Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 13. října 2020 17:34

continuity eh... To je vtipná teda :-)) 

Offline continuity
43180 příspěvků moje polička 13. října 2020 17:41

Mrakoplas pusti im telku. Chorým deťom som púšťala vždy. 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 13. října 2020 17:43

Mrakoplas no ťažko, ja už som dnes dokonca podľa návodov na youtube skladala lodičky z papiera a pretekali sme sa s nimi v detskej vaničke a potom som zostrojila papierové lietadlá, ktorými sme sa bombardovali.

A inak vďaka bohu za samolepkové knihy, ale to asi chalanov veľmi baviť nebude, že? Ale Alica pri tom vydrží neuveriteľne dlho, len väčšinou vyžaduje moju asistenciu

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 13. října 2020 17:51

a inak muž usúdil, že Kinder mliečny rez je vhodná večera pre naše dieťa, a keď som mu to zamietla, nechápal prečo :)

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 13. října 2020 17:56

betsey haha tak sa nemusím cítiť previnilo, že som im teraz dala suchý chlieb a syr? (nemam už dnes moral na žiadny boj).

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 13. října 2020 18:04

Mrakoplas to teda nemusíš

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 13. října 2020 18:16

Mrakoplas my teď byli 14 dní doma, syn nachlazený. Pořád jsem vymýšlela nějaké výtvarné věci, tvořili jsme z přírodnin, malovali na kameny, na textilní tašky a trička, lepili mozaiky a obrázky z luštěnin, zvířátka z listí. Pekli jsme koláče a muffiny. Hráli si hodně s modelínou, razítka, udělali tisíc úkolů z časopisů Puntík, Dráček, Sluníčko, Šikulka. A strasne moc jsme hráli společenské hry, dikybohu že jich máme doma tolik. Největší úspěch teď mají Mlsné myšky, Lotti Karotti, Pestrý šašek, Děti z carcassonne, Zámecké schody a Tři malá prasátka. 

Ale je to zoufalství, chce to velký nasazení. A za tv se teda vůbec nestydím, vždyť to ani nejde nonstop je nějak bavit. 

Když je zdravý a vyvětraný, hraje si normálně i sám. Ale dva týdny zavřený doma, furt jen kňučel, chtěl všechno dělat jen se mnou. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 13. října 2020 18:26

žluťásek ja už som pár tipov z tvojho instagramu použila diky zaň. Len kopec veci ide robiť len keď mladší spí, inak mrnci, dvoch naraz zabávať mi moc nejde. Teraz si púšťajú už asi 10 minút gaštany po autodráhe, lepšie ako gulickova dráha :)

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 13. října 2020 18:29

Mrakoplas já jsem to ani všechno nefotila, doma svinčík a pořád roztahaný nějaký barvy, kaštany, šutry, větve, barevný papíry, stůl celej od lepidla, bych se styděla

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 13. října 2020 18:31

Mrakoplas hm, teraz počúvame tri prasiatka a mechurik proste je najlepší. a dážď nedazd dieťa som obalené v gumovom vsetkom nahnala do kaluz

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 13. října 2020 18:43

žluťásek ešte že si to všetko nefotila, to by som sa zasa stydela ja, mojím vrcholom kreativity sú omaľovánky

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 13. října 2020 19:15

letfenixa ja by som ho tiež nahnala keby nebol chorý plus majú byť v izolácii (karantena našťastie nie), takže aj keby bol zdravý, môžeme len do lesa, do mesta nie :/

Inak to je mozno tým, že ja som prasiatka počula ako prvé a ty zas mechurika :) 

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 13. října 2020 19:28

premýšlate už nad Vianocami? Som ako obchodné centrum asi, že oktober=Vianoce :D        Mám plán kupit Albi tužky, ale neviem či to ten moj divoký 2,5 ročák nezničí. Dávali ste niekto tak malým? Ale pre 4 ročnú už to chcem, tak asi lepšie aj jemu, ako ked jej to bude brat stale...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. října 2020 20:10

olivieraa nás dostal tužku ve dvou letech a nezničil jí ani náznakem. Asi by se s ní nemělo vyloženě třískat, ale jinak mi přijde poměrně bytelná. Ty knihy mají pevné stránky, asi by byl problém, kdyby jí počmáral, jinak je odolná.

Když už jsme u toho, měla bych dotaz. Máte někdo k tužce ty Večerníčkovi pohádky? Jaké to je? Syna teď hodně baví ty audioknihy, tak jsem si říkala, že i tohle by ho mohlo zaujmout. Do prodejny se zřejmě nedostanu, mám jí relativně daleko.

Offline Karja
44744 příspěvků moje polička 13. října 2020 20:14

Mrakoplas Ja teda pohadky poustik,vetsinou, kdyz uspavam tu mensi. A ted jsem si rekla, ze uz na to kasli, ze to necham bezet celou dobu, co spi, to zajisti klid. Snaha o jinou tichou aktivitu je hrozne vycerpavajici.

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 13. října 2020 20:17

Evaeva já ty pohádky nemám, jen jsem je zkoušela v obchodě a trochu mě zklamaly. Čekala jsem fakt pohádky z večerníčků, ne Bajaju a Popelku.

Přepíná se mezi celou pohádkou a dialogy postav. Takže když si pustíš pohádku a pak si ťukneš na obrázek, pohádka se přeruší, spustí dialog a musíš zas od začátku. To mi přijde nešikovný. Ale načtené jsou hezky. 

Offline tina
6318 příspěvků moje polička 13. října 2020 20:17

olivieraa syn mel tuzku nekdy od dvou let a v pohode drzi, nebala bych se toho...

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 13. října 2020 20:19

Evaeva Máme, je tam Zlatovláska, Popelka, Tři zlaté vlasy, Pták Ohnivák, Bajaja, Jabloňová panna , Hloupý Honza a Chytrá horákyně. Na každé stránce je jen jeden veliký obrázek a kromě čtení celé pohádky jsou tam myslím i nějaké ty kvizy. Syn poslouchá pouze Bajaju, je dost dlouhý a průšvih je, když tužka v půlce zahlásí: baterie je skoro vybírá, dobij baterii. To mám infarkt, protože pak pohádka nepokračuje, ale musí se jet od začátku  takže samozřejmě následuje řev. Chtěla jsi něco konkrétního k té knize?

edit: viz žluťásek, ne kvizy ale dialogy postav.

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 13. října 2020 20:33

Mrakoplas prepáč, som to zle prečítala, nevšimla som si, že je chorý, ja teda nerada pri chorobe púšťam telku, lebo si z detstva pamätám, že keď som bola chorá a pozerala som ju, zvýšila sa mi teplota

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 13. října 2020 20:38

Keď som začala pracovať ako učiteľka, prestala som počúvať rádio a akúkoľvek hudbu, taká som bola ohucana zo školy. Teraz, s tým malým rádiom doma, mi aj to školské prostredie príde kludnejsie