Jos jsem ráda,že ses ozvala, kdyz jsem to psala,tak jsem na vás myslela,jak se vám daří. Tak moc ráda slyším dobré zprávy!!
Vše o těhotenství a dětech
Jos jsem ráda, že se vám daří dobře.
To horší tě sice asi teprve čeká, ale nemusí to být až taková hrůza. Alespoň moji kluci spí dobře, radši ťukám teda;)
Ava No taky jsem mela krizi, kdyz mi neslo kojit, a to jsem vsude tvrdila, jak je mi to jedno. No a nebylo. Az kdyz jsem se trochu psychicky srovnala, tak to najednou slo. Vzhledove je to porad katastrofa, bricho mam porad hrozny, ale to se casem snad zlepsi. Drzim moc palce, at ti vsechno dobre dopadne a taky, at narazis na mily personal, to dela strasne moc. A taky at nemas represe kvuli covidu, v me porodnici v patek zredukovali navstevy na 15 min/den poize jedna osoba a to mi bylo lito (kvuli muzi). A to jsem mela ve spitale tatu a pro nej jedineho logicky omezeni neplatilo.
Jos to je super ze se kojeni dari! Drzim palce at je miminko i nadale spave(nasemu to vydrzelo skoro 4 mesice!)
Jos Mladší první tři měsíce života tvrdě prospal, tak si vemte příklad :-) Držím palce, ať vám to obě klape stejně dobře i nadále.
A mňa všetko se.e, decko neposlúcha a reve kvôli kravinam, chlap furt preč, mama očakáva, že som jej nonstop k ruke a ešte je aj jedna trieda v škole v karanténe! A kvôli môjmu bruchu si nemôžem ani vypiť ani si dať čokoládu podľa chuti ![]()
DrowRanger tvaria sa ze hej ale ako je to naozaj vedia len v skolke. teplotu som nevidela ze by merali ale ak to robia tak asi pocas dna. nedaleko nas zatvorili gympel lebo 2 decka mali covid. tak som zvedava co bude a ako dlho bude otvorena nasa skolka
Jos moje zkušenost říká, že nespavé děti spí blbě od prvního okamžiku, takže když týden spí dobře, může se to sice zhoršit, ale podle mě ne do takové té děsivé podoby. První nespal od vylíhnutí a bylo to na mašli, ten druhý pobyt v porodnici prospal komplet a vydrželo mu to ještě půl roku. Takže to u vás vidím pozitivně ;) a přeju vám dobrého spáče.
Jos pro me byl nejhorsi ten sok po prvnim porodu, ze proste musim v noci nekolikrat vstat, prebalit nakojit a ulozit. Treba prvni 2 3 mesice jsem si gratulovala jak to zvladam, ze nejsem uplne mrtva pres den, ale ono se to u me postupem casu nastradalo a ten deficit treba po pul roce byl desny. U druhe uz jsem nebyla tak v soku, takze jsem nocni peci minimalizovala co to slo, a bylo to trochu lepsi, ale konec kojeni jsem teda vyhlizela dost:D
711990 brrr Pinot Noir Dekuji vsem za pozitivni zpravy! Jako umi i rvat jako tygr, ale to jsem tak nejak cekala (cekala jsem uz v porodnici peklo). Zatim je to cely manzel (dobre ji, rad spi, klidas), ale ten byl pozdeji pekna nerizena strela . Tech jizev z dob detstvi a dospivani
.
Jos Gratulujuuuu!
