Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 13:19

ja nechám dieťa s kľudom behať nahé, keď sa nechce obliecť :-) Alebo teda bez ponožiek a podobne. Chorá ešte nebola. To len muž ju stále naháňa, že prechladne, tak väčšinou ju oblieka on :-) Ale ona sa dokáže neuveriteľne rýchlo obliecť aj sama, keď chce ísť von. Aj dnes, navliekla na seba gate, čapicu, bundu a topánky asi behom 5 minút. 

A čo sa týka bundy, má nejakú obsesiu. Vždy musí mať na sebe bundu, som zvedavá, čo budem robiť, keď sa zasa oteplí. Dokonca už vie povedať aj slovo bunda. Okrem toho vie len mami, tati, babi a papa :-)

Offline Ava
1120 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 13:57

Trochu Vám přeruším debatu - takový ty hnízda do postýlky, co se teď prodávají, je to k něčemu dobrý? Nebo je lepší dítě nechat v postýlce jen tak? Zavinovačky už asi nefrčí, že... 

Offline Sweet Potato
40645 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 14:10

baltik Fakt? Mně právě ta pistole v tomhle přišla fajn, že pokud si člověk nesáhne úplně na ten hrot, tak to hrozně rychle chladne a moc nepálí. 

Offline rasaNori
8881 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 14:10

Ava na prvni jsem hnizdo nemela, jen rychlozavinovacku (na suchy zip) - nedoporucuju pro pohyblivejsi novorozence. Druha uz hnizdo mela, ale spis jako ochranu pred prvni:D zaroven nechtela byt v zavinovacce, jak nemela volne ruce tak byla nepricetna. Vyhoda hnizda je podkladani na bok, dite ti nemusi spat na zadech, prevence vdechnuti mlika. A ma vetsi pocit bezpeci, ne velkou postylku okolo... 

Offline Pinot Noir
30041 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 14:12

Ava zavinovačky - záleží, jestli tvoje dítě bude chtít být zavinuté ;) Jedno moje chtělo, ba dokonce muselo být, jinak by neusnul, druhé to nepotřebovalo. Hnízda jsou pro novorozence určitě fajn, ale není to nic, bez čeho by ses neobešla. Já koupila hnízdo blbé, lezla z toho vlákna a mimino to mělo v puse, v očích, děs hroznej! Tak jsem pak kolem něj dávala kojicí polštář, funkci to mělo stejnou (zmenšení prostoru). 

Offline continuity
43645 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 14:12

Sweet Potato no právě, pistole je suché teplo, ale to lepidlo

Taky máme v historii puchejr z vánočního tvoření ve školce. 

Offline žluťásek
8883 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 14:12

Ava ty hnízda jsou prima, že ohraničí prostor, mimina mají ráda tu stísněnost, že je to obejme ze všech stran. Dá se nahradit kojícím polštářem, jestli máš nebo budeš kupovat.

Taky se hodí, pokud plánuješ i spát spolu v posteli a máš obavy kvůli zalehnutí apod.

Není to nic nezbytného, ale určitě pokud to pořídíš, tak využiješ. (pokud nebude mrně přísavka celý den v šátku :-)) 

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 14:14

baltik jj ja vim,  dite je pouceno. Zna to ze skolky. Na venec kluka moc neutahnu. Mame v planu domecek z klaciku,  ale potrebovala bych nejaky napady jako maji ucitelky v ms...

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 14:22

Ava zavinovačky frčí, pokud do dítě potřebuje. Dceru jsem zavinovala a ještě převazovala plínkou, pak hezky spala. Do postýlky jsem ji dávala na péřový polstář, ve kterém jsem udělala takové korýtko, to jí tak jako obejmulo a měla to ráda. Na spaní na boku jsem měla takové válce, které jsem využívala jen přes den. Moje matka k nim řekla, že nás polohovala na bok pomocí pytlíku rýže ty válce byly fakt celkem zbytečné..

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. dubna 2020 14:22

rasaNori Karja syn mi taky takhle odešel, jen teda na panelákovou chodbu. Bylo to chvíli po návratu na porodnice, když jsem kojila. Prý jít za tátou do práce a za chvilku si říkám, co je to za divnou ozvěnu. Vyhodnotila jsem to, jako že je se mnou doma nuda.

