Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44931 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 22:40

letfenixa Ja mam to samy v bledemodrym. Navic ja jak blba x casu stravim ruznyma oklikama,cachrama kdo vi cim, aby ta pitoma nekolikasekundova zalezitost typu oblikani ponozek probehla v pohode a pak stejne je to jen ,,aaaaaaa neeeee mamoo neeee,, a 5 minut revu. Vzdycky si reknu, ze se na vsechno vykaslu a nebudu ji vychazet v nicem vstric, proste jak roboti, ze rve tak jako tak. 

Offline Karja
44931 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 22:43

MP Meri Jako ono, co dalsiho by si vyzadovala? Ja treba taky jen chci aby dite bylo oblecene, najedene, neublizilo si nejak vyrazne, nejak vyrazne nezdemolovala dum nebo neublizila sestricce. Jako nic dalsiho me ani nenapada. Vohuzel i tenhle zaklad se dost casto nepovede.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 23:08

Karja Tak na jidle trvam jen na veceri, ostatni jidla jist nemusi, kdyz nechce. Oblekani muze bejt (a kolikrat i je) celej den pro me za me v pyzamu. Na nocnik chodi, ale kdyz nechce, nemusi. Koupat se muze, ale kdyz se mu nechce, tak to taky neresim, pokud teda neni ehm az za usima, to pak teda musi, to je jasny. Ale jo, beru, ze nas to pravy obdobi vzdoru teprve ceka. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 14. dubna 2020 23:20

Karja neviem ci som to tu pisala ale pred par dnami tento rev nechcem gateee dopadol tak, ze siel s babkou po sidlisku v trenkach.

Offline letfenixa
10950 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 02:19

MP Meri tvoj je tuším o dva roky mladší, to je zas ešte o niečom inom, ja už potrebujem, aby sa sám obliekal/vyzliekal, aby išiel na wc aj sám, nie že ide, lebo ja poviem, že ja musím ísť, tak ma musí predbehnúť, aby sa aj sám najedol, nie že mi sedí na kolenách a kŕmim ho, predsa len chodí do bežnej štátnej škôlky. To, či sa hrá s legom/ číta si, niečo vyrába, je mi úplne fuk, zatiaľ žiadna strukturovana práca, ale aj to čochvíľa bude musieť byť. A vonku teraz máme minimum cieľov, chodíme ako chce, hodinu cumim na bager a grejder. Na záhradke vyváža hlinu z jednej hriadky na druhú, polieva kamenné mohyly, ...

Offline Pinot Noir
30041 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 03:02

letfenixa tak toho, aby jedl sám, ne u mě na klíně, jsem chtěla docílit nákupem židle Jitro, všichni víme, jak to dopadlo, že. Převlékám ho já, protože mu jsou řeči typu "ukaž, že to zvládneš sám" ukradené, "dokud se nepřevlečeš, nikam nepůjdeme" taky nefunguje, protože on teda bude radši doma. Na převlečení do pyžama není páka už vůbec žádná. S čištěním zubů je řev denně. 

Offline letfenixa
10950 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 03:56

Pinot Noir tak tie zuby už sú v pohode, asi tým, že bol už dvakrát na dent.hygiene, dvakrát u zubarky mu opravovali kazy, a miliónkrát sme čítali rozprávku o pokazenom zube, a to si on umýva SAM obyc.kefkou, ja potom jednozvazkou a medzizubnou

Ale vieme všetky aký je to (väčšinou) boj

Offline letfenixa
10950 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 03:59

A dnes sme vyrobili asi relaxačné stredisko pre tučniaka, lebo inak má dom (z vankúšov) na synovej posteli a stan (z dáždnika, diek, vankúšov) na posteli, naivne som si myslela, že to bude jeho dom

Offline rasaNori
8881 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 06:19

Pinot Noir a okolo 2,5 roku to zvladal nebo to takhle dela odjakziva? S Barou jedu stylem neptam se a konam, a najeli jsme na system pocitani 3 2 1. 99% veci zacne delat u 3,pul % u 2:D A zacina zalovat manzelovija ji neco zakazu, a ona zacne rvat tak muz prileti co se deje, a ona mezi vzlyky maminka rekla ne

Vetsinou rve kdyz ma hlad ale to ona nevi ze to ma z hladu, takze u nas neexistuje nechat ji kdyz nechce jist. Ale to je jak kouzlo, totalne hystericke urvane decko se po par soustech meni v normalni pritulnou a v pohode holcicku... 

Offline Karja
44931 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 07:16

MP Meri No ono u nas lpeni na obleceni znamena to, aby nelitala nahata nebo celej den pez ponozek. Ne, ze si ma vzit cisty kalhoty. Nechce se ani prebalovat. Treba to ani mit nebudete, nebo v male mire, taky zalezi na temperamentu, dcera nesouhlasila hned jak na to prisla:-D. Je po sambovi, ten je taky takovej neprizpusobivej a nenecha sj rikat, co ma delat. 

Ale taky to nastesti nema dcera vzdy a nekdy spolupracuje:-DTo je pak skutecne roztomily dkte.

