Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 07:40

Pinot Noir tohle jsem neměla vědět;)

Offline katkas
257 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 07:52

dzizisketa Ten obrázek dost zkresluje. I ty nejmenší kousky mi přišly ok.

Offline katkas
257 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 07:52

dzizisketa Ten obrázek dost zkresluje. I ty nejmenší kousky mi přišly ok.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 08:19

Máte některá ozkoušený kalendář s oříšky? Syn ho měl jednou u babičky a byl nadšený. Jsem jen tak zběžně kouknula a nic mě nějak nenadchlo. Chci určitě koupit něco, co se sežere a obal vyhodí  už i tak se děsím Vánoc, takže žádné další věci do baráku předem.

a jinak se připojím k doporučení těch dřevěných zatloukaček pro malou vnučku, my máme jak kuličky tak i válečky (jak se tu objevil obrázek) a oba si s tím hrají hodně, to mlácení je dost oblíbená činnost, co jsem tak viděla skoro u všech dětí.

Online dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 08:23

Malenge

Rosťa je asi jediné dítě, kterého mlácení zatloukačky nebaví. Jinak samozřejmě mlátí pořád čímkoli. Zatloukačku máme s kuličkama a sice ho baví si s ní hrát, ale ty kuličky tam zamačkává rukou

Offline baltik
4989 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 08:38

marieudocitam se zpozdenim a diskuse uz je asi hodne jinde, ale adventni kalendare ma i mixit (susene ovoce, tycinky, kase...) nebo jsou adventni kalendare se susenym ovocem a orisky (maji treba v Tescu v te sekci orisku a suseneho ovoce) nebo i DM miva adventni kalndare s bio pochutinama

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 08:39

baltik Děkuju, pozdě rozhodně není. DM kalendář jsme i dostali, ale přišlo mi, že jsou na to holky ještě malé. Mrknu ale na ten mixit. 

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 08:45

dzizisketa hele, ale mladší (teď 1,5) ty kuličky taky zamačkává rukou, paličku většinou drží ve druhé ruce a boří s ní třeba duplo nebo buší di koberce. Ty špalíčky často vyndá a mlátí s nimi o sebe, nebo je různě kutálí. Pro mě je důležité, že si s tím vyhraje a líbí se mu to, nemusí to dělat "správně"  to přijde časem.

Offline viktorka_od splavu
49374 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 08:51

dzizisketa videla jsem i nepodarene vyrobky ktere sly prave bud zastrkat i rukou nebo naopak nesly zarazit ani dospelymu. to pak ditko nemuze bavit

Offline Tabea
8149 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 08:51

dzizisketa u nás se taky mlátilo paličkou do všeho jinýho, případně se rovnou mlátilo zatloukačkou...

Online Potrefenáhusa
38906 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 09:03

Jak se těšíte na ty batoleci hry, tak já už se toho předem děsím....ale domeček pro panenky a kuchyňku už obhlizim mlsně

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 09:10

Potrefenáhusa kuchynka je super, ja chci pro holky na vanoce max kazde 3 darky plus jeden spolecny, a to bude prave letos ta kuchynka:) 

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 09:22

dzizisketaje to duplo, spolknuti nebo vdechnuti nehrozi, ale logicky nedostal do ruky celou stavebnici a hraj si:) ale treba velrybu miluje od zacatku, stejne tak to letadlo. Zbyly zvirata jsem zabavila a budu je davat prave do adventniho kalendare....

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 09:26

Veľmi by som chcela tie krásne drevené hračky z lidla, ale akosi máme samý plast, prvú kuchynku som synovi kupovala v roku a štvrť, fakt len takú na položenie, že je ešte malý, a tento rok som kúpila väčšiu, ale tú malú mi vyradiť nedovolil

Online dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 09:30

711990 

Jasně že ne, ale třeba jestli je vnučka taky žravá, jako byl Rosťa (už to naštěstí přestává!), nemusí být rodičům příjemné, že by si cpala do pusy kytičky a mláďátka Za mě je zrovna tahle krabice fakt vhodná až pro větší děti. Mně se třeba líbí ta balanční zvířátka, ale nevím, jestli my už vhodný čas na ně neprošvihli.

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 09:39

Prosim vas, kdo jste bojovali s uspavanim a podarilo se vam to zlepsit, co vam pomohlo? 

U nas je to dlouholety boj, asi jsem uz postupne prisla na par veci, co delam(e) spatne, ale stejne to u nas moc nefunguje, hlavne u starsiho (5). Ty nase vecery jsou opravdu devastujici, do desiti litame kolem deti a nakonec vytuhneme s nimi. Mame to ted s muzem jako prioritu. Jsme schopni zaridit, aby byl cca v osm vykoupany a v pyzamu v posteli. Ale furt nemuzem docilit toho, aby tam uz pak byl sam, nekdo si tam s nim musi lehnout, dokud neusne. Coz vetsinou konci tim, ze se tam pak v 22.30 probudim jak prastena palici a z vecera uz nic neni. Jinak vybiha z postele, pod ruznymi zaminkami chodi po dome a je desne potrebny. A jak uz je groggy, tak to casto konci desivym hysterakem. Co CML na to?

Offline continuity
43188 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 09:43

Gatita já bych se smířila s tím, že vybíhá. Já naučila děti usínat samotné ještě jako mimina a stejně furt chodí. Slovenština má na to dokonce i slovo: Mačkujú. Aneb: nikdo nemá toho na práci tolik jako dítě, co má jít spát. 

Nevadí, že usně později, jenom ráno ho pořád buď jako předtím.ono se to trochu zrovna.  

P.s. teď čtu o tom hysteraku, to já vůbec neznám, moje děti chytají večer druhý dech. A kdybys mu tam pustila třeba pohádku na poslouchání?

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 09:48

711990 to je krásná sada. Já se dupla teda taky nebála a dala rovnou všechno. To bych ho nemohla vybalit doteď, to dítě furt něco žere dodnes  

Včera sedíme na chodbě, já mu pomáhám vvyzout boty a on mezitim vyloupne kamínek z kola firstbiku a strčí si ho do pusy. Tvl, kdy tohle skončí? Věčně v puse ovladač od televize, všechny hračky světa, tuhle ozuzlaval kartáč na boty. Naše zubní kartáčky musíme udržovat mimo dosah taky. Pomoc. 

To jen pro ilustraci, kdyby měl někdo pocit, že máme příliš dokonale dítě. Každej má něco

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 09:52

continuity jenomze to vybihani je pro nas blbe. Chcem si treba s muzem vecer pustit detektivku a nechcem mit v obyvaku nasazene male dite, ktere s vyvalenyma ocima kouka na krvavou scenu. Detem se pres den venuji dost, nevalim se pred TV a vecer mam holt resty.jinak to slovenske slovo je super, to v cestine asi nemame.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 04. listopadu 2020 09:53

Gatita poradiť neviem, lebo máme do bodky to isté. Kedysi zaspával sám, odkedy má súrodenca tak ani omylom. Musím byť proste pri ňom ale stačí, že som v izbe, takže si sadnem opodiaľ a čítam si parfumaniu :) minule som tiež vytuhla na hodinu a potom do jednej cumela do stropu