Renusatko to je dobré ![]()
Vše o těhotenství a dětech
eM tahle výška postelí je super, my to tak měly jako děti léta.
Když už jsme u těch postelí a pokojíčků ... do kolika let si tak myslíte, že je v pohodě, aby dítě nemělo vlastní pokoj, ale jen postel v ložnici? Aniž by to na něm zanechalo nějaký (negativní) doživotní následky
?
MP Meri ja myslím, že tak s nástupem do školy. Ale klidně i později.
Bez následků![]()
Sakra, chtěla jsem dát jinej smajlík a tenhle mi nejde smazat.
MP Meri Ja mela asi do 7:-D Ale pokoj jsem mela na hrani;-)
MP Meri co se týká spaní tak je to do puberty v pohodě, ale musí mít vlastní místo na hraní, nějaký "svůj prostor" což samozřejmě nemusí být extra místnost
MP Meri Prosím tě, za našich babiček spali všichni na hromadě, já myslím, že dneska se to moc hrotí....klidně až bude samo chtít. A chtít začne ve chvíli, kdy poprvé uslyší Děti z Bullerbynu, protože Lisa tam na začátku líčí ten nový pokojíček tak lákavě....![]()
MP Meri moje nejmladší ségra měla pokoj s rodiči až do pěti a být to na ní, klidně by tam spala dál. Ona teda pak už měla ten pokojíček na hraní, ale tam stejně nechtěla být sama, takže kout v obýváku by bohatě stačil.
MP Meri ségra sú stále s dvomi v dvojizbaku, spálňa je síce obrovska, decká tam majú aj svoje stolíky.. majú už 8 a 6 rokov, zatiaľ to je v pohode, našťastie už dorábajú dom, lebo už to začína byť tak na hrane, hlavne v čase covidu. :) Ak má každý svoje malé miestečko na zasitie, tak min do nástupu do školy by som to nehrotila.
MP Meri My jsme taky nasáčkovaní v ložnici s dětma 5 a 2,5. Jednak máme malý byt, ale hlavně obě dosud vyžadujou v noci asistenci. Starší má velmi živé noci kolem úplňku, sedá si, budí se, je zmatená, párkrát už i spadla z postele. Mladší začlo období živých snů a zpracováván zážitků. Je to horší, než s miminem- v extrému se hlasitě projevuje klidně 10-12x za noc- vykřikuje, pláče, vykládá ze spaní, nebo se doopravdy probudí. Ani mě nehne, abych za nima běhala odjinud, oba jsme s mužem utahaní z práce... ale letos přes zimu už jim ten pokojík asi dopřejem, aby si zvykly na svůj prostor a pracovní kout- než půjde starší do školy.
marieu naši pokojíček mají, ale stejně jsou nasáčkovaní u nás. A mně to nevadí, přesně jak říkáš, než za nimi x-krát za noc někam jít, radši je mám pod peřinou ;)
Dík za zkušenosti a trochu i uklidnění. My máme skvelej prostornej byt, ale dětskej pokoj tu nevymyslime ani se stavebnima upravama a já odmítám spát v obýváku. Mám v plánu pořídit nějakou tu postýlku s bunkrem dole (jen ta Ikea Kura se mi zrovna nelíbí). V obýváku má samozřejmě svůj kout, vlastně dva, reálně půlku místnosti
Tak snad to ještě par let takhle dáme.
MP Meri já myslím, že úplně v klidu. Naši sousedi měli pět dětí v panelákovém 3+1. Do obýváku dali i kuchyni, do kuchyně nejstarší dítě, dva další do pokojíčku a oni s dvojčaty spali v ložnici asi do jejich šesti, kdy se nejstarší odstěhoval (měli mezi dětmi velké odestupy, ne že by ho vykopli v 15). Občas si na ně vzpomenu, když je mi náš byt malý:)
MP Meri u nás malý síce teraz spí u seba v izbe, ale veľmi sa tam nehráva, na to má obývačku (ktorú zjavne považuje za svoj kútik, vlastne celý byt je jeho kútik a nás tu len toleruje :D ).
711990 Evaeva Jos jeee, to je od vás milé, že jste si vzpomněly!
Malá má dnes 3 týdny přesně. Je to docela náročný, co Vám budu... Nejdřív jsem měla problém s množstvím mléka, to už se zlepšilo, ale malá to dost fláká, takže pribira hodně pomalu. A hlavně je schopná být klidně několik hodin vzhůru, takže občas už jsem zralá na odchod z domova
oproti tomu pak x hodin tvrdě spí a nejde vzbudit, takže je potom hladová a zas x hodin nejde uspat... Ale jako kolem a kolem všechno dobrý a jsme obě v pořádku. Často si ale vzpomenu na místní pořekadlo,že je to jenom takový období
doufám, že si to nějak sedne,takhle se nedá nic moc naplánovat nebo si ten režim nějak zorganizovat.
A samozřejmě,když spí,tak je to poklad a nejkrásnější holčička
a kosmonaut ![]()

MP Meri naše byla s námi až do přelomu 1-2 třídy. Potom jsme usoudili, ze je vhodný vlastní pokoj, hlavně kvůli učení, ale znamená to, ze spíme v obýváku, máme jen 2+1.
Ava kosmonautka!!
sedne si to, holcicka vyroste, zesili a bude to lepsi:)
Ava Je moc krásná.
A opravdu je to jen období. Za 18 let si ani nevzpomeneš jaký to bylo
.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.