. To naše mimino ještě nemluví srozumitelně, ale takovou tou miminí španělštinou, často ho načapám, jak něco rozpráví hračkám, důležitým tónem a s příslušnými gesty AA tteď se naučil říkat "bar bar bar", i s tím R, tak mu přezdívám Barbucha. 

Offline žluťásek
8883 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 14:05

Ještě jedna vtipnost, syn jakoukoliv minulost označuje jako včera. Včera jsem jel metrem na Depo Hostivař, včera jsem si koupil zmrzlinu dva kopečky, včera jsme se koupali v rybníku, včera k nám přišla návštěva. Pak to vykládá do telefonu babičkám a my vypadáme jak nezodpovědní rodiče, co porušují všechna nařízení

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 14:09

Ahoj z karanteny :)

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 14:14

Lamicka tyjo!!!

Offline viktorka_od splavu
49465 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 14:17

Lamicka ta prilba

Offline Kokoska
35167 příspěvků moje polička 13. dubna 2020 14:19

Sweet Potato viktorka_od splavu to bylo u nas, syn mluvil v zenskem rode podle me a dcera pak v muzskem podle nej, sveho velkeho vzoru. Ve treti osobe mluvil dnes petilety vnuk dost dlouho, uvidime, co ten nejmensi, az se vic rozmluvi.