Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
30041 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 09:12

MP Meri Aby nedošlo k mýlce, přes to všechno, co mi navozuje infarktové stavy, ho považuju za milého chlapečka, dokonce hodného, pokud se hodný nezaměňuje za bezvýhradně poslušný. Je prostě svůj a potřebuje ke všemu dojít sám a po svém, nelze ho něco působením zvenčí (kromě dobrého příkladů) naučit. Taky jsou děti, které házejí na jiné kamení, rozšlapávají cizí bábovičky a ubližují sourozencům ;)

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 09:14

Zeny ani neviete ako ste mi zlepsili den. To ako keby ste pisali o mojom synovi. Som rada, ze v tom nie som sama a nie je to nic nenormalne. Nohavice na von tiez len jedny dvoje, prezliekanie nula bodov, zuby tiez. Chce chodit nahy, ponozky som uz vzdala. Na zachod tiez len ked ma chce predbehnut, ze bude prvy. Pocitanie moc nepomaha, ked ideme von tak funguje len to, ze sa proste my nachystame a ked uz vidi, ze ideme prec, tak mi dovoli ho obliect a obut.. Tiez mal hysaky z hladu a bolo treba donho nasilu napchat prve lyzicky ale mam aspon male ukludnrnie pre rasaNori , preslo ho to pred par mesiacmi a vie si uz celkom vypytat jedlo sam ked je hladny.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. dubna 2020 09:19

letfenixa u nás počítání funguje. Nejdřív brečí máma nepočítej, ale jakmile přestanu, danou věc udělá. S oblíkáním taky teda bojujeme, zatím to teda přičítám tomu, že to po něm nechceme tak dlouho a spoustu oblečení si neumí obléct vůbec. Uvidíme. Ten systém, kdy jsou činnosti někde napsané, mi přijde dobrý, až bude starší, mohlo by to fungovat. Takové ty opakované činnosti zvládá nejlíp, třeba příprava do postele není problém.

Syn teda takové to klasická období vzdoru zatím neměl. Ne že by vždycky poslechl, ale spíš vyjadřuje svůj názor nebo představu, než že by byl apriori v opozici.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 09:25

rasaNori u nás děti vyvádí z hladu (aniž by to tušily) taky, ale mají to po mně, takže já to vím, chápu a předcházím tomu. manžel si musel zvyknout. Už je to lepší, ale v předškolním věku, když hlídaly babičky, tak jsem jim říkala, ať si dělají co chtějí, ale ranní svačina v 9, oběd ve 12, odpo svačina v 15 a večeře v 18hod a přes to nejede vlak. Ne že se zdrží na hřišti, protože pak nebudou spolupracovat, ani když je bude lákat na sušenky.

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 09:37

U nás je to taky podobné jako jinde snídaně - půl malého pribináčku, a to jen díky tomu, že si ho umí sama vyndat z lednice a otevřít. Ostatní jídla jí sama, pokud si nehraje na miminko, to pak kvílí "krmit, krmit". Vím, že se umí obléct i obout, ale nechce to dělat sama. Většinou se po nějaké chvilce řevu domluvíme, že já jí obléknu tričko, a ona si sama oblékne kalhotky a tepláky. Nové oblečení moc neakceptuje, pokud si ho nevybere sama nebo pokud ho nepřiveze pán z PPL k Vánocům dostala magnetický kalendář, tak si tam vždycky večer (teď teda ne, jsme pořád doma) dáváme magnetky, co bude zítra...školka, hraní venku, hraní s tátou, koupel, jít brzy spát, atd.. To hodně pomohlo při orientaci v čase a aktivitách.

Jinak já trvám na tom, že se ráno svlékne pyžamo a obleče se "domácí", na čištění zubů (ale to u nás probíhá bez problémů), že jídlo se jí a ne že se patlá okolo, že po obědě se odpočívá a že se neubližuje kocourkovi a neničí se knížky. Jo a že boty zvenku je třeba vyzout.

Offline Garfie
28638 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 09:41

MP Meri Ono hlavně takhle koncentrovaně to zní děsně, ale je to vykoupenou spoustou hezkých chvil, to tak úplně brát nemůžeš. S pár dětma je fakt k nevydržení, ale je jich málo a jsou vždycky cizí

Offline continuity
43645 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 09:42

rasaNori hysaky z hladu mame doteď. Už alespoň ví, že je to z hladu a víme všichni kolem, že se musí najíst, ale byl to boj. Hlavně v případech, kdy k tomu jídlu nejsou podmínky. V kombinaci s dost vybiravym dítětem ( tak do pěti let, trvala na teplém obědě, nejpozději ve 12, nevzala si misto toho nic).

Moji máme to udělala jednou a ta jí pak krmila po dvou hodinách jak diabetika.