Taky celou dobu čekám, kdy se naučí mě zavírat na balkoně, dávám tam spát malého. Naštěstí se to naučil až teď, kdy je manžel na HO, později ve větším teple už to stejně nepůjde.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. dubna 2020 14:27

Ava já bych řekla, že je to jedna z těch věcí, kterou bych koupila, až když se bude hodit. Prodávají se i z druhé ruky a nebude problém to sehnat, když bude potřeba.

Moje děti spali v rychlozavinovacče a potom ve spacím pytli, když se uměli vykopat. Hnízdo bych pořídila spíš na spaní v posteli spolu s rodiči, aby to malé miminko mělo svůj prostor. Prostor v postýlce se dá zmenšit buď kojícím polštářem, pokud budeš mít, nebo třeba i dekou.

Offline Pinot Noir
30041 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 14:31

Evaeva kamaráda takhle na balkoně zavřel jeho syn, mrzlo, on byl jen v triku a trenkách, šel tam vyklepat kobereček. Balkon do celkem mrtvého vnitrobloku, tak čekal, jestli se někdo objeví a zatím pozoroval synka, jak jí z tuby bepanthen. Pak někdo vyšel ven si zakouřit a kamarád ho přesvědčil, aby zavolal na jediné číslo, které si pamatoval z hlavy - mámě, která bydlí 400 km daleko. Ta, poučená seniorka, telefon třikrát zavěsila, že s žádnými šmejdy mluvit nebude . Nakonec dotyčného vyslechla, zavolala snaše, která byla někde u lékaře, nebo kde, ta musela změnit program a šla muže vysvobodit. A rozmrazit.

Offline letfenixa
10950 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 14:31

Mohučanka malého som polohovala múkou

Ava zavinovačka je fajn, syn v nej spal ešte v 7 mesiacoch, to už teda len symbolicky som ho do nej pri zaspavani zakrutila, mal to rád

Offline letfenixa
10950 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 14:33

A dnešný experiment zatiaľ neprebieha, lebo syn spoluprácuje, ale aby ste mali predstavu o našom "režime", už asi 3 týždne sa dieťa kúpe po obede

Offline žluťásek
8883 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 14:35

ice my lepíme všelijaké krabice a stavíme z toho třeba domy nebo vicepatrove garáže apod. Mám jen jednu tragickou fotku jednoho z prvních projektů, zábava je víc to tvoření a pak si s tím hraje chvíli a po pár dnech to vyhodíme a uděláme něco nového.

Tady byl dvoupatrový dům s balkonem a funkčním výtahem velká zábava je nejdriv natřít krabice balakrylem velkým štětcem

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. dubna 2020 14:36

Pinot Noir já ho i instruovala, aby mě otevřel, měl i snahu, ale po pár minutách jsem to vzdala a poslala ho za tátou. V zimě jsem si přesně představovala, jak volám na lidi na chodníku, no naštěstí na to nedošlo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. dubna 2020 14:37

žluťásek ty jo, super. Doufám, že syny taky budou takové věci bavit, fakt se těším. Akorát si budu muset pořídit nějakou knížku, mě chybí inspirace.

Offline continuity
43645 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 14:40

žluťásek to je paráda

Jenom si to fot, toto jsem nějak vypustila a teď mi to chybí. 

Offline Karja
44931 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 14:40

Ava Ja zas nemam hnizdo, ale pet zavinovacek;-)). A to peru obden a vsechny je uziju, pac furt blije.  Spi v zavinovacce a pres to ma perinku, mame v loznici chladno. Pak jsou dobry ty ,,rucnikove zavinovacky,, jako prcka do toho svazes kdyz se mu to libi a nebo vyuzijes jako rucnik. Obe dve varianty zavinovacek muzes vyuzit jako prikryvku do kocarku;-).

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 15. dubna 2020 14:44

žluťásek jo tak to zkusim navrhnout,  zrovna dnes prisly nejaky zasilky tak mam krabice!