Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. října 2020 09:59

artemisia tohle u nás problém nebude. Syn u táty v práci několikrát byl, akorát asi moc nechápe proč tam chodí. Když se to pořád opakuje, tak s tím nemá problém, akorát se odpoledne, když jdeme ven, zeptá, jestli za náma táta přijde jako obvykle. Ale teď, když nekdy pracuje z domu, syn nechápe, proč si nemůže hrát s ním, když naopak po několika dnech zmizí, tak se mu očividně stýská. Prostě za všechno může kovid, jsem z toho poněkud rozmrzelá:) Čeká nás dlouhá zima, žádné kroužky, jedno dítě, co chce být na hřišti, druhé, které to tam nebaví, protože se pohybuje plazením a jak leží na zemi, za chvíli je mu zima. Včera se vrhnul do louže:) Obvyklé zimní kolečko procházka na nákup, pohrát si na autíčku, na chvilku na hřiště taky nejde, nechci je tolik tahat do obchodu. Prostě už aby byl březen.

Offline Sweet Potato
40467 příspěvků moje polička 16. října 2020 10:01

Pinot Noir Promiň, samozřejmě je to problém, ale popisuješ to tak, že se nemůžu přestat smát.

Offline brrr
12366 příspěvků moje polička 16. října 2020 10:01

Pinot Noir Kousni ho taky. Ne do krve, ale ať to trochu štípne a ví, že to bolí. U toho kousání z radosti nebo rozdovádění by to mohlo zabrat.

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 16. října 2020 10:05

artemisia hry na různá povolání jsou super nápad, zvlášť ten pošťák se mi moc líbí. U nás jede dokola jen pan doktor, paní prodavačka v cukrárně a pochopitelně strojvedoucí, ten musí být denně :)

Včera jsem u snídaně jen tak bezděčně nakreslila na a4 koleje, silnici, dva přejezdy se zavorami a pár domů. Syn hned přinesl malý auto a vlak a hodinu!! Nekecám, hodinu, jsme jezdili dokolečka. Když jsem se po prvních minutách oprostila od toho, že mě to nebaví, docela jsme si to užili

Offline Zuzuli
3799 příspěvků moje polička 16. října 2020 10:09

Tak jsem ráno dostala při očkování od doktorky pokyny k zavedení příkrmů. Od korigovaného pátého měsíce (na den přesně! za 11 dní) dát k obědu tři lžičky mrkve, dokojit, během týdne zvyšovat dávky, do konce týdně musí sníst 150g mrkve a jen zapít vodou, rozhodně nekojit! Do maximálně dvou měsíců je nutné, aby ochutnala všechnu zeleninu, maso, mléko, lepek a celé vejce a musí se tím nahradit alespon jedna další dávka kojení, nejlépe dvě. Ocitla jsem se v roce 1985? Fakt někdo tohle dodržuje? Jako fakt po mě chce, aby sedmiměsíční dítě třikrát denně snědlo předepsanou dávku příkrmu (vzorec na výpočet dávky s ohledem na váhu jsem taky dostala) a rozhodně jí přes den moc nekojila? No přidávám na to seznam "odkyvala jsem, nepraktikuju" A nechci, aby to znělo, že chci malé odpírat jídlo, naopak, chci jí k němu vybudovat dobrý vztah a tak brzo začne ochutnávat jídlo s chutí, barvou, vůní, strukturou a já se na ten její pestrý jídelníček, co plánuju pro nás obě, těším. 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 16. října 2020 10:09

Pinot Noir Alica kúše tiež, niekedy som mala kúsance až hrôza, hlavne keď je rozbláznená. Manžela pár krát kusla do nosa tak, že až plakal. Radu nemám, len vysvetľujem, že nechcem aby to robila, lebo ma to bolí. Aj jej ukážem ten kúsanec, že mám teraz boľačku. Tuším po roku to už začína chápať

Offline Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 16. října 2020 10:10

žluťásek na nakreslených silnicích jezdíme pořád! Problém je, že já to pořád a všechno dělám špatně! Furt komanduje, pořád se rozčiluje! Chudák, takovou matku, neschopnou ani správně posunovat auto po papíře, se nezasloužil! 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 16. října 2020 10:10

Zuzuli múdro si to vyhodnotila

Offline Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 16. října 2020 10:12

Zuzuli ser na ni. Pardon, to se jinak říct nedá.

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 16. října 2020 10:16

žluťásek My zas hodinu nejdřív sbíráme do popelnic knoflíky, pak je nasypeme do popelářského auta, pak je vysypeme na skládku a tak pořád dokola. Anebo furt dokola měníme pneumatiky. Ta dětská repetitivnost mě přiznávám trochu ubíjí :)

Offline continuity
43180 příspěvků moje polička 16. října 2020 10:27

Zuzuli

Abychom nevylili vaničku i s dítětem: ja bych vzala vážně akorat to ochutnávání. Musíš se na to podívat, protože se to měnilo, ale zjistilo se, že kojení poskytuje ochranu, proti alergiím a je nějak lepší zavádět ty rizikove potraviny během kojeni. Ale to stačí ochutnat, rozhodně to neznamená, že ma v sedmi měsících jíst tři jídla denně. 

