Větší problém nastal, když holky z Lego a Schleich kalendářů odrostly. Ale kalendář chtějí pořád. To se blbě vymýšlí. Loni a předloni jsme měli od Mixit, ale některé pytlíčky jsem teď nedávno musela vyhodit. Čajový je fajn, ale zas úplná extáze to není. Ponožkový super (z Tchiba), ale jednak ponožky na špagátě si říkají o naplnění, jednak ponožek teď mají plné šuplíky. O šminky nestojí. ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Sweet Potato no to je velká pravda,zlaté lego. Jeden rok jsem nakoupila korálky - podobný systém jako Pandora, pak tam byl Boffin a ted už budú dávať jenom vánoční úkoly. Je zatím baví to tvoření mýdel, výzdoby a vánoční akce. Je pravda, že letos to bude prekerka taky. A až je to přestane bavit úplně dostanou ty oříšky a bude to.
Sweet Potato Hele, mrkni na německý amazon. My tam teď nakupovaly společně s kamarádkou pro holky nějaký šperkový (já takovou obdobu pandory, kdy si skládáš jednotlivé korálky na náramek a řetízek) a ona nějaké jednotlivé, pro pubertálního syna tam brala ovesné kaše ke snídani. A moc se mi líbí pro skoro dospělé třeba tohle, různé snídaňové dobroty. Nebo s tyčinkama....hele, ale možná by tvoje holky nakonec nevíc ocenily nějakou dobrou čokoládu. :-)
Mohučanka Jinak možná bych kromě Lega zkusila možná mrknout na ten Playmobil, já to tak různě střídala a musím říct, že ten Playmobil měl většinou větší úspěch, je tam i větší výběr.
marieu závidím s těma sladkostma. My máme o patro níž babičku a ta nezná míru. Dcera už má čtyři kazy a ani to ji nezastaví
.Ještěžesyn,když byl malej sladký nejedl a babička hlavně chodila ještě dopráce.
Adventní kalendáře jsme měli lego i Schleich a oboje moc hezký. Akorát nevím, jestli jsme ty mrňavý koťátka a pejsky nějaký už nepostráceli.
continuity taky dělám domácí kalendář. Máme látkové pytlíky z ikea. Tam občas najdou sladkosti, sušené ovoce, sušenky a pak "dneska přijde mikuláš " apod , loni tam našli lístky na Louskáčka, to letos neklapne. A pak nějaké vánoční tvoření, od cukroví po ozdoby. Občas hračka (kluci a auta, no), knížka pro všechny ...
Ten lego vypadá dobře, měla bych to jednodušší
MaeGandal přesně takový kalendář nám vždycky dělala babička
teda pořád dělá, ale samozřejmě jen malým vnoučatům a mým synům, (jediná pravnoučata) V roce tam syn měl akorát křupky a kapsičky, ale ta radost pokaždé, když to rozbalil.
Garfie Na čokoládu ta starší moc není. A koupit kalendář želé medvídků je takové nic moc.
Ony mají od malinka závěsného látkového soba a mikuláše, s pidikapsičkami tak na jeden bonbón, ořech, ty být musí. Kouknu na ty korálkové.Tvořit samy od sebe už taky moc netvoří, ale tohle by mohlo motivovat, dík.
Ještě je varianta, že budeme mít všichni společně ten od Janka, ale to bych si pak nemohla koupit žádný pro sebe...
Já mám taky pytlíčky, loni jsem je planila různými drobnými hračkami, hopíky, autíčka, ozdobicka na stromecek ... pyšná na to nejsem, ale většinu jsem nakopila v Levných knihách. Kinder bordel prostě. Letos jeste nevim, asi to víceméně zopakuju, stejne si prd pamatuje :D
Taky jsme měli Louskáčka. Letos mi je moc líto, že nebude,byla to hezká tradice.
Doufám, že to nepůsobí příliš ujetě a nebudu kamenovaná, ale my prakticky žádné cukrovinky dětem nekupujem (5 a 2,5 roku). Lentilky, lízátka, čokolády a spol. v podstatě neznají, Kinder vejce jim vyjímečně někdy nacpe sousedka... sladké samozřejmě mívají - cokoliv doma upečem, mívají třeba čokoládové cereálie ze zdravé výživy s mlékem, mají rády tyčinky ze sušeného ovoce.
