Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29927 příspěvků moje polička 23. října 2020 22:29

Evaeva našemu do roka a půl zbývají už jen dva měsíce a je to blbý, resp. teprve to začalo být blbý, takže já šanci na zlepšení zatím nevidím.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. října 2020 22:50

Pinot Noir dynda těžko říct, ale jednou síly budou vyrovnanější, vždyť jsou od sebe jen dva roky. Rvát se budou asi pořád, ale bude to vzájemné:) Mě teda pomáhá, když si takhle stanovím nějaký mezník, kdy se to zlepší. A nakonec mi ani nevadí, když ne, prostě si stanovím další;)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. října 2020 22:51

dynda kluci takový váhový rozdíl nemají (10 a 15kg), tam je rozdíl zejména v chápání a motorických schopnostech.

Offline Kokoska
35020 příspěvků moje polička 23. října 2020 22:52

Evaeva v nejhorsim "jeste 20 let a vypadnou z domu"

Offline Pinot Noir
29927 příspěvků moje polička 23. října 2020 22:54

Evaeva u nás taky váhový rozdíl není moc velký a pořád se zmenšuje. Vik nosí oblečení o tři čtvrtě roku dřív než Ríša! Myslím, že síly vyrovnají docela brzo.

Offline Pinot Noir
29927 příspěvků moje polička 23. října 2020 22:54
Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 23. října 2020 22:55

Pinot Noir aj u nás to bolo takto, najprv bila staršia malinkého, to som sa strašne bála aj hnevala. Potom začal on hrýzt ako zmija, dcera vyzerala ako týrané dieta, dohryzený chrbát, ruky, strašné... naštastie syn rastol a rastie ako z vody, a teraz su rovnako velkí, aj ked máme rozdiel 1,5 roka, tak už sa nemusim o nikoho velmi bát, sily su vyrovnané. Aj to hryzenie už zanechali. A tiež praktizujem kolektívnu vinu, zahučím na nich, že dostanu obaja, ked neprestanu a celkom to funguje :D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. října 2020 23:02

Kokoska nastane to dřív, nejpozději v pubertě zaleze každý k počítači do svého pokoje;) 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 23. října 2020 23:18
Reakce na Pinot Noir:

Evaeva u nás taky váhový rozdíl není moc velký a pořád se zmenšuje. Vik nosí oblečení o tři čtvrtě roku dřív než Ríša! Myslím, že síly vyrovnají docela brzo.

Minule som sa zaradovala, že má starší 14 kíl a je medzi nimi rozdiel 3 kilá . Výškovo ho asi tiež rýchlo dobehne. Starší nemá ani meter. Naposledy keď bol v škôlke tak ho kvôli nedostatku učiteliek preradili k najstarším a zjavne tam dosť trpel, prvý krát sa mu v škôlke nepáčilo a doteraz hovorí, že sa mu posmievali, že je malý :(. No bola som trochu nahnevaná, že zrovna toho nášho štupla dali k predškolákom. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 23. října 2020 23:23

Evaeva 

U nás je ten rozdíl tak 7 kg a 20 cm. Holčička byla už od narození o dost drobnější. Třeba když se o něco přetahují, tak vždycky užuž vidím, jak hodí záda a praští hlavou o zem

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 23. října 2020 23:27

Krásne, sa tu zabávam

Dnes sme pozorovali, ako hasiči dezinfikujú ihrisko a už sme asi doihriskovali konecne syn sa predral pred dievčatko, ktoré bolo dnes jeho kamarátkou a kolegyňou, doposiaľ vždy ustúpil

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. října 2020 23:29

dynda u nás je právě taky nejvíc takových chvil, kdy starší prostě neuvaží, že brácha stojí spíš silou vůle a tak. Těch "zákeřných" útoků je naštěstí minimum. Kluci jsou oba na 50. percentilu, oni jsou v mnoha ohledech jak přes kopírák.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 23. října 2020 23:36

Evaeva 

U nás vedle rozdílného pohlaví je každý dítě jiný i v ostatních ohledech - hlavně záliba ve spánku, nátura, různé talenty. Uvidíme, jak se budou vyvíjet, zatím je to den a noc, oheň a voda. Nečekala jsem to, myslela jsem si, že vím, co mě podruhé čeká a prdlajs. Poprvé v životě jsem viděla dítě mlátící hlavou o zem nebo o nábytek, zeď... až s malou dámou. Vlastně od nějakého věku to má na denním pořádku

Offline Pinot Noir
29927 příspěvků moje polička 23. října 2020 23:37

Evaeva dynda u nás naštěstí taky nejsou zákeřnosti, ale stačí, že starší mladšímu něco vytrhne z ruky, ten se klátí jak třtina a vždycky si říkám, ustojí to, neustojí... A taky na něj zařve, a to vidím, že se Viktorek bojí, to je mi ho úplně líto :(

Online Potrefenáhusa
38900 příspěvků moje polička 24. října 2020 06:48

Já tyhle bitky sourozenců viděla prvne u kamarádky, co měla kluky rok a půl od sebe, tenkrát jim bylo 1,5 a 3 a fakt to vypadalo, ze ten starší mladšího zmrzačí. Třeba ho chytil za ruce a zacal s nim někam utíkat, po par krocích ten vratkej mladší hodil strašnou držku, fakt hrozny to bylo, furt se někde strkali a breceli. 
ale dneska dobrý, už jsou velký 

Offline Pinot Noir
29927 příspěvků moje polička 24. října 2020 07:16

Potrefenáhusa naši se ještě často rvou o maminku. Jakmile mladší uvidí, že mám Ríšu na klíně, okamžitě vyrazí a sápe se na nás. Začnou se přetlačovat, já dostanu loktem pod oko, kolenem do žaludku, nakonec mě Viktor kousne a jdou si každý po svých.  

Online Potrefenáhusa
38900 příspěvků moje polička 24. října 2020 07:24

Pinot Noir To taky, no, fakt uf. Ale ty mladší jsou pak takový dost zocelený :-)

Online viktorka_od splavu
49372 příspěvků moje polička 24. října 2020 07:28

Potrefenáhusa oni se asi zoceli i rodice:-) ja kdyz jsem tohle vyvdala byla jsem docela vydesena, starsi mladsiho masakroval celkem krute a ten ho zase provokoval intelektualni prevahou. kdyz jsem naznacila muzi jestli to neni misty pres caru, nechapal o cem mluvim, ze si niceho nevsim:-p

Offline Pinot Noir
29927 příspěvků moje polička 24. října 2020 07:54

viktorka_od splavu jo, rodič se taky zocelí. Už když byl mladší novorozenec a starší ho různě zalehával a projevoval lásku různě silným nátlakem, říkala jsem, že tohle dělat mému miminku cizí parchant, tak ho roztrhnu jak hada

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 24. října 2020 08:08

Minulú sobotu som prvýkrát dostala raňajky do postele -banan, a dnes to bolo jablko s piškótami