Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 18. října 2020 06:33

Renusatko to je dobré

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. října 2020 07:52

eM tahle výška postelí je super, my to tak měly jako děti léta.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 18. října 2020 10:51

Když už jsme u těch postelí a pokojíčků ... do kolika let si tak myslíte, že je v pohodě, aby dítě nemělo vlastní pokoj, ale jen postel v ložnici? Aniž by to na něm zanechalo nějaký (negativní) doživotní následky ?

Offline Tak Betty
6150 příspěvků moje polička 18. října 2020 10:59

MP Meri ja myslím, že tak s nástupem do školy. Ale klidně i později.

Bez následků

Offline Tak Betty
6150 příspěvků moje polička 18. října 2020 11:01

Sakra, chtěla jsem dát jinej smajlík a tenhle mi nejde smazat.

Offline Karja
44744 příspěvků moje polička 18. října 2020 11:01

MP Meri Ja mela asi do 7:-D Ale pokoj jsem mela na hrani;-)

Offline viktorka_od splavu
49366 příspěvků moje polička 18. října 2020 11:03

MP Meri co se týká spaní tak je to do puberty v pohodě, ale musí mít vlastní místo na hraní, nějaký "svůj prostor" což samozřejmě nemusí být extra místnost

Offline Garfie
28581 příspěvků moje polička 18. října 2020 11:17

MP Meri Prosím tě, za našich babiček spali všichni na hromadě, já myslím, že dneska se to moc hrotí....klidně až bude samo chtít. A chtít začne ve chvíli, kdy poprvé uslyší Děti z Bullerbynu, protože Lisa tam na začátku líčí ten nový pokojíček tak lákavě....

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 18. října 2020 11:23
Reakce na Potrefenáhusa:

Pinot Noir Potrebuju si proste něco koupit

​To je dostatečnej důvod sám o sobě! 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. října 2020 11:29

MP Meri moje nejmladší ségra měla pokoj s rodiči až do pěti a být to na ní, klidně by tam spala dál. Ona teda pak už měla ten pokojíček na hraní, ale tam stejně nechtěla být sama, takže kout v obýváku by bohatě stačil.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 18. října 2020 13:58

MP Meri ségra sú stále s dvomi v dvojizbaku, spálňa je síce obrovska, decká tam majú aj svoje stolíky.. majú už 8 a 6 rokov, zatiaľ to je v pohode, našťastie už dorábajú dom, lebo už to začína byť tak na hrane, hlavne v čase covidu. :) Ak má každý svoje malé miestečko na zasitie, tak min do nástupu do školy by som to nehrotila.

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 18. října 2020 14:05

MP Meri My jsme taky nasáčkovaní v ložnici s dětma 5 a 2,5. Jednak máme malý byt, ale hlavně obě dosud vyžadujou v noci asistenci. Starší má velmi živé noci kolem úplňku, sedá si, budí se, je zmatená, párkrát už i spadla z postele. Mladší začlo období živých snů a zpracováván zážitků. Je to horší, než s miminem- v extrému se hlasitě projevuje klidně 10-12x za noc- vykřikuje, pláče, vykládá ze spaní, nebo se doopravdy probudí. Ani mě nehne, abych za nima běhala odjinud, oba jsme s mužem utahaní z práce... ale letos přes zimu už jim ten pokojík asi dopřejem, aby si zvykly na svůj prostor a pracovní kout- než půjde starší do školy.

Offline Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 18. října 2020 14:22

marieu naši pokojíček mají, ale stejně jsou nasáčkovaní u nás. A mně to nevadí, přesně jak říkáš, než za nimi x-krát za noc někam jít, radši je mám pod peřinou ;)

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 18. října 2020 14:28

Dík za zkušenosti a trochu i uklidnění. My máme skvelej prostornej byt, ale dětskej pokoj tu nevymyslime ani se stavebnima upravama a já odmítám spát v obýváku. Mám v plánu pořídit nějakou tu postýlku s bunkrem dole (jen ta Ikea Kura se mi zrovna nelíbí). V obýváku má samozřejmě svůj kout, vlastně dva, reálně půlku místnosti  Tak snad to ještě par let takhle dáme.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. října 2020 14:38

MP Meri já myslím, že úplně v klidu. Naši sousedi měli pět dětí v panelákovém 3+1. Do obýváku dali i kuchyni, do kuchyně nejstarší dítě, dva další do pokojíčku a oni s dvojčaty spali v ložnici asi do jejich šesti, kdy se nejstarší odstěhoval (měli mezi dětmi velké odestupy, ne že by ho vykopli v 15). Občas si na ně vzpomenu, když je mi náš byt malý:)

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 18. října 2020 14:42

MP Meri u nás malý síce teraz spí u seba v izbe, ale veľmi sa tam nehráva, na to má obývačku (ktorú zjavne považuje za svoj kútik, vlastne celý byt je jeho kútik a nás tu len toleruje :D ).

Offline Ava
1118 příspěvků moje polička 18. října 2020 14:50

711990 Evaeva Jos jeee, to je od vás milé, že jste si vzpomněly! Malá má dnes 3 týdny přesně. Je to docela náročný, co Vám budu... Nejdřív jsem měla problém s množstvím mléka, to už se zlepšilo, ale malá to dost fláká, takže pribira hodně pomalu. A hlavně je schopná být klidně několik hodin vzhůru, takže občas už jsem zralá na odchod z domova oproti tomu pak x hodin tvrdě spí a nejde vzbudit, takže je potom hladová a zas x hodin nejde uspat... Ale jako kolem a kolem všechno dobrý a jsme obě v pořádku. Často si ale vzpomenu na místní pořekadlo,že je to jenom takový období doufám, že si to nějak sedne,takhle se nedá nic moc naplánovat nebo si ten režim nějak zorganizovat. 

A samozřejmě,když spí,tak je to poklad a nejkrásnější holčička a kosmonaut

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 18. října 2020 14:50

MP Meri naše byla s námi až do přelomu 1-2 třídy. Potom jsme usoudili, ze je vhodný vlastní pokoj, hlavně kvůli učení, ale znamená to, ze spíme v obýváku, máme jen 2+1.

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 18. října 2020 15:23

Ava kosmonautka!!sedne si to, holcicka vyroste, zesili a bude to lepsi:) 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 18. října 2020 15:27

Ava Je moc krásná. A opravdu je to jen období. Za 18 let si ani nevzpomeneš jaký to bylo.