Offline rasaNori
8881 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 09:54

MaeGandal jo to je drsny, ze? Nekdy to ale vyzaduje trosku nasili, jak uz je rozjeta tak prvni lzici/kousnuti ji musim obcas nasilim vnutit, a pak prijde ten aha moment kdy si decko uvedomi ze jidlo je to co chce

Offline Malenge
4862 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 09:59

Muž je po měsíci v práci, bude 10, starší tu skáče po gauči v pyžamu a rozhazuje polštáře, u toho ječí/zpívá, že mi praská hlava, umytý není, zuby vyčištěné nemá. Mladší se tomu všemu směje na parapetu a pokouší se otevřít okno, na kterém tečou potoky slin, které průběžně rozmatlává. Najedení jsou jen proto, že sedím mezi nimi a na střídačku je cpu jak husy. Že se má umýt a převléct jsem už řekla asi 10x, ječet se mi nechce, vyhrožování vypnutím televize užít nelze, neb jsem ji už vypnula dávno  počítání má za následek záchvat a řev nepočítej, já to nemám rááááád! Tak asi tak.

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 10:19

Prosim nemate nekdo odkazy na nejaky tvoreni pro deti, s pouzitim tavny pistole?

Offline žluťásek
8883 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 10:52

Mě to neustálý popohánění a přemlouvání strašně vysiluje, na druhou stranu ale vím, že po zlým se synem nic nezmůžu, sekne se, začne strašně řvát, vzlyká že chce pochovat, pritulit, jít spinkat.

Většinu času to nějak vybalancujem, ale někdy přeteče pohár trpělivosti a pak křičím a hádáme se. Jednou jsem na něj strašně řvala venku i ho plácla a pak mi z toho bylo úplně zle, snažím se takovým chvílím předcházet. A pro okolí to nejspíš vypadá, že si dělá co chce a nemá žádný hranice.

Offline Karja
44931 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 12:16

žluťásek No ja navic rvat neumim, takze je to dost casto takovy tim rezignovanym hlasem ,,tak si tady delej co chces, mne je to uplne ukradeny,,. Ne kecam, taky umim rvat ale ne moc dobre, spis spoleham na vetsi silu a fakt casto ji nekam nebo odnekud taham. Ted treba umi otvirat dvere a i odemykat a zdrhla mi z domu a behala v ponozkach po zahrade, ono se to nezda ale chytit dite ve volnym prostranstvi, kde muze manevrovat neni uplne jednoduchy. 

Offline rasaNori
8881 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 12:59

Karja ja to uplne vidim:D dcera konecne dosahne na kliku u vstupnich dveri, taky jsem posledne jecela jak zjednana, muz rano odchazel do prace a ona na me ze jde za tatinkem a na moje ne zdrhla, a jen v triku a ponozkach sla do chodby...kdyz mi bylo divne ze se dlouho nevraci, tak jsem nakoukla a dvere do koran a princezna tapala v tech 2 stupnich nad nulou po venku

Offline baltik
4993 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 13:02

ice nevim, jak male mas dite, ale bacha, je to fakt horke

s neteri jsme tvorili na podzim nejake vence a ona sahla na tu cerstvou kapku roztavenou a zacala jecet, ja jsem si rekla, co prehani, to nemuze tak palit a shla jsem na to taky a bylo to fakt hodne horke, mela jsem puchyr hodne dlouho 

Offline rasaNori
8881 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 13:03

baltik ja mam jizvy na prstech z toho lepidla

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 13:03

Karja rasaNori mně tuhle vrátila dceru z 1. patra babička, prý že přišla, zabouchala na dveře, ahoj babí je jak naše kočka, normálně dupe jako slon a řve jak na lesy, že si ty dveře neumí otevřít sama, ale když chce, tak nevydá ani zvuk ani hlásek a zdrhne.

Offline Karja
44931 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 13:07

rasaNori Jj, hlavne sambo ,,zrekonstruoval,, vnitrni dvere tak, ze nejdou zamykat, coz se ted jevi najednou jako problem. Nerikam, ze bych tam nechavala klice, to je o hubu, ale jednou za cas se neco zamknout hodu, aby se tam nedostala,viz sambo na HO. To zamykani, na to aby clovek taky daval porad majzla, dcera zamkla dedu na zahrade, ale byla jsem doma aspon ja, ale vubec jsem se z toho nepoucila, nechala jsem ji minuly tyden cekat v predsini a sla na zahradu pro kocarek. Nastesti to ji nenapadlo

Offline rasaNori
8881 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 13:08

Karja tak nasi to napadlo... Nastesti mivame na zahrade schovane druhe klice:D

Offline Karja
44931 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 13:09

baltik Ja se spalila taky, pali to jako svine, do puchyru.

Offline Karja
44931 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 13:09

rasaNori Jo, to je chytry. No ja uz klice v zamku nenechavam no, ale urcite to nekdy ujede.