Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38831 příspěvků moje polička 16. června 2020 10:56

DrowRanger asi se bojí s ním být sama, kdyby třeba brečel, že by nevěděla, jak ho utišit? Nebo se ještě nenaučila s ním trávit čas a neví, co s ním má dělat? 

Offline Kokoska
34885 příspěvků moje polička 16. června 2020 11:25

Potrefenáhusa tak tím spíš by mohla být s oběma na hřišti nebo na procházce, aby si na sebe zvykli a babička měla představu, co dělat s dítětem, a ne jít domů, protože  "načo tam budeme dve"

Offline Potrefenáhusa
38831 příspěvků moje polička 16. června 2020 11:36

Kokoska Asi se ji do toho nějak moc nechce

Offline Kokoska
34885 příspěvků moje polička 16. června 2020 11:51

Potrefenáhusa no jasně, ale proč si teda pak stěžuje? Tak má přijít jednou týdně na hodinu, všichni by věděli, co od toho mají čekat a není potřeba dělat dusno. Já tohle nemám ráda, tvářit se jako že "chci pomoct a ono mi to nedovolí", když vlastně o žádnou pomoc nejde.

Offline Potrefenáhusa
38831 příspěvků moje polička 16. června 2020 11:55

Kokoska no a tak mě maminka DR přijde taková malinko problematická od začátku, nebo jako nechci to moc takhle nadrsno psát, ale moc bych si od toho asi už neslibovala

Offline viktorka_od splavu
49306 příspěvků moje polička 16. června 2020 11:59

Potrefenáhusa tak od tohoto se presne odviji ma malicko sarkasticka poznamka o optimismu;-))

Offline Malenge
4838 příspěvků moje polička 16. června 2020 11:59

Kokoska Přesně, tyhle divné psychohrátky jsou otravné a vyčerpávají.

Offline Potrefenáhusa
38831 příspěvků moje polička 16. června 2020 12:02

viktorka_od splavu kterou jsem pochopila, no

Offline letfenixa
10868 příspěvků moje polička 16. června 2020 12:11

Mohučanka tak tfuj! Tfuj! Škoda, u nás nejaký výber nie je, len bežné štátne škôlky, myslím, že tak ako v škole, závisí od učiteľky, aké to bude.

A sťažujem sa, syn má vysyp na rukách, najskôr sme mysleli, že ho niečo postipalo, ale keďže to pribúda, tak nás teraz napadla verzia, že možno alergia, asi z jahôd

Offline barbucha blogger
35807 příspěvků moje polička 16. června 2020 12:13
Reakce na DrowRanger:

MaeGandal podľa mňa sa nebojí, robila kedysi na novorodenecké. A potom v jasliach  kym bol malý, tak ho prebalila b z problemov, aj ponosila, okupala...to jej nevadilo že plakal. Ale inak ma Orave napadlo, že keď prídu s otcom na otocku, ta k vtedy chodievame väčšinou do prírody, to mama nemá problém s ním byť . Ale teda to sú možno dve hodiny, tak možno víkend s vnukom je nad jej sily?

​Určitě se nebojí zacházení s dítětem, spíš ji to prostě a jednoduše nebaví. Asi by byla radši s tebou, jakože vlastní dcerou... na těch vycházkách co popisuješ, zjevně nemá problém protože je tam i s dospělýma Ne každej to s dětma umí a ne každej je vyhledává... já tomu celkem rozumím, mě hrozně nebaví si hrát, nikdy nebavilo. Pískoviště, moje noční můra Ale člověk se přemůže, když to nemusí denně. I když rozhodně dávám přednost vědecký konverzaci třeba z oboru entomologie, když kolem leze brouček

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. června 2020 13:44

DrowRanger já bych na tvém místě nenakládala energii na řešení toho, jestli žárlí nebo ne. Máš k řešení jiné věci, udělala si, co si mohla.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. června 2020 13:45

dzizisketa díky

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 16. června 2020 13:46

barbucha no pozor,ona sa so mnou nerozpráva ani inak interaktívne nebaví keď malý spí. Buď fajčína balkóne a telefonuje so sestrami/otcom alebo sa hrá na mobile pri pustenom televízore. A toto isté robí ajkeď je na návšteve u sestry, akurát vtedy telefonuje mne a sťažuje sa na sestru . Keď prídus otcom,práveže vtedy nie je vôbec pri nás, s malým behá kade tade, obzerajú zvieratká, za tie dve hodiny dieťa pomaly ani nevzdychne za mnou a ani mama nejak nemá problém. Ju to práveže s deťmi väčšinou baví.

Potrefenáhusa no to mi teraz poslednú dobu hovorí, ja aj muž ju vždy ubezpečujeme, že to vôbec nevadí,aj nám teraz hockedy spustí plač,ale trvá to 30 sekúnd, lebo je nasratý, má obdobie vzdoru a skúša si veci vyrevať. A presne ako píše Kokoska , preto som jej ponúkla,že pôjdem s nimi a potom sa vytratím, ale ani to neprešlo. Oveľa radšej by som ju nechala nech je s malým sama, lebo potom nemám tendencie ju upozorňovať na niektoré veci (ale to sa snažím byť ticho ajpred ňouajpred svokrovcami, som rada ak sa s malým zabávajú) a tiež syn nemá tendenciu sa dožadovať mňa keď ma nevidí. Ale takajkeď smeboliunich, taksmejejdieťa vychystali von napieskoviskoa prišla s nímza 30 minút,že sa pýtal za mnou (syn je zvyknutý vonku vydržať2-3 hodiny,muž sa potom obliekol a bral ho von). A teraz ma napadá, že aniu svokrovcov nevydržala s malým na dvore dlhšie ako 30 minút,tak možno že sa jej s ním len nechce byť vonku .Ak je to naozaj toto,tak to skúsim nabudúce nejak inak ale bohužiaľ syn je naučený von chodiť inak mi v noci veľmi nespí.

Offline Karja
44654 příspěvků moje polička 16. června 2020 13:55

Tak ja doufam, ze predam nakazeni...ale tchani si velkou malou brali ted na jare klidne na tri noci!!! Ted se na mesic omluvili, protoze mame noveho bratrance, tak budou pomahat svoji dceri. A jako super, dcera teda na posledni chvili dela ,,sceny,, ze nejede, pak nastoupi k dedovi do auta a okamzite prestane rvat a pak si na nas nevzpomene. Ted jsem u nich byla asi po pul roce a cela zahrada je plna nejakejch detskejch atrakci, v obyvaku hraci koberecek, proste parada. A jako bonus vetsinou dceru neco novyho naucej, z cehoz ja profituju:-D. Jo a me tam ani moc nechtej, takze taky dobry;-)

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 16. června 2020 14:03

Karja to je super! :) my chceme teraz s mužom poprosiť svokru, či by nebola ochotná nám raz do týždňa na pol dňa postrážiť malého - sama bez nás. Myslím, že by to mohla s prehľadom zvládnuť a my aspoň otestujeme ako to zvládne on.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 16. června 2020 14:04

Evaeva a to zas nie, to ani nemá zmysel pri nej.

Offline letfenixa
10868 příspěvků moje polička 16. června 2020 14:10

Moja mama sa synovi venuje intenzívne (až moc, potom sa nevie zahrať sám), ale len ona najlepšie vie, ako sa deti vychovávajú, moja výchova je zlá a nesprávna, a neexistuje, aby sme sa my (s bratom) takto správali. 

Offline Karja
44654 příspěvků moje polička 16. června 2020 14:17

DrowRanger Uvidíte no. Dcera u nich byla sama poprvé snad v roce a půl. No ona to tam má hrozně ráda a oni mají rádi jí. Myslím, že i vaří nějak dopředu, aby na ní měli čas a fakt jsou full time s ní. Ona je jim hrozně podobná, plus je tam děsně hodná a ještě je šikovná na svůj věk. Takže jsou z ní paf. Teď se to třeba pokazí, protože nebude chtít od segry, uvidíme, ale zase tam má bratrance, s kterým jsou bezvadná dvojka. No a já jim nic neříkám, co mají a nemají dělat, jen jsem jim řekla o bezlaktozové dietě, a nabalim jim jogurt a mlíko at nemusí nic kupovat a at si tam všechno dělají jak chtěj (a většinou si poradí mnohem líp než já!). 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. června 2020 14:23

Karja syn poprvé u našich spal asi v 15m, asi měsíc poté u tchánů. Taky je u nich hrozně spokojený, jednou se dokonce ráno vzbudil a začal si balit plyšáky, že jde spát k babičce;) Ale co máme druhého u nich nespal. Budeme ho tam muset zase šoupnout;)

Offline Karja
44654 příspěvků moje polička 16. června 2020 14:32

Evaeva Jj, my to máme přes hodinu cesty, tak se nikomu nechce jezdit na otočku (vlastně jen mně řízení nevadí, jinak tchyně řídí jen kratší trasy u nich, tchán i sambo se taky zbytečnému pobytu za volantem vyhýbají). No takže i jedno přespání je pro ně z tohoto pohledu "málo".