rasaNori Ja uz jsem tak rezignovala, na svuj zivot nebo jak to.rict, ze mne uz ty dve na krku ani nevadej. Ja mam ze dne jedinej pozadavek a to v klidu se bez rvani dlouho osprchovat, natrit se aspon nejakyma serepetickama a cus.
Vše o těhotenství a dětech
Karja v tomhle módu jsem jela celý minulý (školní) rok. Jakmile jsem se smířila s tím, že R. není na školku zralý a že nemá cenu dumat nad tím, co by, kdyby, přestalo mi vadit, že je mám oba na krku. Ovšem všechno, co se týkalo mé osoby šlo stranou. Ale nijak zvlášť mi to nevadilo, brala jsem to jako další období ;) Kamarádka, která má ke stejně starým dětem pomoc rodičů, nebo spíš teda full servis, plus starší dítě ve školce celý minulý rok, mě vždycky litovala a ptala se, jak to zvládám... A mně to nepřipadalo vůbec špatné. Zato když už do té školky chodit začne, ty si zvykneš na dočasnou pohodu matky jednoho dítěte, a pak to máš mít znovu doma... ![]()
Pinot Noir no ani nehovor. Som si nevedela už na jar pri prvej vlne predstaviť byt s obidvoma zas doma. A už to mám druhý krát. Ale zvykla som si zas rýchlo, už mi to (až na občasné krízy) ani nepríde.
Pinot Noir já třeba syna letos do školky nedala schválně, ne kvůli covidu, ale ta ranní každodenní organizace mě od toho odrazovala. Plus si teda myslím, že není úplně zralý, ten rok mu prospěje. Nakonec jsem ráda, že nemusím řešit, jestli ho tam dávat nebo ne. Popravdě řečeno ten straší mi doma vůbec nevadí, to spíš ten mladší;)
Pinot Noir Ja mam nastesti jednu kamaradku, co je tak nejak stejne v pytli, co ja. Proste doma, narvany deti, nic neudela, furt s nima. A to me drzi nad vodou, ja bych si asi jinak myslela, ze jsem hrozne neschopna a neumim si to zorganizovat nebo ty deti nejak spacifikovat;-).Taky to beru jako obdobi, ale uprimne jsem myslela, ze bude kratsi:-D Ze v deseti mesicich to uz bude ,,pohodicka,, nebo nejaky volny cas a tak. Tak nic noc!:-D:-D
Evaeva já byla loni nakonec taky ráda, protože co si budem, to ráno je docela stres, a nemuset nikam a nic celé dopoledne má svoje výhody.
Karja mě se i u druhého potvrzuje, že to období 12 až 15 měsíců je pro mě nejotravnější. Ale pořád mám pocit, že "život" mi spíš bere kovid než děti. Možná to teda mám akorát na co svést;)
Evaeva hele to si pořád říkám, jestli jsem v širém okolí jediná? Že by mi ta organizace a logistika vůbec nestála za to
Jsem teď skoro ráda za homeoffice, že můžem spát a snídat podle libosti. I když jsem si teda po 4 letech doma představovala nástup do práce trochu jinak, než sednout v kuchyni k notebooku ![]()
Ahoj, doporučuji ACORELLE mycí gel, používáme od narození a nedám na něj dopustit. Synovi jsou čtyři roky a já jej s oblibou používám na intimní hygienu ;-)
Pinot Noir já teda měla naplánováno pro ně několik kroužků, ale to je prostě něco jiného, není tam ta povinnost. Já se teda děsím i výběru té školky, mám na výběr asi tak ze tří, ale vím, že dopředu to stejně těžko poznám.
žluťásek ty už pracuješ? Tak to ti zas s prckem za zadkem nezávidím;) Já myslím, že tvůj syn tě taky až tak "neprudí" jako ten můj, že si umí hrát sám a tak. To si to pak člověk rozmyslí.
žluťásek nie si. Mne by to asi tiež nestálo za to keby sambo nevodil syna do škôlky a nas s mladším nenechal spať
. Tieto pomalé rána mi budú raz veľmi chýbať.
Evaeva příští týden ![]()
Uteklo to moc moc rychle. Vždycky si vzpomenu na Mutzi, jak měla osypky z těch mamynek, co trčí 4 roky doma. Klidně ještě další bych si dala ![]()
žluťásek člověk chce vždycky to, co nemá. Na mateřské se těší mezi lidi a po mateřské v tom kolotoči školka-práce-nákup-školka-domácí práce by docela rád bral mateřskou.
Pinot Noir Kokoska Já u prvního naopak v roce staršího s prací sekla. Já teda pracovala tak dvě hodiny denně, to se zvládlo během spánku, no a pak už spal míň. Byl to pro mě především výborný relax, ale teď jsou i ty dvě hodiny denně moc. Taky mi přijde, že ta mateřská utíká rychle, navíc se člověk vrací do práce zrovna, když to dítě začne být použitelné. Samozřejmě se těším mezi dospělé lidí, ale toho kolotoče školka, práce, nákup, školka se děsím už teď.
žluťásek přeju ti, ať si všichni rychle zvyknete.
Mne sa na zvládnutie toho kolobehu zdá čiastočný úväzok ako ideálny.
Kokoska já teď byla tak poslední dva roky fakt moc spokojená, syn je hrozně skvělej, ani nemám moc důvod od něj chtít utíkat :) stačilo mi jednou za čas vypadnout třeba s kamarádkama hrát hry, jednou za týden na chvilku sama se projít. Ale jinak s ním hrozně ráda trávím čas, bude mi to chybět. Už když začal v září chodit dopoledne do školky, cítila jsem, jak najednou máme mnohem míň času. (Tak covid nám ho vrátil vrchovatě, teda.)
Ja jsem si materske prolozila nekolika lety prace a dost me to nabilo a mozna i diky tomu jsme se rozhoupali k druhemu potomku. Byla to trochu rasovina, v 6.30 uz jsem byla v kanclu, zadna prokrastinace, v 15.30 uprk do skolky via samoska. Ale ten rezim mi delal dobre, pekne jsem se oblekala, luxusne jsem obědvala, prohodila par slov s kolegy, cestou domu jsem treba neco zaridila, parkrat do roka stihla kafe nebo obed s kamaradkou... Dobre to bylo. Ted s tema dvema to bude asi masakr, navic mi uz nejspis nebudou pomahat nasi, kteri syna casto vyzvedavali ze skolky, coz byla ohromna pomoc. Tak se navratu do prace dost bojim, mela bych se vracet pristi rok a nehrnu se tam tak nadsene jako po prvnim diteti. Jen si vroucne preju, aby se ten po.rany virus za ty dva roky nazral a dal pokoj, protoze jinak nejspis skoncim jako chuda matka v domacnosti a pedagog samouk v jednom:(
Jinak od deti nemam potrebu utikat, na starsiho nebylo v minulem roce moc casu, byli jsme spolu tak 3 hodiny denne, z cehoz jsem hodinu zabila pripravou vecere. Ted si to vynahrazujeme, jen je blbe, ze petilete dite uz by ocenilo obcas treba nejaky vylet, cestu vlakem, muzeum, zoo, ale moznosti jsou ted omezene. Tak sedime doma a ja mam kolikrat pocit, ze akorat vymyslim dalsi a dalsi pracné a sofistikivane zpusoby zabijeni casu (ve vyrobe kastanovych zviratek proste velky smysl nevidim) a vecer se menim na zde postovaneho tyranosaura, ktery startuje pri sebemensi prkotine.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí