Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Malenge
4763 příspěvků moje polička 19. dubna 2020 11:02

Mrakoplas Jasně, piškoty nastrouhané do ovoce/jogurtu pěkně na seznámení se s lepkem. Ať žijou  později i jako svačinka do ruky. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 19. dubna 2020 11:31

Pinot Noir Malenge presne . Pri prvom som mala asi 5 rôznych druhov kasi podla  obsahu lepku

Offline continuity
41404 příspěvků moje polička 19. dubna 2020 13:32

No tak se na me úplně, ale uplne strašně nasralo dítě, protože jsem měla nehorázný požadavek, že si má uklidit svoje věci z obýváku a učesat se, než půjde ven. Tak teď trucuje, že nikam nechce a ještě k tomu vyhrožuje, že prevezme vládu nad naší domácnosti. 

Mám sto chuti ji vyhovět. Teď mi na to přijde i vhodná doba

Offline Garfie
27852 příspěvků moje polička 19. dubna 2020 13:52

Mohučanka  To jsem byla já, tak vítej a věř mi, že liščátko je zlaté!!! 

Offline Gatita
8420 příspěvků moje polička 19. dubna 2020 14:19

Davaly byste deti v lete do skolky, i kdybyste nemusely? Pokud situace dovoli, budou tam nabizet nejaky program ve forme primestskeho tabora. Za normalnich okolnosti bych nevahala, ale ted si rikam, ze jsem stejne doma s mladsim a hlavne ta situace...ja fakt nevim. Kdyby skolka otevrela treba pristi tyden, syna bych tam neposlala. Nechce se mi jit te korone tak natvrdo naproti. Ale rikam si, ze ho stejne nemuzu mit doma naporad, v zari uz bych ho tam stejne dala...a srpen a zari, to uz je prast jako uhod...se omlouvam za dotaz jak na emimino, ale potrebuju si to utridit.

Offline Garfie
27852 příspěvků moje polička 19. dubna 2020 14:25

Gatita Asi bych se řídila jeho a svými pocity. Jestli se mu stýská po dětech, jestli se do školky těší...a taky jestli ty máš pocit, že by ti to (nebo jemu) prospělo. Ono je trochu na prd, že je to zrovna léto, to já běžně děti do školky nedávala, prostě jsme si udělaly prázdniny...záleží i jaké máš možnosti mimo. Jestli třeba bydlíte v bytě a školka má zahradu, tak bych k tomu taky přihlédla. 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 19. dubna 2020 14:30

Pinot Noir ja už som pri prvej jej strčila ako prvý lepok rožok. Ale tak mi kázala doktorka. Chvíľu som na ňu hľadela ako puk, ale potom si hovorím, keď to hovorí doktorka...

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 19. dubna 2020 14:36

MP Meri vieš, ako si tu toť písala, že ti malý spal minútu a potom zaspať ani za nič. Tak na to som ti chcela napísať, že u nás sa to už našťastie vôbec nestáva, že malá keď zaspí, tak už spí aspoň tú hodinu a pol.

No a dnes som ju išla uspávať ako vždy 11.30, keď zaspala, položila som ju do postieľky, mrknem na hodinky, 11:48, že super, idem si zacvičiť atď. 11:51 výkriky z izby mami, mamíííí, no a potom som ju uspávala dve a pol hodiny. Zaspala pred chvíľkou. Tak nie si v tom sama

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. dubna 2020 14:37

Gatita jestli ho tam v září plánuješ dát, tak mi léto nepřijde jako rozdíl. Pokud se těší/prospělo by mu to, tak bych ho tam dala. Zřejmě budou mít i trochu jiný program, když to má být příměstský tábor, takže i jiné zážitky než že školky běžně. Navíc je to dost daleko, to už tu třeba Corona skoro nebude.

Offline Gatita
8420 příspěvků moje polička 19. dubna 2020 14:37

Garfie za normalni situace bych ho v lete nedavala, protoze by chodil pres skolni rok. Ale letos toho do skolky moc nenachodil, nechtela jsem, aby si s prichodem mladsiho sourozence pripadal odstrcene, pak jsem nechtela, aby nam domu prinesl chripku, a pak hned nouzovy stav a karantena...syn doma nijak netrpi, muze bez deti byt (ale kdyz je v kolektivu, tak je taky spokojeny), mame i zahradu. to spis ja bych si potrebovala trochu vydechnout, odpocinout si, kdyz mladsi spi nebo proste jit ostrym tempem na prochazku s kocarem, coz se starsim nejde, mrcasime se fakt jen doma a na desetiminutovych souravych prochazkach...no asi jsem si trochu odpovedela. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. dubna 2020 14:40

Gatita kdy se musíš rozhodnout? Já bych ho tam přihlásila a pokud by se situace zhoršila, tak to zrušila.

