Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline eless
2039 příspěvků moje polička 21. března 2018 18:02

olivieraa hladam malicku kocik ale nie uplnu hrkalku ako bol napriklad gmini travel. na webe vyzeral super ale v reali katastrofa. potrebujem skladny a lahky zaroven s kazdodenny pouzitim. joie som zatial nemala moznost nikde pozriet osobne lebo to na predjnach nemaju

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 22. března 2018 07:32

Karja Sto ľudí, sto chutí, žiadne meno sa nebude páčiť každému. Ale keď už to z teba vydolovala nasilu, aspoň sa mohla zdržať kritiky, baba zvedavá

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 22. března 2018 10:57

eless Za sebe můžu doporučit Valco Snap 4, taky jsem se rozhodovala mezi ním a jolie nebo jak se to píše a když jsem je viděla vedle sebe, volba byla jasná. Skládá se jednoduše a zatím vydržel letadlo, kořeny, les i písek. Jediný problém, který vidím, je ten klouzajici sustak na sedadle, ale jednak  to není nic strašného a navic mají i verze s látkou. Mně to pri nakupu vůbec nenapadlo...Dobře se mi řídí a dokážu ho sama vynést do tramvaje. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 22. března 2018 11:07

Karja Já jsem jméno budoucí dcery po velkém naléhání prozradila matce a ona na to vyhrkla: No to nemyslíš vážně!  pak se vzpamatovala a nějak se to snažila zamluvit. Jde o naprosto běžné české jméno, které se hodí k příjmení, matka ale pri oslovovani používá zdrobnělinu, která s původní podobou toho jména nemá mnoho společného. Asi má s tím jménem nějaký problém, raději jsem se neptala.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 22. března 2018 11:16

eless 

Už jsem to tu někde psala, mám Valco Snap 4 jako druhý kočár na výlety do města a do obchodů a do letadla. Ten materiál klouže, ale to se dá řešit podložkou, bez ní by to v zimě zase ani nešlo. Je to velký kočár, počítám, že nic většího už nebudu potřebovat,  má hodně jednoduché pokládání do lehu, snadno se skládá, je lehký, působí poměrně bytelně. Ale jako jediný kočár od narození dítěte si ho neumím představit. Jezdíme denně s kočárem č. 1 terény, často využívám možnost přehození madla, nastavení výšky madla, to Valco nemá a všechno se mu zapíchává do kol, nevím, jak dlouho ta kolečka vydrží.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 22. března 2018 11:22

Karja 

My jsme dali české jméno, které není moc časté. Část rodiny totálně nadšená, část poněkud zaskočená. Ale i ti zaskočení už si dneska neumí představit, že by se prcek jmenoval jinak. Pro mě je spíš oříšek, kdyby se nám povedl ještě jeden kluk, co vybrat dalšího, aby to bylo srovnatelné.

Offline Garfie
28559 příspěvků moje polička 22. března 2018 12:13

Mohučanka Hele, ale ty osobní důvody, to může být....my máme v rodině takovou pikantní, vlastně nakonec i srandovní historku. Tátův bratr se rozvedl, jeho první žena poměrně záhy porodila dceru jménem dejme tomu Hana a znovu se vdala, nikdo neví, kdo byl otec, jestli strejda nebo někdo jiný. Maminka (netuše nic o této pikantní historce) chtěla pojmenovat stejně moji sestru, ale švagrová (tedy druhá žena strejdy) jí kvůli tomu udělala strašnou scénu, takže mamka ustoupila. No a aby to celé dostalo komický rozměr, teta umřela a její vlastní dcera (nic netuše o temné rodinné historii) pojmenovala dítě právě Hana. Ta už je dnes dospělá a nikdo z jejich rodiny tohle pozadí nezná....

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 22. března 2018 12:36

Mohučanka dynda dakujem za postrehy. tiez s tym pojdem do lietadla tak dufam ze mi ho neznicia. nakoniec som sa rozhodla pre valco lebo joie nedava sneh a ja potrebujem celorocny kocik. rozmyslam ze si dnes vybehnem pon kedze som ho uz aj videla osobne. dali nan akurat zlavu sice vo farbe ktoru som neplanovala ale cenovy rozdiel 100 eur urobi dost navyse ked plastenku a nanoznik musim dokupovat.

