olivieraa hladam malicku kocik ale nie uplnu hrkalku ako bol napriklad gmini travel. na webe vyzeral super ale v reali katastrofa. potrebujem skladny a lahky zaroven s kazdodenny pouzitim. joie som zatial nemala moznost nikde pozriet osobne lebo to na predjnach nemaju
Vše o těhotenství a dětech
Karja Sto ľudí, sto chutí, žiadne meno sa nebude páčiť každému. Ale keď už to z teba vydolovala nasilu, aspoň sa mohla zdržať kritiky, baba zvedavá
eless Za sebe můžu doporučit Valco Snap 4, taky jsem se rozhodovala mezi ním a jolie nebo jak se to píše a když jsem je viděla vedle sebe, volba byla jasná. Skládá se jednoduše a zatím vydržel letadlo, kořeny, les i písek. Jediný problém, který vidím, je ten klouzajici sustak na sedadle, ale jednak to není nic strašného a navic mají i verze s látkou. Mně to pri nakupu vůbec nenapadlo...Dobře se mi řídí a dokážu ho sama vynést do tramvaje.
Karja Já jsem jméno budoucí dcery po velkém naléhání prozradila matce a ona na to vyhrkla: No to nemyslíš vážně!
pak se vzpamatovala a nějak se to snažila zamluvit. Jde o naprosto běžné české jméno, které se hodí k příjmení, matka ale pri oslovovani používá zdrobnělinu, která s původní podobou toho jména nemá mnoho společného. Asi má s tím jménem nějaký problém, raději jsem se neptala.
Už jsem to tu někde psala, mám Valco Snap 4 jako druhý kočár na výlety do města a do obchodů a do letadla. Ten materiál klouže, ale to se dá řešit podložkou, bez ní by to v zimě zase ani nešlo. Je to velký kočár, počítám, že nic většího už nebudu potřebovat, má hodně jednoduché pokládání do lehu, snadno se skládá, je lehký, působí poměrně bytelně. Ale jako jediný kočár od narození dítěte si ho neumím představit. Jezdíme denně s kočárem č. 1 terény, často využívám možnost přehození madla, nastavení výšky madla, to Valco nemá a všechno se mu zapíchává do kol, nevím, jak dlouho ta kolečka vydrží.
My jsme dali české jméno, které není moc časté. Část rodiny totálně nadšená, část poněkud zaskočená. Ale i ti zaskočení už si dneska neumí představit, že by se prcek jmenoval jinak. Pro mě je spíš oříšek, kdyby se nám povedl ještě jeden kluk, co vybrat dalšího, aby to bylo srovnatelné.
Mohučanka Hele, ale ty osobní důvody, to může být....my máme v rodině takovou pikantní, vlastně nakonec i srandovní historku. Tátův bratr se rozvedl, jeho první žena poměrně záhy porodila dceru jménem dejme tomu Hana a znovu se vdala, nikdo neví, kdo byl otec, jestli strejda nebo někdo jiný. Maminka (netuše nic o této pikantní historce) chtěla pojmenovat stejně moji sestru, ale švagrová (tedy druhá žena strejdy) jí kvůli tomu udělala strašnou scénu, takže mamka ustoupila. No a aby to celé dostalo komický rozměr, teta umřela a její vlastní dcera (nic netuše o temné rodinné historii) pojmenovala dítě právě Hana. Ta už je dnes dospělá a nikdo z jejich rodiny tohle pozadí nezná....
Mohučanka dynda dakujem za postrehy. tiez s tym pojdem do lietadla tak dufam ze mi ho neznicia. nakoniec som sa rozhodla pre valco lebo joie nedava sneh a ja potrebujem celorocny kocik. rozmyslam ze si dnes vybehnem pon kedze som ho uz aj videla osobne. dali nan akurat zlavu sice vo farbe ktoru som neplanovala ale cenovy rozdiel 100 eur urobi dost navyse ked plastenku a nanoznik musim dokupovat.

eless ja len este dodam ze mame s nafukovacimi kolami a podla recenzi su asi o dost lepsie ako tie plastove..ale je to tak o 70 eur drahsie
olivieraa ja som nafukovacie nechcela. ani pri prvom a nevadilo mi to. chystam sa valcom nahradit jane nomad a ten zvladol aj les s aretovanymi kolieskami
Asi sa pýtam na blbom mieste, ale je tetanovka v povinných očovaniach? Ja si za svet neviem spomenúť, syn dnes na vychádzke zo školskej družiny skočil na hrdzavý klinec, má to vydezinfikované a ošetrené a ja si teraz v strese neviem spomenúť nič a ani nájsť očkovací preukaz.
Ak by nemal, je to treba? A ak áno, dokedy?
Ten klinec mu len oškrel prst, našťastie ako prešiel cez botu, tak išiel presne medzi dva prsty, má len povrchový škriabanec.
slniecko zavolala bych na pohotovost. obvykle očkují automaticky pokud ti ošetřují zranění které by mohlo být clostridiem infikované. riziková není rez, ale hlína.
edit: jinak teda jasně, dítě je očkované stoprocentně, ale přesto jsem se x-krát setkala s tím, že se dává další dávka "pro jistotu". fakt bych se raději zeptala lékaře a myslím že je to potřeba co nejdřív kdyžtak.
Tetanovka je u nás v hexavakcíně, nedávno jsem na to koukala.
Ok, tak očkovaný je a je to len vyslovene jemný škriabanček, tak že netreba robiť paniku.
Ale zľakla som sa.
slniecko nepanikuj, tetanovka navíc se pícha pokud není k dispozici info o očkováni a třeba u otevřených zlomenin. Proste hluboká poranění. Škrábanec není důvod, to by lidstvo už dávno vyhynulo na tetanus :-)
continuity vďaka, už viem
...ale to panikárenie mi ide
.
Nemáte někdo prosím tip na eshop, kde bych nakoupila nějakou tu výbavičku? Nejde mi o oblečení, ale o takové ty nutné serepetičky jako vanička, přebalovací podložka, látkové pleny, nepročuravací podložka atd atd atd. Aby to bylo levné, ale zároveň aby to nebyl nějakej aušus numero uno a děcko se neosypalo i po letmém pohledu na to zboží:-D. Nevím, jak u eshopu zjistit, že zboží není nějaké alergení nebo nebezpečné, všude se hodnotí rychlost dodání, ale zda je OK i takové to řadové obyčejné zboží asi ne.
Karja Nakoupila jsem skoro všechno tady:
Ono se toho dá hodně nakoupit i na mall, ale zkus třeba i prodeti.cz nebo malvik.cz, všude vedou víc značek, takže budeš stejně muset hodně vybírat. Moje zkušenost je, že takový to spotřební zboží, jako jsou vložky do podprsenky i třeba porodnické vložky jsem si pak stejně vybrala oblíbenou značku po vyzkoušení. Co se týká vaniček apod., vůbec neumím doporučit značku, ale myslím, že když se budeš držet zaběhlých obchodů, vyloženě blbost snad nekoupíš.
Nastesti koukam, ze stejne jako na pruvodce tehotenstvim, tak na vybavicku pro mimino existuje aplikace do telefonu ... Jinak bych byla asi totalne ztracena, vubec nevim, co to decko bude potrebovat
Zatím mám pocit, že nutně potřebuju jen autosedačku, něco na nošení, možná postýlku, možná kočárek, koupat hodlám v umyvadle ... i tak si asi už začnu psát seznam.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.