Offline Gatita
8420 příspěvků moje polička 19. dubna 2020 14:43

Evaeva do naplneni kapacit:) no, nejak tak to udelam. 

Offline marieu
5122 příspěvků moje polička 19. dubna 2020 14:44

Gatita Zamýšlím se úplně stejně. Jsem doma částečně s mladší, koroně ale chodíme "naproti" oba s manželem jakožto zdravotníci. Doma už to z harantény pomalu přechází do parchantény, nadělají neskutečný bordel. Ale starší nevykazuje známky stýskání po dětech, zdá se, že se spolu doma zabaví dobře a baví je to, tak to asi zkusím vydržet. Nejvtipnější jsou pančelky, který posílají ze školky přes fb skupinu "domácí úkoly" - grafomotorika, pamět, správny úchop psacích potřeb- dle cíleného dotazování dosud neprobíraný látky...

Offline Mohučanka
7301 příspěvků moje polička 19. dubna 2020 14:46

Garfie

Dcera má šílenou představivost, sebere klacek, sedne si na zem a půl hodiny se zabaví tím, že "je na lodi, která jede do Řecka, a rybaří. Teď jsou velké vlny, teď malé, podívej maminko, takhle plave delfín!" Pak tu imaginární chycenou rybu dá do imaginárního kyblíku a nese mi ji ukázat. Pak ji jdeme zas pustit, protože jinak bych ji musela vařit, a to fakt nevím, jak bych dokázala. 

Offline continuity
41404 příspěvků moje polička 19. dubna 2020 14:51

Mohučanka udělala bys imaginární jídlo.

Offline Kokoska
33973 příspěvků moje polička 19. dubna 2020 14:54

Mohučanka to je hezky

Ja jsem si jako asi petileta pry vydrzela strasne dlouho hrat na lovy na Korsice, byl takový seriál v TV. Jen jsem nevedela, ze to nejsou lovy na CO, ale KDE, takze jsem cihala za kreslem a lovila korsice.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 19. dubna 2020 15:09

Mohučanka boze to je moj sen, aby sa syn hentak zabavil sam s kusom dreva!

Offline Garfie
27852 příspěvků moje polička 19. dubna 2020 15:13

Mohučanka To je krásný  Já jsem byla přesně tohle dítě s velkou fantazií, takže pro to mám vážně pochopení!

Gatita Jestli si potřebuješ ulevit, tak ho tam dej. V nejhorším si ho necháš doma a přijdeš o peníze, zase tak závratná částka to nebude, nebo ho budeš v létě brávat po obědě. 

Offline žluťásek
8784 příspěvků moje polička 19. dubna 2020 15:15

Mohučanka to je perfektní! Syn si takhle pořád hraje s čímkoliv na závory nebo metro. Dva klacky, tužky, brčka, syrové špagety... Zatím k tomu moc nevymýšlí ty příběhy, ale zabaví se dlouho. Je to tak skvělý!!

On byl hrozně nespokojené mimino, pořád brečel nebo kňoural, nonstop jsem ho musela bavit a věnovat se mu. Když se naučil sám si hrát, strašně se nám všem ulevilo. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 19. dubna 2020 15:18
Reakce na betsey:

MP Meri vieš, ako si tu toť písala, že ti malý spal minútu a potom zaspať ani za nič. Tak na to som ti chcela napísať, že u nás sa to už našťastie vôbec nestáva, že malá keď zaspí, tak už spí aspoň tú hodinu a pol.

No a dnes som ju išla uspávať ako vždy 11.30, keď zaspala, položila som ju do postieľky, mrknem na hodinky, 11:48, že super, idem si zacvičiť atď. 11:51 výkriky z izby mami, mamíííí, no a potom som ju uspávala dve a pol hodiny. Zaspala pred chvíľkou. Tak nie si v tom sama

​to je .... naprosto přesný  a ty nervy!