brrr Píšeš to přesně. Rituály jsou důležité a je chyba, že se jich dnes bojíme. Kar v té či oné podobě zrovna. asi bych si to neuměla představit po pohřbu dítěte, nějaké tragédii, ale jinak je to příležitost pro společné zavzpomínání na zesnulého i určité vrácení se od smrti k životu.
Vše o těhotenství a dětech
Sweet Potato presne tak. Já ani nemyslím, ze kar měl za cíl ty příbuzné nakrmit, spis si (hlavně v zimě) někde v teple zavzpomínat. Nemá to nic s tím, co by lidi řekli. Je to hezky zvyk
Sweet Potato continuity Souhlasím s vámi, ty rozlučkové rituály jsou opravdu důležité. Mám to vzpomínání na karu moc ráda. Moji tetu nechala sestřenice zpopelnit (na její přání) bez obřadu a chybělo mi to. Nakonec jsme se stejně slezly u ní na kávu a vzpomínaly...
No, tak čo sa karu týka, tak napríklad vďaka jednému viem, že som mala nevlastnú prababičku - až tam som zistila, že to bol jej pohreb. Tak ale to je iná téma, tieto rodinné ťahanice a zatĺkačky.
slniecko Já ani nevím, co je to kar
U nás pokud někdo umřel, tak prostě nejbližší příbuzní (partner, rodič, potomek) obstarali pohřeb, vlastně nevím, jestli byli přímo např. u uložení přítomni nebo ne, nejsem si přesně jistá, jaké to má procesy. Prostě to byla rozhodně vždy menší akce (jestli vůbec), jen pro nejbližší. A tím, že mi (díkybohu) zatím nikdo z opravdu úzké rodiny nezemřel, ničeho takového jsem se tudíž neúčastnila.
Že bych šla na pohřeb souseda/známého si nedovedu představit vůbec, prostě by mě to nenapadlo. Doma tiše zavzpomínám a to je vše.
MP Meri Kar je smuteční oslava, jenomže oslava i hostina zní v této souvislosti poněkud podivně, prostě takové to setkání s jídlem po obřadu. :-) Buď ráda, že jsi zatím nic takového nezažila, přeju ať to dlouho vydrží!!
Garfie na sr lidl eshop nemame ![]()
eless aha, tak to je smůla :-(
Garfie ja si aj tak idem veci radsej osobne pozriet
beztak tam chodim len ked je taliansky tyzden alebo maju pekne veci pre deti
Miluju kdyz mam byt s deckem v ordinaci na 7 pres pul rozkopane ostravy, aby to znamelo ze od tecg 7 se zapisuje, dr dorazi v 7:45 a kdyz jsme 3 na rade tak to realne znamena dostat se na radu v 9... grrrr![]()
Garfie on ten kar je vlastne prechodovej ritual, stejne jako pohreb. Na karu jsem byla jen jednou, po pohrbu se proste vzpominalo na zemreleho, pak to plynule prechazelo o vypraveni o tom, kdo de vzal, kdo ceka dite... a kruh se tim tak nejak symbolicky uzavrel.
Lilly_Ku Jo, to je přesně ono.
chcela by som sa spytat ci ma niekto skusenost s kocikmi joie a valco snap 4
konkretne tieto modely:
mojim favoritom je joie kvoli hmotnosti a skladnosti ale viem ze aj valco su popularne a niekto ich tu uz spominal akurat nie je taky lahky a skladny oproti joie
eless ja mam valco a za skoro rok som na nom nasla az teraz jeden problem- zda sa mi ten sklon, v ktorom sedi dieta dost velky (neviem ci to spravne pisem- proste by to chcelo aby sa dal urobit uhol medzi telom a nohami ostrejsi, najlepsie 90 stupnov) lebo ked je uz dieta vacsie tak chce rovno sediet a tu jej to moc nejde. Ale myslim ze je to aj tym, ze sa jej ten sustakovy spodok smyka, na leto bude mat podlozku. Budem kupovat duo kocar pre surodencov a pojdem zas do valca, ale priplatim si za tu taylor verziu, ktora ma ten potah z normalnej latky, nie sustakoviny. Toto by sim doporucila teda ale inak je vyborny.
olivieraa ten nedostatocny sklon opierky maju vsetky kociky ktore som pozerala. ziadne nebolo v pravom uhle
betsey Jo tak tmavě modré pásiky jsem měla jako top vzor na dětském oblečení, no a kupuju teď do růžova, že jo:-D. Dneska ze mě doktorka na ORL vydolovala jaký máme připravený jména a nelíbily se jí. A já jí to fakt nechtěla říct, říkala jsem, že nic moc nemáme, a ona ale ne to určitě máte něco připraveného, ne, že ne, mně to tak bavilo vybírat, to bylo nejlepší, tak co je ve hře a bla bla bla. A pak říká jenom aha...takovéhle aha no... Jenom upozorňuju, že jsme se nikdy předtím o ničem jiném než o zdravotních věcích nebavily.
eless ano? Prave som na to citala aj kritiku u valca, tak som myslela, zee ine to maju lepsie, ale sama som to nejak nestudovala. Asi by sa to teda vyriesilo tou nesmyklavou upravou.
eless a este teraz mi napadlo, ze ten joie som pozerala v duo verzi, ale nazivo mi prisiel hrozne malinky, nasa by sa tam uz ani nevosla
slniecko A ja jsem po pohrbu dedy poznala rodinu jeho dvou bratru a byli to uzasni lide. Vubec nechapu, proc jsme se s nimi predtim nestykali. A navic maji vinarstvi, no neber to.![]()
Jinak po kazdem pohrbu se vzdy slo nekam posedet, jedina vyjimka byla pohreb osoby, ktera zemrela nasilnou smrti, tam to snad kazdej chape...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.