Ono taky uvidíš, jak moc bude chtít to vaše jídlo ochutnávat. 

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 16. října 2020 10:37

Zuzuli tak vzorec pro vypocet davk, je hustej! Moje svagrova to dodrzela a pak se divila, ze dite se nechce kojit. No bodejt by jo, kdyz v noci se kojit nesmel(v noci se neji!) a pres den musel snist ke kazdymu jidlu 250g prikrmu(to bylo v cervenci, takze v 8mesicich). Ale s tim ochutnanim alergenu je to tak, ze behem kojeni, proto rikaj ze do 6m, protoze tou dobou prestava hodne lidi kojit(este aby ne, kdyz dostanou prikazem nahrazovat kojeni jidlem). Pokud to v planu nemas, tak bych se tim nestresovala:)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. října 2020 10:38

Pinot Noir mě takhle Kousala z lásky o čtyři roky mladší ségra. Bylo to hrozné, párkrát mi i tekla krev, dokonce bych řekla, že je to jeden z důvodů následné nevraživosti. Ale Ríša je k němu věkově blíž, takže toho bych se tolik nebála. Žádnou radu nemám, nějak to přešlo, teď už mě nekouše:)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. října 2020 10:42

711990 tohle je fakt moc, ale zase tolik bych to jídlo nedramatizovala. V osmi měsících oba synové jedli dvě až tři jídla denně, od 11 měsíců jsem kojila akorát ráno, večer a v noci, nestáli o to. Ale staršího jsem kojila do 15m, kdybych neotěhotněla, tak i dýl, mladší taky nevypadá, že by chtěl přestat. Každé dítě to má jinak, krmila/kojila bych dle jeho preferencí.

Offline Zuzuli
3799 příspěvků moje polička 16. října 2020 10:46

Tak v mém vlastním zájmu je, aby ochutnala co nejvíc potravin v co nejpřirozenější podobě, věřím, že si tak najde k jídlu dobrý vztah a bude jíst pestře (snad :D ). Ale co jsem si dohledávala, tak to imunologické okénko mezi čtvrtým a sedmým měsícem, kterým se doktorka ohání, je jen český fenomén, zahraniční zdroje o něm moc nemluví. Naopak studie prokázaly, že mezi dobou zavedení lepku a vznikem celiakie není spojitost, stejně jako jako vznik alergií je ovlivněn spoustou dalších faktorů. WHO doporučuje do půl roku plné kojení, poté postupné zavádění běžné stravy s kojením do dvou let.

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 16. října 2020 10:48

Já si vůbec nedovedu představit ty osmi-, devíti-, desitimesicni mimina, co se živí už normálním jídlem. Syn minimálně do roka, spíš asi déle, žil hlavně z kojení a příkrmy po troškách. A to mám pocit, že krásně a pestře jedl, ochutnával leccos, co by teď ani nesnesl mít položené na talíři

Je to zajímavý, jak to má každý dítě úplně jinak

Offline Zuzuli
3799 příspěvků moje polička 16. října 2020 10:52

711990 no já to v první řadě nechci nějak hrotit, bude jíst tak, jak bude mít zájem, pokud velký, tak ať klidne sní celý oběd, pokud ne, je kojená a nic se neděje, a opravdu nemusí v sedmi měsících jíst všechno. Kojení se vzdávat nechci, hlavně kvůli noci a protože to je super pohodlné. Nestresuju se tím, spíš mě ten návod pobavil. Zajímalo by mě, jestli paní doktorka taky jí přesně podle rozpisu

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 16. října 2020 10:53

Náš hrozně vtipně počítá - třetí, čtvrtá, pátek ... Zítra mu budou dva roky 

Pinot Noir Taky hlasuju pro kousnout zpátky - ne do krve, ale ať zabolí. Z mojí zkušenosti to funguje

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 16. října 2020 10:56

Zuzuli Já startovala s příkrmy někdy po sedém měsíci, dítě o jídlo moc nejevilo zájem. Do roka stihnul ochutnat víceméně všechno, ale na množství toho moc nebylo. Od roka už se porce hodně zětšovaly, dnes sní pomalu tolik, co já

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. října 2020 11:00

žluťásek synovec do roka běžné jídlo odmítal, dal si třeba lžičku a konec, zato kojil se hodně, bohužel ani tak přes den, to asi neměl čas se najíst, ale v noci klidně třeba šestkrát i osmkrát. Ale v roce se zničeho nic rozhodl, že mlíko je otrávené nebo co a z třeba deseti kojení denně se dostal během 24h na nulu. Pár dní nejedl nic a pak začal jíst trochu normálního jídla. 

Zato staršího to mlíko moc nebralo, jako dal si, když jsem mu to nabídla, ale když jsem mu sebrala třeba jogurt po té, co snědl půl velkého kelímku, tak ječel jak kdybych mu utrhla nohu.