Candance lego zní dobře, to mě vůbec nenapadlo..dík!
na me to vubec nepusobi ujete, naopak, chtela jsem take toho u dcery dosahnout- misto sladkosti ovoce, susene ovoce, domaci buchty... no tak do 2 let se to docela darilo, jedine moje mamka to obcas kazila, ale dalo se to uhlidat. Jak zacala chodit do jesli, zacala loudit sladke vic a trochu mi to kazi i manzel ktery kdykoliv ji vezme sebou na nakup, vraci se tu s Brumikem, tu s cokoladkou nebo jogurtem s lentilkami... ve vedlejsi ulici mame zmrzlinarnu, takze nejen v lete je program jasny... na domaci buchty mi kasle, koupila jsem i formicky na medvedy, ze upeceme domaci brumiky, nekolikrt jsem upekla, tak jsem si je mohla snist sama...
takze Tvemu pristupu a hlavne tomu ze se To to dari udrzet, moc fandim ![]()
Vlani som písala, aký bič som na seba uplietla tým ' napln si sám' adventným kalendárom, prvá vec v ňom bolo snehuliacke mydlo, ktoré synovi dllllho vydržalo a vždy hovoril, že toto mydlo mi doniesol Mikuláš a aj tento rok mi donesie, dobre? Takže ma čaká 24 drobností aj nedrobnosti do kalendára, už ich teda mám, plysaky, cdcka s rozprávkami, nejaké stroje Bořka Stavitele, výtvarné potreby, a ako prvú dostane carodejnicku paličku ![]()
A ten Schleich je krásny.
mnum u nás se ty sladkosti dobře resily se starší dcerou. U té mladší to bylo ztraceno, jak viděla segru. A s tou nastalo od nástupu do školky úplne peklo, ona to sice nechtela, ale ta mladší jo. Čerti mě berou ještě dnes, když si vzpomenu, jak ty děti uplacely bonbony, které si nechaly donést rodiči.
Tywogo ten Amazon! Chci asi 20 kalendářů!![]()
Oni mají třeba kalendáře s Únikovou hrou! Bohužel německy.
Z jiného zdroje mne nadchnul tenhle:
https://koralkykomponenty.cz/cs/literatura/36387-adventni-kalendar-2018.html
Ale co pro tu starší? HP (ty jsou, ale pro spíš pro menší děti, nebo 24 šperků, co s tím?) Marvel, Formule 1 kdyby bylo.
Já jsem předloni dokonce ušila adventní pytlíčky! A dokonce 2x! Pytlíky mají nalepená čísla a jsou připnutá minikolíčkama na provázkách, pověsili jsme to na takové vyřezávané prkýnko z KIK, je tam stromek a nějaká srnka, vánoční kýč jak bič. Mělo to veliký úspěch, bohužel matky na mě teď chtějí spoluúčast s plněním. A kam teď pro to jít... Tomu říkám náběh na vidle :D
Kokoska mela ses zeptat! Delavala mama mejm detem, takze vim, s cim si nic nikdy nezacinat
marieu nie je to ujete ale spomenula som si pritom na detstvo. Naši nám sladké nedávali skoro nikdy, v nedeľu bol koláč a basta a sladkosti pri sviatkoch..no efekt to malo taký, že sme všetkým spolužiakom závideli, vreckové šlo na sladkosti a keď sme prišli niekam na návštevu tak sme sa ako kobylky vrhli na všetko pohostenie
. Sladkosti na Mikuláša som zjedla za deň..No a teraz moja mama pcha sladkosti už ročným vnúčatám. A keď jej to zakazem, tak prenesie nejakú vetu v zmysle "tá tvoja mama, ani ti nedopraje"![]()
Sweet Potato Já koupila od Janka pro muže (obvykle kupuju rumový) a sobě asi koupím nějakou kosmetiku....:-) Taky už právě děti vyrůstají z těch hračkových, asi se vrátím k čokoládám!
Za Amazon nemáš zač, je to pěknej mor!!! Ty nejlepší kalendáře, ovšem bohužel, přesně jak píšeš-německy :-( a ještě některé neposílají do ČR...
Já se zmítám mezi "jéé, krásný kalendáře, z toho bych jako malá šílela radostí, chci je pro syna nejlíp všechny" a "strašná komerce, proč děti zvykat na 24 dárečků před Vánoci".
Nejvíc se mi líbí ty zážitkové a úkolové, ale bojím se, že za prvé je na to syn ještě malý a za druhé, že mě to bude zavazova ty věci dělat, i když se mi nebude chtít nebo to nebudeme stíhat.
Asi letos dostane čokoládičky a uvidíme příští rok.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí