Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 03. listopadu 2020 17:56

Lamicka já nych šla do něčeho jako Merkur.

Jinak syn  od někoho dostal tuhle stavebnici (nesplňuje teda tvoje požadavky, není šroubovací) a je z ní nadšený, opakovaně si ji staví. Cihličky se lepí nějakým lepidlem, co k tomu je, a jde to pak rozebrat a postavit znovu. Je to moc pěkné.

https://www.wiseelk.cz/wise-elk-hodinova-vez/

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 03. listopadu 2020 17:56

@Continuity @mulen u nás to naštěstí odnikud netahají a školka je deklarovaná přísně bez sladkostí. Když to dostanou, nic nezakazujem. Ale celý ten advent apředvánoční čas je samá sladkost. Muž jim chce mnohem raději dávat mikuláše a já pak peču cukroví a vánočky, prostě je toho moc. Myslím, že @žluťásek psala o těch kazech- tak dtto. A to jeden fakt bez cukrovinek, nikdy žádný mlíko, nebo slazený pití na noc. U zubaře jsem si už připadala jak socka, co se nestará dítěti o chrup, chudákmi ukazoval, že to má v mezizubních prostorech, má strašně natěstno poskládaný zuby... takže 24 dní čokoládiček následované 14 dny cukroví jsou pro mě noční můra. 
To lego mě asi zaujalo nejvíc, nevím, jestli by je bavily nějaká ta leporela, jsou sice na knížky hrozně moc, ale u těch leporel bych asi nevěděla, jestli by zabodovaly.

Na zážitkové, úkolové a veškeré připravované naprosto nemám sílu a kapacitu a obdivuju hluboce všechny matky, které tohle podnikají.

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 03. listopadu 2020 17:56

@Continuity @mulen u nás to naštěstí odnikud netahají a školka je deklarovaná přísně bez sladkostí. Když to dostanou, nic nezakazujem. Ale celý ten advent apředvánoční čas je samá sladkost. Muž jim chce mnohem raději dávat mikuláše a já pak peču cukroví a vánočky, prostě je toho moc. Myslím, že @žluťásek psala o těch kazech- tak dtto. A to jeden fakt bez cukrovinek, nikdy žádný mlíko, nebo slazený pití na noc. U zubaře jsem si už připadala jak socka, co se nestará dítěti o chrup, chudákmi ukazoval, že to má v mezizubních prostorech, má strašně natěstno poskládaný zuby... takže 24 dní čokoládiček následované 14 dny cukroví jsou pro mě noční můra. 
To lego mě asi zaujalo nejvíc, nevím, jestli by je bavily nějaká ta leporela, jsou sice na knížky hrozně moc, ale u těch leporel bych asi nevěděla, jestli by zabodovaly.

Na zážitkové, úkolové a veškeré připravované naprosto nemám sílu a kapacitu a obdivuju hluboce všechny matky, které tohle podnikají.

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 03. listopadu 2020 17:56

Sweet Potato  No jasně, maminka z nich vyráběla čokoládu na Vánoce!! 

Online continuity
43188 příspěvků moje polička 03. listopadu 2020 18:05

marieu no mě to baví, to není žádná zásluha, já to vymyslím už od října.

A letos mě hrozně mrzí, že jsem v práci, kde je to nejhorší před koncem roku. zas v kombinaci s tím homeofficem to snad nějak půjde. Večer na to vlitnu a vymyslím to. Vůbec nevím, kde skočil ten loňský papir s úkoly. 

Online Lamicka
14199 příspěvků moje polička 03. listopadu 2020 18:09

Garfie Gatita Merkur! Na nej jsem uplne zapomnela. Ta hodinova vez by ho asi nebavila, potrebuje utahovat sroubky :)

Evaeva diky za tip, to by se mi libilo pro synovce, tak si pisu na seznam :) syn uz potrebuje neco vic. Jeho treba hrozne bavi tahle auta.

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 03. listopadu 2020 18:09

@continuity asi jsem nemožná. Považuju za výhru, že mám univerzální seznam dárků téměř pro všechny téměř ke všem příležitostem a z něj namrskám objednávky k vánocům. Jsem 2 dny v práci, kterou si nosím v hlavě dost domů, zbytek jsem plně na rodičáku bez hlídání, domácí kolotoč a mám dost. Víc ani ťuk, ani myšlenku... pořád se uklidňuju, že děti jsou ještě malý já vim, ha ha)

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 03. listopadu 2020 18:18

Koukam jak blazen, naše babičky žádný hračky ani sladkosti nehrnou, ani nevím, jestli se teda nemam cejtit osizena :D kdyby bylo v kalendáři 24 hopiku, tak se asi syn zblázní radosti, od loňska si s nimi hraje každý den, už jsem musela několikrát dokupovat. 