Jos to že dobre spí sa nemusí vôbec zmeniť, kamarátka ma takého sedmispaca od pôrodu doma. Fakt som jej jednu dobu veľmi, veľmi závidela ![]()
Dnes mi volali z jaslí, aby som si prišla po dieťa, že sa im ho tam nepodarilo uspať. Syn má čakal na schodoch s učiteľkou, kým ma nezbadal tak neplakal ale bol strašne rezignovany. Doma sa bál zaspať, sťažoval sa na bolesť, netuším či spadol v jasliach alebo ho niečo reálne boli, nechcel sa odo mňa od jednej pohnúť, odmietol sa hrať s mužom a ísť s ním odo mňa z izby preč. Tak som si to tak prebrala v hlave, zavolala riaditeľke jaslí a povedala jej, že pre neho chcem len poldennu starostlivosť, uložím si ho doma, že mi nestoja tieto pokusy za to, že mi chodí domov vycukany a smutný. Tie 3-4 hodiny tam zvláda ako tak, keď uvidím, že sa mu tam zapáčilo, že nebude chcieť ísť domov, potom skúsime znovu obedné ukladanie v jasliach. A riaditeľka so mnou súhlasila, vraj u syna ťa adaptácia neprebieha štandardne tak skusime neštandardný, pomaly postup.
rasaNori já to měla naopak. U prvního jsem počítala s tím, že budu vstávat, on byl teda spáč, taky teda chvíli trvalo, než jsem si zvykla, ale většinou jsem si jednou denně lehla s ním, o víkendech jsme se ráno s mužem střídali,... U druhého to bylo nějaké horší, přitom taky spal dobře, ale pamatuju si, jak mě to že začátku rozčilovalo. Taky jsem na něj přísnější;), budí se obvykle jednou maximálně dvakrát za noc a mě to přijde moc.
DrowRanger je škoda, že si nezvyká moc dobře. Uděláš zřejmě dobře, když ho tam budeš dávat jen na dopoledne, i tak tím získáš nějaký čas na práci, za nějaké stresy a traumata to nestojí. Za pár měsíců to třeba půjde v pohodě.
Tak moje za chvilku mesicni holcicka je kazdy den jiny spac
v porodnici jsme byly vzhuru kazdou noc kdy mezi desatou a treti- ctvrtou rano byla v kuse prisosnuta a maximalne spala nekolik minut na mne, po odlozeni do postylky temer ihned byla vzhuru a dozadovala se dalsi davky... pak prvni dny doma prakticky prospala, jen se vzbudila na jidlo a spala zas, neverila jsem svemu stesti
a od te doby to zalezi na tom jak moc ji boli brisko a zda je doma starsi dcera; nektere dny ( mimimum) prospi 18hodin denne a nektere porad uspavam a po nekolika minutach spanku uspavam zas... tak jsem zvedava jaky spac z ni bude a modlim se aby usinala aspon o trochu lepe nez jeji starsi sestra...
Syn byl nespavec a nežravec od narození, dcera naopak, jako by úplně jinak hospodařila s energií, dodnes dobře spí přes den a hezky jí. Nemusí se to pokazit - držím palce.
DrowRanger určite si zvolila dobré riešenie
letfenixa To me moc mrzi, vazne si myslim, ze toho mas moc a jeste ve spojitosti s tim tvym narocnejsim kouskem. Ale nejhorsi, nehorsi na tom je, ze se clovek nemuze vecer ani poradne prezrat/nazrat proste zahresit si.! Ja jsem po porodu (ehm do ted) dost praskala v deset vecer ovocneho birella a cokolady....no jako nejde to vecne, jenze kdyz je psychicka nepohoda, rekni mi co je lepsi nez si dat vecer neco dobreho? Jako dala bych si treba kafe, ale to na noc nejde;-) a caj je pro baby!
Evaeva tiež si myslím, keď uvidím, že odtiaľ pôjde veselý a dobre naladený, potom porozmýšľam nad predĺžením. Akurát ma teda mrzí, že sa nebude zúčastňovať štvrtkových tvorivých aktivít, som sa tešila, že ho v tomto smere trošku porozvíjajú, lebo ja s ním maximálne viem počarbať papier a ušúľat z plastelíny slimáka a vtáka v hniezde s vajíčkami (ktoré slimák zožerie :D ). letfenixa uvidíme, či to pomôže, muž je absolútne proti tomu aby sme ho do jaslí nedávali (chcela som sa pôvodne na to vykašlať a skúsiť to an jar).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.