Tak mne kontakty s lidma chyběj moc, ale představuju si to naplňovat jinak než chozenim do práce :-)
Vše o těhotenství a dětech
Me to doma teda vyhovuje dost, ale prece jen bydlim ve meste, mam k dispozici auto a porad neco zarizuju a litam, jednam s lidma atd, cimz se podle me celkem nic nezmeni ani po materske. Kdxz mam jen jednu tak to jde i s deckem, se dvema si nektere akce nedovedu predstavit.
Mne kontakty doted moc nechybely, po praci se mi teda nestyska ani nahodou a klidne bych se do ni uz nevratila:D
rasaNori Velkamala se hrozne tesivala az jednou pujde do skolky, byla to takova motivacni pomucka pro uceni se novych veci. A dneska mi rika ,,a ja do ty skolky nepudu, budu s mamou doma,,. Takze ja se ji nezbavim ani za rok:-D.
Po kom to asi má ![]()
Karja já měla taky bezůdržbový (mi to nenechá napsat nad u čárku) dítě, použila jsem tak akorát dětský šampon a mýdlo. Ale když jako mimino začal chodit na plavání, tak se mu kůže trochu vysušovala. Koupila jsem tenkrát Lipikar, drahý to bylo jak šlak, ale byla toho velká láhev a používali jsme nakonec všichni. Na kluka po plavání, na suchý obličej z mrazu, já si s tím mazala obličej taky místo krému, nepálilo to, neštípalo v očích, i v létě po sluníčku dobrý, poškrábaný ruce z práce na zahrádce, holeně odrbaný od ostružin, všechno se líp hojilo. Takový univerzální pro celou rodinu. Bylo to takový mlíko tělový, nevím, jestli se ještě vyrábí.
Nemate tu nekdo zkusenost s nosenim Frejkovy abdukcni perinky kvuli kyclim? Jak dlouho jste nosili, nejake triky... Vyfasovali jsme ted v 7 tydnech, nalez je spis hranicni nez nejaka hruza, ale pry lepsi ted tri mesice zatnout zuby a nosit. Je mi maleho lito, ale on nevypada, ze nejak trpi.
Jinak po praci se mi styska hodne, kor ted. Mam az skoro vycitky, ze jsem doma a ne nekde na JIPu. Nejradsi bych vyrazila pracovat do Letnan, jestli je zprovozni
.
Mne se do prace vubec nechtelo, byla jsem doma spokojena. Sla jsem na polovicni uvazek az po 7 letech doma, kdy bylo synovi 3.5 a myslim, ze jsem klidne mohla rok jeste zustat doma. Byla to zbytecna honicka, byl casto nemocny, dcera v prvni tride, stresy pro vsechny... tahla jsem to takhle rok a kus a pak jsem si dala zase rok v domacnosti a kdyz jsem letos nastoupila na plny uvazek, tak to bylo vsechno uplne jine.
Musim se priznat, ze jak rano vodi deti muz, protoze ja uz jsem tou dobou 1,5 h v praci, tak mi odpadlo velke mnozstvi stresu. ![]()
![]()
Mě práce chybí moc, ale nejvíc mi chyběla první rok příšerky, to bych dala skoro cokoliv za to, kdybych ji bez výčitek mohla strčit někomu jinému a utéct do práce. Ale zároveň se mi nelíbí, že pak už nebude moc prostor na nějaký společný aktivity. Stejně je to debilne vymyšlený, dokud je to otravny mimino, tak je má člověk celý den na krku a sotva s dítětem začne být pořádně sranda a dají se podnikat různé aktivity, tak aby ho člověk strčil do školky a mazal do práce ![]()
Stejně tak jsem se celý léto těšila jak bude příšerka 2x v týdnu ve školce a já budu doma jen s krtečkem a budu mít spoustu času a až tam začala chodit ,tak jsem si uvědomila, že ten kdo mi doma "zavazí " je krteček a mnohem radši bych strčila do školky jeho a příšerku si nechala doma ![]()
Aranel No my ji do ty skolky stejne nebudeme mocz dat, aniz by si o nas cela vesnice nepovidala. Ted si hrala s bratrankem na tygra nebo co, on ji rika ,,jdi do klece,, a ona ,,ty jdi do prdele,, a vybehla z loznice, podivala se na me a rika ,,a ty taky,,. Jako my zas tak hrozne doma nemluvime. Snad to ty deti zachytavaji protoze je to hodne jiny, a v domacnostech, kde je to bezny, by je to zas tak netankovalo.
Do prace bych sla hned, tak na pul dne;-)
Sairon tohle mám úplně stejně, taky bych je do školky šoupla spíš od narození do dvou let:)
Vrátím se k debatě o příspěvku od zdravotní pojišťovny. Jak dokládáte zaplacení? Dcera chodí do kroužku, jehož provozovatel automaticky každému pošle potvrzení o úhradě. Mají to vypracované, přesně uvedené, jaké podmínky pojišťovny to splňuje, rozepsané podrobnosti, kdo, kdy a kolik za co zaplatil. Platila jsem to převodem. Tak jsem toho poprvé využila, že to bude jednoduché. Naskenovala to potvrzení, které přišlo e-mailem, vyplnila formulář pojišťovny a odeslala datovou schránkou. Pojišťovna mi poděkovala za žádost a prý je to nedostatečné a musím přinést osobně nebo zaslat poštou originál potvrzení o zaplacení. Mi to přijde na hlavu. Kontakt pojišťovna uvedla jen na infolinku, tak mi obecně řekli to samé. Víc tomu teda nehodlám věnovat, ať si ten příspěvek nechají. Ale hlava mi to nebere.
Jimik skús od little angel tieto https://www.littleangel.sk/kategoria-produktu/detske-oblecenie/detske-oblecenie-ponozky/ , sú výborné, syn (dva roky) aktuálne nosí veľkosť 3.
notna já jim posílám poštou doklad o zaplacení + formulář (zpmv), ale třeba u OZP se to podává přes internet, je tam třeba i vidět, kolik peněz kdo vybral, můžeš tam mít i děti. Zpmv žádný takový přehled nemá, já vůbec nemám přehled, co už jsem vyčerpala a co ne, zvlášť když něco třeba převedu dětem a něco oni zamítnou.
notna Ony ty pojišťovny jsou praštěné, já bych to vůbec neřešila, jediné, co mi kdy prošlo v pohodě, byl příspěvek na očkování, ten mají asi natrénovaný, jinak je to bída.
Jos Já mám osobní zkušenost, naštěstí si z toho nic nepamatuju. Netušila jsem, že to pořád existuje.
EvaevaJe to vzp. Na poštu kvůli tomu nepůjdu. Stejně bych jim mohla poslat akorát to stejné, jen vytištěné z pc. Přijde mi to v dnešní době fakt na hlavu. Sranda je, že firemní věci mi vzp přijme i bez podpisu, bez datovky, zaslané e-mailem na jejich podatelnu.
Malenge už to dál taky řešit nebudu. jen jsem z toho docela překvapená, že s tím dělají takové potíže.
notna já jsem si kvůli tomu koupila známky, když jsem to řešila naposledy:) Je fakt, že teď by to mohli mít vyřešeno lépe.
Karja
já to úplně vidím
Máte někdo tip na nějakou knížku, kde je hezky zpracovaný vánoční příběh (jako narození Ježíška...) pro opravdu malé děti? Dnes jsme narazili na tři krále a zajistila jsem, že moje schopnosti podat to synovi jsou značně omezené:)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí