Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 03. listopadu 2020 12:42

Sweet Potato no já právě žiju v duplu (kde jsem mimochodem právě objevila sadu Demolice na staveništi a asi ji musím mít...).

Dceři bude na Vánoce 3 a 3/4, zvládne ten lego adventní kalendář? Motoricky zdatná relativně je a čokolády obstarají babičky...Dá se to nějak spojit s duplem?

Evaeva jo, už jsem hledala, a nenašla, škoda.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. listopadu 2020 12:46

Mohučanka z toho asi nebude nic mít, na konci bude mít 24 kostiček, ne? Poskládat by to asi už zvládla. Lehce kompatibilní to je, myslím, že Duplo jde dát i třeba na podložku pro klasické lego, ale úplně spojit to nejde.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 03. listopadu 2020 12:49

Evaeva playmobil taky miva pekne a ty jsou vetsi ne?

Offline continuity
43188 příspěvků moje polička 03. listopadu 2020 12:49

Mohučanka klidně ji ten adventní kalendář kup, sice ji s tím budes muset pomoct, nemá to klasické návody, ale my ve třech letech už klasické lego měli. 

Asi bych šla do Friends, je tam letos dost postaviček.

Offline Sweet Potato
40481 příspěvků moje polička 03. listopadu 2020 12:50

Evaeva Šiš jakých 24 kostiček

Figurky, zvířátka, vánoční stromek...

Mohučanka Možná by to chtělo lego podložku, jinak nevidím problém.

Teď jsem namátkou koukala, co kde. Taky třeba Schleich mívá krásné kalendáře.

https://www.4kids.cz/albi-kouzelne-cteni-adventni-kalendar 

A tohle by tu možná někdo ocenil?

A dají se sehnat kalendáře s pidiknížečkami (leporely). Ty u nás frčely několik let.

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 03. listopadu 2020 12:52

Doufám, že to nepůsobí příliš ujetě a nebudu kamenovaná, ale my prakticky žádné cukrovinky dětem nekupujem (5 a 2,5 roku). Lentilky, lízátka, čokolády a spol. v podstatě neznají, Kinder vejce jim vyjímečně někdy nacpe sousedka... sladké samozřejmě mívají - cokoliv doma upečem, mívají třeba čokoládové cereálie ze zdravé výživy s mlékem, mají rády tyčinky ze sušeného ovoce. 
Candance lego zní dobře, to mě vůbec nenapadlo..dík!

Offline continuity
43188 příspěvků moje polička 03. listopadu 2020 12:53

Evaeva v tom adventním kalendáři jsou takove pidibstavby, čtyři panáčci a myslím dvě malinké zvířátka. 

Právě proto se Duplo nedělá, byl by to fakt drahy spas, aby tam nebylo jenom 24 kostiček. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 03. listopadu 2020 12:57

Evaeva Čumím na to jak puk, pardon my French. Ten kalendář Lego Friends obsahuje 236 kostiček.

Offline continuity
43188 příspěvků moje polička 03. listopadu 2020 12:57

Jinak za mých dětí měl dost úspěch mini baby Born adventní kalendář, byla tam panenka a pak oblečky a příslušenství, dlouho to u nás byly cestovní panenky.  Už se bohužel nedělá, ale asi by to šlo udělat z těch malých Simba panenek do nějakých suflicku. A kde bude místo doplnit bonbonem nebo sponkou do vlasů.

Já ty kalendáře dětem skládala celá léta, letos už budou jenom úkoly, ale sháním k tomu dost materiálu. Děti už dva týdny o ničem jiném v souvislosti s Vanocema nemluví. 

Offline continuity
43188 příspěvků moje polička 03. listopadu 2020 13:00

marieu já jim taky ty sladké kalendáře nekupovala nikdy. Úplně stačilo, co natahaly že školek, od babiček  a od Mikuláše.dalsi čokoláda mi přišla úplně mimo. 

Ted mám zalusk na oříšky, musím to promyslet. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 03. listopadu 2020 13:01

continuity právě váhám mezi City a Friends (Star Wars jsem musela zavrhnout, přece jen to není dárek pro mně, že ano). To City má být od 5 let, Friends od 6.

Offline continuity
43188 příspěvků moje polička 03. listopadu 2020 13:03

Mohučanka to nereš od kolika let, podívej se na obsah a vyber, co se ti víc líbí. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. listopadu 2020 13:04

Mohučanka continuity Sweet Potato tak to se omlouvám za mystifikaci, já to moc nezkoumala. Měla jsem dojem, že je to 24 nějakých dílků (jako i postavičky a pod.), ale prostě jen 24 kusů.

Offline Sweet Potato
40481 příspěvků moje polička 03. listopadu 2020 13:07

Mohučanka Hlasuju pro Friends, ty panenky jsou větší, dá se s nimi lépe hrát.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 03. listopadu 2020 13:08

marieu pro mně to nepůsobí ujetě, teď jsem začala dávat kinderčokoládu jako odměnu na pěších výletech, ale sušenek a čokoládiček je tolik u babiček, že doma to mít ani nemusíme. Dcera má tedy taky ráda to lyofilizované ovoce, tak když chce "něco sladkého" a výjimečně ho máme (), tak jí dám to. Sladký nezakazujeme, ale ani ho doma moc nemáme. Já na sladký totiž moc nejsem, raději dobrý sýr nebo salámek.

Offline dupali
473 příspěvků moje polička 03. listopadu 2020 13:08

Ještě existuje adventní kalendář Schleich, mají řadu koně i farmu ????

Offline dupali
473 příspěvků moje polička 03. listopadu 2020 13:09

Ty otazníky měl být tento smajlík

Online Potrefenáhusa
38904 příspěvků moje polička 03. listopadu 2020 13:12

Hele, ale takový ty malý čokoládový kouličky lindt, to je vybornej kalendar, ten kupuju kazdej rok sobě, ale pro haranty je ho skoda, to je jasný 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 03. listopadu 2020 13:15

Potrefenáhusa Já ho kupuju mámě a manželovi.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 03. listopadu 2020 13:44

Potrefenáhusa ja si ho taky kupuju ale letos se podivam po  nejakem proteinovem.

Jedna dcera ma Lego HP a druha ma Schleich.