Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
43187 příspěvků moje polička 26. října 2020 23:40

brrr spíš komu se neperou

Mě se masej furt a oblíbený argument je: já nechtěla...

Beru to jako ty rvačky mláďat velkých koček. Jinak se mají rády. 

Offline Jimik
příspěvků moje polička 27. října 2020 02:04

INCOM1 Jos Potrefenáhusa Já jsem rodila v Podolí a musím tamní laktační poradkyně pochválit. Taky jsem rodila císařem, takže tělu chvíli trvalo než se nastartovala laktace, ale celou dobu za mnou aktivně chodily, radily a malý dostával zatím mateřské mléko z jejich banky mateřského mléka. A taky mají každý týden přednášky pro novopečené matky a jsou k dispozici i na odděleních v konzultačních hodinách.

No a zatímco 4. den po porodu jsem si ještě zoufala, jak já to svoje dítě uživím, tak 5. den už jsem se sháněla po odsávačce. A malý teď ve dvou měsících váží přes 5 kilo, což ve spojení s tím, že pořád ještě neudrží hlavičku je dost masakr. Ta Fibingerová je přesná  

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 27. října 2020 07:05

Jimik Tak to zní skvěle, takhle by to mělo být všude. Ideálně k tomu kdyby každý pediatr měl a v případě potřeby předal kontakt na laktační poradkyni působící v dané čtvrti. 

Jinak tohle v kombinaci s těžkým miminkem znám, náš se pořád rád chová a moc nemá rád šátek ani nositko, musím ho to naučit, už ho fakt moc dlouho neudržím. 

Offline Potrefenáhusa
38900 příspěvků moje polička 27. října 2020 07:08

Jimik Na konci sestinedeli, kdy jsem vracela váhu, měla 4,80.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 27. října 2020 07:23

žluťásek moja malá chcela vedieť, ako robí panda, tak som pustila nejaký šesťminútový dokument o pandách. Síce sme sa nedozvedeli aké vydáva zvuky, ale zistili sme, že panda ocikáva stromy tak, že pri tom robí stojku, a to teraz malá všade robí vrátane zvuku akože ciká :-)

A pandu som sa už naučila nakresliť tiež :-)

Offline Jimik
příspěvků moje polička 27. října 2020 07:41

INCOM1 Tem náš šátek kategoricky odmítá a to jsem si malovala, jak ho budu nosit. Jediné co mě trochu zachraňuje je Snugglebundl  Moc jsem tomu nevěřila, byl to dárek, ale fakt to používám každý den.

Offline Jimik
příspěvků moje polička 27. října 2020 07:50

Potrefenáhusa Tak to jdeme ve vašich stopách.

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 27. října 2020 08:18

Jimik to bych asi taky zpočátku využila! Taky jsem se těšila na šátek, asi dvakrát v něm byl spokojený a usnul, jinak řev dokud jsem ho nevyndala. Teď máme půjčené nosítko a testujeme to, tak doufám že si to oblíbí. 

Online Karja
44750 příspěvků moje polička 27. října 2020 10:04

INCOM1 No radsi si ho to odnauc nebo nauc ten satek. Ja ted mam ten zanet slach v zapesti nebo co to je (ja tomu doktorovi skrz vsechny ty ochranne prostredky nerozumela). Ale zalezi jak ho/ji drzis. Ja to vsechno taham v levym zapesti a pravou pracuju nebo nosim neco dalsiho.

Offline Potrefenáhusa
38900 příspěvků moje polička 27. října 2020 10:17

Karja  tlapkam moc.

Online Karja
44750 příspěvků moje polička 27. října 2020 10:23

Potrefenáhusa Jo, ale uz to je dva tydny, dostala jsem opich a od te doby si to dost hlidam. Ted by se mi nechtelo na dalsi. A hlavne to nedavaji donekonecna, pak se doporucuje nejaka operace, coz je na dva tri tydny rucka v sadre, ale zas je klid navzdy. No mivam obcas ortezu a hlidam si to;-). 

Offline Potrefenáhusa
38900 příspěvků moje polička 27. října 2020 10:30

Karja Mne stačila v těhotenství ta nemohoucí ruka s utlacenym karpalem, když si teď představím, ze by mi nefungovala, tak už bych davno byla v Bohnicich 

ja se furt snazim ty ruce a strany pravidelně střídat, i aby dite nebylo šišatý, ale je to narocny 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 27. října 2020 10:52

Moderní výchova u nás doma: Táto, ty mě rozčiluješ! Ne, já tě vychovávám. Samozřejmě jde o pyžamo teď v 11.

Offline JankaM
3109 příspěvků moje polička 27. října 2020 12:17

Jimik to je super výmysl

ja tedy takto používala malou deku a ne při spaní, děti z toho měli hroznou psinu. 

Offline Jimik
příspěvků moje polička 27. října 2020 12:28

JankaM Ze začátku mi to fakt hodně pomohlo, jak jsem měla po císaři břišní svaly mimo provoz, tak na všelijaké zvedání a poponášení to bylo skvělé, že byl malý celý podepřený, nikde mu nic nepřepadávalo. Teď to používáme jako houpačku na uklidnění, krásně to funguje a baví ho to a snadno se přesune, když usne aniž bych ho vzbudila.

Offline Sweet Potato
40480 příspěvků moje polička 27. října 2020 13:10

Jimik To bych byla před 17 lety dost ocenila. Ale ještě bych k tomu musela všude natlouct skoby, kam bych ten raneček po vyjmutí třeba z autosedačky nebo uhoupání zavěsila.

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 27. října 2020 13:14

Tak doufam, ze ty vase karpaly a zanety slach nejsou nakazlive! Mne stacil ten houser minuly tyden, to byla teda sila, byla jsem s dvema detma a domacnosti pekne nahrana. Ale nejake benefity to melo, mycku prenechavam i nadale muzovi s tim, ze nektere pohyby mi stale nedelaji dobre

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 27. října 2020 13:21

Karja to tě lituju moc a jdu hned zkoušet šátek

Offline Potrefenáhusa
38900 příspěvků moje polička 27. října 2020 13:22

Sweet Potato Se obavam, ze někde zavěšený to určitě tak dobře nefunguje 

Offline Sweet Potato
40480 příspěvků moje polička 27. října 2020 13:29

Potrefenáhusa Já nosila Sirénku v babyvacu a někdy (občas) na pohybu, chození, houpání netrvala, dovolila nám sedět. Ale musela být ve visu. Jak jsem se ji pokusila něčím podložit, ulevit si zádům, spustil se alarm.