A pytlicky jsem samozřejmě taky sila, mateřský tvorilkovstvi dolehlo i na mě

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 03. listopadu 2020 18:58

Vánoce se blíží, tak si jdu pro radu. Co dát vnučce, která tou dobou bude mít 10 měsíců? Jedinej limit je, ne plyšáky a ne zvukové hračky. Nějaký knížky už mám a jinak nevím. Duplo? Není to brzo? Nebo nějaký holčičí hračky? Ty vůbec neznám - měla jsem kluky a hlavně dávno, že

Offline tenzie
302 příspěvků moje polička 03. listopadu 2020 19:05

crazydaisy dcera je teda o dva měsíce starsi, ale mam pro ni takovou tu chodici husu na tyci. Videla to venku a byla z toho uplne unesena. Tak treba do zasoby, az zacne chodit. Pak ma rada knizky s ruznyma otviracima okynkama. Jo a jeste jsem ji koupila prvni pastelku (takova barevna kulicka do dlane). 

Edit. A jeste budu kupovat nejaky nocni svetylko (s projekci nocni oblohy). 

Online continuity
43188 příspěvků moje polička 03. listopadu 2020 19:13

crazydaisy fisher price dělá krásne hračky pro tyto prtata, všelijaké skládačky, různé akční kostky. 

Offline ziginka
727 příspěvků moje polička 03. listopadu 2020 19:22

crazydaisy Zatloukacku ma? Ta miva uspech u deti v tomto veku a vraci se k tomu i do 2-3 let.

Online Pinot Noir
29927 příspěvků moje polička 03. listopadu 2020 19:22

Tak u nás už je taky postaveno. Vylepšil to postavičkami z Lega a kindervajec

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. listopadu 2020 19:30

Pinot Noir u nás byl nějaký konflikt křeslo x koberec x stolek, do teď nevím jaký, ale záchvat obrovský:) Od té doby se k tomu ještě nepřiblížil.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. listopadu 2020 19:35

MP Meri naše babičky taky sladkosti a dárky nevalí. Tchýně třeba koupí Lipánka, moje mamka vůbec nic nebo něco spotřebního jako samolepky. Takové ty klasické lízátka, bonbóny má syn fakt výjimečně,vto už spíš třeba koláč. Ale náš problém je sladké pití, začalo to nevinně jednou sklenicí džusu ředěného tak 1:6, pak ochutnal od muže šťávu,... Teď pije tak polovinu tekutin vodu, polovinu šťávu nebo džus. Snažím se mu to aspoň hodně ředit. Utěšuji se tím, že šťávu jsme pili hodně a teď piju povětšinou vodu, tak předpokládám, že to přejde i jeho.

Online Sweet Potato
40481 příspěvků moje polička 03. listopadu 2020 19:53

crazydaisy Všem miminkům v okolí kupuju tyhle kostky od Djeco. Mají mnoho variant.

https://m.heureka.cz/drevene-hracky/djeco-skladaci-kostky-pyramida-muj-den/
Já pro ně chodím do Hračkotéky, ale seženeš je i jinde.

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 03. listopadu 2020 19:55

Evaeva sladke piti, to je posledni pozice, kterou jeste drzime. Sami to nepijeme, tak to doma ani nemame. Ale v restauraci vzdycky vyloudi nejakou sladkou zbrundu, vypije pul litru a tim jeho obed konci. Takze doma radeji vubec nic. Zato sladkosti jedou dost ve velkem, od osudove mikulasske besidky ve 2 letech, kdy zjistil jejich existenci, po nich jde jak slepice po flusu. Blbe je, ze ja se po tom muzu taky utlouct, takze teda doma leccos mame a blbe se to kociruje. 

Online continuity
43188 příspěvků moje polička 03. listopadu 2020 19:57

Sweet Potato to je taky skvělá vec!

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 03. listopadu 2020 20:00

tenzie Sweet Potato ziginka continuity Moc děkuju, z toho určitě něco vyberu. 

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 03. listopadu 2020 20:07

Sweet Potato Teď jsem to chtěla napsat. Tahací hračky a pyramidu z kostek. 
crazydaisy obě naše holky milovaly i hračky do vany.