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 22. března 2018 19:50

eless ja len este dodam ze mame s nafukovacimi kolami a podla recenzi su asi o dost lepsie ako tie plastove..ale je to tak o 70 eur drahsie

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 22. března 2018 20:13

olivieraa ja som nafukovacie nechcela. ani pri prvom a nevadilo mi to. chystam sa valcom nahradit jane nomad a ten zvladol aj les s aretovanymi kolieskami

Offline slniecko admin
19569 příspěvků moje polička 22. března 2018 20:18

Asi sa pýtam na blbom mieste, ale je tetanovka v povinných očovaniach? Ja si za svet neviem spomenúť, syn dnes na vychádzke zo školskej družiny skočil na hrdzavý klinec, má to vydezinfikované a ošetrené a ja si teraz v strese neviem spomenúť nič a ani nájsť očkovací preukaz.

Ak by nemal, je to treba? A ak áno, dokedy?

Ten klinec mu len oškrel prst, našťastie ako prešiel cez botu, tak išiel presne medzi dva prsty, má len povrchový škriabanec.

Offline viktorka_od splavu
49352 příspěvků moje polička 22. března 2018 20:23

slniecko zavolala bych na pohotovost. obvykle očkují automaticky pokud ti ošetřují zranění které by mohlo být clostridiem infikované. riziková není rez, ale hlína.

edit: jinak teda jasně, dítě je očkované stoprocentně, ale přesto jsem se x-krát setkala s tím, že se dává další dávka "pro jistotu". fakt bych se raději zeptala lékaře a myslím že je to potřeba co nejdřív kdyžtak.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 22. března 2018 20:25

slniecko 

Tetanovka je u nás v hexavakcíně, nedávno jsem na to koukala.

Offline slniecko admin
19569 příspěvků moje polička 23. března 2018 14:53

Ok, tak očkovaný je a je to len vyslovene jemný škriabanček, tak že netreba robiť paniku.

Ale zľakla som sa.

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 23. března 2018 20:32

slniecko nepanikuj, tetanovka navíc se pícha pokud není k dispozici info o očkováni a třeba u otevřených zlomenin. Proste hluboká poranění. Škrábanec není důvod, to by lidstvo už dávno vyhynulo na tetanus :-)

Offline slniecko admin
19569 příspěvků moje polička 24. března 2018 10:21

continuity vďaka, už viem ...ale to panikárenie mi ide .

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 24. března 2018 16:32

Nemáte někdo prosím tip na eshop, kde bych nakoupila nějakou tu výbavičku? Nejde mi o oblečení, ale o takové ty nutné serepetičky jako vanička, přebalovací podložka, látkové pleny, nepročuravací podložka atd atd atd. Aby to bylo levné, ale zároveň aby to nebyl nějakej aušus numero uno a děcko se neosypalo i po letmém pohledu na to zboží:-D. Nevím, jak u eshopu zjistit, že zboží není nějaké alergení nebo nebezpečné, všude se hodnotí rychlost dodání, ale zda je OK i takové to řadové obyčejné zboží asi ne.

Offline Pinot Noir
29887 příspěvků moje polička 24. března 2018 18:28

Karja Nakoupila jsem skoro všechno tady: 

https://www.detskyraj.cz

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 24. března 2018 18:29

Karja 

Ono se toho dá hodně nakoupit i na mall, ale zkus třeba i prodeti.cz nebo malvik.cz, všude vedou víc značek, takže budeš stejně muset hodně vybírat. Moje zkušenost je, že takový to spotřební zboží, jako jsou vložky do podprsenky i třeba porodnické vložky jsem si pak stejně vybrala oblíbenou značku po vyzkoušení. Co se týká vaniček apod., vůbec neumím doporučit značku, ale myslím, že když se budeš držet zaběhlých obchodů, vyloženě blbost snad nekoupíš.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 24. března 2018 22:58

Nastesti koukam, ze stejne jako na pruvodce tehotenstvim, tak na vybavicku pro mimino existuje aplikace do telefonu ... Jinak bych byla asi totalne ztracena, vubec nevim, co to decko bude potrebovat  

Zatím mám pocit, že nutně potřebuju jen autosedačku, něco na nošení, možná postýlku, možná kočárek, koupat hodlám v umyvadle ... i tak si asi už začnu psát seznam.