Pavlena snažím se těm jeho proslovům nesmát moc očividně, ale Král Otec mě teda taky rozesmál ![]()
Vše o těhotenství a dětech
JankaM u nas na Proseku naslapany hriste, hromady deti, vsichni bez rousek vcetne matek....jako tohle sem si jista, dovoleny neni. Uprimne bych dite na hriste mezi tolik lidi a deti ted nevypustila, pokud nechci aby se nakazilo.
711990 my jsme dnes srabácky vyrazili ven záměrně pozdě, abych si mohla být jistá, že než dojdeme pěšky na Letnou, většina dětí už bude odcházet. Je tu nabito jak kdykoliv jindy.
Se synem jsme se domluvili, že buď si může hrát sám na prázdném pískovišti nebo jdeme zas dál. Staví hrad sám v roušce, je mi ho líto.
Tohle je tak naprd. Já to vydržím, ale mrzí mě to kvůli němu. Už před měsícem jsem ho stáhla ze školky, nemůžu mu ty hřiště odepřít úplně.
711990 žluťásek Já vyjela s kočárkem do Stromovky a musela se vrátit, protože by mě snad ranila mrtvice. Roušku jsem měla široko daleko jediná, v parku spousta skupinek dospělých s pivem/kafem, bezstarostně se bavících. O dětech nemluvě, tam nemělo roušku jediné. Fakt jsem hleděla a čekám utahování šroubů, ale asi to fakt jinak nejde.
žluťásek u nás zas tolik dětí nepotkáme. Já se snažím vybírat zastrčenější hřiště, dneska jsme potkali tak tři děti, s nikým si syn nehrál, 95% času dodržoval bezpečnou vzdálenost;) S postupujícím podzimem bude dětí ještě míň, loni jsme třeba často nepotkali nikoho a to nebyla žádná korona. Nepřijde mi to rizikovější než když se jdou dva kamarádi projet na kolo nebo si začutat. Musím říct, že mi těch dětí je taky líto.
žluťásek je to hrozne naprd, ale zas lepsi nez riskovat ze ti ho poprska cizi dite bez rousky....
Evaeva akorat ze ted si proste nemuzou ani dva kamaradi vyjet na kole, to je tak tezky to pochopit? Pokud se mame snazit vyhybat setkani s ostatnima, tak nemuzem detem dovolit totez a myslet si, ze je to v pohode. Ale jako samozrejme to je na uvazeni kazdyho soudruha. Jen se pak nesmime divit no.
711990 pokud se můžou setkávat dva lidi a můžou sportovat, tak asi můžou, ne? Já si fakt nemyslím, že zrovna třeba dneska jsme měli jakokýkoliv rizikový kontakt. Třeba se šeredně pletu.
Evaeva jsem presvedcena, ze vykladat to tak, ze si muzu jit zabehat s kamosem, neni uplne dobrej napad. Ale jak rikam, to je na kazdyho uvazeni.
711990 to mě na tom fascinuje, je podzim a normálně jsou tady hřiště prázdný. A najednou někdo nařídí sedět doma na zadku, co by spousta lidí dělala i tak, a všichni se vyrojí jak včely.
continuity no prave, treba na takovym tom hristi pro uplny mrnata, kde obvykle je prazdno, protoze je zima, je uplne plno. Deti se pres sebe valej v pisku a jejich rodice vysedavaj bez rousek na lavickach. Ja taky musim vencit dite, ale snazim se to delat fakt tehdy, kdy tam nejsou ostatni a nedelam to tak, ze ho vypustim na pisek mezi ostatni, no....zavidim tem, co maji vlastni zahradu:)
U nás boli na jar ihriská opaskovane, zatiaľ nie sú, asi to ešte nechávajú na ľuďoch. Sa mi zdá, že máme v SR prísnejšie pravidlá ako v ČR.
continuity a neni to tim, ze "normalne" jsou ty deti ve skolce/skole a rodice v praci?
ja teda byla hodinku venku na slunicku a akorat se tu motala particka nalitych stavebnich delniku, povaleli se mi po aute a za halasneho pokriku se odpotaceli (policajty mame za rohem)
viktorka_od splavu podle mě je tohle hlavní důvod. Když má někdo ty děti na krku od rána do večera, odpoledne už je vyžene ven. Je to o dost jiné než je mezi třetí a čtvrtou vyzvednout v družině.
letfenixa u nás byly na jaře taky kolem hřišť pásky. Ale v jiných městských částech asi ne.
Pinot Noir u nás taky viselo, že jsou zavřená.
Pinot Noir continuity u nás ne, ale na jedno hřiště mohli jen dvě rodiny, myslím. A museli dodržovat rozestupy. Viselo to na každém hřišti.
Evaeva no právě. a navíc - na tiskovce pobízeli k chození do přírody a do parků.. takže zejtra parky zavřít, předpokládám.
Ja kdyz chci zmenu,tak jdu k segre na zahradu. Rikam tomu park s kavarnou,uvarim si u nich kafe nebo caj, sedim venku na lavicce, vyhled maji na louku, jedno dite spi, druha si hraje. Doufam, ze ten povolenej vybeh bude do 1km, 500 m se mi k ni nevejde! Je to fakt voraz tam.
Něco pozitivního:
Musím říct, že jsem příjemně překvapená naší školkou. Oni se už tihle nejmenší učí, teď na podzim o ČR, probírají kraje, vždycky něco zajímavého z daného kraje, malovali Sněžku, pustili si znělku z Krkonošských pohádek
, povídali si o Ještědu, pak vybarvovali vysílač. .. Povídali si o Masarykovi (Ríša: Tomáš Mary Masary), o Řípu a Praotci Čechovi (Ríša: Král Otec Čech). Super, úplně čumím. Co já si vzpomínám, jenom nás prostě hlídali a občas se zpívalo s klavírem.
Já mám pocit, že už je to ve všech školkách, ne? Velmi dobře si pamatuju, když jsme se doma aranžovali do pozice sv. Václava na koni. Kluci přesně věděli, která končetina má být zvednutá, atd. Fotky pak byly ve školce na výstavce. A pravidelně mívali týden hokeje, když bylo mistrovství, na OH jsme vystřihovali z novin sportovce a děti vyráběly koláže, atd.
A jinak Rišákovy vědomosti chválím :-) Tomaš Mary Masary je nejlepší.
brrr kéž by a ne není
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.