Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Sweet Potato
40378 příspěvků moje polička 20. března 2018 13:13

brrr Píšeš to přesně. Rituály jsou důležité a je chyba, že se jich dnes bojíme. Kar v té či oné podobě zrovna. asi bych si to neuměla představit po pohřbu dítěte, nějaké tragédii, ale jinak je to příležitost pro společné zavzpomínání na zesnulého i určité vrácení se od smrti k životu.

Offline slniecko admin
19569 příspěvků moje polička 20. března 2018 15:27
Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 20. března 2018 15:29

Sweet Potato presne tak. Já ani nemyslím, ze kar měl za cíl ty příbuzné nakrmit, spis si (hlavně v zimě) někde v teple zavzpomínat. Nemá to nic s tím, co by lidi řekli. Je to hezky zvyk

Offline Garfie
28559 příspěvků moje polička 20. března 2018 16:33

Sweet Potato continuity Souhlasím s vámi, ty rozlučkové rituály jsou opravdu důležité. Mám to vzpomínání na karu moc ráda. Moji tetu nechala sestřenice zpopelnit (na její přání) bez obřadu a chybělo mi to. Nakonec jsme se stejně slezly u ní na kávu a vzpomínaly... 

Offline slniecko admin
19569 příspěvků moje polička 20. března 2018 17:47

No, tak čo sa karu týka, tak napríklad vďaka jednému viem, že som mala nevlastnú prababičku - až tam som zistila, že to bol jej pohreb. Tak ale to je iná téma, tieto rodinné ťahanice a zatĺkačky.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 20. března 2018 18:08

slniecko Já ani nevím, co je to kar  U nás pokud někdo umřel, tak prostě nejbližší příbuzní (partner, rodič, potomek) obstarali pohřeb, vlastně nevím, jestli byli přímo např. u uložení přítomni nebo ne, nejsem si přesně jistá, jaké to má procesy. Prostě to byla rozhodně vždy menší akce (jestli vůbec), jen pro nejbližší. A tím, že mi (díkybohu) zatím nikdo z opravdu úzké rodiny nezemřel, ničeho takového jsem se tudíž neúčastnila.

Že bych šla na pohřeb souseda/známého si nedovedu představit vůbec, prostě by mě to nenapadlo. Doma tiše zavzpomínám a to je vše.  

Offline Garfie
28559 příspěvků moje polička 20. března 2018 18:43

MP Meri Kar je smuteční oslava, jenomže oslava i hostina zní v této souvislosti poněkud podivně, prostě takové to setkání s jídlem po obřadu. :-) Buď ráda, že jsi zatím nic takového nezažila, přeju ať to dlouho vydrží!! 

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 20. března 2018 20:08

Garfie na sr lidl eshop nemame

Offline Garfie
28559 příspěvků moje polička 20. března 2018 20:18

eless aha, tak to je smůla :-( 

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 20. března 2018 20:22

Garfie ja si aj tak idem veci radsej osobne pozriet   beztak tam chodim len ked je taliansky tyzden alebo maju pekne veci pre deti

Offline rasaNori
8841 příspěvků moje polička 21. března 2018 08:01

Miluju kdyz mam byt s deckem v ordinaci na 7 pres pul rozkopane ostravy, aby to znamelo ze od tecg 7 se zapisuje, dr dorazi v 7:45 a kdyz jsme 3 na rade tak to realne znamena dostat se na radu v 9... grrrr

Offline Lilly_Ku
4537 příspěvků moje polička 21. března 2018 08:09

Garfie on ten kar je vlastne prechodovej ritual, stejne jako pohreb. Na karu jsem byla jen jednou, po pohrbu se proste vzpominalo na zemreleho, pak to plynule prechazelo o vypraveni o tom, kdo de vzal, kdo ceka dite... a kruh se tim tak nejak symbolicky uzavrel.

Online brrr
12341 příspěvků moje polička 21. března 2018 08:25

Lilly_Ku Jo, to je přesně ono.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 21. března 2018 08:58

chcela by som sa spytat ci ma niekto skusenost s kocikmi joie a valco snap 4

konkretne tieto modely:

joie pact 2018

valco snap 4 black

mojim favoritom je joie kvoli hmotnosti a skladnosti ale viem ze aj valco su popularne a niekto ich tu uz spominal akurat nie je taky lahky a skladny oproti joie

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 21. března 2018 10:42

eless ja mam valco a za skoro rok som na nom nasla az teraz jeden problem- zda sa mi ten sklon, v ktorom sedi dieta dost velky (neviem ci to spravne pisem- proste by to chcelo aby sa dal urobit uhol medzi telom a nohami ostrejsi, najlepsie 90 stupnov) lebo ked je uz dieta vacsie tak chce rovno sediet a tu jej to moc nejde. Ale myslim ze je to aj tym, ze sa jej ten sustakovy spodok smyka, na leto bude mat podlozku. Budem kupovat duo kocar pre surodencov a pojdem zas do valca, ale priplatim si za tu taylor verziu, ktora ma ten potah z normalnej latky, nie sustakoviny. Toto by sim doporucila teda ale inak je vyborny.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 21. března 2018 14:27

olivieraa ten nedostatocny sklon opierky maju vsetky kociky ktore som pozerala. ziadne nebolo v pravom uhle

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 21. března 2018 14:56

betsey Jo tak tmavě modré pásiky jsem měla jako top vzor na dětském oblečení, no a kupuju teď do růžova, že jo:-D. Dneska ze mě doktorka na ORL vydolovala jaký máme připravený jména a nelíbily se jí. A já jí to fakt nechtěla říct, říkala jsem, že nic moc nemáme,  a ona ale ne to určitě máte něco připraveného, ne, že ne, mně to tak bavilo vybírat, to bylo nejlepší, tak co je ve hře a bla bla bla. A pak říká jenom aha...takovéhle aha no... Jenom upozorňuju, že jsme se nikdy předtím o ničem jiném než o zdravotních věcích nebavily.

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 21. března 2018 15:06

eless ano? Prave som na to citala aj kritiku u valca, tak som myslela, zee ine to maju lepsie, ale sama som to nejak nestudovala. Asi by sa to teda vyriesilo tou nesmyklavou upravou. 

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 21. března 2018 15:07

eless a este teraz mi napadlo, ze ten joie som pozerala v duo verzi, ale nazivo mi prisiel hrozne malinky, nasa by sa tam uz ani nevosla

Offline Luna
10866 příspěvků moje polička 21. března 2018 17:43

slniecko A ja jsem po pohrbu dedy poznala rodinu jeho dvou bratru a byli to uzasni lide. Vubec nechapu, proc jsme se s nimi predtim nestykali. A navic maji vinarstvi, no neber to.

Jinak po kazdem pohrbu se vzdy slo nekam posedet, jedina vyjimka byla pohreb osoby, ktera zemrela nasilnou smrti, tam to snad kazdej chape...