Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 29. října 2020 13:22

711990 Díky, píchnutí je opruz hroznej. 

rasaNori na ten jsem koukala. Nějaké nevýhody?

Offline pilgrim
171 příspěvků moje polička 29. října 2020 13:23

711990 Potrefenáhusa No, ehm, ten náš čtyřměsíční, kterej ani nedrží hlavičku (z čehož jsem poněkud v tenzi a rehabilitaci nám zavřeli ), má zelenej rekanken mini taky schovanej (ale je teda po mně ).

Offline Jimik
příspěvků moje polička 29. října 2020 13:24

Chtěla bych se zeptat, nemáte náhodou tip na dětské ponožky pro miminka, které nesjíždějí z nohy? Náš 2 měsíční junior většinu do hodiny sundá, ne tedy cíleně, ale jak těmi nožkami pořád šmrdolí tak se ponožky postupně potupně odplazí. Zatím máme jen jedny poděděné, které drží, aniž by svíraly, značka neznámá, takže vím, že existují, jen nevím, kde je hledat.

Offline continuity
43188 příspěvků moje polička 29. října 2020 13:28

rasaNori já myslím,že měli učite minimalne 8L, nějaký Boll se zdrhovadlem a klopou na přezku - už se nedělá, doporučuji síťové kapsičky na boku. U nás ho nosily jeste na školy v přírodě a tam se musely vejít, kromě svačiny a náhradního oblečení, i přezůvky a plysacek. Normálně to nosily ještě kus školy a ještě je zdědily děti od kamaradky, ja bych klidně investovala. 

Já ty zipy na batohach moc nemusím, je to věc, která se odporučí jako první. Teď teda male zipove mají, a nosí je narvané plyšákama, tak jsem zvědavá, kdy to ponesu do opravy. 

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 29. října 2020 13:38

@Mrakoplas hele ale je! Kdyz koupis polstrovani popruhu, tak lepsi batoh neznam!

pilgrim no teda tak to mam zpozdeni s nakupem! s tou fyzio je to naprd, mate aspon nejaky cviky uz?:(

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 29. října 2020 13:46

Jimik nejlepší byly z hm, dlouhé jako podkolenky, ohrnovaci. Velmi podobné měli i v tescu, ale ty z hm mnohem lépe držely, jen tak je neskopal

https://www2.hm.com/cs_cz/productpage.0871241004.html

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 29. října 2020 13:48

711990 no tak to asi chodíme na iné túry . Polstrovanie na chrbte a vetranie to asi nemá, že?.

Ale jako pekný je ale skôr do mesta, na túre by mi z neho odišiel chrbát.

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 29. října 2020 13:54

Jimik Nasemu miminku drzi dobre snad jen ponozky Hoza, nanestesti mame jen 3 pary, obchod zavreny a nechce se mi takovou malickost objednavat s dovazkou...Nedavno jsem objednavala starsimu boty a samozrejme jsem zapomnela do kosiku prihodit ponozky . Jsou myslim ceske a fakt drzi a vydrzi.

Offline Zuzuli
3803 příspěvků moje polička 29. října 2020 14:09

Jimik tyhle ohrnovaci z hm, meli ruzne barvy, my mame bezove a sede. Ty male vydrzi na noze celou noc a to je co rict, taky porad mele nohama. A uz si je teda i sundava. 

Offline pilgrim
171 příspěvků moje polička 29. října 2020 14:10

711990 Stihla jsem tam s ním jít jednou, než to zavřeli (ta rehabilitace je totiž v areálu bazénu v Podolí), a to jsme se dostali akorát k tomu, jak ho mám správně přetáčet na bříško, aby si tím posiloval břišní svaly. Koníky pase a i na břiše vydrží, ale když s ním doktorka dělala trakční test, tak ta hlava mu furt padá . Doktorka říkala, ať ho nosím v takovym tom přednim klubíčku, že hlavu postupně držet začne, ale mám pocit, že to trvá nějak strašně dlouho a všude čtu, jak by to měl zvládnout nejpozději do konce čtvrtýho měsíce...

Offline Jimik
příspěvků moje polička 29. října 2020 14:28

žluťásek Gatita Zuzuli Díky za tipy, vyzkouším. Na noc jsem se ani ponožky dávat neodvážila, je věčně odkopaný, takže overal s ťapkami to jistí. 

Offline Potrefenáhusa
38900 příspěvků moje polička 29. října 2020 14:37

Jimik  ty ponozky mi ještě přijde dobrý koupit větší, aby v ni bylo fakt místo 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. října 2020 14:40

Jimik existují i takové "držáky" ponožek, takový jakoby návlek. Ale konkrétně neporadím, já jsem tým bez ponožek:) 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 29. října 2020 14:42

pilgrim 

Těmi měsíci se už neřiď. Spíš dítě potřebuje vždycky nějaký čas na zvládnutí každé dovednosti. Pokud začalo později, už to těžko dožene v ten tabulkový čas. Myslím, že se bere třeba 14 dní na naučení a dalších 14 na upevnění / opravdové zvládnutí. Syn dělal všechno na poslední chvíli, taky jsem měla nervy, ale má teď pěkné držení těla, boty nešmajdá, tak to snad dobře dopadlo.

Offline Zuzuli
3803 příspěvků moje polička 29. října 2020 14:44
Reakce na Potrefenáhusa:

Jimik  ty ponozky mi ještě přijde dobrý koupit větší, aby v ni bylo fakt místo 

​Tak vetsi pri tom divokem kopani nedrzi vubec

Offline Potrefenáhusa
38900 příspěvků moje polička 29. října 2020 14:47

Zuzuli Mne přijde, ze ponožky, co jsou úplně akorat, sjizdej z ty nohy sotva je člověk nasadí 

Offline Zuzuli
3803 příspěvků moje polička 29. října 2020 14:57

Potrefenáhusa jak ktere. My doma meli uz snad patnact typu, moje mama nam porad nejake kupovala a zkouseli jsme, co se male na noze udrzi. Tesco, h&m, c&a, lindex, lidl, neco privezla z nemecka, ani si nepamatuju, co vsechno doma bylo. A jedine jsou tyhle ohrnovaci, ted mame z h&m, na jare jsme je kupovali v c&a, kde je uz bohuzel ted nemely. Ve velikosti, co je akorat, krasne drzi,vetsi padaji. Jakekoliv neohrnovaci okamzite sjizdeji, tam je asi velikost jedno. Nejhorsi byly vsechny ponozky s ousky a oblicejem zvirete. Krasne, ale okamzite dole. 

Offline Zuzuli
3803 příspěvků moje polička 29. října 2020 15:01

I kdyz ja mam ted paradoxne dite skoro porad bose. V noci spi u me pod perinou a neodkopava se zpod ni (nechapu, ze u sebe v postylce byvala odkopana vecne) a pres den je naboso taky. Ja i muz doma ponozky nenosime, pokud neni fakt zima, pknozka je prvni vec, co doma sundavam, a ani jeden z nas je nenosil ani jako dite, tak si rikame, ze to bez nich prezije. A taky si porad strka nohy do pusy a ponozky ma vecne mokre, tak lepsi zadna ponozka nez mokra ponozka a ja porad vzpominam, jak jsem cely zivot stvala sveho dedu, ze jsem behala doma po kamenem schodisti porad bosa bez papuci. 

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 29. října 2020 15:13

Zuzuli  vídala jsem na dětech toto. osobní zkušenost nemám. osobně bych dala buď tepláky s tapkama, pokud je třeba udržet nohy v teple nebo se na to vybodla

Offline brrr
12368 příspěvků moje polička 29. října 2020 15:14

rasaNori Ve školce měli kluci tohle, vleze se tam kupodivu dost (přezůvky, mikina, atd.) Zvířátka mají různá.