Tyjo, ten rascal vypadá jako kolo, který jsme podědili od příbuzných a leží nám v garáži...musím to zkontrolovat. Ale dcera se ve třech a něco teprve naučila na odrážedle, takže kolo nechám tak na za rok...
Vše o těhotenství a dětech
Teda ten Rascal, to je cenovka
ještěže u nás na kole nikdo nejezdí, myslím, že si vystačime s odrážedlem a pak nějakou starou herkou z garáže na víkendu u babičky ![]()
MP Meri hlavně jsou tyhle malé kola na chvilku, děti mi rostou pomalu a jsou male a stejne je to tak na jednu sezonu, nebo max od podzimu do dalšího pozdima
Klidně kup neco z druhé ruky, první kolo jsme hrozně řešili, teď bereme něco od kamarádů a muz hodí do servisu a obě děti už jezdí lépe než já ![]()
MP Meri ja kdyz srovnam svoje celopero a stary hardtail, tak decko proste dostane to nejlehci kolo co je k mani, i kdyby ta cenovka mela byt dvoumistna:D
MP Meri když zrovna v té váze kola může být dost rozdíl. Někteří kamarádi dětí se hodně nadřely od pohledu. Třeba pro dítě, které to extra nebaví, to staré kolo asi zrovna nepomůže. My navíc ještě chtěli rovnou i ruční brzdu, protože na to děti byly zvyklé z First bike, tak at se neučí brzdit šlapkama. Ale mám tři, kolo tedy využijí všichni.
No mně spíš chybí nějak představivost na to, kde bychom to kolo využili. Já na kole neseděla deset let, muž kolo taky nemá (ukradli mu ho před časem
). Že bychom ho s dítětem nějak aktivně používali na Žižkově nehrozí, jít se projet na cyklostezku není moje představa zajímavé aktivity, na výlety moc nejezdíme, na cesty a dovolené se nevejde do auta ... Zahradu máme v totálním kopci, to vůbec, okolo silnice taky samej kopec ... No fakt jedině u tý babíčky na venkově
Jako až/pokud dítě projeví zájem, tak mu samozřejmě něco ráda pořídím a v určitým věku budu chtít, aby se na kole naučil (technicky), ale jinak to řadím do stejný kategorie jako nedávno diskutované plavání - fajn aktivita, ale netřeba na to tlačit, podporovat pouze v případě zájmu ![]()
no, a nám teda z kurzu plavání napsali, že bazén zavírá o 15 minut dřív a posunuli výuku o 20 minut dopředu, takže když jsem si říkala, že to za tu hodinu budeme asi stíhat, tak teď mám 35 minut mezi zazvoněním ve škole a časem, kdy má být dítě v plavkách připraveno k odevzdání, cesta autem mezi domem a bazénem je 20 minut. Takže to té mladší asi zruším a nechám jen staršího. Mladší samosebou bude muset s sebou, protože nejstarší pojede na svůj trénink s otcem.
MP Meri tak v tom případě asi ano. My nejsme cyklistická rodina, ale co i nejmladší ujede 4km do knihovny/dětské hřiště/zmrzlina a 4 zpátky, tak je to super, že nemusíme autem.
MP Meri my taky nejsme moc cyklisti, ale Ríša je s odrážedlem snad srostlý, takže ho na jaře jen vymění za kolo. Pěšky bychom se do školky vlekli půl hodiny, na odrážedle je tam za deset minut. Na kole bude doufám ještě rychlejší, protože nebude zastavovat u každé šišky a berušky. Ale uznávám, že ačkoliv je tu velký provoz, jsou Kbely přece jen kolu víc nakloněny než Žižkov.
Pinot Noir My to máme zrovna do školky bez přehánění tři minuty (do kopce teda
), takže tady bych žádnej čas neuspořila. Já se snažím v tomhle reagovat na potřeba toho dítěte, ačkoli určitě se neubránim tomu, projektovat do toho podvědomě nějký svůj postoj. Každopádně odrážedlo ho zatím nijak nebere, umí na něm, ale spíš na něm tak jako posedává a jezdí dokola, ani na rovném asfaltu na něm nechce "jet" úsek delší, než deset metrů. Nejradši na zahradě jezdí do zblbnutí kolem ohniště, na plácku asi 4x4 metry. To spíš teď uvažuju dát ho do hudebního kroužku pro prťata, co ho mají u něj ve školce. Nějaký mlácení dřívkama a kroutění se do rytmu, to bude podle mě spíš aktivita podle jeho gusta, doporučila mi to i učitelka ![]()
MP Meri no ono to neni o cyklovyletech, to si zas napredstavuj
, ale hlavne o tom, ze se tobe zvetsi akcni radius. Kolo je u nas v akci denne, do skolky, na nakup, na prochazku, vylety. Ja jdu, on jede. Jinak bychom se nikam nedosourali, takhle obsahnem za den klidne 10 km.
