Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline artemisia
297 příspěvků moje polička 22. října 2020 20:21

Karja máš teda široký akční rádius, kafe s příběhem a rodinné výhledy na louku závidím hodně

u nás dneska kontrolovali hlavně roušky v autech, na hřištích nikde nikdo. Ségra s dvěma kolegyněmi projížděla centrem Č.Krumlova a třikrát je stavěli policajti. Městští i státní - nahlédli dovnitř, uviděli roušky a jeďte

Offline viktorka_od splavu
49372 příspěvků moje polička 22. října 2020 20:23

artemisia mě by celkem zajímalo, jak by chtěli kontrolovat ty osoby ze společné domácnosti

Offline JankaM
3109 příspěvků moje polička 22. října 2020 20:26

Mladší má ze školky písničku, nějak takto  ....

rajčata se rozhněvala na zelenou papriku,

boj se vede bez milosti na syčícím rendlíku, 

a pepř pálí ze všech ráží až se rendlík otřásá, 

na kusy je rozsekaná  liberecká  klobása .....

Offline brrr
12367 příspěvků moje polička 22. října 2020 20:28

artemisia U nás byli třeba i nakupovat v obchodě, nebo třeba vařili polívku. Tradičně na vánoce maminky nadělaly těsto a děti s pani učitelkami vykrajovaly a pekly, atd. Normální vesnická MŠ.

Offline artemisia
297 příspěvků moje polička 22. října 2020 20:30

viktorka_od splavu já nevím : čestným prohlášením? Hele, Hamáček nařídil, jak mu Zeman přikázal, a oni dělají, že kontrolojí. Víc za tím nehledám...Ani oni dneska nejevili nějaké známky horlivosti

Navíc třeba v ČK centru fakt chcípl pes, pokuty za parkování teď také nejsou bůhvíjaké a činnost třeba vykazovat

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 22. října 2020 20:33

JankaM jee, to kdysi zapáleně recitoval synovec :) vtipná básnička!

brrr u nás ve školce se taky vzdělávalo a myslím, ze to je už standard, i co slyším v okolí  

Offline artemisia
297 příspěvků moje polička 22. října 2020 20:37

brrr u nás se celoročně omezily(ty učitelky) na školkovskou zahradu protože prý "jak byste uhlídali 26 malých dětí na hřišti?" A nedělali nic, 1. září byla nástěnka po předchozí třídě z června. Každý rok.

Ty venkovské školky jsou lepší vždycky: mamka na jedné učila, a ta z té naší dostávala vždycky záchvat vzteku. U nich se celoživotně MŠ učitelky vzdělávaly, hrnčířský kruh, sauna, venkovní brouzdaliště, altánky pro dny horka, pozorování ptactva, exkurze pomalu každý týden... U nás ve městě ani další konkurenční školky nejsou o nic lepší. Hele, ale zvykli jsme si ty aktivity suplovat doma, no

49372 příspěvků moje polička 22. října 2020 20:38

artemisia jo tak to jo, už chápu. čk tím byl pověstnej ještě za dob, kdy se v práglu dalo zaparkovat v pohodě:-))

Offline artemisia
297 příspěvků moje polička 22. října 2020 20:41

Nemáte tady někdo dítě se zkříženou lateralitou?

Myslela jsem, že jsme to nějak ukočírovali, ale teď při domácí výuce a menší porce hejbání se to teda projevuje víc

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 22. října 2020 20:47

artemisia tvůj závěr se mi nezdá.. Praha, státní školka a exkurze na letiště, do depa MHD, pravidelně do knihovny, školka v přírodě, výjezdy na lyžování a plavání, dopravní hřiště a brouzdaliště na zahradě, v suterénu sauna i keramika. Záleží na ředitelce, jak to vede a jaký si zařídí personál, ne jestli je to venkov nebo město. 

Offline artemisia
297 příspěvků moje polička 22. října 2020 20:52

Tulipe dobře omlouvám se za paušalizaci. Takže moje osobní zkušenost dvakrát školka ve dvou různých maloměstech, dvakrát školka ve dvou různých vesnicích. Osobní skóre 2:0 ve prospěch vesnických MŠ

49372 příspěvků moje polička 22. října 2020 20:56

artemisia no a já maloměsto vs město 0:2 ve prospěch městských takže s tebou souhlasím

Offline artemisia
297 příspěvků moje polička 22. října 2020 21:02

viktorka_od splavu

vidíš a já si na žádné město pořádně ještě ani nesáhla! Trolejbus znají moje děti z obrázků!

49372 příspěvků moje polička 22. října 2020 21:04

artemisia přijeďte do brniska! eeh.. no, někdy

Offline artemisia
297 příspěvků moje polička 22. října 2020 21:13

viktorka_od splavu no však plánuje, že tam budeme na číhané a poštěstí se nám pomáhat nahodit ty spadlé troleje!

49372 příspěvků moje polička 22. října 2020 21:21

artemisia faje, alias sběrače. trolej je ten drát nahoře:-) a teda máš recht, sama si pamatuju jak jsem na ty šoféry fascinovaně zírala a pak i moje děti:P

Offline artemisia
297 příspěvků moje polička 22. října 2020 21:33

viktorka_od splavu

oops, venkovanka promluvila. Od teď faje, hned du poučovat, to mně de

49372 příspěvků moje polička 22. října 2020 21:37

artemisia pardon

Online Karja
44748 příspěvků moje polička 22. října 2020 21:42

artemisia Jeste vlastne mame jednu zahradu a to se slepicema, ale tam to nemam rada, kvuli te pasece na kocarku a botach. Dcera by tam ale byla furt a je to taky par set metru vychazka;-)

Offline Pinot Noir
29927 příspěvků moje polička 22. října 2020 21:43

brrr mluvila jsem se dvěma kamarádkami z jiných částí Prahy a obě teda koukaly, v druhé místní školce to taky není standard. Jak tu někdo zmiňuje pečení (to je teď zakázané), výlety nebo exkurze, tak to asi běžné je, ale takový ucelenější tématický okruh každý měsíc, kdy i zábavy, tvorba a výlety směřují k tématu, to myslím úplně všude není.