Offline Garfie
28638 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 07:22

letfenixa Já už to tady kdysi psala, na to zrychlení oblékání platí prostě počítat. Poradil mi to jeden tatínek ve školce a fungovalo to zázračně (ale nesmí se to nadužívat). Bez komentáře, jen pomalu počítat jedna-dvě-tři....bojácnější děti se asi bojí, co bude až přijde desítka  a soutěživější to motivuje trhat rekordy, nevím, co přesně za tím je. Určitě to nefunguje na každého, ale zkusila bych to. 

Offline Pinot Noir
30041 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 07:36

Garfie na našeho to rozhodně nefunguje

rasaNori jednu dobu jedl sám, ale vzhledem k tomu, jak pořád nepřibíral nebo hubl, nemohla jsem to nechat jen na něm, takže jsem ho musela dokrmovat. A samozřejmě se to postupně zvrtlo v systém, kdy jí jen se mnou. Po tříleté kontrole jsem zase tlačila na to, aby jedl sám, ale vzhledem k tomu, že uběhl půlrok a opět nepřibral ani gram, zase jsme tam, kde jsme byli. Obléct se samozřejmě umí, ale zatím jsem nepřišla na to, co by ho motivovalo k tomu, obléct se třeba do pyžama

Offline Garfie
28638 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 07:37

Pinot Noir ehm...já tu zmínku dala právě kvůli tobě  je mi jasné, že u vás to fungovat nebude....

Jinak teda, já s tím trochu bojuju do teď (u syna), jednu dobu jsem mu měřila převlékání stopkama a zapisovali jsme rekordy do kalendáře, ale to už byl ve škole. Před tím na něj platil slib pohádky jen když se zvládl rychle převléct, ale to se dalo použít jen večer. Teď mi psycholožka poradila mu napsat seznam (takový "postup prací") a kupodivu to taky docela funguje-tak to jen tip, až bude starší...

Offline Pinot Noir
30041 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 07:38

Karja přesně, u nás je problém, aby vůbec chodil oblečený! On je asi od přírody naturista, nejradši by chodil nahý . A období vzdoru má, zdá se, jako celoživotní program.

Offline Pinot Noir
30041 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 07:40

Garfie já se velice začínám obávat školní docházky

Offline Gatita
8700 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 07:44

S oblikanim bojujeme dodnes, ale zas uz jinak. On treba bere na milost jen jedny kalhoty. Je mu jedno, ze jsou uz spinave nebo roztrhane. V lednu jsme sli k doktorce, po hodine revu a nekolikrat zopakovane  kolotoci, kdy jsem mu nasilim oblekla ciste neroztrhane kalhoty, ktere obratem letely obloukem na zem, jsem to vzdala. Vytahl z odpadkoveho kose ten spinavy derovany car. U dr jsem se dost stydela...

Offline viktorka_od splavu
49465 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 07:52

moje děti byly nejhodnější u babičky na chalupě. protože po nich nic nechtěla, ale fakt nic:P přitom na mě bývala tak přísná! (nebo mi to tak aspoň připradalo:-) nechceš si čistit zuby, nemusíš, celý týden v oblíbeném tričku, bonbony k snídani... a samozřejmě program, nic světoborného, ale po snídani "výprava" na zahradu nebo do lesa pro suroviny k obědu, pak pomoc při vaření, po obědě siesta u babičky na klíně pod pergolou, po siestě výlet na kole nebo pěšky, s cílem rybník, kačeny, telata, kombajny, traktory.. dle zájmu dotyčného:-) k večeru nosit důležitě dřevo ke kamnům, pak opláchnout pod venkovní sprchou, nebo taky ne.. večeře na objednávku a pak televize, ale jen když budete zticha!;-)) no hezký, děti to milovaly a mají s babičkou úžasný vztah, ale jednak úplně rezignovala na jakoukoliv výchovu (viz mytí, zuby..) a pak ona sama nemusela nic jiného dělat, měla víkend nebo dovolenou, takže se prostě rekreovala. jakmile jsem na ně přísným okem pohlídla "umyj si ruce!" tak okamžitě jekot a ze zlatých beránků ďáblové:D

Offline letfenixa
10950 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 08:14

Garfie keď začnem počítať, začne hysterický krik a plač "niééé mama, nepočítaj" a prestane robiť čokoľvek

A ako sú niektoré deti, že pri jedovani sa váľajú po zemi alebo dupu nohami, tak náš zúri a chce sa túliť, ja na to nemám náladu, keď zurim

Offline Garfie
28638 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 08:27

letfenixa Já tohle fakt znám, oblékání byl problém u obou dětí...taky něco, co na ně platí, funguje jen chvíli, chce to prostě pořád zkoušet a je to boj. Taky už dostali na zadek, případně často křičím, fakt se někdy stydím. Syn je zlatý, většinou spolupracuje, ale když se zabejčí, je to tuhnoucí beton a nepohne s ním nic. I učitelka ve škole mi říkala, že je její největší pedagogická výzva, protože ještě nezjistila, co na něj funguje  Někdy odměna, někdy trest, někdy motivace....ale pokaždé něco jiného!! 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 08:57

Mě začínáte trochu děsit, co všechno nás může potkat ale budu prostě klasicky doufat, že ne. Syn asi není úplně vzdorovité dítě, říkat se naučil dokonce dřív ano, než ne a taky ho i víc používá, říká ano kolikrát i když myslí ne