Ps muzovi zrovna rascal prisel divnej, protoze mel nejakej netradicne resenej retez (z plastu?).
Pinot Noirsouhlasím, odrážedlo je výborný dopravní prostředek, bereme ho na dovolené i za cenu, že část výletu se "kolo" veze na kočárku a syn jde nebo se nese v krosně. Na odrážedle jede v tempu svižné chůze a urazí slušnou vzdálenost, bez něj jde tak třetinovou rychlostí a ještě stojí u každé kaluže;) Na kole to zatím zkoušel jen jednou a zatím nic moc. Ani se mi nechce s ním moc spěchat, protože kolo už na kočár nedám, počítám s tím, že to stejně bude rok dva střídat.
MP Meri to je jasné, však každý jezdit nemusí. Naučí se to tak jako tak a využije, až bude potřeba. Já taky nekupuju písmenka, audiopohádky, kurzy plavání a další věci, co tu frčí, když vidím, že je to zcela mimo jeho zájmy, povahu, schopnosti a potřeby.
Gatita ma remen misto řetězu. Spis taková frajerinka nez by to melo vliv na cokoliv.
My bydlime kousek od stromovky, takze dite se tam vyblbne dost. Rozhodne ho naplánujeme tahat na nejaky sileny cyklovylety. Ty lehky kola jsou obecně drahy vsechny, my pocitali deleno dvema i pro dceru, coz uz neni taková hruza. A prostě ty lehky kola jsou uživatelsky příjemny, tak proc ty zacatky tem detem neulehcit.
viktorka_od splavu Nejhorsi je, ze ja takhle vyhrozuju, ale necim, co sama nechci udelat a pak se uplne modlim, at poslechne:-D. Klasicky ,,jedeme domu,, nebo ,,nepojedeme tam,, a tobe se to pritom vuubec nehodi!
to mi pripomina cimrmanovske trestani ucitele ucitelem. Znam duverne;)
tenzie jo jo, remen! Mne jsou kola u zadku, jak sama nejezdim, tak tomu nerozumim a nad tema cenama kroutim hlavou. Muz to ale zkoumal zevrubne. Je fakt, ze ta nase musi vaha by se asi na nejakem o 5 kg tezsim vehiklu priserne nadrela.
Keď syn ráno zistil, že nemusí do jaslí, nebolo šťastnejšieho dieťa. Sám sa prehral s vláčikmi kým som urobila raňajky a popratala kuchyňu, potom chcel čítať všetky knihy, vybral plastelínu a odmietal ísť von (asi sa bál, že ho do tých jaslí zašikujem...). Von sa nakoniec so mnou vybral, pohral sa, vykašľal sa mi od únavy na obed a spal 2,5 hodiny vkuse. A potom úplne ochotne odišiel s mužom k starkým, dokonca sa mu muž vôbec nemusí venovať, ale sa mu venuje starký a malý je nadšený...
Ale dnes sme trebárs zistili, prečo sin stále hovorí Mima, jedno dievčatko v jasliach prezývajú Mimi. A spomína a "Buga", čo je chlapček z jaslí, Hugo. Už len keby tam cchel chodiť, ehm. Budúci týždeň od stredy ho tam ideme nechávať na celý deň, som zvedavá, ako to bude prebiehať (vo štvrtok mi už sám muž vravel, že skoro nevydržal ten plač a vzal ho domov
).
DrowRanger do kolika hodin to je, celý den? A denně? Asi nemůžete jinak, ale připadá mi to docela brzo po začátku, vždyť si ještě nezvyknul
. Ríša býval od sedmi do tří a byl to pro něj docela záhul, snažila jsem se, aby tam nebyl nikdy víc než dva dny po sobě, když musel někdy jít i třetí den, bylo vidět, že už se mu fakt nechce, ačkoliv tam býval spokojený a zvykl si vlastně hned.
Pinot Noir Od cca 08:30 do 15:00, s tým, že od cca 12:30 do 14:30 majú mať spánok. On už v samotných jasliach je celkom ok, už tam aj jedol, hral sa s deťmi a tak, len mám pocit, že čím dlhšie bude chodiť len na pol dňa (cca 3,5 hodiny), tak tým ťažšie si zvykne na celý deň. Aj s učiteľkami čo som sa rozprávala, tak vraveli, že je pre tie deti mätúce, keď sa často menia časy, kedy po nich rodičia prídu.
Mne sa ho síce nechce nasilu lámať, ale nevidím spôsob ako by som mu to mohla inak uľahčiť, aby trebárs mesiac chodil na pol dňa a vytvoril si tak návyk práve na ten čas neviem, či je v jeho prípade dobrý prípad...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.